ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΚΟΥΡΟΓΛΟΥ

Χρήστος Σουκούρογλου
Φιλμογραφία
Το ξυπόλυτο τάγμα (1953)  [Τζο, αμερικανός πιλότος] 

ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΝΗ

Καίτη Γκίνη
Φιλμογραφία
Το ξυπόλυτο τάγμα (1953)    [η μικρούλα Μάρθα] 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΡΟΖΟΣ

Στράτος Κρόζος
Φιλμογραφία
Το ξυπόλυτο τάγμα (1953)   [ο μικρός Δημήτρης]

ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΗ

Μαρία Κωστή
Φιλμογραφία
Το ξυπόλυτο τάγμα (1953)    [Αλεξάνδρα] 

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ

Κώστας Καρανάσος
Φιλμογραφία
Η Αγνή του λιμανιού (1952)  [στα ζάρια]
Το σωφεράκι (1953)   [με τον Βάγγο στα μπουζούκια] 

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Κώστας Οικονομίδης 
Γεννήθηκε το 1903 και σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου σε παραστάσεις της οποίας ξεκίνησε και τις εμφανίσεις του. Συνεργάστηκε μετά με τον θίασο "Οι Νέοι" στο Θέατρο Παγκρατίου όπου έπαιξε σε έργα Χαιρόπουλου, Ξενόπουλου κ.α. Το 1933 προσελήφθη στο "Εθνικό Θέατρο". Στη συνέχεια συμμετείχε σε άλλους θιάσους του ελεύθερου θεάτρου όπως η "Ένωση Καλλιτεχνών", το "Καλλιτεχνικό Θέατρο" του Τζ. Καρούσου, ο θίασος Άννας Χριστοφορίδου - Κώστα Κροντηρά, της Μαρίκας Κοτοπούλη (1937), του Κ. Μουσούρη και της κυρίας Κατερίνας (1940) που ήταν η πιο μακρόχρονη συνεργασία και συνεχίστηκε με διαλείμματα μέχρι και την δεκαετία του 1950. Έπαιξε κυρίως σε κωμικούς ρόλους. Απεβίωσε το 1966.
Φιλμογραφία
Ρωμέικη καρδιά (1953)[καθηγητής σαβουάρ βίβρ]

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

ΦΑΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ

Φάνης Καμπάνης 
Γεννήθηκε το 1916. Εμφανίστηκε από το 1937 με διάφορους θιάσους, με πιο σημαντική τη συνεργασία του το 1939 με τον "Θεατρικό Όμιλο" του Καρόλου Κουν. Στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια εξορίστηκε λόγω των αριστερών πολιτικών φρονημάτων του στη Μακρόνησο και στον Άη Στράτη. Εκεί συναντήθηκε και με άλλους εκτοπισμένους πνευματικούς ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, όπως οι ηθοποιοί Τζαβαλάς Καρούσος, Μάνος Κατράκης, Κώστας Μπαλαδήμας, Γιώργος Γιολάσης καθώς και λογοτέχνες, όπως οι Γιάννης Ρίτσος, 'Aρης Αλεξάνδρου, Τίτος Πατρίκιος, Τάσος Λειβαδίτης, Μενέλαος Λουντέμης κ.α. Συνεργαζόμενος με αυτούς έπαιξε στο "Θέατρο Εξορίας" που δημιουργήθηκε εκεί. Παρουσιάστηκαν θεατρικές παραστάσεις που εκτός από σκετς και επιθεωρήσεις περιλάμβαναν και κλασικά έργα, Σαίξπηρ, Αισχύλου, Βυζαντίου κ.α. Επιστρέφοντας από την εξορία είχε λίγες συνεργασίες με διάφορους θιάσους όπως του Αδαμάντιου Λεμού και έκανε και δύο κινηματογραφικές εμφανίσεις. Στη συνέχεια εγκατέλειψε την ηθοποιία και εκδηλώνοντας το πολύπλευρο ταλέντο του ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία, παρουσιάζοντας εξαιρετικό συγγραφικό έργο.
Φιλμογραφία
Οι κολασμένοι (1953)
Μαγική πόλη (1954) [αστυφύλακας] 

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ

Σταύρος Παρθενιάδης 
Τεχνικός (ηλεκτρολόγος) που στα πρώτα του βήματα εμφανίστηκε ως κομπάρσος. Δεν είναι γνωστό αν τυχόν έχει συγγένεια με την ηθοποιό Ευτυχία Παρθενιάδου. Ως ηλεκτρολόγος εργάσθηκε σε περίπου 35 ταινίες, μεταξύ των οποίων οι: "Καραγκούνα" (1961), "Ο βασιλιάς της γκάφας" (1962), "Η Εύα δεν αμάρτησε" (1965), "Ο εξυπνάκιας" (1966), "Ένας απένταρος λεφτάς" (1967), "Η κόρη του ήλιου" (1971) κ.α.
Φιλμογραφία (ως ηθοποιός)
Χαμένοι άγγελοι (1948)         
Εκείνες που δεν πρέπει ν'αγαπούν" (1951)   [Σταύρος, τραγουδιστής] 

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

ΜΥΡΙΕΛΛΑ ΡΑΙΣΗ

Μυριέλλα Ραΐση 
Γεννήθηκε το 1914. Στο θέατρο ήταν ηθοποιός της πρόζας. Μεταπολεμικά εμφανίστηκε και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Απεβίωσε το 1980.
Φιλμογραφία
Όνειρα κοριτσιών (1953)
Γυναίκες δίχως άντρες (1954)
Κόκκινα τριαντάφυλλα (1955) [Κατίνα] 
Έχει θείο το κορίτσι (Ο θείος της Βιολέτας) (1957) [εξαδέλφη της θείας]
Της τύχης τα γραμμένα (1957)  [Ελπίδα, γειτόνισα της Έλσας]
Το εισπρακτοράκι (1958)
Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός (1959)[Λευκή Πετρίδου, σύζυγος Πέτρου και μητέρα της Μπούλης]
Πρέπει να ζήσης τίμια (1962)
Με πότισες φαρμάκι (1965)


Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

ΤΑΚΗΣ ΜΑΝΔΗΛΑΣ

Τάκης Μάνδηλας (Μανδύλας)
Φιλμογραφία
Μεγάλοι δρόμοι (1953)
Κόκκινα τριαντάφυλλα (1955)  [γιατρός] 
Έχει θείο το κορίτσι / Ο θείος της Βιολέττας (1957)  (1957) [αστυνομικός]

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Βεατρίκη Δεληγιάννη-Δημοπούλου 
Από τα βασικά και μόνιμα στελέχη του Εθνικού Θεάτρου από το 1951 που πρωτοεμφανίστηκε. Μέχρι το 1981 πήρε μέρος σε 49 παραστάσεις  με έργα κλασσικά, σύγχρονου ρεπερτορίου, αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας, στη σκηνή του Εθνικού και στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Η οικογένειά της ήρθαν στην Αθήνα πρόσφυγες από την Σμύρνη. Τα μεγαλύτερα αδέλφια της, Αλέκος και Βέρα Δεληγιάννη, είχαν γεννηθεί εκεί και ήταν επίσης ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου. Η ίδια παντρεύτηκε τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον διακεκριμένο συγγραφέα, παραγωγό και παρουσιαστή παιδικών εκπομπών της τηλεόρασης Χρήστο Δημόπουλο.
Φιλμογραφία
Μεγάλοι δρόμοι (1953)[Μυγδαλιά, μνηστή και μετέπειτα σύζυγος Παυσανία]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://christosdemopoulos.gr/?page_id=1383&lang=el