ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Νικηφόρος Χαλκιάς
Φιλμογραφία
Κοινωνία ώρα μηδέν  (1966)
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
Πυρετός στην άσφαλτο   (1967) [στην απονομή μεταλλίου στον Φούντα]
Αγάπη και αίμα   (1968)
Καταραμένη αγάπη (1968)
Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά  (1969) [κάτοικος χωριού]

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

ΚΟΜΠΑΡΣΑ





























Κομπάρσα

Την βρήκαμε σε 4 ταινίες.
Φιλμογραφία
Μυρτιά (1961)
Προδωμένη αγάπη (1962)
Αμαρτίες γονέων (1963)
Εμείς τα μπατιράκια (1963)

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

Κώστας Παγώνης
Ο Κώστας Παγώνης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1949. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Γ. Βαφιά. Πρωτοεμφανίστηκε στο "Άρμα Θέσπιδος" του Εθνικού Θεάτρου το 1977. Από το 1982, ήταν μόνιμο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου. Το 1992, "χτυπήθηκε" από την επάρατη νόσο και διέκοψε την καριέρα του. Πέθανε το 1993.
Φιλμογραφία
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960)
 Τα καθάρματα  (1985)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.protothema.gr/

Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Χρήστος Κωνσταντόπουλος
Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 ''Λάμψη'', υποδυόμενος τον Σέβο Δράκο. Από το 1961 εως το 1991, έλαβε μέρος σε 48 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου. Πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου 1994 αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Φιλμογραφία
Το μυστικό του κόκκινου μανδύα (1960)
Δεκαεπτά σφαίρες για έναν άγγελο (1981)
Άγρια νειάτα    (1982)
Η μαυρομάτα    (1995)

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

ΤΟΥΛΑ ΣΠΙΝΕΛΛΗ

Τούλα Σπινέλλη
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1954. Τέλειωσε τη Δραματική σχολή Σταυράκου. Έχει πάιξει σε 80 περίπου βιντεοταινίες.
Φιλμογραφία
Επικίνδυνη νύχτα  (1976)
Προσκλητήριο στη μάνα  (1979)
Βαράτε με κι ας κλαίω  (1981)
Άγριες κότες  (1981)
Το κόκκινο τρένο (1982)
Σούπερ Λύκειο Νο1: Άκρως κουφό και παλαβό (1985)