ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΕΖΟΣ

Νέζος Γεώργιος
(Μάξιμος Νομπίλης) Γεννήθηκε το 1907 στο Κουτσοπόδι Άργους. Ηθοποιός και λογοτέχνης, έπαιξε με επιτυχία σε πολλά θεατρικά και κινηματογραφικά έργα. Από τα βιβλία που εξέδωσε αναφέρουμε: « Στίγματα στιγμών», «Ρήγματα σε προσωπείο», «Ομόκεντρα Τοπογραφικά», «Πανδέκτης ο εγκάρδιος», «Βιόσφαιρα», « Γαρμπίλι», «Μι­κρά τίποτα», «Πεντάστικτα», «ΕνΑθήναις», «Γιασεμί, το ως αντίπαλο δέος». Χρησιμοποίησε και το ψευδώνυμο Γιώργος Ίναχος. Είναι απόγονος των οπλαρχηγών του 1821 Τάσου και Κωνσταντίνου Νέζου. Πλούσια και σεμνή πνευματική προσωπικότητα. Πέθανε τις 20 Φεβρουαρίου 1989.
Φιλμογραφία
Το τελευταίο στοίχημα (1989)
Καπετάν Μεϊντάνος (1987)
Βαριετέ (1985)
Ταξίδι στα Κύθηρα (1984) [Παναγιωτης]
Τα χρόνια της θύελλας (1984) [Στέλιος]
Ο γύρος του θανάτου (1983) [Αρίστος]
Χάρρυ Κλυνν αλαλούμ (1982) [πατέρας Γκόλφως]
Ταξίδι του μέλιτος (1979)
Άγουρη σάρκα (1974)
Ερωτισμός (1974)
Η Μαρία της σιωπής (1973) [γιατρός]
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές (1973) [γιατρός]
Ο εχθρός του λαού (1972)
Τι 30... τι 40... τι 50... (1972)
Χωρίς συνείδηση (1972)
Η εφοπλιστίνα (1971) [καπετάν Γιάννης]
Η κόρη του ήλιου (1971)
Καυτά ψυχρά κι ανάποδα (1971)
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971)
Αδέλφια μου αλήτες πουλιά (1971)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970) [γιατρός]
Μάρθα, η γυναίκα του πόνου (1970)
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969) [Χαράλαμπος]
Αγωνία (1969)
Κοντά σου γνώρισα την αγάπη (1969)
Στον ίσκιο του Θεού (1969)
Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη (1969) [πρόεδρος]
Αυτή που δεν λύγισε (1968) [καθηγητής ιατρικής]
Η επιστροφή της Μήδειας (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Καταραμένη αγάπη (1968)
Κοκοβιός και Σπάρος στα δίχτυα της αράχνης (1967)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Ελευθέριος Βενιζέλος (1966) [αφηγητής]
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966) [γιατρός Αναγνώστου]
Ο πόνος του μπεκρή (1966) [Αχιλλέας]
Το σπίτι των ανέμων (1966) [γιατρός]
Κάποια μάνα αναστενάζει (1966)
Μαζί σου για πάντα (1966)
Ου κλέψεις (1965) [δάσκαλος]
Επιστροφή (1965)
Του χωρισμού ο πόνος (1965)
Στοργή (1965)
Τσακισμένη απ`την ορφάνια (1965) [Ανδρέας]
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)
Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965)
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
Με πότισες φαρμάκι (1965)
Το μπλόκο (1965)
Το φυλαχτό της μάνας (1965) [Γιάννης]
Φεύγω με πίκρα στα ξένα (1964) [Κωνσταντής]
Συντρίμμια της ζωής (1963)
Κατηγορούμενος... ο έρως (1962)
Το ταξίδι (1962) [Μιχαλάκης]
Παγιδα (1962)
Είμαι αθώος (1960) [στρατηγός]

Για την αγάπη μιας ορφανής (1960)[εισαγγελέας δικαστηρίου]
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956)
Τζο ο τρομερός (1955) [κλεπταποδόχος]
Ο Γολγοθάς μιας ορφανής (1954)[μπάρμπα Χατζής, θείος Νίκου]

Πικρό ψωμί (1951)
Ματωμένα Χριστούγεννα (1951)[διευθυντής στρατιωτικού νοσοκομείου]

Γκρεμισμένα όνειρα (1949)
Δυο κόσμοι (1949)
Διαγωγή... μηδέν! (1949)

Δεν υπάρχουν σχόλια: