ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Κατερίνα Ζάχου 
Φιλμογραφία
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948)         [Βιβή]
Διαγωγή μηδέν (1949)       [μαθήτρια]
Μαύρη γή (1952)     [Φιλιώ]
Το κορίτσι της ταβέρνας (1952)  
Μπροστά στον Θεό (1953)

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΑΚΗΣ

Ανδρέας Μητάκης 
Γεννήθηκε το 1927 και σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κουν. Αποφοίτησε το 1954. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1954 με το θίασο Δάφνης Σκούρα-Λυκ.Καλλέργη. Συνεργάστηκε επίσης με τον θίασο Βίλμας Κύρου-Μίμη Φωτόπουλου, αλλά πολύ νωρίς εγκατέλειψε τις εμφανίσεις.
Φιλμογραφία
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948)     [Τώνης (ως Ανδρέας Μιτάκης)]
Γλέντι, λεφτά κι αγάπη (1955)    [κονφερασιέ]
Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955)  [χωροφύλακας στο πανηγύρι)-ως Ανδρέας Μυγάκης]
Το οργανάκι (του Αττίκ) (1955)   [αριστοκράτης φίλος του Λώρη (ως Ανδρέας Μυτάκης)]
Δολάρια και όνειρα (1956)

ΣΟΥΖΗ ΚΑΛΠΙΔΟΥ

Σούζη Καλπίδου
Φιλμογραφία
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948)

ΠΟΠΗ ΓΕΡΑΛΕΞΗ

Πόπη (Καλλιόπη) Γεραλέξη 
Αναδείχθηκε Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1960 με το ψευδώνυμο ''Κύκνος''.
Φιλμογραφία
Νύχτες στο Μιραμάρε (1960)[Μαρία]

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΣΑ ΒΛΑΧΟΥ

Πέρσα Βλάχου
Η Πέρσα Βλάχου -Ψάλτη γεννήθηκε στο Μουντούκι της Κέρκυρας το 1905. Από το 1921 εμφανίστηκε σε διάφορα μουσικά θέατρα συνεργαζόμενη με τους θιάσους Κόκκου, Ξύδη, Οικονόμου, Μηλιάδη-Σαμαρτζή και περισσότερο με τον θίασο Κυριακού-Βερώνη και τον θίασο Πατρικίου-Αφεντάκη με τον οποίο περιόδευσε στην Αμερική. Κατά την Κατοχή συμμετείχε στο θίασο του Αττίκ σε βαριετέ όπως στη συνέχεια με τον Γ.Οικονομίδη.
Στις επιθεωρήσεις είχε δημιουργήσει με επιτυχία δικό της τύπο, της "μενιδιάτισσας". Επαιξε επίσης σε πολλές οπερέτες.
Φιλμογραφία 
Παπούτσι απ' τον τόπο σου (1946)
Άννα Ροδίτη (1948)    [θεία Χαρίκλεια]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)   [κυρα-Δήμητρα]
Καταιγίδα (1965)    [Βαλεντίνη] 

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΛΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Λαλάς (Λάζαρος) Ιακωβίδης 
Γεννήθηκε το 1908 και πρωτοεμφανίστηκε με θίασο οπερέτας το 1929. Ηταν ηθοποιός του μουσικού θεάτρου σε όλα τα είδη του (οπερέτα, επιθεώρηση, μιούζικαλ). Συνεργάστηκε κατά διαστήματα με σχετικούς θιάσους, όπως της Ζωζώς Νταλμάς, Σαμαρτζή, Οικονόμου, Αυλωνίτη-Μαυρέα, αδελφών Καλουτά κ.α.. Αλλή η σημαντικότερη συνεργασία του ήταν με τη Σοφία Βέμπο σε όλες τις επιθεωρήσεις της, όπου είχε μεγάλη επιτυχία μιμούμενος των Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Φιλμογραφία 
Δυό τραγούδια στην Ελλάδα (1946) (μικρού μήκους)
Άννα Ροδίτη (1948)         [ Giovanni Regini]
Διαγωγή μηδέν (1949)     [ βουλευτής Επαμ. Ρουσφέτης] 
Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1956)


Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΕΚΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Αλέκος Δεληγιάννης 
Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1915. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1937 και στο οποίο παρέμεινε σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία, υπηρετώντας το ως ζεν-πρεμιέ και ως πρωταγωνιστής σε αμέτρητους ρόλους αρχαίας τραγωδίας, σύγχρονου δράματος αλλά και κλασσικής κωμωδίας, στη διάρκεια των σχεδόν 40 ετών καλλιτεχνικής προσφοράς του, πέραν από ένα μικρό διάλειμμα που το Εθνικό Θέατρο περιέργως δεν του ανανέωσε τη συνεργασία. Αδελφός της Βεατρίκης Δεληγιάννη Δημοπούλου.
Φιλμογραφία
Μια ζωή ξαναρχίζει (1947)
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)[Μάριος Βατράς]
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [Ηλίας Κατσάκος Μαυρομιχάλης] 
Τα χέρια (1962)
Άκρως απόρρητον - Υπόθεσις Ερμής (1967)
Τα χρώματα της Ίριδος (1974)    [Κος Λέφας]