ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΝΙΚΗ ΛΕΜΠΕΣΗ


Νίκη Λεμπέση(Αγγελοπούλου)
Γεννήθηκε το 1934 στην Καλαμάτα. Είχε πολύπλευρες και αξιόλογες σπουδές, Μαθηματική Σχολή Αθηνών, Παιδαγωγική Ακαδημία, Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου & Θεάτρου Ι. Βαμβακά. Πρωτοεμφανίστηκε το 1956 με τον θίασο Γιώργου Λεμπέση, θιασάρχη και θεατρικού επιχειρηματία με τον οποίο και παντρεύτηκε. Εμφανίστηκε επίσης με πολλούς άλλους σπουδαίους θιάσους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '60, οπότε άρχισε να αποσύρεται από τις εμφανίσεις και στράφηκε στις παιδαγωγικές της ασχολίες. Το 1971 ίδρυσε τα "Εκπαιδευτήρια Νίκης Αγγελοπούλου" και το 1988 μια σχολή χορού στο Γαλάτσι. Επίσης εργάστηκε ως δασκάλα σε Δημοτικό σχολείο.
Φιλμογραφία
Φτωχοί κομπιναδόροι (1962)
Αδικημένη (1964)[Λένα]
Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965)
Φρενίτις (1971)

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΝΕΖΗ

Κατερίνα Βανέζη
Δάνεισε τη φωνή της σε πολύ πετυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων, όπως ''Κάντυ Κάντυ'' (1983) και ''Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον''(1983).
Φιλμογραφία
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)
Χρυσαυγή (1971)
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)
1922 (1978)
Αγώνας χωρίς τέλος (1979)
Η μαύρη Εμμανουέλα (1980)
Χίλια κυβικά τρέλλα (1983)
Ακαταμάχητος πιλότος (1988)

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΣΗΣ

Γιώργος Κοπελούσης
Φιλμογραφία
Ο κούκλος (1968)
Το μαύρο στάχυ (1968)
Βλέπε Λουκιανός (1970)
Δώστε τα χέρια (1971)[Περικλής Καψάλης]
Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971)

ΑΣΗΜΙΝΑ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ

Ασημίνα Βατούγιου
Φιλμογραφία
Ο κούκλος (1968)[Άννα]
Τα κορόιδα, η βαλίτσα μου κι εγώ... (1969)

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

ΒΑΝΤΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Βάντα Καρακατσάνη
 Γεννήθηκε το 1946. Ήταν από τους πέντε σεναριογράφους της τηλεοπτικής σειράς, ''Λάμψη''.Σύζυγος του Γιώργου Βουτσινού.
Φιλμογραφία
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Η λιτανεία των ηρώων (1970)
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971)
Μάρα η τσιγγάνα (1971)
Γυναικοκρατία (1973)
Σ' έχω ανάγκη απόψε πολύ (1973)

ΣΑΣΑ ΜΑΝΕΤΑ

Σάσα Μανέτα (Μανέττα)
Η Σάσα Μανέττα γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς. Είναι κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Αφότου τελείωσε το Λύκειο, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση "Φωνάζει ο κλέφτης" του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο. 
Κατόπιν εξετάσεων προσλήφθηκε στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α' Βραβείο. 
Έχει εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο "Ο άλλος δίδυμος" (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ, το "Μοναξιά είναι...", με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα "Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν" (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα ""Με διαβατήριο το ψέμα" (εκδόσεις Εντύποις).
Φιλμογραφία
Η μοίρα ενός αθώου (1965)
Η πικραγαπημένη (1965)
Λιτανεία των ηρώων (1970)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.skroutz.gr/

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΣΗΣ


Δημήτρης Γούσης
Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1939 (αλλού αναφέρεται το 1940). Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είχε λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις με προεξάρχουσα τις "Εκκλησιάζουσες" το 1996 σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Επίσης είχε πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως "Αγγιγμα ψυχής", ¨Ψίθυροι καρδιάς", "Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα" κ.α..Είχε πάρει μέρος επίσης σε πολλές μεταγλωτίσεις παιδικων σειρών της ΕΡΤ.,όπως και σε παραγωγές της ΕΡΤ για το ραδιόφωνο στα εργα του Σαιξπηρ "Τρικυμία", "Βασιλιάς Ληρ", "Ιουλιος Καισαρ ¨κ.ά.. Πέθανε στις 23 Φεβρουαρίου 2017 από καρδιακά προβλήματα.
Φιλμογραφία
Ο Γεροδήμος (1962)
Ο αδελφός μου ο λόρδος (1966)
Όλγα αγάπη μου (1968)
Κρουαζιέρα του τρόμου (1978)[Τζόζεφ Ντάνιελς]
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.protothema.gr/

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΤΙΚΑ

Μαρία Μαρτίκα
Η Μαρία Μαρτίκα (Αθήνα, 15 Μαΐου 1932 - 1 Ιουνίου 2018) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν το 1961. Έγινε γνωστή από τις σειρές ''Εμείς κι Εμείς'' και ''Το Ρετιρέ''.
Γεννήθηκε σε μια μικρή συνοικία της Αθήνας, έξω από το Λεκανοπέδιο Αττικής. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Εξατάξιο Γυμνάσιο και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν το 1961. Πέθανε στην γενέτειρά της, την 1η Ιουνίου 2018 σε ηλικία 86 ετών από καρκίνο. Στην κηδεία της πήγαν μόνο από συναδέλφους της, ο Γιώργος Μεσσάλας, ο Πάντης Κούσης και ο στενός της φίλος και σκηνοθέτης, Γιώργος Φραντζεσκάκης. Κηδεύτηκε ξεχασμένη, στον οικογενειακό της τάφο, στο Β' Νεκροταφείο Πατησίων.
Φιλμογραφία
Ιστορία μιας ζωής (1965) [Καίτη]
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)[Μαίρη]
Η θεία μου η χίπισσα (1970)
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) [πελάτισσα μέντιουμ]
7 χρόνια γάμου (1972) [Λουκία]
Ναι μεν, αλλά... (1972) [Όλγα]
Το προξενιό της Άννας (1972) [Καίτη Μανωλοπούλου]
Υβ! Υβ! (1972) [Υβόννη Υβάκη]
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) [Ματίνα Ζεβεδαίου]
Στα δίχτυα της αράχνης (1973) [Μαρία Αλγερά]
Τον αράπη κι’ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Άννα Γιαπαχάκη]
Τα λιονταράκια (1974) 
Η ώρα του λύκου (1979) 
Πέτρινα χρόνια (1985) [Ευτυχία Υφαντή]
Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987)
Εφάπαξ (2001) [Κούλα]
Λίστα γάμου (2006) [πεθερά Μαργαρίτη]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ




Ελένη Φιπίππου
Γεννήθηκε το 1910. Υπήρξε σπουδαία θεατρίνα που έπαιξε δράμα, κωμωδία και επιθεώρηση. Σύζυγός της ο ηθοποιός Ηλίας Φιλίππου και κόρη τους η σουμπρέτα του Μουσικού θεάτρου Τόνια. Πέθανε το 1990. 
Φιλμογραφία
Το οργανάκι του Αττίκ  (1955)
Μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς  (1957)[Μαργαρώ Δάσιου, μητέρα Λουκά]
Μέλπω (1958)
Θυσιάστηκα για το παιδί μου (1960)
Γιατί γεννήθηκα φτωχή (1965) 
Άγιος Ευστάθιος (1987)
Η ΤΡΙΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΒΒΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Σάββας Αξιώτης
Ο ηθοποιός Σάββας Αξιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα (άλλη πηγή αναφέρει τη Νάξο) και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα και τη Ρώμη. Στην ποίηση εμφανίστηκε το 1970 με τα ποιήματα, "Φθαρμένος καθρέφτης". Στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους όπως: 'Ελλη Λαμπέτη, Δημ. Παπαμιχαήλ, Ρ. Βλαχοπούλου, Γ. Κωνσταντίνου, Τ. Ρουσσέα, Γ. Πάντζα, Ζ. Λάσκαρη, Κ. Πρέκα, Στ. Στρατηγό, Κ. Χέλμη, Χ. Τσάγκα, Ρ. Ντορ, Αλ. Λειβαδίτη, Μ. Χρονοπούλου, Σ. Παράβα, κλπ. Ενώ στον κινηματογράφο έπαιξε δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και την Έλεν Μπέρστυν στην ταινία του Ζυλ Ντασσέν, "Κραυγές γυναικών". Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στην "Αργώ", του Γ. Θεοτοκά και σε διάφορα θεατρικά της ΕΡΤ 1. Έλαβε μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ στη Ρώμη συνεργάστηκε με το Gruppo Incontro και Τeatro dei Comedianti. Από το 1982 είναι ιδρυτής του θεάτρου "Περιθώριο" και ανεβάζει πρωτοποριακές παραστάσεις δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στους συγγραφείς του παραλόγου. Παράλληλα συνεργάστηκε με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, δημοσιεύοντας διηγήματά του: "Οδός Πανός", "Νέο Επίπεδο", κλπ. Έχει γράψει στίχους σε δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Είναι μέλος του ΣΕΗ και της ΑΕΠΙ. Η ποιητική του συλλογή, "Μόρσιμον Ήμαρ", Εκδόσεις Γκοβόστη, ξάφνιασε κριτικούς και κοινό. Επίσης, "Το δεκανίκι τον ακροβάτη", Εκδόσεις Γκοβόστη. Και τα διηγήματα, "Στη ραχοκοκαλιά της μνήμης", Εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος. Άλλη του δραστηριότητα, η ζωγραφική. Είναι ετεροθαλής αδελφός του τραγουδιστή Χρήστου Δάντη.
Φιλμογραφία
Όμορφες μέρες (1970)
Μαριχουάνα stop! (1971)
Ο κατεργάρης (1971)[χορευτής]
Ιδιωτική μου ζωή (1971)[ζιγκολό]
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971)
Πιο θερμή και από τον ήλιο (1972)
Κραυγή γυναικών (1978)
Ύποπτος πολίτης (1994)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.biblionet.gr/

ΣΟΝΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ

Σόνια Κανελλάκη
Φιλμογραφία
Η θυσία μιας γυναίκας (1969)
Αμαρτωλές τσιγγάνες (1969)
Αυτές τον έστειλαν στο θάνατο (1970)
Μια παρθένα εκδικείται (1973)
Επικίνδυνοι ερασταί (1972) [Τζούλι]

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΝΑΝΣΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

Νάνσυ Καπετανάκη
Γεννήθηκε το 1953. Εξελέγη Σταρ Ελλάς το 1972.
Φιλμογραφία
Άγουρη σάρκα (1974) [Αλίκη]
Οκέι φίλε (1974)

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΛΙΒΑ

Λαμπρινή (Λάμπη)Λίβα
(Λαμπρινή Παραπαντάκη). Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1944. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, με δασκάλους όπως η Παξινού, ο Χορν, ο Σιδέρης, ο Ροντήρης κ.ά.
Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Εθνικό, το Κ.Θ.Β.Ε., το Χριστιανικό και το ελεύθερο θέατρο, με θιάσους όπως του Γιάννη Βόγλη και της Μαίρης Χρονοπούλου, σε παραστάσεις Κλωντέλ (Βιολέν), Ο’Νηλ (Έλσα), Πρίσλευ (Σίλα), Μ. Λυγίζου (Βαίτσα), Μωμ (Άντα), Ευριπίδη (Ελένη, Πολυξένη), Σοφοκλή (Ιοκάστη), Αριστοφάνη (δούλα Βλέπυρου), Σοφοκλή (Χρυσόθεμις), Μίλλερ (Μ. Γουώρεν), Στρίντμπεργκ (θεία), Λόρκα (Θεία), Χορτάτση (Κασσάντρα), Τερζάκη (Ανθούλα), Μολιέρου (Λίζα) κ.ά. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με το Θανάση Βέγγο κ.ά. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως «Γιάννης και Μαρία», «Οι συμμαθήτριες» κ.ά., και στο Θέατρο της Δευτέρας. Με την ΕΡΑ σε θεατρικές παραγωγές. Μόνιμος συνεργάτης του Μίνωα Βολανάκη και ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ των Βράχων. Διετέλεσε υποδιευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία των Υπουργείων Αιγαίου και Μακεδονίας-Θράκης για την προσφορά της στο θέατρο. Πρώτος σύζυγός της, ήταν ο ηθοποιός Νίκος Καββαδάς (πέθανε το 2001) και δεύτερος, ο Αλέξανδρος Αμπατιέλλος.
Φιλμογραφία
Βέγγος ο τρελός καμικάζι (1980)  
Επικίνδυνοι ερασταί (1972)
Ερωτικές στιγμές (1972)  
Μια γυναίκα φεύγει (1971) [Μάγδα Χρυσάφη]  
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971) [Ασημίνα]
Σάρκα με σάρκα (1970) 
Σταυραετοί στα Μετέωρα (1970) [Δέσποινα]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.stereoworld.gr/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ

Δημήτρης Μολυβιάτης
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1971.
Φιλμογραφία
Υποβρύχιον Παπανικολής (1971)
Η ηλιογέννητη (1971)
Επικίνδυνοι εραστές (1972)
Βρώμικη παρθένα (1975)
Απίθανοι αλλοιώτικοι κι ωραίοι .... (1981)
Πάμε για... καφέ;! (1981)
Γύφτικη κομπανία (1983)
Και κλάααμα... στα σχολεία (1984)

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Βασίλης Γεωργιάδης
Φιλμογραφία
Η παιχνιδιάρα (1967)
Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι (1967)[Μήτσος ναύτης]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ψυχραιμία Ναπολέων (1968)
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)
Το λεβεντόπαιδο (1969)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)


Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ

Μανιουδάκης Κώστας
Ο Κώστας Μανιουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε θέατρο, Μουσική, Κινηματογράφο και Διεθνείς Σχέσεις. Υπηρέτησε το χώρο διάδοσης των πολιτιστικών αξιών ποικιλότροπα. Πριν τη δικτατορία υπήρξε οργανωτικό στέλεχος του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ στη διάρκεια της Επταετίας δημιούργησε το Στούντιο Λήδρα, που παρουσίασε, μεταξύ άλλων, έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου με ερμηνευτή τον Νίκο Ξυλούρη. Μετά τη δικτατορία συνέχισε τη γόνιμη ενασχόληση με την προώθηση του πολιτισμού, από διάφορες θέσεις. Υπήρξε επί είκοσι πέντε χρόνια καλλιτεχνικός συνεργάτης του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ συμμετείχε, σαν επιτελικό στέλεχος, στην οργάνωση του "Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985" και "Θεσσαλονίκη '97, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης". Διετέλεσε, επίσης, καλλιτεχνικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Αρχαίου Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου.
Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας του έχει συνεργαστεί ως διευθυντής παραγωγής και καλλιτεχνικός συνεργάτης δραστηριοτήτων με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Ελληνική Σκηνή της Άννας Συνοδινού, την Ομάδα Εδάφους, το Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου, το Πολύτροπο του Μάνου Χατζιδάκι, το Κέντρο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (Δεσμοί") κ.ά. Υπήρξε ο πρώτος σύζυγος της Νόρας Κατσέλη.
Φιλμογραφία
Αγαπούλα μου (1960)
Είμαι αθώος (1960)
Συνοικία το όνειρο  (1961)
Ματωμένα στέφανα (1961)
Το κορίτσι του λόχου (1962)
Μίσος (1963) [Λευτέρης]  
Στη θύελλα του πάθους (1964)  
Οι κολασμένοι (1964)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.biblionet.gr/

ΜΑΚΗΣ ΠΑΝΩΡΙΟΣ

Μάκης Πανώριος
Ο Μάκης Πανώριος (γεν. Κεφαλλονιά, 1935) είναι Έλληνας λογοτέχνης, εικονογράφος, ηθοποιός και κριτικός θεάτρου
Σπούδασε ζωγραφική και θέατρο στη "Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας" του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε για 18 χρόνια σαν ηθοποιός, τα δέκα εκ των οποίων στο Εθνικό Θέατρο, ενώ απασχολήθηκε στην ελληνική ραδιοφωνία και στην τηλεόραση. Η πρώτη εμφάνισή του χρονολογείται από το 1962, όταν συμμετείχε στο θίασο του Μάνου Κατράκη ερμηνεύοντας το ρόλο του χάρου, στην παράσταση "Το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού του Mίκη Θεοδωράκη"
Λάτρης της λογοτεχνίας και ιδιαίτερα του φανταστικού, έχει προλογίσει έργα και συγγράψει κριτικές και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.
Η πεντάτομη ανθολογία του "Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα" από τις εκδόσεις "Αίολος" περιέχει 167 ελληνικά διηγήματα της φανταστικής λογοτεχνίας. Έχει παράλληλα ασχοληθεί με όλα τα είδη της λογοτεχνίας, ενώ έχει εικονογραφήσει και προλογίσει πολλά βιβλία.
Φιλμογραφία
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965)
Ο αλύγιστος (1968)
Κατάσκοπος Νέλλη (1981)
Βήματα (1996) [Δημήτρης Παντελεήμων]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


ΚΑΙΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Καίτη Μητροπούλου
Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Συνεργάστηκε επί 30 χρόνια με το ΚΘΒΕ με πρώτη συνεργασία στην παράσταση "Εκκλησιάζουσες" το 1969 του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και τελευταία στο έργο "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" το 1999 του Φρήντριχ Ντύρρενματ σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη. Πέθανε τον Ιούλιο του 2014.
Φιλμογραφία
Ο ανήφορος (1964)
Ο νικητής (1965)
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)[Καίτη, αδελφή του Θάνου Τερζή]
Σ`έχω πάντα στην καρδιά μου (1967) [Ρένα]  
Κουρέλι της ζωής (1969)
Μάης (1976)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ http://www.ntng.gr/
ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/