ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

ΕΛΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Έλλη Παναγιώτου
Κύπρια ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1922 και πέθανε το 2012. Βγήκε τυχαία στη σκηνή το 1942 με ερασιτεχνικούς Θιάσους. Ήταν ήδη παντρεμένη με τρία παιδια και χρησιμοποίησε το επώνυμο του συζύγου της. 
Από τις πρώτες γυναίκες στο Θέατρο της Πρόζας.
Φιλμογραφία
Αγάπες και καημοί  (1967)
Το τελευταίο φιλί  (1970)
Κλεμμένος έρωτας  (1972)
The road to Ithaca  (1999)
ΑΠΟ ΤΟ fb ΚΥΠΡΙΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

Γιώργος Χριστοδουλάκης
Χορευτής.
Φιλμογραφία
Μαριχουάνα στοπ  (1971)
Οι εραστές του ονείρου   (1974)
Ξαφνικός έρωτας  (1984)
Η σκιάχτρα  (1985)
Made in Greece  (1987)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

ΝΙΤΣΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ

Νίτσα Φιλοσόφου
Η Νίτσα Φιλοσόφου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1906 στη Σύμη. Ήταν σύζυγος του συνθέτη και τενόρου Αδάμ Αγουρίδη Κωνσταντίνου (γεν. 1893) με τον οποίον παντρεύτηκαν το 1932 και είχαν γιο τον ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου. Πέθανε το 1975 στην Αθήνα και κηδεύτηκε στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.
Φιλμογραφία
Οι περιπέτεις του Βίλλαρ (1924)
Η απαγωγή της νύφης  (1925)
Ελληνική ραψωδία  (1932)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αντώνης Θεοδωρακόπουλος 
Ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος είναι ηθοποιός με πολύχρονη και ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Εντρύφησε ιδιαίτερα στο Αρχαίο Δράμα πρωταγωνιστώντας σε ιστορικές θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, του Εθνικού Θεάτρου και αργότερα του ελεύθερου θεάτρου, από την Επίδαυρο μέχρι διεθνείς περιοδείες. Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα. Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης. Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο του Σ. Ευαγγελάτου και στο Ελεύθερο Θέατρο με την Αντ. Βαλάκου, την Κ. Δανδουλάκη, την Ελ. Pάvτoυ, το Δ. Παπαμιχαήλ, τον Αλ. Αλεξανδράκη, τη Σ. Γιούλη, τη Ζ. Λάσκαρη, την Αλ. Βουγιουκλάκη κ.α., σε ρόλους από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο, από αρχαίο δράμα έως το σύγχρονο θέατρο. Στον κιν/φο έπαιξε σε ταινίες των Τσεμπερόπουλου, Λικουρέση, Πανουσόπουλου, Περάκη, Αχουριώτη, Αράπογλου. Στην τηλεόραση έπαιξε σε επιτυχημένες σειρές, καθώς και στην ιστορική σειρά της ΕΡΤ «Γ. Βιζυηνός» (Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στα «Πρόσωπα 2000»). Από το 2007 είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος στο Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Ήταν παντρεμένος με την Ολυμπία Τολίκα που πέθανε το 2000.
Φιλμογραφία
Το χρονικό μιας Κυριακής  (1975)
Ξαφνικός έρωτας  (1984)
Λούφα και παραλλαγή  (1984)
Μανία (1985)
Άλκηστις  (1986)
Παραλάβατε διορισμόν  (1996)
Ο Παράδεισος είναι προσωπική υπόθεση  (2001)
Οι ιππείς της Πύλου  (2011)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ http://www.dimospaggaiou.gr/

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΡΟΔΙΤΗΣ

Ναπολέων Ροδίτης
Από το 1971 έως το 1977, έλαβε μέρος σε 12 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Πέθανε στις 4 Μαρτίου 2004. 
Φιλμογραφία
Πίσω και σας φάγαμε 1972 (Χάρης)
Μαρία-Ηλέκτρα  (1996)

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟΛΙΚΑ

Ολυμπία Τολίκα
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1945, η Ολυμπία Τολίκα είχε εγκαταλείψει τις ιατρικές της σπουδές και αφοσιώθηκε στη μουσική και στο θέατρο. Αριστούχος της φωνητικής,
των ανώτερων θεωρητικών και της δραματικής τέχνης του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Απολλώνιου Ωδείου Αθηνών, είχε συνεργαστεί ως ηθοποιός, επί είκοσι πέντε χρόνια, με το ΚΘΒΕ, το Άρμα Θέσπιδος, το Εθνικό Θέατρο και με
την Ελληνική Ραδιοφωνία και είχε διδάξει ορθοφωνία και ιστορία της μουσικής στην ιδιωτική εκπαίδευση. Διηύθυνε το περιοδικό «Πνευματική Ιδιοκτησία» της ΑΕΠΙ, «ΕΙ» και «Απόδημον Έπος» και είχε, επίσης, εκδώσει το ιδιαίτερα αξιόλογο «Επίτομο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό της Βυζαντινής Μουσικής». Για τη δραστηριότητάτης είχε τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις.  Η Ολυμπία Τολίκα υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Αντώνη Θεοδωρακόπουλου. Πέθανε στις 6 Απριλίου 2000.
Φιλμογραφία
Μάης  (1976)
Κραυγή γυναικών  (1978)
Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια  (1981)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.ntng.gr/
ΑΠΟ ΤΟ https://www.tanea.gr/

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

ΒΙΚΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Βίκυ Θεοδώρου
Εμφανίστηκε ως Vicky Johnson.
Φιλμογραφία
Δαίμονες της βίας και του σεξ  (1973)
Αιμιλία, η διεστραμμένη  (1974)
Βρώμικες κυρίες  (1975)

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

ΠΟΠΗ ΑΛΚΟΥΛΗ

Πόπη Αλκουλή 
Η σκηνοθέτης και ηθοποιός Πόπη Αλκουλή γενήθηκε στην Αθήνα. Θεωρείται η φεμινίστρια σκηνοθέτης της χώρας μας. Σπούδασε κινηματογράφο στο Παρίσι, θέατρο στη σχολή του Κουν και στη σχολή του Ρενέ Σιμόν στο Παρίσι. Το 1971 γύρισε στην Ελλάδα. Παντρεύτηκε το σκηνοθέτη του θεάτρου Τάσο Αλκουλή και εργάστηκε μαζί του σε διάφορες παραστάσεις στο θέατρο Διονυσία της Καλλιθέας. Στη συνέχεια εργάστηκαν μαζί στη διαφήμιση. Το 1972 γύρισε την μικρού μήκους ταινία "Η Εκδρομή" και το 1977 τη μεγάλου μήκους "Οι Γυναίκες σήμερα", που κέρδισε δύο βραβεία στο Αντιφεστιβάλ της ίδιας χρονιάς. Το 1982 σταμάτησε τη διάφήμιση και εργάστηκε σχεδόν αποκλειστικά στην τηλεόραση. Το 1988 αποσύρθηκε από το χώρο του κινηματογράφου και επανήλθε το 1991 στον τομέα της διαφήμισης. 
Φιλμογραφία
Το σπίτι της ηδονής  (1961)
Περιπλάνηση  (1979)
Ιστορίες μιας κερήθρας   (1981)
Το άρωμα της βιολέτας   (1985)
Τα κοράκια  (1991)
Ο βαρώνος  (1996)
Ταξίδι στη Μυτιλήνη  (2010)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ https://www.cine.gr/

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

Νίκος Χατζηθεοδώρου 
Φιλμογραφιά
Οικογένεια Χωραφά (1968) [αστυνομικός]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)[μέλος αντιπροοσωπείας ΕΔΑ που επισκέπτεται τον Πλαστήρα]

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

ΡΕΝΑ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗ

Ρένα Μανιατάκη
Ηθοποιός που έλαβε μέρος σε πολλές βιντεοταινίες και αρκετές τηλεοπτικές σειρές.
Φιλμογραφία
Από λαχτάρα σε λαχτάρα  (1967)
Κακά ψυχρά κι ανάποδα  (1971)
Ο φαλακρός μαθητής (1980)[στο ασανσέρ]
Ισόβια (1980)
Μπλου τζιν και πέτσινα μπουφάν  (1982)
Περάστε... Φιλήστε... Τελειώσατε!  (1986) [Σπυροπούλου]
Γάμος στο περιθώριο  (1989)[Ευανθία]
Ζωή  (1995)