ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΟΙΟΣ

Βαγγέλης Πλοιός
O Βαγγέλης Πλοιός είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Γεννήθηκε στο Περιστέρι στις 13 Νοεμβρίου 1937. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Το 1953 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του θεάτρου «Ρεξ» σε χορόδραμα της Έλλης Ζουρούδη. Διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη.
Το 1956 αποκτά την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο και αρχίζει τη θεατρική του καριέρα.
Το 1998-99 ολοκληρώνεται ο κύκλος της θεατρικής του διαδρομής στο Ηρώδειο με την κωμωδία του Αριστοφάνη Πλούτος (στο ρόλο του Βλεψείδημου).
Έχει υπηρετήσει σε όλα τα είδη θεάματος: Πρόζα, Επιθεώρηση, Οπερέτα, Χορόδραμα, Ρεβύ πίστας, Βαριετέ, Κινηματογράφο, Τηλεόραση.
Το 1978, κατ' εντολή της ιδιωτικής σχολής Γουναράκη-Μπάξτερ, σκηνοθέτησε την Ειρήνη του Αριστοφάνη (σε παιδική διασκευή της Σοφίας Ζαραμπούκα) με πρωταγωνιστές τους λιλιπούτειους μαθητές της σχολής. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ακροπόλ με μεγάλη επιτυχία.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συνεργάστηκε, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, με όλους τους μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της εποχής του και υπήρξε αδελφικός φίλος και συνεργάτης του Ντίνου Ηλιόπουλου.
Επίσης συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον θεατρικό επιχειρηματία Βασίλη Μπουρνέλλη στα θέατρα : Ακροπόλ, (Ιπποκράτους) Μπουρνέλλη (Λεωφόρο Αλεξάνδρας) και Εθνικός Κήπος(Πλατεία Συντάγματος)
Περιόδευσε ανά την Ελλάδα με τον δικό του θίασο, αλλά , και με άλλους θιάσους σαν βασικό στέλεχος. Επίσης περιόδευσε στην Κύπρο και στην Αίγυπτο.
Πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση -με μεγάλη ερμηνευτική επιτυχία- έκανε στην σειρά Στο παρά πέντε.(ερμήνευσε τον πατέρα του δολοφόνου, στο γηροκομείο)
Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ρία Δελούτση απ’ το 1970 και έχουν ένα γιό, το Γεώργιο Πλοιό.Τον Απρίλιο του 2007 ήρθε στον κόσμο και το πρώτο τους εγγονάκι, ο Βαγγελάκης τζούνιορ και στις 8 Δεκεμβρίου 2008 ήρθε και το δεύτερο εγγονάκι, η μικρούλα Ελευθερία - το όνομα της γιαγιάς.
Δυστυχώς, η τύχη "κτύπησε" αυτό το ευτυχισμένο θεατρικό ζευγάρι με τον θάνατο του μονάκριβου παιδιού τους,το Γιώργο Πλοιό, 38 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο, καθώς πήγαινε με τη μηχανή του στην εργασία του, το πρωί τις 21/06/2010. Εκτός από τους δύστυχους γονείς αφησε πίσω την τριαντάχρονη σύζυγό του και τα δυο μωρά του.
Φιλμογραφία
Η θεία απ΄ το Σικάγο (1956, Φίνος Φίλμ, σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος).
Ένας ήρως με παντούφλες (1956, Άνζερβος φίλμ, σκηνοθεσία Α. Σακελλάριος )
Της νύχτας τα καμώματα (1957, Τζάλ φίλμ, σηνοθεσία Τζανής Αλιφέρης)
Το μυστικό της κατηγορούμενης...Στέφανος Πετρίδης (1957, Νόβακ φίλμ, σκηνοθεσία Νόβακ)
Το κορίτσι της αμαρτίας .... Κώστας (1958, Δ. Αθανασιάδης, σκηνοθεσία Δ. Αθανασιάδης)
Ερωτικά σκάνδαλα (1958, Δ. Αθανασιάδης, σκηνοθεσία Δ. Αθανασιάδης )
Κρουαζιέρα στη Ρόδο 1959, Μέρ φίλμ (Μεραβίδης) σκηνοθεσία Γ. Δαλιανίδης) 
Ραντεβού στην Κέρκυρα (1959, Ολύμπια φίλμ, σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας)
Τρεις μάγκες στο Παρθεναγωγείο (1959, Αθανασιάδης φίλμ, σκηνοθεσία Δ. Αθανασιάδης)
Ο Θύμιος τα 'κανε θάλασσα .... Ντίνος (1959, Αφοί Καρατζόπουλοι, σκηνοθεσία Α. Σακελλάριος )
Ο Μιχάλης ο Σκιαθίτης (1960, Green Park Projection, σκηνοθεσία Jon Hegram)
Αγαπούλα μου (1960...Βαγγέλης (1960, Αθανασιάδης φίλμ )
Ο αντάρτης του βάλτου (1962) Αθανασιάδης φίλμ )
Ήρθες αργά .... Απόστολος (1961) Μέρ φίλμ Σκηνοθεσία :Μ. Πλυτά
Έξυπνοι και κορόιδα .... Χρήστος (1962 Αθηνά φίλμ (Θ.Σύλλιας), σκηνοθεσία Χ. Αποστόλου)
Οι άσσοι της τράκας (1962 Σαμπατάκος Νίκος, σκηνοθεσία Γλυκοφρύδη)
Ο διαιτητής (1963 Σπέντζος φίλμ, σκηνοθεσία Φ. Φιλαχτός)
Η καρδιά της μάνα (1963 Σαμπατάκος Νίκος, σκηνοθεσία Ερ. Θαλασσινός)
Ήταν όλοι τους κορόιδα(1964 Σαμπατάκος Νίκος, σκηνοθεσία Ερ. Θαλασσινός )
Ο θαλασσόλυκος(1964 Σαμπατάκος Νίκος, σκηνοθεσία Κ. Χατζηχρήστος)
Είναι βαρύς ο πόνος μου (1965 Σαμπατάκος Νίκος, σκηνοθεσία Χ. Αποστόλου)
Κάλιο πέντε και στο χέρι .... Φάνης (1965 Κουρουνιώτης, σκηνοθεσία Ερ. Θαλασσινός )
Παράνομοι πόθοι (1966 Τζάλ φίλμ, σκηνοθεσία Παύλος Τάσιος)
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966 ΓΟΥΝΑΡΗΣ φίλμ, σκηνοθεσία Μ. Νικολόπουλος)
Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967 Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, σκην: Κ. Καραγιάννης)
Η κοροϊδάρα ......Ντούλης (1967 Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, σκην: Κ. Καραγιάννης )
Ο Ανακατωσούρας .... φίλος (1967 Ρουσόπουλος-Λαζαρίδης-Σαρρής, σκην: Γ. Λαζαρίδης) 
Ο πιο καλός ο μαθητής (1968 Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, σκην: Κ. Καραγιάννης)
Ποιός Θανάσης .... Αλέκος (1969 Φίνος Φίλμ, σκηνοθεσία: Θ. Βέγγος)
Ο Σταύρος είναι πονηρός (1970 Ν. Παπαδόπουλος, σκηνοθεσία: Ο. Κωστελέτος)
Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971 Φίνος Φίλμ, σκηνοθεσία: Ερ.Θαλασσινός)
Η κόμισσα της Κέρκυρας....το ντράμερ (1971, Φίνος Φίλμ, σκηνοθεσία Α. Σακελλάριος )
Οι απάνθρωποι (1972, Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, σκην. Παύλος Φιλίππου)
Παρθενική σάρκα (1974, Arge film Γεωργιάδης)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: