ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΝΑΣ ΓΙΩΤΗΣ

Μηνάς Γιώτης
Χορευτής
Φιλμογραφία
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1960)
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1961)
Η βαρώνη και ο Προκόπης (1970)
Η περιπτερού (1970)

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

EMILY REUER

Έμιλι Ρόιερ - Emily Reuer
Γερμανίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Μπραουνβάικ στις 30 Νοεμβρίου 1941 και πέθανε στο Μόναχο στις 25 Οκτωβρίου 1981.
Φιλμογραφία
Επιτάφιος για εχθρούς και φίλους (1965) [Erika Binder]

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

LILA KEDROVA

Λίλα Κέντροβα
Η Λίλα Κέντροβα (ρώσ. Елизавета Николаевна Кедрова) (Αγία Πετρούπολη Ρωσσίας 9 Οκτωβρίου 1918 - Οντάριο Καναδά 16 Φεβρουαρίου 2000) ήταν Ρωσίδα ηθοποιός, που συμμετείχε κυρίως σε γαλλικές ταινίες, κάτοχος όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου για την ταινία Αλέξης Ζορμπάς, στην οποία υποδύθηκε τη Μαντάμ Ορτάνς. Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, η Κέντροβα έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη Γαλλία. Το 1932 η Κέντροβα εντάχτηκε στο θίασο του θεάτρου τέχνης της Μόσχας, με τον οποίο έκανε περιοδείες. Κατά τη δεκαετία του '50 μεταφέρθηκε στη Γαλλία όπου άρχισε να συμμετέχει σε γαλλικές ταινίες. Η πρώτη της συμμετοχή σε αγγλική ταινία ήταν το 1964 στην ταινία αγγλοελληνικής παραγωγής Αλέξης Ζορμπάς σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη. Η Κέντροβα υποδύθηκε την ηλικιωμένη πόρνη Μαντάμ Ορτάνς, ένα ρόλο που της χάρισε το όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου. Το όσκαρ της άνοιξε τις πόρτες του Χόλιγουντ και τα χρόνια που ακολούθησαν συμμετείχε σε μια σειρά από αμερικάνικες ταινίες με σημαντικότερη τη συμμετοχή της στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ του 1966 Σχισμένο Παραπέτασμα (Torn Curtain). Το 1986 υποδύθηκε και πάλι τη Μαντάμ Ορτάνς σε μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ βασισμένο στο Αλέξης Ζορμπάς, ρόλος που της απέφε
ρε το θεατρικό βραβείο Τόνυ. Το 1989 υποδύθηκε τη Μαντάμ Άρμφελντ, στο μιούζικαλ των Γουίλερ και Σόντχαϊμ A Little Night Music στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου. Η Κέντροβα απεβίωσε στη θερινή της κατοικία σε πόλη του Οντάριο του Καναδά μετά από χρόνια μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Φιλμογραφία
Ζορμπάς (1964)[μαντάμ Ορτάνς]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΤΖΙΝΑ ΔΑΝΙΚΑ

Τζίνα Δανίκα
Σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Ντάγκα.
Φιλμογραφία
Ο μπακαλόγατος (1968)
Ελευθερία ή θάνατος  (1972)  
Πίσω και σας φάγαμε  (1972) [Ματούλα]

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΓΚΛΑΒΑΣ

Νίκος Γκλαβάς (Γκλάβας)
Φιλμογραφία
Ο εχθρός του Λαού  (1972)
Ιωάννης ο βίαιος (1973)
Τα χρώματα της ίριδας (1974)
Αλδεβαράν (1975)
Η ηλικία της θάλασσας  (1978)
Ο ζιγκολό της Αθήνας (1982)

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΡΙΝΑ ΤΣΟΠΕΗ

Κορίνα Τσοπέη
Η Κυριακή Κορίνα Τσοπέη είναι Ελληνίδα ηθοποιός και νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς Μις Υφήλιος το 1964. Με τη νίκη της εκείνη, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε τα εν λόγω καλλιστεία. Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1944 , κόρη του στρατιωτικού Γιώργου Τσοπέη (1914-1997) από τη Μάνη. Στις 20 Ιουνίου του 1964 η Κορίνα στέφθηκε Σταρ Ελλάς και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος το 1964, στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Νίκησε τις Μις Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία και κατέκτησε τον τίτλο. Έφερε έτσι τον τίτλο στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Από τότε, έχει επανέλθει αρκετές φορές στο διαγωνισμό αλλά υπό την ιδιότητα του μέλους της κριτικής επιτροπής. Έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ παίζοντας σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της Αμερικής, όπως A Man Called Horse, Daniel Boone, Lost in Space, Valley of the Dolls and A Guide for the Married Man. Παντρεύτηκε τον ατζέντη του Χόλιγουντ Φρέντι Φιλντς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, στις 11 Δεκεμβρίου του 2007. Ήταν αδερφός του μπαντλίντερ Σεπ Φιλντς. Εκτός από την καριέρα της ως ηθοποιού και φωτομοντέλου, η Τσοπέη είναι πρόεδρος μιας οργάνωσης για την καταπολέμηση της παιδικής λευχαιμίας.
Φιλμογραφία
Ψυχή και σάρκα  (1974)[Έλλη]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://paliovivlio.gr/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

DEBORAH REED

Deborah Reed - Ντέμπορα Ριντ
Αμερικάνα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1950.
Φιλμογραφία
Ψυχή και σάρκα (Εσύ κι' εγώ)(1974)[Μαίη Λιάμπη]

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΠΗ ΛΗΜΝΙΟΥ

Πέπη Λημνιού (Ληναίου)
Ηθοποιός και χορεύτρια.
Φιλμογραφία
Ανήσυχα νειάτα / Η κυρα-Λένη και τα παιδιά της (1963)ως Πόπη Λημνίου
Το τυχερό πανταλόνι (1963)

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Γιώργος Κυρίτσης
Ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε στο Βαρούσι Τρικάλων, αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.
Είναι Έλληνας ηθοποιός και σεναριογράφος και το 2012 εξελέγη βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜοκρατικής ΑΡιστεράς.
Συνεργάστηκε στο θέατρο με μεγάλους σκηνοθέτες, όπως τους Ζυλ Ντασσέν, Μιχάλη Κακογιάννη, Ανδρέα Βουτσινά, Μίνωα Βολανάκη, Αντώνη Αντύπα, Όλεγκ Ευφραίμοφ (Διευθυντής Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας), Ρόμπερτ Στούρουα (Διευθυντής του Θεάτρου Ρουσταβέλι), Τζέιμς Ρόουζ Έβανς (Ιδρυτής του Hampstead Theatre), και ηθοποιούς όπως τους Μάνο Κατράκη, Άννα Συνοδινού, Λυκούργο Καλλέργη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Τζένη Καρέζη, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Κώστα Καζάκο, Γιάννη Φέρτη, Ξένια Καλογεροπούλου, Στέφανο Ληναίο, Θύμιο Καρακατσάνη και τους περισσότερους πρωταγωνιστές του νεοελληνικού θεάτρου.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, σε θεατρικά έργα αλλά και σειρές. Ενδεικτικά αναφέρονται: «Παράξενος ταξιδιώτης», «Χωρίς ανάσα», «Λωξάντρα» «Γιούγκερμαν», «Τα Λαυρεωτικά», «Σταύρωση χωρίς ανάσταση», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Μαύρη χρυσαλίδα», «Μεθυσμένη πολιτεία».
Έπαιξε σε όλα σχεδόν τα μεγάλα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου (Σοφοκλή, Αριστοφάνη, Σέξπηρ, Ίψεν, Πιραντέλο, Πίντερ, Μπρέχτ, Γκόρκι, Σων Ο' Κέιζι), και συμμετείχε σε ταινίες στον κινηματογράφο όπως «Μέρες του '36», του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, «Ένας νομοταγής πολίτης» του Ερρίκου Θαλασσινού, «Δυο ήλιοι στον ουρανό» του Γιώργου Σταμπουλόπουλου, «ο Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη, «Άρπα Κόλλα» του Νίκου Περάκη. 
Με την Έλενα Ακρίτα δημιούργησαν το θέατρο «Μελίνα» και ανέβασαν το «Σοβαρό κύριο Ερνέστο» του Όσκαρ Ουάιλντ και τη «Γυναίκα της πρώτης σελίδας» του Νηλ Σάιμον.
Πρόσφατα, έγραψαν μαζί το σενάριο της επτυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Τα μυστικά της Εδέμ" που προβλήθηκε στο Mega. 
Μαζί, έχουν γράψει ακόμα τις σειρές «Γόβα στιλέτο», «Στρας», «Φτερά του Έρωτα», «Κάτω από την Ακρόπολη», «θέα στο Πέλαγος», «Βέρα στο Δεξί», «Αν υπήρχες θα σε χώριζα» και έχουν τιμηθεί για το έργο τους με πάνω από εννιά βραβεία.
Η «Γόβα στιλέτο» ήταν το πρώτο δυτικό τηλεοπτικό προϊόν που παίχτηκε στην Κίνα, η «Βέρα στο Δεξί» και «Τα μυστικά της Εδέμ» έχουν πουληθεί σε βαλκανικές χώρες ενώ «Τα μυστικά της Εδέμ» αγοράστηκαν από την Τουρκία και την Περσία.
Το τρίτο μέρος της «Βέρας στο Δεξί» γυρίστηκε στα Τρίκαλα, αναδεικνύοντας την ομορφιά και την ιστορία της πόλης σ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πέρα όμως από την πολύ καλή επαγγελματική σχέση, είναι και ζευγάρι στη ζωή. Μάλιστα, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου του 2012, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Ψυχικού. Επιθυμία τους ήταν ο γάμος να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο και να μαθευτεί μία μέρα μετά.
Φιλμογραφία
Η μεγάλη στιγμή του '21: Παπαφλέσσας (1971)
Μέρες του '36 (1972)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974)
Βιογραφία (1975)
Το βαρύ... πεπόνι (1977)
Η ηλικία της θάλασσας  (1978)
Υπόθεση Πολκ (1978)
Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)
Άρπα Colla (1982)
Ο κλοιός (1987)
Βίος και πολιτεία (1987)
Δυο ήλιοι στον ουρανό   (1991)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

ΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Ντίνα Γιαννάκου
Φιλμογραφία
Μιρέλλα, η σάρκα της ηδονής  (1973)
Οι απέναντι  (1981)
Ο Λαμπρούκος μπαλλαντέρ (1981)
Η δημοκρατία του νέφους (1983)
Θύρα 7 η μεγάλη στιγμή (1983)
Χούλιγκανς: Κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα! (1983)
Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο3  (1984)
Μπορούμε και κάτω απ' τα θρανία (1984)
Μειδιάστε παρακαλώ  (1988)

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΑΙΝΤΑ ΣΤΙΝΗ

Άιντα Στίνη
Χορεύτρια και ηθοποιός.
Φιλμογραφία
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958)
Χωρίς ιδανικά (1965)
Ο νικητής (1965)
Ο μπαμπάς μου ο τέντι μπόις (1966)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΑΝΙΚΑ

Ευγενία Δανίκα
Φιλμογραφία
Το Τραγούδι του χωρισμού  (1940)[Ζωίτσα] 
Μάγια η Τσιγγάνα  (1943)

ΓΙΟΛΑ ΒΟΥΤΣΑΡΑ


Γιόλα (Παναγιώτα)Βουτσαρά (Βοτσαρά)
Γεννήθηκε το 1948. Παντρεύτηκε το 1962 τον ποδοσφαιριστή Τάκη Λουκανίδη, μετά από καταγγελία της μητέρας της για βιασμό της Γιόλας, αλλά χώρισαν πολύ σύντομα.
Φιλμογραφία
Και οι πέντε ήταν κολασμένες (1968)

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

Γιώργος Λαγκαδινός
Χορευτής. Στις Αρχές του 1960 έπιασε προσωρινά δουλειά στο ''Κηποθέατρο'' του Β. Μπουρνέλη στην επιθεώρηση  "Λουλουδισμένη Αθήνα". Χόρευε για να πληρώνει τα εξόδα του ως σπουδαστής στην τότε ''Σχολή Βακαλό''. Είχε δασκάλους τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Πάνo Τέτση, την Ελένη και Γιώργο Βακαλό και άλλους. Από το 1964 μέχρι το 1971, δούλεψε στα περισότερα μουσικά θέατρα με τους θiασους της Ρένας Βλαχοπούλου, Νiκου Σταυρίδη, Βασ. Aυλωνίτη, Τζένη Καρέζη, Ρένας Ντορ,  Νίκου Ρίζου, κ α.Επίσης στην δεκαετία του 1960 έλαβε μέρος χορεύοντας στα γνωστά  Mιούσικαλ της Φίνος  Φιλμ που ακόμα παίζονται μέχρι σήμερα. Οι χορογράφοι του ήταν ο Μανώλης Καστρινός, ο Γιάννης Φλέρυ, ο Βαγγέλης Σειληνός, o Φώτης Μεταξόπουλος και ο εξαιρετικός  Γιάννης Νικητάκης. Το 1971 μετενάστευσε στον Καναδά όπου και διαμένει ως μόνιμος κάτοικος. 
Φιλμογραφία
Βίβα Ρένα (1967)
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λαγκαδινό για τις πληροφορίες και τη φωτογραφία που μας έστειλε...

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΩΝΗΣ

Θεόδωρος Αρώνης
Γεννήθηκε το 1903 και πέθανε στις 13 Ιουλίου 1956. Πρώτος σύζυγος της Μαίρης Αρώνη. Από το 1937 έως το 1955 έλαβε μέρος σε 37 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.
Φιλμογραφία
Δεσποινίς δικηγόρος (1933)
Το σταυροδρόμι του πεπρωμένου (1954)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.openarchives.gr/

ΤΖΟΥΛΗ ΑΠΕΡΓΗ

Τζούλη Απέργη
Φιλμογραφία 
Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη (1969)

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΩΝΟΣ

Γιώργος Τσιώνος
Φιλμογραφία
Οι υπερήφανοι (1962)[στο γάμο]
Γαμπρός για κλάματα (1962)[αστυνομικός]
Κορόιδο γαμπρέ (1962)[ενδιαφερόμενος για αγορά του μαγαζιού]
Η μεγάλη θυσία (1962)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Τα κόκκινα φανάρια (1963)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)

ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΗΣ

Τάκης Γεωργέλης
Φιλμογραφία
Η Ρένα είναι όφ-σάιντ (1972)
Το γυμνό κορμί της για δόλωμα   (1974)
Οκέυ, φίλε (1974)
Ο τρομοκράτης   (1975)
Η μαθήτρια Νο 0 (1975)
Δωμάτιο 69 (1975)
Αννίτα, η διεφθαρμένη   (1975)
Το ρετιρέ της Τζούλυ (1977)
Πάμε για ...καφέ?! (1981)
Άγριες κότες (1981)
Αλλαγή... και το λουρί της μάνας (1982)
Απίθανοι αλλοιώτικοι κι ωραίοι.... (1982)
Το παιδί του σωλήνα (1982)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Γύφτικη κομπανία (1983)
Και κλάααμα... στα σχολεία (1984)
Τα καθάρματα  (1985)


Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΠΗ ΣΟΛΔΑΤΟΥ

Πόπη (Καλλιόπη) Σολδάτου
Εξαιρετική και πολύ όμορφη σουμπρέτα. Γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 4 Μαρτίου 1956.  Ο Γιάννης Χριστόπουλος στα 16 της την ''ανακάλυψε'' και την πήγε στον Γιώργο Οικονομίδη. Σπούδασε στη Δραματική σχολή Βεάκη και έπαιξε κυρίως στο Μουσικό θέατρο με Χατζηχρήστο, Ηλιόπουλο, Οικονομίδη, Σαπουντζάκη και άλλους. Δούλεψε στη τηλεόραση καθώς και σε μεγάλα νυκτερινά κέντρα ως τραγουδίστρια. 
Τηλεόραση
Ανήσυχα νιάτα (1973) ΕΙΡΤ
Δρόμος χωρίς γυρισμό (1973) ΥΕΝΕΔ
Φιλμογραφία
Μπουμ ταρατατζούμ (1972)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ http://ellinikoskinimatografos.gr/

ΕΦΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ

Έφη Αρβανιτίδου
Χορεύτρια.
Φιλμογραφία
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Περικλής Γαβριηλίδης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1882 και πέθανε το 1949. Σύζυγος της ηθοποιού Αγγέλας Γαβριηλίδου και πατέρας του εξαιρετικού Γιώργου Γαβριηλίδη (1908-1982). 
Φιλμογραφία
Ο κακός δρόμος (1936)
Η βίλα με τα νούφαρα (1945)

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΑΣ

Άλκης Στέας
Ο Άλκης Στέας (1933 - 8 Μαρτίου 1999) ήταν δημοφιλής παρουσιαστής του ελληνικού ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και επίσης του Πατρινού Καρναβαλιού. Υπήρξε ο πρώτος τηλεπαρουσιαστής που εμφανίστηκε στους Έλληνες τηλεθεατές, στη διάρκεια της πειραματικής εκπομπής ασπρόμαυρου τηλεοπτικού σήματος της ΔΕΗ κατά την 25η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, το 1960. Η εν λόγω εκπομπή ήταν ένα τηλεφωνικό τηλεπαιχνίδι. Γεννήθηκε στη Σύρο το 1933. Νεαρός ακόμα μετέβη στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με τη διαφήμιση. Ήταν συνιδρυτής μιας από τις παλιότερες εταιρείες του χώρου, με το όνομα ΗΧΩ. Παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Νέλλη Μάνου και απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο. Σπούδασε Μαθηματικός στη Θεσσαλονίκη. Είχε γίνει ήδη γνωστός στο πανελλήνιο από το ραδιοφωνικό "τηλεφωνικό παιγνίδι" που μεταδίδετο από τον τότε στρατιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης με πρώτους χορηγούς τα ξυραφάκια "ASTOR" και στην συνέχει τη σοκολατοποιϊα "ΠΑΥΛΙΔΟΥ". Στη συμπρωτεύουσα επίσης άρχισε να παρουσιάζει το φημισμένο Φεστιβάλ τραγουδιού του τότε ΕΙΡ. Καθιερώθηκε στη θέση αυτή και παρουσίαζε συνεχώς το θεσμό επί περιπου 25 χρόνια. Επίσης, ήταν από τους πρώτους παραγωγούς του Κρατικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας. Με τη διεύρυνση της αγοράς της διαφήμισης, ο Στέας πήγε στην Αθήνα και εργάστηκε σε γραφείο της εταιρείας του. Στο πλευρό του θεατρικού συγγραφέα Λάκη Μιχαηλίδη παρήγαγε πολλά γνωστά διαφημιστικά συνθήματα της εποχής. Παράληλα ο Στέας συνέχισε τη δουλειά του ως παρουσιαστής και παρουσίαζε το Πατρινό καρναβάλι (από το 1974) και διάφορα τηλεπαιχνίδια, όπως το "Αν εχεις γνώσεις διαβαινε". Στο κοινό είχε γίνει γνωστός με τό ρήμα "Ευτυχήτε" (η ορθή γραφή κατά την εποχή της εκφωνήσεως (λόγω υποτακτικής) και έτσι έχει αποτυπωθεί σε όλα τα οπτικά αρχεία), που επαναλάμβανε στην προσφώνηση - εκφώνηση - αποφώνηση όλων των εκπομπών του. Απεβίωσε από καρκίνο, στις 8 Μαρτίου του 1999. Κηδεύτηκε από το ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό
Φάληρο.
Τηλεόραση
"Το κέφι και το τραγούδι" (1968 - 1974)
"Μουσικοί περίπατοι" (1969 - 1975)
"Ο,τι επιθυμείτε" (1975 - 1976)
"Αν έχεις γνώσεις διάβαινε" (1976 - 1980)
"Πάνω ή κάτω" (1989 - 1990)
Φιλμογραφία
Το πρόσωπο της ημέρας (1965)
Ο ανακατωσούρας (1967)
Ο αισιόδοξος (1973)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΡΕΣ

Δημήτρης Βορρές
Φιλμογραφία
Λάθος στον έρωτα (1961)
Ο θάνατος θα ξανάρθει   (1961)
Όταν λείπει η γάτα! (1962)
Εμείς τα μπατιράκια (1963)
Ο κράχτης (1964)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΑΣ

Τάσος Μαράς
Ίσως να είναι ο Τάσος Δαρδαμάνης.  http://greekactor.blogspot.bg/2017/12/blog-post_20.html
Φιλμογραφία
Ερωτική συμφωνία (1972) [Βασίλης Κρίσπης]
Πιο τρελλός κι' απ' τους τρελλούς (1972)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝΟΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ

Πάνος Τζανετής
Γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 6 Αυγούστου 1940. Τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες ενώ συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες (Χατζιδάκι, Ζαμπέτα, Μαρκόπουλο, Σπανό, Ξαρχάκο, Βίρβο και πολλούς άλλους).   Συνεργάστηκε με όλους τους κολοσσούς της ελληνικής μουσικής (Καζαντζίδη, Μαρινέλλα, Μητσιά, Μπέμπα Μπλανς, Μάνο Παπαδάκη και πλήθος άλλων τραγουδιστών). Μεσουράνησε το διάστημα 1960 με 1967. Το τέλος της καριέρας του ήρθε γύρω στο 1968 και μετά έκανε σποραδικές εμφανίσεις ενώ εργάστηκε ως ταξιτζής.
Το Μάιο του 2004 διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε θεραπεία. Τον Ιούλιο του 2008 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και τον Οκτώβριο του 2009 έπεσε σε κώμα. Πέθανε στις 21 Νοεμβρίου 2009. Τραγούδησε σε 50 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Φιλμογραφία 
Ως ηθοποιός
Το φυλαχτό της μάνας (1965) [Παναγιώτης Τζανετής]
Δεν έχω δρόμο να διαβώ (1968)
Ως τραγουδιστής
Αστέρια στο βούρκο (1963)
Αδικημένη (1964)
Είναι μεγάλος ο καημός  (1964)
Έκλαψα πικρά για σένα   (1964)
Ο πολύτεκνος (1964)
Τα δάκρυά μου είναι καυτά (1964)
Γιατί μ' εγκατέλειψες (1965)
Γλυκιά, γλυκιά μου αγάπη (1965)
Είναι βαρύς ο πόνος μου (1965)
Ενώνει ο πόνος δυο καρδιές (1965)
Εξιλέωση (1965)
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
Η φωνή μιας αθώας (1965)
Θα ζήσω για σένα (1965)
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1965)
Κλαίω και σ' αναζητώ (1965)
Με πότισες φαρμάκι (1965)
Περάστε την πρώτη του μηνός    (1965)
Στοργή  (1965)
Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965)
Του χωρισμού ο πόνος (1965)
Φτωχολογιά (1965)
Δεν πουλάω την καρδιά μου (1966)
Εισπράκτωρ 007 (1966)
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης (1966)
Η παραστρατημένη (1966)
Ο πόνος του μπεκρή (1966)
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966)
Κάποια μάννα αναστενάζει... (1966)
Κατηγορώ την κοινωνία   (1966)
Ο εξυπνάκιας (1966)
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
Το σπίτι των ανέμων (1966)
Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν   (1967)
Ο χαζομπαμπάς (1967)
Συντρίμμια τα όνειρα μας (1967)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1967)
Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967)
Το κορίτσι της οργής (1967)
Του χωρισμού το τραίνο (1967)
Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου   (1968)
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Παιδί μου, αγάπη μου (1969)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.rembetiko.gr/