ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΗΣ


Κώστας Πούλης

Γεννήθηκε το 1928 και πέθανε στις 7 Δεκεμβρίου 1986. Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Φιλμογραφία

Οι άσσοι των γηπέδων (1956) [ο ίδιος]

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΜΑΡΙΟΣ ΤΑΓΑΡΗΣ

Μάριος Τάγαρης

Φιλμογραφία

Τα είδωλα (1975)

Ρωξάνη, η Οδύσσεια του σεξ (1976) [Έντι]

Ο άγιος Πρεβέζης ...και η παπαδιά (1982)

Καλή Πατρίδα, Σύντροφε (1986)

 

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

LUAN PETERS


Luan Peters

Βρετανή ηθοποιός και τραγουδίστρια που γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1946 και πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου 2017.

Φιλμογραφία

Thw Devil's men (1976)[Laurie]

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ


Κομπάρσος

Τον βρήκαμε σε 6 ταινίες.

Φιλμογραφία

Τ΄αδέλφια μου (1966)[ορχήστρα)

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)[Αξιωματικός Ασφάλειας]

Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968) [πελάτης κάντρου διασκέδασης]

Κακός ψυχρός και ανάποδος (1969) [γιατρός]

Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [στη παρέλαση]

Σε ικετεύω αγάπη μου (1970) [ορχήστρα]

ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ



Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Λάκης Πετρόπουλος

Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1932.  Ποδοσφαιριστής του Παναθηναικού από το 1952 έως το 1961 και μετά πετυχημένος προπονητής. Απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 1996.

Φιλμογραφία

Οι άσοι των γηπέδων (1956) [ο ίδιος]

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΜΠΑΦΛΗΣ

Αθανάσιος Καμπαφλής

Ο  Αθανάσιος Ε. Καμπαφλής  (Δεσφίνα 1915-Βυρωνας, 10 Φεβρουαρίου 1993) ήταν 'Ελληνας πολυσύνθετος αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαικής πάλης. Έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 1948 που διεξήχθη στο Λονδίνο στην κατηγορία των 87 κιλών και πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση, όταν έφτασε στο δεύτερο γύρο έχοντας αντιμετωπίσει τον Ιταλό       Σιλβέστρι και τον Βέλγο Ιστάζ, από τον οποίο έχασε στα σημεία, όντας ήδη τραυματισμένος απ' τον προηγούμενο αγώνα του. Τελικά τερμάτισε 9ος επί 14 αθλητών. Υπήρξε επίσης βαλκανιονίκης στην πάλη και το στίβο (ήταν παλαιστής κατηγορίας βαρέων και παράλληλα σφυροβόλος του Εθνικού Αθηνών), αλλά και ποδοσφαιριστής, καθώς αγωνίσθηκε τη δεκαετία του '40 σαν επιθετικός στον Παναμφισσαικό. Υπηρέτησε ως καθηγητής αυτοάμυνας σε Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, ενώ εξέδωσε εκπαιδευτικά πονήματα, με περισσότερο γνωστά τα βιβλία "Μαθήματα Ελληνορωμαϊκής Πάλης" (1951) και "Μαθήματα Ζίου Ζίτσου Καράτε" (1962). Τις δεκαετίες του '70 και '80 εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, είτε σαν εκπαιδευτής είτε σαν ερμηνευτής δημοτικών τραγουδιών, με τα οποία επίσης ασχολήθηκε.

Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο δήμος της γενέτειράς του      ύστερα από απόφαση της Γ.Γ. Αθλητισμού καθιέρωσε εις μνήμη του ετήσιους αγώνες, με την ονομασία "Καμπάφλεια". Σε πλατεία της Δεσφίνας υπάρχει η προτομή του. Η κόρη του Παναγιώτα Καμπαφλή (γεν. 1949) διετέλεσε δήμαρχος Δεσφίνας.

Φιλμογραφία

Τα ντερβισόπαιδα (1960) [απονέμει το κύπελλο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://polydrososparnassou.blogspot.com/

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

 

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μανώλης Σπυρόπουλος

Φιλμογραφία

Το παιδί μου πρέπει να ζήσει (1951)

Ο άλλος (1952)

Μαύρη γη (1952)[Βασίλης]

'Ενας αλήτης με καρδιά (1952)

Από έξι μείναμε δυο (1953)

Ο ψευτοθόδωρος (1963)

Μίσος (1963)

 

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ELSA BARETT


 

Elsa Barett

Φιλμογραφία

Ταξίδι στον έρωτα και στον θάνατο (1972)

Το εμπόριο της αμαρτίας (1972)

Διεστραμμένοι από την γέννα τους (1974) [Μόνικα]

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΝΙΚΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Νίκος Φώσκολος

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και εκφωνητής ποδοσφαιρικών αγώνων. Υπήρξε ο δημιουργός δύο τηλεοπτικών σειρών που άφησαν εποχή, του «Αγνώστου Πολέμου» (1971-1974) και της «Λάμψης» (1991-2005). Ο Νίκος Φώσκολος γεννήθηκε στην Αθήνα στις  26 Νοεμβρίου  του 1927. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χωρίς όμως να λάβει πτυχίο. Αρχικά δούλεψε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Εμπρός» και «Ανεξάρτητος Τύπος» κάνοντας ελεύθερο και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και γράφοντας κινηματογραφική κριτική.Στη δεκαετία του εξήντα ασχολήθηκε με την θεατρική συγγραφή και την κριτική γράφοντας περισσότερα από 10 θεατρικά έργα και πολλά ραδιοφωνικά. Από την εποχή εκείνη ξεχωρίζει η ραδιοφωνική εκπομπή «Αστυνομικές ιστορίες του Νίκου Φώσκολου», που αποτέλεσε το πρώτο του ραδιοφωνικό σήριαλ που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία όταν εκδόθηκε και σε βιβλίο το 1965. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στον κινηματογράφο όπου σκηνοθέτησε και σεναριογράφησε περισσότερες από 70 ταινίες, κυρίως με τη Φίνος Φιλμ. Τιμήθηκε με κρατικό βραβείο σεναρίου για την ταινία «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1968), ενώ τρεις ταινίες, στις οποίες έγραψε το σενάριο βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης: «Οι αδίστακτοι» (1965), «Κοινωνία ώρα μηδέν» (1966) και «Πυρετός στην άσφαλτο» (1967). Η ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη, της οποίας έγραψε το σενάριο, προτάθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας (1965). Το 1971 πέρασε με επιτυχία στην τηλεόραση, όπου σκηνοθέτησε την ιστορική τηλεοπτική σειρά «Αγνωστος Πόλεμος», που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με θεαματικότητα 92%. Ακολούθησαν διάφορα ιστορικά και κοινωνικά δράματα όπως τα «Εν Τούτω Νίκα», «Κραυγή των λύκων», «Ρωμανός Διογένης» κ.ά. Μετά το 1991 οπότε κάνει την εμφάνισή της η ιδιωτική τηλεόραση, συγγράφει τη μεγάλης διάρκειας τηλεοπτική σειρά «Λάμψη» της οποίας η προβολή κράτησε 14 (1991 - 2005) χρόνια, με 3457 επεισόδια στο σύνολο. Το 1993 έγραψε την δεύτερη τηλεοπτική σειρά του, το «Καλημέρα Ζωή» της οποίας η προβολή κράτησε 13 (1993 - 2006) χρόνια με 3.179 επεισόδια στο σύνολο. Ήταν τακτικό μέλος της Ενωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου, καθώς και της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  Κάρολο Παπούλια  (2007) και από την Ιερά Σύνοδο για την τηλεοπτική σειρά «Εν Τούτω Νίκα». Ο Νίκος Φώσκολος πέθανε στην Αθήνα στις  30 Οκτωβρίου  2013, σε ηλικία 85 ετών.

Φιλμογραφία

Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)[στο Νταχάου]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Νίκος Φώσκολος:Ένας ευφάνταστος αριστοτέχνης.

ΑΠΟ ΤΟ https://www.sansimera.gr/

 

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ


 Πάνος Νικολαίδης

Ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Αποφοίτησε αριστούχος από τη δραματική σχολή Κωνσταντινίδη, με δάσκαλο τον Δημήτρη Κεχαΐδη. Πέθανε στις 27 Οκτωβρίου 2016.

Φιλμογραφία

Happy Day (1977)

Παγίδα στην Ελλάδα (1982)

Σόδομα και Γόμορα (1982)

Ο φονιάς (1983)[Οθωμανός]

Και δυο αυγά Τουρκίας (1987)

Η ζωή με τον Άλκη (1988)

Κρυστάλλινες νύκτες (1992)

Αλεξάνδρεια (2001)

Καντίνα (2009)

Η διαθήκη του ιερέα Ιωάννη Μελιέ (2009)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://vassilopouloupanagiota.blogspot.com/