ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/, ΤΟ http://www.musipedia.gr/ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ, Roula Ekonomou ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΗ

Δέσποινα Μπούμπη
Γεννήθηκε το 1943. Ηθοποιός της πρόζας που συνεργάστηκε με τον θίασο του Στέφανου Ληναίου. Είχε σύντομη καριέρα ηθοποιού. 
Φιλμογραφία
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969)
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ







Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ

Αντώνης Κατσαρής
(Αντώνης Κατσαρίδης). Γεννήθηκε στην Γιαλούσα Αμμοχώστου το 1943. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών   και στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης - Κουν.   
Φιλμογραφία
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Οικογένεια Χωραφά (1968)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Το κορίτσι του 17 (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Δολοφονήστε τον Μακάριο (1975)
Η χρυσομαλλούσα (1978)
Ταξίδι στην πρωτεύουσα (1982)
Στη ζούγκλα της Αθήνας  (1982)
Ο τσιγγάνος  (1984)
Ο κλοιός (1987)[(τχης) Μαραβίτσας]
Τεριρέμ   (1987)
Στη σκιά του φόβου (1988)
Κόκκινη μαργαρίτα (1990)
Τα σημάδια της νύχτας (   1990)
Μικρό έγκλημα   (2008) [Ζαχαρίας Καραγιάννης]
Σειρές που έχει παίξει
Santa Γιολάντα 2011 ΑΝΤ1 Κύπρου
Αίγια fuxia 2008 ΑΝΤ1 Κύπρου
Εκτός ελέγχου 1999 Sigma TV
Η γοητεία της αμαρτίας   2002 ΑΝΤ1 Κύπρου
Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια 1979 ΕΡΤ
Καφενείο Εμιγκρέκ 1986 ΕΡΤ2
Μαύρη χρυσαλλίδα 1990 ΕΤ1
Ο κατάδικος 1983 ΕΡΤ
Οι τρεις χάριτες 1990 Mega
Παραμύθι χωρίς όνομα  1988 ΕΤ1
Τα καλύτερά τους χρόνια 1989 ΕΤ1
Τα ρόδα της οργής 1999 ΡΙΚ1
Ταξίδι μακρινό 2006 ΡΙΚ1
Το νερόν του Δρόπη 1993 ΡΙΚ1
Το σπίτι της θείας 1988 ΕΤ2
Το συνεργείο 1989 ΕΤ1
Τρίτη εφηβεία 2010 ΑΝΤ1 Κύπρου
Φανή 1989 ΕΤ1
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ordino.gr/, ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΩΝΗ

Ιωάννα (Ζαννέτ) Αρώνη
Φιλμογραφία
Η αυγή του θριάμβου (1960)
Μπροστά στην αγχόνη (1968)
Ο προεστός του χωριού (1973) [Λεμονιά]
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

ΑΛΕΞΙΑ ΑΣΚΑΡΙΔΟΥ

Αλεξία Ασκαρίδου
Ηθοποιός που ''δάνεισε'' τη φωνή της σε παιδικές σειρές όπως ''Κάντυ Κάντυ'', ''Το μικρό σπίτι στο λιβάδι'' και άλλες.
Φιλμογραφία
Εσένα μόνο αγαπώ (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Ο νάνος και οι 7 χιονάτες (1970)
Ο αήττητος (1971)
Ο φαφλατάς (1971)
Ο τρελοπενηντάρης (1971)
Παραγγελιά! (1980)
Σειρές που έχει παίξει
Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια  1976 ΕΡΤ
Το μυθιστόρημα των τεσσάρων  1981 ΥΕΝΕΔ
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

ΦΕΦΕ ΑΛΙΜΠΕΡΤΙ

Φέφε Αλιμπέρτι
Ο Fefe Aliberti ήταν ένας από τους αρκετούς Ιταλούς τραγουδιστές που ήρθαν στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του '60 , παίζοντας σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας και συνοδευόμενοι κυρίως από Ελληνες μουσικούς. Είχε έναν μικρό ρόλο στην ταινία ''Η κόμισσα της φάμπρικας'' (1969).
Φιλμογραφία
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969)
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
Θυμήσου αγάπη μου (1969)
Κορίτσια στον ήλιο (1968)
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Πέτρος Βούλγαρης
Φιλμογραφία
Έξυπνοι και κορόιδα (1962)
Ο Μικές παντρεύεται (1968)
Η κόμησσα της φάμπρικας (1969)
Σειρές που έχει παίξει
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης   1990 ΑΝΤ1
Μια Αθηναία στην Αθήνα 1976 ΕΡΤ
Το τρίτο στεφάνι 1995  ΑΝΤ1
Το χρώμα του φεγγαριού 1996 ΑΝΤ1
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Δημήτρης Μιχαηλίδης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939.  Έπαιξε σε διάφορους θιάσους (Λαμπέτη, Φωτόπουλου-Ηλιόπουλου,  Κύρου, Φυσσούν, Καρακατσάνη, Φόνσου ,Μουστάκα- Μπονέλλου,Ρηγόπουλου-Αναλυτή και άλλους).
Φιλμογραφία
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971)
Κατάχρησις εξουσίας (1971)
Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα (1972)
Οι εραστές του ονείρου (1974)
Ο τρομοκράτης (1975)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Οι επικίνδυνοι (1983)
Χίλια κυβικά τρέλλα (1983)
Πήρες πτυχίο; (1985)
Σειρές που έχει παίξει
Άγγιγμα ψυχής 1998 ΑΝΤ1
Μικρές αμαρτίες 2000 Star
Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα 1984 ΕΡΤ2
Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία 1985 ΕΡΤ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ 90lepta.com ΚΑΙ www.retrodb.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΛΒΑΣ

Γιάννης Σύλβας 
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1925. Οι γονείς του ήταν επίσης ηθοποιοί. Πρωτοεμφανίστηκε με ερασιτεχνικούς θιάσους το 1942. Πρώτη εμφάνιση το 1948 στον θίασο Γαβαλά-Κονταξή και ύστερα συνεργάσττηκε με το θίασο Αλέκου Χρυσοστομίδη παίζοντας πρόζα, επιθεώρηση, μπουλβαρ, κωμωδία και αρχαία τραγωδία . Συμμετείχε στους θιάσους Ν.Πλατή 1951-52,Κ.Μουσούρη 1952-53,θέατρο Ακροπόλ,θίασο Χατζηχρήστου 1954-56, θέατρο Χατζώκου (Θεσ/νικη)1957-58, θ.Λειβαδίτη-Νέζερ-Κωστα Δούκα 1959, θ.Μακρή-Καλουτά- Γαβριηλίδη-Κρεβατά 1959-1962, ξανά Λειβαδίτη-Νέζερ-Δούκα (Κων/πολη 1961). Συνεργάστηκε με Σοφία Βέμπο,Σταυρίδη ,Βρανά,Αυλωνίτη ,Έλλη Ξανθάκη, Ρίζο κ.α''Το 1967-68 έπαιξε στο θέατρο ΑΛΦΑ το ''Γιεγιε-δες και μπουζούκια'' .Έγραψε διάφορες επιθεωρήσεις και πολλά τραγούδια. Πεθανε το 1985.
Φιλμογραφία
Εκείνες που δεν πρέπει ν’ αγαπούν (1951)
Κατά λάθος μπαμπάς (1957)
Γερακίνα (1958)
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)
Λαός και Κολωνάκι (1959)
Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959)
Για την αγάπη του παιδιού μου / Για την αγάπη μας (1963)
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966)
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Έμπαινε Κίτσο (1968)
Γαμπρός απ’ τη Γαστούνη / Γαμπρός με φούντες (1969)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΘΑΝΟΣ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗΣ
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr