ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ






























Κομπάρσος

Τον βρήκαμε σε 33 ταινίες. Μπορεί να ονομάζεται Κώστας Τζάγκουαρ.
Φιλμογραφία
Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1968)[στον καβγά]
Στον ίλιγγο της ζωής (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Τα δυο πόδια σ΄ένα παπούτσι (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η Παριζιάνα (1969)[καλεσμένος στην επίδειξη]
Ο γόης (1969)[ορχήστρα/μπουζούκι]
Το ανθρωπάκι (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ησαία μη χορεύεις (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο θαυματοποιός (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η οργή του αδικημένου (1969)[μουσικός ορχήστρας]
Φουκαράδες και λεφτάδες (1970)[μουσικός ορχήστρας]
Η ταξιτζού (1970)[πελάτης καφενείου και κέντρου διασκέδασης]
Έμπαινε Μανολιό (1970)[μουσικός ορχήστρας]
Νά΄τα΄νε το 13αρι νά΄πεφτε σε μας (1970)[μουσικός ορχήστρας]
Ο νάνος και οι 7 Χιονάτες (1970)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Εν ονόματι του νόμου (1970)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Η θεία μου η χίπισσα (1970)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Μια τρελή τρελή σαραντάρα (1970)[μουσικός ορχήστρας]
Ζητούνται Γαμπροί με Προίκα [1970] [πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κακά ψυχρά και ανάποδα (1971)[δημοσιογράφος]
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971)[κυνηγάει τον Τζανετάκο]
Οι άντρες ξέρουν ν΄αγαπούν (1971)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο τρελοπενηντάρης (1971)[στο μπαρ του πλοίου]
Η προεδρίνα (1972)[μουσικός ορχήστρας]
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο αισιόδοξος (1973)[μουσικός ορχήστρας]
Η Μαρία της σιωπής (1973)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)[''μπράβος''ομάδας]
Τζακ ο καβαλάρης (1979)[στο πλήθος που σηζητάνε για τον ερχομό του Βουτσά]
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)[βγάζει έξω από την επίδειξη τον Βουτσά]
Έξοδος κινδύνου (1980)[ναρκομανής]
Είσαι στην ΕΟΚ μάθε για την ΕΟΚ (1981)[σείχης]
Πάμε για καφέ (1981)[παίζει χαρτιά] 
Πανικός στα σχολεία (1982)[ιδιοκτήτης μπαρ]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΡΤΥΡΗ

Βαρβάρα Μερτύρη
Χορεύτρια του Μουσικού Θεάτρου. Κόρη της ηθοποιού Αθηνάς Μερτύρη.
Φιλμογραφία
Για μια χούφτα τουρίστριες (1971) [τσιγγάνα]
Ο πανταχού παρών (1989)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΛΕΝΗ ΣΑΜΙΟΥ

Ελένη Σαμίου
Κι ως Λένα, Σιμέλα και Λίνα Σαμίου.
Φιλμογραφία
Ο χορός των βρώμικων εραστών (1972)
Ερωτικός παροξυσμός (1973)
Στα δίχτυα της ανωμαλίας (1973)
Το νησί της αμαρτίας (1973) [Βάσω]
Ηδονή της διαστροφής   (1974)
Διεστραμμένοι από την γέννα τους (1974)
Διαστροφές (1974)
Στην παγίδα του σεξ και του εγκλήματος (1975)
Ο πειρασμός μιας μικρής (1975)
Βρώμικες κυρίες (1975)  [Μαρίνα Κατράλη]
Οι νονοί της νύχτας (1976) [λεσβία]
Το ακρογιάλι του έρωτα (1976)  [Έλλη]
Ο χορός των βρώμικων εραστών (1976)
Τζακ ο καβαλάρης    (1979)
Πρώτη ακολουθία (1981)
Έξοδος κινδύνου    (1980)
Ο παπασούζας     (1983)
Ταχύτητα και αγάπη (1984)

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ

Ρούλα Πατεράκη
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αγγλική φιλολογία, και θέατρο στη δραματική σχολή του Κυριαζή Χαρατσάρη. Υπήρξε μέλος του επαγγελματικού του θιάσου, ιδρυτικό μέλος του «Θεατρικού Εργαστηρίου Θεσσαλονίκης» και ήταν ιδρύτρια της «Επιθεώρησης της Δραματικής Τέχνης». Ξεκίνησε να διδάσκει στο studio Υποκριτικής Τέχνης Άκη Δαβή, λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του.
Φιλμογραφία 
 Η εκδίκηση του καβαλλάρη (1962)[Ελένη]
Μάης (1976)
Μαγική λυχνία (1990)
Το μόνον της ζωής του ταξείδιον (2001)
Τρεις στιγμές (2008)
Η πόλη της σιωπής  (2016)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.iasmos.net/

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΩΡΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ

Δώρα Καλυβιώτου
Φιλμογραφία
Η Στεφανία (1966)
Ελληνική υπόθεση (1976)
Ερωτική υπερένταση (1977)
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981)[Σοφία]

Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ

Στέλιος Καππάτος
Γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη της Αθήνας, με καταγωγή από τα Δηλινάτα της Κεφαλονιάς. Υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βασικό και μόνιμο στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Άπειρες οι Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες είχε εκφράσει το πηγαίο ταλέντο του. Πιο σημαντικές, Λεωφορείον ο Πόθος (1965), ΝΕΦΕΛΕΣ [1978] με τους Θύμιο Καρακατσάνη (Στρεψιάδης), και τον ίδιο, στον ρόλο του Ξανθία. Το 1980-1981 πρωταγωνίστησε με τον Διονύση Παγουλάτο στο έργο «Ο Αφορεσμένος» του Λασκαράτου. Επίσης στην Τραγωδία «ΕΛΕΝΗ», του ΚΘΒΕ με σκηνοθέτη τον Ανδρέα Βουτσινά, όπου ο Στέλιος Καπάτος, ερμήνευσε έναν Αιγύπτιο Αγγελιαφόρο.  Ο Στέλιος Καππάτος απεβίωσε στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Νοεμβρίου 1987.
Φιλμογραφία
Δοξόμπους  (1987)  
Μάης  (1976)  
Δι`Ασήμαντον Αφορμήν (1974) [Μήτσος]  
Πληγωμένα Νιάτα (1969)  
Πικρή Ζωή (1965) [φίλος του Ρόμπι]
 ΑΠΟ ΤΟ 
http://www.kefaloniamas.gr/

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΙΚΑ ΣΗΦΑΚΗ

Ρίκα Σηφάκη
Από το 1962 έως το 2000 έλαβε μέρος σε 22 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Ηλέκτρα (1962)
Ο αποστάτης (1974)[Αρετή]
Χούλιγκανς: Κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα! (1983)

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΤΑΙΖΗ ΜΑΥΡΑΚΗ

Νταίζη Μαυράκη 
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1935 με καταγωγή από τα Χανιά,όπου και μεγάλωσε. Εξελέγη ''Σταρ Ελλάς'' το 1952 με το ψευδώνυμο ''Ακρωτήρι'' ενώ την ίδια χρονιά, κατετάγη τρίτη στα καλλιστεία που διοργανώθηκαν στις 30 Ιουνίου στο Long Beach της California για την ανάδειξη της ''Μις Υφήλιος''.  Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την κινηματογραφική εταιρία Universal αλλά εκτός από μια ελληνική ταινία που συμμετείχε, δεν συνέχισε στον κινηματογράφο. Σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία στη Βιέννη.  Πέθανε στις 22 Νοεμβρίου 2018.
Φιλμογραφία
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)[Νίνα]

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ

Δημήτρης Τσουράπης 
Φιλμογραφία
Πόνεσα πολύ για σένα (1964)
Άκρως απόρρητον: Υπόθεσις Ερμής (1967)
Η θεία μου η χίπισσα (1971)[ρεσεψιονίστ στη Ρόδο]
Δώστε την τσόντα στο λαό!.. (1983)
Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)
Απαγωγή στα τυφλά (1989)

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΙΖΙΚΟΣ

Θεόδωρος Ζιζίκος
Γεννήθηκε το 1938. Έγινε μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών το 1965. Τον θυμόμαστε, μικρά παιδιά τότε, σε περιγραφές ποδοσφαιρικών αγώνων στο (κρατικό) ραδιόφωνο τη δεκαετία ’70, μαζί με τους θρυλικούς, Βασίλη Γεωργίου, Αντώνη Πυλιαρό, Στάθη Γαβάκη, τον Θεσσαλονικιό Γιάννη Λογοθέτη κ.ά., όπως επίσης και ως εκφωνητή δελτίων ειδήσεων στο ΕΙΡΤ. Έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια.
Φιλμογραφία
Διπλοπεννιές (1966) [ντράμερ στο πάλκο]
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967) [υπάλληλος Κωνσταντάρα]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Η αρχόντισσα κι' ο αλήτης (1968)
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.pronews.gr/

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΔΡΙΑΝΗ ΤΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τουντοπούλου Αδριανή
Γεννήθηκε στα Λεχαινά Ηλείας. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών κι αποφοίτησε το 1970. Πρωτοεμφανίστηκε σε επιθεώρηση στο Άλσος Παγκρατίου και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον θίασο της Μάρθας Βούρτση σε έργα ρεπερτορίου σε όλη την Ελλάδα. Ακολούθησαν περιοδείες στην επαρχία με θιάσους των Χρ. Ζήκα, Κ. Παυλάκη κ.ά. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Στοά στους Τσιρκολάνους του Γ. Χριστοφιλάκη (1973), συμμετείχε στον εταιρικό θίασο Θέατρο Καισαριανής παίζοντας σε 20 έργα ρεπερτορίου (1977-1989) και, έπειτα από τη διάλυση του Θεάτρου Καισαριανής, συνεργάστηκε με πολλά ΔΗΠΕΘΕ, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή, συμμετέχοντας σε αξιόλογες παραστάσεις. Από το 1995 παίζει στο Θέατρο Πολιτεία σε σημαντικές παραστάσεις όπως: 'Το τέλος του παιχνιδιού', 'Νιζίνσκι', 'Φόνισσα', 'Εκκλησιάζουσες' (Επίδαυρος, 2000). Έπειτα από μια σύντομη συνεργασία με το ΚΘΒΕ (2 χρόνια), επέστρεψε στην Αθήνα, στο Θέατρο Στοά, για να παίξει την Πόνθια στο 'Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα'. Συμμετείχε, επίσης, σε σημαντικές παραστάσεις στο θέατρο της Επιδαύρου. Τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι μέλος του ΚΘΒΕ.
Φιλμογραφία
Αήττητος (1971)
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971)
Μια βοσκοπούλα αγάπησα (1971)
Ο προεστός του χωριού (1973)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ntng.gr/