ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

ΝΙΚΗ ΠΕΡΔΙΚΛΩΝΗ


Νίκη Περδικλώνη

Φιλμογραφία

Ο παλικαράς (1961)

Οι Θαλασσιές οι Χάντρες (1967)[χορεύτρια]

Μια Κυρία στα Μπουζούκια (1968)

ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/


Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Πάνος Κοκκινόπουλος

Ο Πάνος (Παναγιώτης) Κοκκινόπουλος (Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 1949) είναι Έλληνας σκηνοθέτης. Tελείωσε το Βαρβάκειο και έφυγε στην Γκρενόμπλ, στην Γαλλία να σπουδάσει Βιοχημεία. Εκεί τότε ήταν μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη όπου υπήρχαν και δύο Cine Club, όπου γνωστοί σκηνοθέτες παρουσίαζαν τις ταινίες τους. Με φιλική παρότρυνση, ο Κοκκινόπουλος εγκατέλειψε τις σπουδές του στη Γκρενόμπλ και έτσι πήγε να σπουδάσει κινηματογράφο στο Παρίσι. Στο Παρίσι γνώρισε την πρώτη του σύζυγο και απέκτησε και τη γαλλική υπηκοότητα. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε έναν γιο. Από το δεύτερο του γάμο με την παραγωγό Μπέση Βουδούρη, απέκτησε μία κόρη την Έλλη. Παρέμεινε παντρεμένος με τη Βουδούρη για οχτώ χρόνια. Για πολλά χρόνια διατηρούσε σχέση με την ηθοποιό Παναγιώτα Βλαντή, ενώ για πέντε χρόνια διατηρούσε σχέση με την ηθοποιό Λένα Παπαληγούρα.  Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' περιφέρεια της Αθήνας.

Φιλμογραφία

Μέρες του '36 (1972)

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑΚΗΣ ΔΟΥΚΑΚΟΣ


Τάκης Δουκάκος

Φιλμογραφία

Μέρες του '36 (1972) [αρχηγός αστυνομίας]

Ιωάννης ο βίαιος (1973)

Ο θίασος (1975)

Οι κυνηγοί (1977) [αστυνομικός]

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ


Γιώργος Κιμούλης

Ο Γιώργος Κιμούλης  είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 18 Σεπτεμβρίου 1956. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα "Ελεύθερο Θέατρο" και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία "Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια". Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το "Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας". Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος- και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο δεύτερος με την πολιτικό Μαρία Δαμανάκη, με την οποία απέκτησε την κόρη του, Μαριάννα. Τον Οκτώβριο του 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαρτίου.

Φιλμογραφία

Ο αγώνας των τυφλών (1977)

Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια (1981)

Λούφα και παραλλαγή (1984)

Εν Πλω   (1986)

Νοκ άουτ   (1986)

Βίος και Πολιτεία (1987)

Βιοτεχνία ονείρων (1990)

The Republic (2015)

Ένας κι ένας (2000)

Λίστα γάμου (2006)

Μια Μέλισσα τον Αύγουστο (2007)

Πρώτη Φορά Νονός (2007)

Ψυχραιμία (2007)

Λούφα και απαλλαγή Άι Φορ (Ι4) (2008)

Οι ιππείς της Πύλου (2011)

Μαριονέτες (2015)

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

ΜΙΜΗΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ


Μίμης Καντιώτης

Γεννήθηκε το 1904 και πέθανε το 1952. Πατέρας του ο ηθοποιός Εμμανουήλ Καντιώτης και αδελφή του η Ολυμπία Καντιώτη - Ριτσιάρδη με την οποία ανήλθαν στη θεατρική σκηνή από παιδική ηλικία και έμειναν γνωστά ως τα "Καντιωτάκια" που αργότερα αποτέλεσαν πολύτιμα στελέχη της ελληνικής λυρικής σκηνής όπου και διέπρεψαν.

Φιλμογραφία

Φίλησέ με Μαρίτσα (1930)

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

ΑΛΕΚΑ ΑΚΤΣΕΛΗ


Αλέκα Ακτσελή

Στα καλλιστεία του 1962 πήρε τον τίτλο της Β' Μις Ελλάς. 

Φιλμογραφία

Ο ταξιτζής (1962)

ΑΠΟ ΤΟ https://www.maxmag.gr/

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΝΑΚΟΣ


Θεοχάρης Νάκος

Το όνομα δίνεται με πολύ μεγάλη επιφύλαξη.

Φιλμογραφία

ΘΒ Φανερός πράκτωρ 000 (ταβερνιάρης)

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΝΤΗΣ


Γιώργος Γκιντής

Φιλμογραφία

Κυνηγημένοι εραστές (1972)

Ερωτική τελετή   (1977)

Γυμνό φωτομοντέλο (1978)[Παύλος Δελής]

Σεξ και Αρχαιοκαπηλία   (1979)[Βασίλης]


Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ


Κώστας Καποδίστριας

Σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή. Ηθοποιός και σκηνοθέτης, απο τα παλαιότερα ενεργα μέλη του ΣΕΗ . Πρωτόπαιξε το 1975 στο Λαικό Πειραματικό Θέατρο του  Λεωνίδα Τριβιζά.

Φιλμογραφία

Happy Day (1977)

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

 

Γιάννης Σμαραγδής

Ο Γιάννης Σμαραγδής (Γωνίες Μαλεβιζίου Ηρακλείου, 25 Απριλίου 1946) είναι Έλληνας σκηνοθέτης. Μεγάλωσε στo Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε σκηνοθεσία στην Ελλάδα και το Παρίσι. Εμφανίστηκε το 1972 με τη μικρού μήκους ταινία ''Δύο τρία πράγματα... (12’)'', η οποία βραβεύτηκε στην Ελλάδα και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ στον Καναδά. Έχει διδάξει ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σενάριο και σκηνοθεσία σε σχολές κινηματογράφου. Ως συγγραφέας έχει εκδώσει τα βιβλία ''Γεωγραφία του μη ορατού'' (1995), ''Καβάφης - λογοτεχνική μορφή του σεναρίου Καβάφης'' (1996) και το διήγημα ''Η ελαφίνα της πλατείας Χαλανδρίου'' (2006).

Φιλμογραφία

Μέρες του '36 (1972)

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ