ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΠΗΣ

Γιώργος Κάππης
Ο ηθοποιός Γιώργος Κάππης (1928 - 11 Μαΐου 1999) έγινε γνωστός από δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1928, στην Θεσσαλονίκη. Εμφανίστηκε σε ταινίες του Δαλιανίδη και αλήστου μνήμης ρόλοι του είναι ως αφελής γιος του Αλέκου Λειβαδίτη στο «Ο εμίρης και ο κακομοίρης» αλλά και ως σκηνοθέτης που τελικά ξυλοφορτώνεται από το Λάμπρο Κωνσταντάρα στο «Ο τρελός τα έχει 400».Έλαβε μέρος και σε πολλές βιντεοταινίες της δεκαετίας του '80 λόγω επιβίωσης. Αλησμόνητος έχει μείνει στη μνήμη του πειραϊκού θεατρόφιλου κοινού όταν (μετά τη μεταπολίτευση) ανοίγοντας η αυλαία, το σκηνικό παρουσίαζε μια μεγάλη κλειστή γροθιά με ανασηκωμένο όμως το μεσαίο δάκτυλο στη κορυφή του οποίου φερόταν να κάθεται ο Γ. Κάππης, χωρίς να μιλάει. Μετά παρέλευση 2-3 λεπτών και ενώ το κοινό γέλαγε έντονα προκαλούμενος πειραχτικά έλεγε:
- Γελάτε ε!..., Γελάστε!..., Γελάστε!... Όλοι σας 7 χρόνια καθόσασταν εδώ πάνω!
Τα τελευταία χρόνια ηταν παραγκωνισμένος καλλιτεχνικά και η περιπέτεια αυτή έγινε θέμα τον Ιούνιο του 1998 στις εφημερίδες και στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Πέθανε φτωχός, μέσα στη μοναξιά, το Μάιο του 1999 στο σπίτι του από καρδιά. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο της Γλυφάδας με παρουσία πολύ λίγων συναδέλφων του. Είχε μια κόρη, την Πατρίτσια. Αυτοί που τον τίμησαν στην κηδεία του ήταν μόνο η Άννα Φόνσου, ο Νίκος Παπαναστασίου, ο Γιώργος Φούντας μαζί με την γυναίκα του Χρυσούλα Ζώκα, η Μαρία Μαρτίκα και ο Χρήστος Φωτίδης. Την επόμενη μέρα της κηδείας του μίλησαν γι΄αυτόν σε δελτίο ειδήσεων του Σκάι ο Κώστας Βουτσάς και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου που είχε παίξει μαζί του στον κινηματογράφο και στο θέατρο.
Φιλμογραφία
Ισόβια (1988) 
Ο μεγάλος παραμυθάς (1988) [Γιάγκος]
Δημόσιος υπάλληλος (1986)
Γρανίτα από χιόνι (1986) [Μηνάς Κοντοπόδης]
Ο άνθρωπος που τό΄παιζε πολύ (1983) [Ιερεμίας]
Ο Παπασούζας φαντομάς (1983) [αστυνόμος Δημητρίου]
Πολίτες Β`κατηγορίας (1981)
Ο ποδόγυρος (1980)
Κλεμμένος έρωτας (1972)
Ο κυρ' Γιώργης και οι τρέλλες του (1971) [Σωτήρης]
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Αλέκος Μερτζεσόλης]
Αγάπησα μιαν άγνωστη (1970) [Ανέστης]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969) [Θανάσης]
Ο θαυματοποιός (1969)
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969) 
Μεγάλες αγάπες (1968)
Ο τρελός τάχει 400 (1968) [Ρένος Μουσάκης] 
Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968)
Το κορίτσι της οργής (1967)
Νυμφίος ανύμφευτος (1967) [ελεγκτής ΟΣΕ]
Φίφης ο ακτύπητος (1966) [Ζούμπας]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Αποστόλης]
Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Αριστείδης Φυσέκης]
Κόσμος και κοσμάκης (1964) ["Ψαροκασέλας"]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Αλή]
Ότι θέλει ο λαός (1964) [Αριστείδης]
Ψευτοθόδωρος (1963) [Μήτσος Τριχάς]
Ζητείται υίμιος (1963) [Σωτήρης]
Πονεμένη μητέρα (1962)
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [πελάτης ραφείου]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: