ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝΟΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ

Πάνος Τζανετής
Γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 6 Αυγούστου 1940. Τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες ενώ συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες (Χατζιδάκι, Ζαμπέτα, Μαρκόπουλο, Σπανό, Ξαρχάκο, Βίρβο και πολλούς άλλους).   Συνεργάστηκε με όλους τους κολοσσούς της ελληνικής μουσικής (Καζαντζίδη, Μαρινέλλα, Μητσιά, Μπέμπα Μπλανς, Μάνο Παπαδάκη και πλήθος άλλων τραγουδιστών). Μεσουράνησε το διάστημα 1960 με 1967. Το τέλος της καριέρας του ήρθε γύρω στο 1968 και μετά έκανε σποραδικές εμφανίσεις ενώ εργάστηκε ως ταξιτζής.
Το Μάιο του 2004 διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε θεραπεία. Τον Ιούλιο του 2008 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και τον Οκτώβριο του 2009 έπεσε σε κώμα. Πέθανε στις 21 Νοεμβρίου 2009. Τραγούδησε σε 50 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Φιλμογραφία 
Ως ηθοποιός
Το φυλαχτό της μάνας (1965) [Παναγιώτης Τζανετής]
Δεν έχω δρόμο να διαβώ (1968)
Ως τραγουδιστής
Αστέρια στο βούρκο (1963)
Αδικημένη (1964)
Είναι μεγάλος ο καημός  (1964)
Έκλαψα πικρά για σένα   (1964)
Ο πολύτεκνος (1964)
Τα δάκρυά μου είναι καυτά (1964)
Γιατί μ' εγκατέλειψες (1965)
Γλυκιά, γλυκιά μου αγάπη (1965)
Είναι βαρύς ο πόνος μου (1965)
Ενώνει ο πόνος δυο καρδιές (1965)
Εξιλέωση (1965)
Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)
Η φωνή μιας αθώας (1965)
Θα ζήσω για σένα (1965)
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1965)
Κλαίω και σ' αναζητώ (1965)
Με πότισες φαρμάκι (1965)
Περάστε την πρώτη του μηνός    (1965)
Στοργή  (1965)
Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965)
Του χωρισμού ο πόνος (1965)
Φτωχολογιά (1965)
Δεν πουλάω την καρδιά μου (1966)
Εισπράκτωρ 007 (1966)
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης (1966)
Η παραστρατημένη (1966)
Ο πόνος του μπεκρή (1966)
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966)
Κάποια μάννα αναστενάζει... (1966)
Κατηγορώ την κοινωνία   (1966)
Ο εξυπνάκιας (1966)
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
Το σπίτι των ανέμων (1966)
Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν   (1967)
Ο χαζομπαμπάς (1967)
Συντρίμμια τα όνειρα μας (1967)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1967)
Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967)
Το κορίτσι της οργής (1967)
Του χωρισμού το τραίνο (1967)
Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου   (1968)
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Παιδί μου, αγάπη μου (1969)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στην ταινία ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΩ (1968).http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Δεν_έχω_δρόμο_να_διαβώ