ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ

Γιάννης Γκιωνάκης
Ο Γιάννης Γκιωνάκης (18 Σεπτεμβρίου 1922 - 25 Αυγούστου 2002) ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές στην Ιατρική αλλά τον κέρδισε το θέατρο. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν και στη σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Στον κινηματογράφο, αξέχαστη παραμένει η ερμηνεία του στην ταινία Τα κίτρινα γάντια ως «Μπρίλης». Τέσσερα χρόνια πριν το θάνατό του, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και ακολούθησαν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τον τελευταίο μήνα της ζωής του η υγεία του παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση. Έσβησε το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου 2002 στο νοσοκομείο "Λευκός Σταυρός" από μόλυνση του αναπνευστικού. Κηδεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2002 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών παρουσία πολλών συναδέλφων του και απλού κόσμου. Σύμφωνα με δήλωση δική του, είχε γεννηθεί την ίδια χρονιά ( 1924 ) με το φίλο του, επίσης ηθοποιό Νίκο Ρίζο.
Κόρη του είναι η ηθοποιός Πωλίνα Γκιωνάκη.
Φιλμογραφία
Ένας Μπόμπος στα θρανία (1989) [διευθυντής]
Αχ! αυτός ο άντρας μου (1989)
Ο αυτάκιας (1988) [αστυνόμος]
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα (1987)
Ο Ρόκυ (1986)
Ιππότης της λιγούρας (1985) [ιδιαίτερος πρίγκηπα]
Μια γυναικάρα στα μπουζούκια (1985 [Παύλος]
Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο3 (1984)
Ροκάκιας την ημέρα... το βράδυ καμαριέρα (1984) [Θανάσης]
Γύφτικη κομπανία (1983)
Ο παπασούζας (1983)
Μια παπαδιά στα μπουζούκια (1983)
Δώστε την τσόντα στον Λαό (1983)
Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο2 (1983) [Ηρώδης]
Σερίφης ο μηχανοφάγος (1983) [Πλάτωνας]
Ρόδα τσάντα και κοπάνα (1982) [επιθεωρητής]
Κορόιδο Ρωμιέ!.. (1981) [Πότης Πίκουλας]
Τροχονόμος... Βαρβάρα (1981) [Παχούμης Φουρτούνας]
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Τα λιονταράκια (1974)
Αέρα! Αέρα! Αέρα! (1972)
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972) [Ζαχαρίας]
Ένα αγόρι... αλλοιώτικο απ' τ' άλλα (1971) [Πέτρος Σοφιανός]
Η κρεββατομουρμούρα (1971) [Σάββας Τσιφικλής]
Πίσω μου σ' έχω σατανά (1971)
Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971) [Μιχάλης Τσουκαλιάς]
Η τύχη μου τρελάθηκε... (1970) [Ζήσης Καραφανάρης]
Οι τέσσερις άσοι (1970) [Λιλίκος Βαρδαμάς]
Ο τρελός της πλατείας αγάμων (1970) [Γιώργος Αγρανιώτης]
Ο ξεροκέφαλος (1970) [Παντελής Καραμπίνας]
Η ωραία του κουρέα (1969) [Γιάννης Ψαλίδας]
Το στραβόξυλο (1969) [Νίκος Μαρουλής]
Ο πεθερόπληκτος (1968) [Χρήστος Πετεφρούτης]
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Δημήτρης Παππάς]
Ένας απένταρος λεφτάς (1967) [Γιάννης Μπακούρας (Τζον Μπίρδας)]
Η κοροϊδάρα (1967)
Μίνι φούστα και καράτε (1967) [Τάκης Κούλης]
Νυμφίος ανύμφευτος (1967) [Ευτύχιος Λαπάκης]
Ο αχόρταγος (1967) [Χρήστος Πειναλέος (ή Χρυσάφης)]
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967) [Μπάμπης]
Το πλοίο της χαράς (1967) [Τομ Λούκας (Θωμάς Λουκανόπουλος)]
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966) [Σπύρος Ντόκος]
Ησαΐα χόρευε (1966) [Ηλίας Μπακούρης]
Ο αδελφός μου ο τρελλάρας / Ο αδελφός μου ο λόρδος (1966) [Φειδίας]
Ο τετραπέρατος (1966) [Αυγερινός]
Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966) [Γιώργος Δρογκάς]
Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965) [Μενέλαος Τουλούμπας]
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965) [Γρηγόρης]
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) [Λάκης Πουρές]
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) [Φίλιππας]
Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) [Δαμιανός Μπουραλάς]
Το βλακόμουτρο (1965) [Πασχάλης]
Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Κοκός]
Κόσμος και κοσμάκης (1964) [Μάκης Καρίμης]
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Τρύφωνας Παπαλεξανδρογεωργακόπουλος]
Ο Γιάννης τάκανε θάλασσα (1964) [Γιάννης]
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Γιάννης Γκιωνάκης]
Ο λαγοπόδαρος (1964) [Λουκάς Χέλμης]
Ό,τι θέλει ο λαός (1964) [Θανάσης]
Εξωτικές βιταμίνες (1964)
Οι προικοθήρες (1964) [Περικλής]
7 μέρες ψέματα (1963) [Μισέλ]
Οι σκανδαλιάρηδες (1963) [Θανάσης]
Λίγο πριν ξημερώσει (1963) [υπάλληλος γκαράζ]
Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963) [Αγγελής]
Τρελοί πολυτελείας (1963) [Μπάμπης]
Τρίτη και 13 (1963) [Σωτήρης Μπερκέτης]
Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963) [Αγγελής]
Λίγο πριν ξημερώσει (1963)
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) [Μίλτος Ζέπας]
Η νύφη τό σκασε... (1962) [(ξενοδόχος)]
Κορόιδο γαμπρέ (1962) [Λούλης]
Λαφίνα (1962) [Λιάκος]
Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο (1962)
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
Φτωχοί κομπιναδόροι (1962) [Ντιντίκος]
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Ο διάβολος και η ουρά του (1962)
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962) [Παναγιώτης Παναγιωτίδης]
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Σωτήρης]
Ο Δήμος από τα Τρίκαλα (1962) [Βάγγος]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [Μανώλης Κουτρούλης]
Διαβόλου κάλτσα (1961) [Λαλάκης Καρράς]
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [ναύτης]
Ο καλός μας άγγελος (1961) [Ηρακλής Βούρας]
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961)
Κορίτσια της Αθήνας (1961)
Το παιδί του δρόμου (1961)
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) [Σάββας]
Ένας δον Ζουάν για κλάμματα (1960)
Ερωτικά παιχνίδια (1960) [Θανασάκης]
Αλλού τα κακαρίσματα (1960) [Μίκης Πηλίδης]
Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι (1960)
Το αγρίμι (1960)[Λουκάς, υπηρέτης Μάρως Αλιβέρη]
Άντρας είμαι... και το κέφι μου θα κάνω! (1960)
Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ... (1960) [Πολ]
Τα κίτρινα γάντια (1960) [Μπρίλης]
Γαμήλιες περιπέτειες (1959) [Τζιάκομο]
Δουλειές με φούντες (1959) [Αλέκος]
Ένας βλάκας και μισός (1959) [δικηγόρος Περλεπές]
Η μουσίτσα (1959) [Βουρδουμπάς "Μίρκα"]
Ο θείος από τον Καναδά (1959) [Κώστας]
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)[Γαρίδας, ταξιτζής]
Το αγοροκόριτσο (1959) [Ριρής]
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Πέτρος Χριστόπουλος]
Το τρελλοκόριτσο (1958) [Πίπης]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958) [Γιάννης Πηδηχτός]
Αδέκαροι ερωτευμένοι (1958) [Γρηγόρης]
Τζιπ περίπτερο κι αγάπη (1957) [Τώνης]
Το παιδί του δρόμου (1957)
Της νύχτας τα καμώματα (1957)
Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957) [πωλητής βιβλίων]
Κορίτσι με τα παραμύθια (1956)
Το στραβόξυλο (1952) [Πέτρος Μαρκόπουλος]
Εκείνες που δεν πρέπει ν`Αγαπούν (1951)
Προ παντός ψυχραιμία (1951) [Τηλέμαχος Δράκος]
Παπούτσι από τον Τόπο σου (1946)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: