ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΣΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Βρασιβανόπουλος Γιώργος
Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και μεταφραστής. Ο Γιώργος Βρασιβανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1950. Η πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση έγινε στο «Θέατρο Κυβέλης» με την «Ελληνική Σκηνή» του Δημήτρη Ροντήρη, στον «Έγκμοντ» του Γκαίτε (1950). Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και αρκετούς από τους γνωστότερους θιάσους της εποχής, όπως του Βασίλη Λογοθετίδη και του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Έπαιξε σε περισσότερες από τριάντα ταινίες, ενώ κάποιες από αυτές βασίστηκαν σε δικά του σενάρια («Κατηγορώ την κοινωνία», «Πληγωμένα νιάτα» κ.ά). Από τους πιο χαρακτηριστικούς του ρόλους ήταν στην κωμωδία «Η Χαρτοπαίχτρα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου, στο ρόλο του γαμπρού της. Τελευταία του εμφάνιση ήταν στο σίριαλ «Μια νύχτα σαν κι αυτή» (1997). Από το 1968 έως το 1987 ασχολήθηκε με μεταφράσεις ξένων κινηματογραφικών ταινιών, όπως επίσης και με τη μετάφραση και διασκευή για το ραδιόφωνο διάφορων θεατρικών έργων και λογοτεχνικών κειμένων. Υπήρξε σύμβουλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ηθοποιών, καθώς και αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών. Ο Γιώργος Βρασιβανόπουλος πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου 1998, σε ηλικία 74 ετών. Η κηδεία του έγινε δύο ημέρες αργότερα στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.
Φιλμογραφία
Ευγένιος αγνώστων λοιπών στοιχείων (1997)
Καπετάν Μεϊντάνος (1987)
Αδέξιος εραστής (1985)
Τα πρόσωπα του Θεού (1985)
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984)
Το στίγμα (1982) [πατέρας]
Μάθε παιδί μου γράμματα (1981)[επιβάτης τρένου]
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [διευθυντής]
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978) [Ανάργυρος Πουρές]
Ο τρελοπενηντάρης (1971)
Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)
Ξύπνα κορόιδο... (1969) ["ποντικομαμμής"]
Δάκρυα και διπλοπενιές (1969)
Πληγωμένα νιάτα (1969)
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969) [Παύλος]
Ελπίδες που ναυάγησαν (1968) [Ντίμης]
Η ώρα της οργής (1968) [(αστυνόμος)]
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967) [Πέτρος Λουμπάκης]
Μίνι φούστα και καράτε (1967)
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966) [Δημήτρης]
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [κρατούμενος]
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [Παναγιώτης]
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966)
Μην αδικήσεις ορφανή (1966)
Κατηγορώ την κοινωνία (1966)
Παράνομοι πόθοι (1966)
Κούνια που σε κούναγε... (1966)
Κάνε με πρωθυπουργό (1965) [Βύρων]
Κορίτσια για φίλημα (1965) [Πολ σκηνοθέτης]
Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965)
Το φυλαχτό της μάνας (1965) [ζωγράφος]
Αμφιβολίες (1964) [(σωσίας)]
Αν έχεις τύχη... (1964) [Τώνης Ρίκος]
Η χαρτοπαίχτρα (1964) [Γιαννάκης "μπάμιας"]
Ζωή γεμάτη πόνο (1964)
Κάτι να καίει (1964) [Κώστας Χατζηπατέρας]
Το "τεμπελόσκυλο" (1963) [Ζορζ]
Οι καθώς πρέπει (1963)
Συντρίμμια της ζωής (1963)
Αντιγόνη (1961) 

Σαράντα παλικάρια (1961)
Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλήκαρα (1960) [φίλος Πάρη]
Το γυμνό μοντέλο (1960)
Διακοπές στην Αίγινα (1958)
Ξαναγύρισε αγάπη μου (1957)

ΑΠΟ ΤΟ https://www.sansimera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: