ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΓΑΝΗ

Ειρήνη Δογάνη
Φιλμογραφία
Απαγωγη (1964)[ΩΣ ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΓΑΡΗ]
Ανεμοστρόβιλος (1964)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)
Αήττητος (1971)
Ως την τελευταία στιγμή / Το μεγάλο παιχνίδι (1972)
20 γυναίκες κι εγώ (1973)
Ο αισιόδοξος (1973)
Άρχοντες (1978)

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Περικλής Χριστοφορίδης
Ο Περικλής Χριστοφορίδης ήταν κωμικός ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Τραπεζούντα το 1907. Η θητεία του στις σκοτεινές αίθουσες υπήρξε από της μακροβιότερες, από το 1929 μέχρι και το 1979, συμμετέχοντας σε ταινίες όπως η «Μπόρα» του Δημήτρη Γαζιάδη και το «Ταξίδι του Μέλιτος» του Γιώργου Πανουσόπουλου.
Ο παππούς και ο πατέρας του υπήρξαν επίσης ηθοποιοί όπως και η αδερφή του Στέλλα, που ήταν από τις πρώτες που έκανε κινηματογράφο με την ταινία Απάχηδες των Αθηνών (1950).
Ο Περικλής Χριστοφορίδης πέθανε στην Θεσσαλονίκη το 1983 και κηδεύτηκε στο Γ΄ Νεκροταφείο της Νίκαιας.
Φιλμογραφία 
Αστερισμός της Παρθένου (1973)[Δήμαρχος]
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1973)[Λέων]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972)
Η Ρένα είναι οφ σάιντ (1972)[πρόεδρος ποδοσφαιρικού συλλόγου]
Η ζαβολιάρα (1971)[Φωτεινός]
Κάτω οι άντρες (1971)[Πελοπίδας]
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)[Καρολίδης]
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Η τύχη μου τρελλάθηκε (1970)[Μιχάλης Δέτσικας]
Καλάβρυτα 1821 (1970)
Ο απίθανος (1970)[Απόστολος Χατζηλαζάρου]
Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)
Όταν ήμουν 16 χρονών (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Η ώρα της αλήθειας (1969)[Διοικητής αστυνομικού τμήματος Ναυπλίου]
Θου Βου φαλακρός πράκτωρ (1969)[διευθυντής σχολής]
Ξύπνα Βασίλη (1969)[Νίκος, εισαγωγέας
Ο φακίρης Σταμάτης Κόκορας (1969)
Προκόπης ο απρόκοπος (1969)
Ραντεβού με μια άγνωστη (1969)
Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε (1968)
Για ποιον χτυπά η κουδούνα (1968)[Καψοκέφαλος]
Δόκτωρ Ζιβέγγος (1968)[πατέρας]
Η ζηλιάρα (1968)[διευθυντής]
Η ζωή ενός ανθρώπου (1968)[Πετρωνάς]
Ξεριζωμένη γενιά (1968)[Τσερέπης]
Ο μαχαραγιάς (1968)[διευθυντής ξενοδοχείου]
Ο Μικές παντρεύεται (1968)[Περικλής Μπουλντόζας]
Ο μπούφος (1968)[Θέμος]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)[Κανακάρης]
Ο πιο καλός ο μαθητής (1968)
Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο (1968)[υπάλληλος εφορίας]
Ο φιγουρατζής (1968)
Ο ψεύτης (1968)[Κίμων Σωτήρογλου]
Ραντεβού με μια άγνωστη (1968)
Τρελός παλαβός Βέγγος (1968)
Τα ξένα χέρια είναι πικρά (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)[διευθυντής δισκογραφικής εταιρίας]
Ανακατωσούρας (1967)[διευθυντής περιπτέρου της ΔΕΘ]
Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη (1967)[υπάλληλος γραφείου]
Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967)[διευθυντής σχολής]
Γαμπρός απ' το Λονδίνο (1967)[Περικλής Δημητρακόπουλος, αφεντικό Βουτσά]
Ένας απένταρος λεφτάς (1967)[Κώστας Καραμήτρος]
Η κοροϊδάρα (1967)[Τέλης Μπίρκας]
Ο μόδιστρος (1967)[Γιάννης Πασσαλής]
Ο χαζομπαμπάς (1967)[Σωτήρης]
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)[Χαράλαμπος]
Το πλοίο της χαράς (1967)[Γαρύφαλλος]
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1967)
Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966)
Ευτυχώς τρελάθηκα (1966)[Ανάργυρος]
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966)[Ανρί (Ανδρέας) Διαμαντάρας]
Μεγάλη μου αγάπη (1966)
Ότι λάμπει είναι χρυσός (1966)
Σκλάβοι της μοίρας (1966)[μπάρμαν]
Φως νερό τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)[πελάτης κτηματομεσιτικού γραφείου]
Εξιλέωσις (1965)[Μανόλης Πετρόπουλος]
Ο νικητής (1965)[Γεράσιμος Μαρκαντώνης]
Αφήστε με να ζήσω (1965)
Κορίτσια για φίλημα (1965)[Γιώργος Ελευθερίου]
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965)
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965)[Περικλής]
Τρεις καρδιές ένας χτύπος (1965)
Άλλος για το εκατομμύριο (1964)[Καρπίδης]
Αν έχεις τύχη (1964)[διευθυντής ξενοδοχείου]
Δεσποινίς Διευθυντής (1964)[καθηγητής Γεωργιάδης, διευθυντής οικοδομικής εταιρίας]
Ένας ζόρικος δεκανέας (1964)
Κάτι να καίει (1964)[Νικολαΐδης]
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)
Η χαρτοπαίχτρα (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)[διευθυντής ξενοδοχείου
Ο καταφερτζής (1964)[διευθυντής τουριστικού γραφείου
Οι κληρονόμοι (1964)... Περικλής Ζουμπούρδογλου]
Πόνεσα πολύ για σένα (1964)[Βασίλης Οικονομόπουλος]
Κορίτσια για φίλημα (1964)
Το δόλωμα (1964)[Καραστεφάνου]
Για λίγη στοργή (1963)
Ένα κορίτσι για δυο (1963)[Ηλίας Αρχοντόπουλος]
Κάτι να καίει (1963)
Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο (1963)[διευθυντής ξενοδοχείου]
Αμαρτωλές (1962)[Τίμος Ανδρέου-πελάτης μαντάμ Ρίτας] 
Έγκλημα στην Ομόνοια (1962)
Ευτυχώς τρελάθηκα (1962)
Η κυρία του κυρίου (1962)[Φίλιππας]
Η νύφη το 'σκασε (1962)[Βαγγέλης Δημητρίου]
Κατηγορούμενος ο Έρως (1962)
Νόμος 4.000 (1962)[καθηγητής γυμνασίου]
Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962)[Φαίδων
Οι επικίνδυνοι (1962)
Ο Δήμος απ' τα Τρίκαλα (1962)[Μιλτιάδης Καραπετρόπουλος]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)[Αγησίλαος]
Καπετάνιος για κλάματα (1961)
Κατήφορος (1961)[Φίλιππας Κυριαζόπουλος
Κατηγορούμενος ο έρως (1961)
Ο καλός μας άγγελος (1961)[Ευτύχιος Κλαράς]
Ποια είναι η Μαργαρίτα (1961)[Πρόεδρος της Κω]
Το παιδί της πιάτσας (1961)[θείος του Μίμη]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)[Σπύρος]
Μανταλένα (1960)[Χαρίσης]
Οι εννιακόσιοι της Μαρίνας (1960)[Δαμαλάς]
Το κλοτσοσκούφι (1960)[γκαρσόνι
Το μεγάλο κόλπο (1960)
Άντρα θέλω με πυγμή (1959)[Λάκης-Μανώλης Μαμόπουλος]
Νταντά με το ζόρι (1959)[Αντώνης Ρόκος]
Η κυρά μας η μαμή (1958)[διευθυντής ταχυδρομείου]
Κάθε εμπόδιο για καλό (1958) [Γιάννης Παπαδόπουλος]
Ένας ήρωας με παντούφλες (1958)[Υπουργός Εθνικής Αποκαταστάσεως]
Μια ζωή την έχουμε (1958)[Μανώλης]
Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)[γιατρός]
Μεγαλοκαρχαρίας (1957)
Η άγνωστος (1956)
Η θυσία της μάνας (1956)[Ντάλας]
Η καφετζού (1956)[Ανδρέας Γιαβάσης]
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956)
Ο γρουσούζης (1952)
Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν (1951)
Χαμένοι άγγελοι (1948)
Μαρίνα (1947)[Σάλιαγκας]
Η θύελλα πέρασε (1943)
Αγνούλα (1939)
Η μπόρα (1929)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αντώνης
Παπαδόπουλος
Ο Χαρακτηριστική “φιγούρα” του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου. Διακρίθηκε κυρίως σε δευτερεύοντες κωμικούς ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον αφελή, τον γκρινιάρη και τον παραπονεμένο. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαΐου του 1932 και μεγάλωσε στην περιοχή Βουλγάρικη Εκκλησιά (γνωστή σήμερα ως Βαρδάρης). Καταγόταν από οικογένεια «μπουλουξήδων». Οι γονείς του, Φωφώ και Γιώργος Παπαδόπουλος, είχαν περιοδεύουσα σκηνή με την επωνυμία Άρμα Θέσπιδος και περιφέρονταν για πολλά χρόνια στην επαρχία. Τα παιδιά τους ακολούθησαν την οικογενειακή παράδοση… Ο Αντώνης ανέβηκε στη σκηνή σε ηλικία μόλις πέντε ετών! Χρόνια αργότερα, όταν ο Αντώνης Παπαδόπουλος αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Αθήνα, άρχισε να δουλεύει ως κομπάρσος σε διάφορες ταινίες του ανερχόμενου τότε ελληνικού κινηματογράφου. Αρχικά, η συμμετοχή του περιοριζόταν σε μερικές μόνο λέξεις, σταδιακά όμως οι ατάκες του άρχισαν να πληθαίνουν, μέχρι που πήρε και τον πρώτο του ρόλο. Ο Μπόμπος, με το χαρακτηριστικό δήθεν κλάμα του, είναι ο ρόλος με τον οποίο ταυτίστηκε, ενώ αξέχαστες παραμένουν οι ταινίες που πρωταγωνίστησε με τον Θανάση Βέγγο, ιδιαίτερα στη σειρά των σουρεαλιστικών κωμωδιών του πράκτορα Θου Βου, ως βοηθός του. Περισσότερο δραματικοί ήταν οι ρόλοι του στις ταινίες Τι έκανες στον Πόλεμο Θανάση (1971) του Ντίνου Κατσουρίδη και Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976). Πρωταγωνίστησε, επίσης, σε αρκετές ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όπως στη Ρόδα, τσάντα και κοπάνα του Όμηρου Ευστρατιάδη, με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αν και οι ταινίες αυτές δέχθηκαν σφοδρή κριτική από πολλούς, ως μειωμένης αισθητικής. Πέθανε στις 9 Οκτωβρίου του 1983, σε ηλικία 51 ετών, από καρκίνο. Μόλις δύο χρόνια νωρίτερα είχε έρθει στον κόσμο η κόρη του, την οποία απέκτησε με την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη. Ήταν αδελφός της ηθοποιού Μαίρης Θηβαίου και θείος του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου.
Φιλμογραφία 
Ακτύπητα καμάκια! (1983)
Ρόδα, τσάντα και κοπάνα (1982)[Αμάραντος]
Τα σαΐνια (1982) [Μπουρμπούλης]
Τα καμάκια (1981)[Ζαχαρίας]
Κορόιδο Ρωμιέ (1981)[Σιδέρης]
Η νονά (1981) [Ανάργυρος Τουλουμπάκης]
Ο τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)[εξωγήινος πιλότος]
Ο Κώτσος στην EOK (1980)
Ο κύριος εξουσίας (1980) [Αγησίλαος]
Ο παρθενοκυνηγός (1980) [Τραμουντάνας]
Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980) [Βασίλης]
Οι φανταρίνες (1979)[στρατιώτης]
Μονά, ζυγά δικά μου (1979)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)[Κλεόβουλος]
Ο φαλακρός μαθητής (1979)[χαρτοπαίκτης]
Από πού πάνε για τη χαβούζα (1978)[Πολύδωρος]
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) [Ζαχαρίας Ζεβεδαίος]
Ο τσαρλατάνος (1973)... υπάλληλος διαφημιστικής εταιρίας
Πώς καταντήσαμε, Σωτήρη (1972) [Κίτσος]
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Τρύφων Μπουμπουκίδης]
Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς (1972)[Πασχάλης]
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972) [Μπόμπος]
Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972)[Μενέλαος (Μένιος)]
Θανάση, πάρε το όπλο σου (1972) [Θόδωρος]
Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση; (1971)[Χανς, Γερμανός Δεκανέας]
Καυτά... ψυχρά κι ανάποδα (1971) [Ρούλης]
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)
Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες (1970)[Θόδωρος]
Η ταξιτζού (1970)
Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970)[Λέανδρος]
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969)
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)
Ο Στρατής παραστράτησε (1969)[περιπτεράς]
Ο παραμυθάς (1969)
Κακός, ψυχρός κι ανάποδος (1969)[κινηματογραφιστής]
Γαμπρός απ' τη Γαστούνη (1969) [Παρμενίων]
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ, επιχείρησις Γης Μαδιάμ (1969) [MAP 031]
Ο Μικές παντρεύεται (1968) [σερβιτόρος]
Ο πεθερόπληκτος (1968) [τρελός, παριστάνοντας τον Χίτλερ]
Η ζηλιάρα (1968)[κοσμηματοπώλης]
Ένας ιππότης με τσαρούχια (1968) [Θοδωράκης]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Βαγγέλης Καραουλάκης]
Μάρθα (1967) [Αίας]
Ο αχόρταγος (1967)[Φρανσουά]
Νυμφίος ανύμφευτος... (1967)[φορτηγατζής]
Γαμπρός από το Λονδίνο (1967) [καραμούζας, ενοχλητικός πελάτης]
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)[Ασημάκης Χρυσός]
Μίνι φούστα και καράτε(1967)[ταξιτζής]
Βοήθεια!... O Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967)[MAΡ 031]
Η αδελφή μου θέλει ξύλο(1966)[ενοχλητικός άνεργος, που ψάχνει για δουλειά]
Φίφης, ο αχτύπητος (1966)
Το σπίτι των ανέμων (1966)[Παντελής]
Ο τετραπέρατος (1966)[ενωματάρχης]
Μας κλέψανε την Γκόλφω (1961)
Λάθος στον έρωτα (1961)[γκαρσόνι]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)[αστυνομικός]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100023969772392
ΑΠΟ ΤΟ https://www.sansimera.gr/

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

ΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Άννα Κυριακού
Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1929 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και στη Σχολή Σαρλ Ντυλλέν (Charles Dullin) στο Παρίσι (1954-56), έχοντας καθηγητή τον Ζαν Βιλλάρ (Jean Vilar). Την πρώτη της θεατρική εμφάνιση την έκανε σε εφηβική ηλικία στο Θέατρο ΡΕΞ με το θίασο Μαρίκας Κοτοπούλη στο έργο "Κάρμεν". Ακολούθησε συνεργασία με τους θιάσους Μανωλίδου-Παππά, Λογοθετίδη, Κατερίνας, Κατράκη. Το 1953-54 συνεργάστηκε με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ. Επιστρέφοντας από το Παρίσι συνεργάζεται με τους θιάσους των Ηλιόπουλου, Φωτόπουλου και Αλεξανδράκη. Το 1959 πρωταγωνιστεί στο "Πειραϊκό Θέατρο" του Δημήτρη Ροντήρη στα έργα "Λοκαντιέρα", "Γάμοι του Φίγκαρο" και "Ηλέκτρα" για να ακολουθήσει μία περίοδος πλέον των 20 ετών συνεργασίας με το Εθνικό Θέατρο, ξεκινώντας με μία μεγάλη επιτυχία ως Καλλιόπη στον "Πειρασμό" του Γρηγόριου Ξενόπουλου. Στο Εθνικό Θέατρο συμμετείχε σε 34 έργα από το 1960 έως το 1981. Το 1982 συνεργάζεται με το "Απλό Θέατρο" των Αντ. Αντύπα - Χρ. Πολίτη στο ενακτήριο έργο του θεάτρου "Τα γούστα του Κυρίου Σλόαν". Το 1949 γράφτηκε στο Σ.Ε.Η. Αξιόλογη ήταν η εμφάνισή της και στον κινηματογράφο: "Μεθύστακας" (1950), «Ζητείται ψεύτης» (1961), "Ζητείται επειγόντος γαμπρός" (1971) κ.α. Έλαβε επίσης μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές από το "Εκείνος κι εκείνος", τη "Γειτονιά" και τον "Γιούγκερμαν" της δεκαετίας του 1970, έως τις "Οι Τρεις Χάριτες" (1989 - 1992) - θεία Μπεμπέκα, σε ρόλο guest στο "Κωνσταντίνου και Ελένης" ερμηνεύοντας το ρόλο της θείας Μάρως καθώς και στις "Επτά Θανάσιμες Πεθερές", όπου έκανε την κακιά πεθερά. Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και το Θεατρικό ρεπερτόριο της στο ραδιόφωνο, στις γνωστές εκπομπές "Το θέατρο στο ραδιόφωνο", "Το θέατρο της Δευτέρας" κ.α. Ήταν παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μαργαρίτη Αποστολίδη (1921-2005) με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον πολιτικό μηχανικό Χρήστο Αποστολίδη.
Φιλμογραφία
Ο μεθύστακας (1949) [Μπέτυ Μπαμπούλια]
Ερωτικό ταξίδι (1949)
Ριρίκα (1951)
Ο Μίκης και ο Φίκης / Προπαντός ψυχραιμία (1951) [Πάσχη]
Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951) [Αφροδίτη Ασπροκότσυφα]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
Ο Γολγοθάς μιας ορφανής (1954)[Αγγελική / Λίλα]
Να πεθερός, να μάλαμα! (1959) [Μπέτυ]
Ζητείται ψεύτης (1961) [Τζένη Φερέκη]
Αλέξης Ζορμπάς (1964) [Ψυχή]
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [Τζένη]
Είδωλα στη σκόνη (1990)
Γυναίκες δηλητήριο (1993) [Θεοδώρα Σεμπέκου]
Safe sex (1999) [ψυχιάτρος]
Μια μέρα τη νύχτα (2001) [Ευτυχία]
Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο (2001) [Θέκλα Μπάρα]
Οξυγόνο (2003) [Αννέτα]
Σιωπή (2004)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΚΟΣ


Νίκος Σπυριδωνάκος
Γεννήθηκε στην Αθήνα 1931. Το 1968 συγκρότησε θίασο, με την επωνυμία «Δωρικό Θέατρο». Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική.
Φιλμογραφία
Αντάρτες των πόλεων (1972)[συνεργάτης Γερμανών]
Ο Θανάσης η Ιουλιέτα και τα 
Αγάπησα μια... πολυθρόνα (1971)[στην κατάσχεση]
Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)[φίλος Παπαζήση/παίζει μουσική]
Ο αρχιψεύταρος (1971)[τελωνειακός]
Ο παραγιός μου ο ραλίστας (1971)[κυνηγός]
Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες (1970)[γκαρσόνι]
Ο Θανάσης η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970)[στη παρέλαση]
Κρίμα το μπόι σου (1970)[στην κατάσχεση]
Ο τρελός της πλατείας Αγάμων    (1970)[Πέτρος]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970)[στο θέατρο]
Οι τρεις ψεύτες    (1970)
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)[πελάτης εστιατορίου και οπωροπώλης]
Ο γίγας της Κυψέλης  (1968)
Για μια τρύπια δραχμή (1968)
Ωραία Αιγιώτισσα   (1968)
Πατέρα κάτσε φρόνιμα  (1967)[ταχυδρόμος]
Δημήτρη μου...Δημήτρη μου  (1967)[αστυνομικός]
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1967)[αστυνομικός]
Ήρωες (1966)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)[αστυνομικός]
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
Ένας βλάκας... με πατέντα  (1963)[συνεργείο βαφής]