ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΜΗΣ

Γιάννης Φέρμης
Ο Γιάννης Φέρμης (πραγματικό όνομα: Ιωάννης Καγκάς, 8 Απριλίου 1921 - 26 Ιανουαρίου 1999) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1921. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή μετακόμισε με την οικογένειά του στη Λάρισα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σταδιοδρόμησε κυρίως στον χώρο του μουσικού θεάτρου και της επιθεώρησης και συνεργάστηκε με πολλούς κορυφαίους πρωταγωνιστές του χώρου. Έλαβε μέρος σε πολλές περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανέπτυξε επίσης πλούσια δραστηριότητα στον χώρο του κινηματογράφου. Έπαιξε χαρακτηριστικούς ρόλους σε περισσότερες από σαράντα κινηματογραφικές ταινίες και εμφανίστηκε σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Πέθανε στη Λάρισα ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο και κηδεύτηκε εκεί. Τα οικονομικά του προβλήματα έγιναν θέμα στα τηλεοπτικά παράθυρα το 1998. Τον βοήθησε ο Θύμιος Καρακατσάνης.
Φιλμογραφία
Ο φαφλατάς (1971) [δικηγόρος]
Η περιπτερού (1970)
Ο νάνος και οι Επτά Χιονάτες (1970)
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969)
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969) [Γκουστάβος]
Κίτσος μίνι και σουβλάκι (1968)
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου... (1967)
Το πλοίο της χαράς (1967)
Δοσατζού: Επιχείρησις γαμπρός (1966)
Κούνια που σε κούναγε (1966) [Παντελής]
Επιχείρησις: Όρμα χοντρέ (1966) [Φλώρος]
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Ησαΐα χόρευε (1966) [Ισίδωρος Τσίρος]
Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965) [Κοσμάς Κάβουρας]
Αν έχεις τύχη... (1964) [(επιθεωρητής)]
Ήταν όλοι τους... κορόιδα! (1964) [Θύμιος]
Μια βδομάδα στον Παράδεισο (1964)
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Φαίδων]
Ότι θέλει ο λαός (1964) ["ναύαρχος"]
Τρίτη και 13 (1963) [Γρηγόρης]
Για την αγάπη του παιδιού μου (1963)
Η μικρή ζητιάνα (1963)
Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
Ο μαγκούφης (1962) [Θοδωράκης]
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Αντώνης]
Η ωραία της Ρούμελης (1962)
Οι τρεις σωματοφύλακες (1962) [Ηρακλής]

Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Γιακουμής]
Ο θάνατος του παλικαριού (1961)
Αλλού τα κακαρίσματα (1960)
Η Νάνσυ την... ψώνισε (1960)
Ποτέ την Κυριακή (1960)
Για σένα την αγάπη μου (1960) [Τράμπας]
Χίλιες παρά μία νύχτες (1960)
Το γυμνό μοντέλο (1960)

Ποτέ την Κυριακή (1960)[προσπαθεί μάταια να προλάβει το τραμ]
Νύχτες στο Μιραμάρε (1960) [Μηνάς]
Σουσουράδα (1960)
Άντρα θέλω με πυγμή (1959)[διασκεδάζει παρέα με τον Νιόνιο στο '' Little Rock'' club]

Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός (1959)[Μιχαλάκης Δεληφουσέκης]
Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959) [Δημήτρης]
Ο μαγκούφης (1959) [Θοδωράκης]
Αδέκαροι ερωτευμένοι (1958)[Μικές Χατζηκουμαριανός]

Κερένια κούκλα (1958)[σερβιτόρος στην αποκριάτικη ταβέρνα]

Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας (1958)
Κατά λάθος... μπαμπάς (1957)
Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)
Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957)
Της νύχτας τα καμώματα (1957)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: