ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ή ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΣΟΥΛΑ ΚΟΨΙΝΗ

Σούλα Κοψίνη
Ηθοποιός και τραγουδίστρια.
Φιλμογραφία
Η άγνωστη της νύχτας (1970) [Ελίζα Βεργωτή]
Χρηστινιώ / Ο θρύλος μιας αγάπης (1970) [Μαρία]

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

CLAUDIA LANGE - ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΛΑΝΓΚ

Claudia (Claudie) Lange - Κλαούντια Λανγκ
Βελγίδα ηθοποιός και μοντέλο με καριέρα στο ιταλικό σινεμά. Γεννήθηκε το 1943.
Φιλμογραφία
Έρωτες στη Λέσβο (1967)[Κλάρα Μαρία]

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

ΜΑΚΗΣ ΠΕΙΘΗΣ

Μάκης Πειθής
Φιλμογραφία
Ένας άφραγκος Ωνάσης   (1969)
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Αναρχικές καλόγριες (1986)
Ο... σαλταδόρος (1986)
Ράκος...Νο14: Και ο πρώτος μπουνάκιας (1986)
Φάκελος Πολκ στον αέρα (1988)
Ο μεγάλος παραμυθάς   (1988)

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

ΚΟΜΠΑΡΣΑ










Κομπάρσα
Τη βρήκαμε σε 48 ταινίες.
Φιλμογραφία
Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958)[στη δεξίωση]
Λαός και Κολωνάκι (1959)[στην επιτροπή καλλιστείων]
Η μουσίτσα (1959)[στη δεξίωση]
Η Λίζα τό΄σκασε (1959)[τουρίστρια]
Χριστίνα (1960)[επιβάτης αεροπλάνου]
Αγαπούλα μου (1960)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ποτέ την Κυριακή (1961)[επιβάτης πλοίου]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1962)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Φτωχοί κομπιναδόροι (1962)[καλεσμένη στο γάμο]
Όταν λείπει η γάτα (1962)[στο πλοίο]
Ο Δήμος από τα Τράκαλα (1962)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η κυρία του κυρίου (1962)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Δυο μάννες στο σταυρό του πόνου(1962)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Η ψεύτρα (1963)[στον αποκριάτικο χορό]
Η καρδιά της μάνας (1963)[σπιτονοικοκυρά Αλίκης]
Λόλα (1964)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Εγωισμός (1964)[στο σπίτι μετά τη κηδεία]
Η μοδιστρούλα (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η χαρτοπαίχτρα (1964)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Γάμος αλά ελληνικά (1964)[στον αποκριάτικο χορό]
Προδωμένη (1965)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Πρέπει να ζήσεις αγάπη μου (1965)[στον αγώνα κατς]
Περάστε τη πρώτη του μηνός (1965)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965)[καλεσμένη]
Καταιγίδα (1965)[θεατής στη συναυλία]
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Βάνα (1965)[στην επίδειξη]
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Χαμένη ευτυχία (1966)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η μουσίτσα (1959)[στη δεξίωση]
Μαζί σου για πάντα (1966)[παίζει χαρτιά]
Σκλάβοι της μοίρας (1966)[καλεσμένη]
Η παραστρατημένη (1966)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Ραντεβού στον αέρα (1966)[στο ξενοδοχείο]
Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966)[καλεσμένη γάμου]
Αγάπη που δε σβήνει ο χρόνος (1966)[στη δεξίωση]
Αδικία (1966)[ένορκος]
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967)[καλεσμένη]
Εκείνος κι εκείνη (1967)[καλεσμένη]
Μια κυρία στα μπουζούκια (1967)[στο χορευτικό με τη Λάσκαρη]
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)[θεατής στο θέατρο]
Κακός ψυχρός και ανάποδος (1969)[στο θέατρο]
Η παριζιάνα (1969)[καλεσμένη στο γάμο]
Ο πρόσφυγας (1969)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Η βαρώνη και ο Προκόπης (1970)[καλεσμένη στο γάμο]
Η περιπτερού (1970)[πελάτισσα κέντρου διασκέδασης]
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)[στην ομιλία Σιτζάνη]
Ένας χίπις με τσαρούχια (1970)[μητέρα Φωτόπουλου]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ ΠΑΠΠΑΣ

Μπουμπούκα Παππάς
Γεννήθηκε το 1938. Το Παππάς κι όχι Παππά, πρέπει νά΄ναι  από την παραμονή της, στην Αμερική. Χορεύτρια του χορού της κοιλιάς.
Φιλμογραφία
Η άγνωστος (1956)
Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ... (1960)[Ρίτα Ροζ]
Ο πολύτεκνος (1964)
Οι φτωχοδιάβολοι (1964)[Λίλη]
Γαβριέλα η αμαρτωλή της Αθήνας (1966)
Δοκιμασία (1966)
Ξύπνα καημένε Περικλή (1969)

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΟΗΣ

Θανάσης Λόης
Φιλμογραφία
Ο γυρισμός του στρατιώτη (1966)
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Καινούργια μέρα χάραξε (1969)

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ

Θρασύβουλος (Θράσος) Κολλάρος 
Γεννήθηκε το 1899. Εμφανίζεται στη σκηνή από το 1932 και το 1934 συγκρότησε με τον Μίμη Ρουγγέρη περιοδεύοντα θίασο. Αργότερα, ως συνθιασάρχης με τον Βάσο Μύλλερ, ανέβασε έργα οπερέτας. Μεταπολεμικά εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο.
Φιλμογραφία
Τσιγγάνικο αίμα (1956)  [πατέρας της Λίλιαν] (ως Τεό Κολλάρος)
Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1956)  [Τραχανοπλαγιώτης στο ιατρείο]

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

ΑΛΕΞΗΣ ΖΑΝΝΑΣ

Αλέξης Ζάννας
Φιλμογραφία
Διαμάντω (1961)
Στην θύελλα του πάθους (1964) [Χρήστος]
...Ένα ...ένα ...τέσσερα (1977) [Βάγγος]

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

LORESSA DE LUCA -ΛΟΡΕΣΑ ΝΤΕ ΛΟΥΚΑ

Loressa de Luca
Ιταλίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1940 και πέθανε στις 9 Ιανουαρίου 2014.
Φιλμογραφία
Η απολύτρωση (1961)[Ελένη]

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ
















Κομπάρσος

Στη ταινία ''Ληστεία στην Αθήνα'' (1969)τα ονόματα που ''πάιζουν''και δεν τα γνωρίζουμε, είναι Μαζαράκης Χάρης(που παίζει και το 2000 άρα δεν είναι αυτός), Παναγιωτόπουλος Κώστας, Παντελής Βούλγαρης (!!!), Αγγελόπουλος Θεόδωρος (!!!) και Αγγελής Ε.
Τον βρήκαμε σε 69 ταινίες
Φιλμογραφία
Καλημέρα Αθήνα (1960)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος (1962)[καλεσμένος στο γάμο]
Τρίτη και 13 (1963)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Το τυχερό πανταλόνι (1963)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Το μεγάλο μυστικό (1963)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Οι καθώς πρέπει (1963)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει...(1963)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ίλιγγος (1963)[περαστικός]
Το δόλωμα (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο λαγοπόδαρος (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο εαυτούλης μου (1964)[στη τελετή]
Η σωφερίνα (1964)[στο δικαστήριο]
Η μοδιστρούλα (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Γάμος αλά ελληνικά (1964)]στον αποκριάτικο χορό]
Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα(1965)[στη κηδεία]
Η πικραγαπημένη (1965)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Το φυλακτό της μάνας (1965)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Περάστε τη πρώτη του μηνός (1965)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο ουρανοκατέβατος (1965)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο νικητής (1965)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Μπετόβεν και μπουζούκι (1965)[καλεσμένος]
Κορίτσια για φίλημα (1965)[ένορκος στο δοκιμαστικό]
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Μαζί σου για πάντα (1966)[καλεσμένος]
Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Διπλοπενιές (1966)[μάγειρας]
Κατηγορώ την κοινωνία (1966)[ένορκος]
Αντίζηλοι (1967)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967)]πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Εκείνος κι εκείνη (1967)[στην ομιλία Ανδρονίδη]
Κατάρα είναι ο χωρισμός (1967)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Μίνι φούστα και καράτε (1967)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)[θεατής παράστασης και ακροατήριο δικαστηρίου]
Ο σατράπης (1967)]στη φωτογραφία του γάμου με την Καλογεροπούλου]
Συντρίμμια τα όνειρά μας (1967)[διώχνει τον Βοσκόπουλο]
Τα ψίχουλα του κόσμου (1967)[περαστικός]
Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967)[στο ρεσιτάλ]
Τρούμπα ΄67 (1967)[πελάτης κέντρου διασκέδασης και μουσικός]
Ο γεροντοκόρος (1967)]κ.Κουρκούτης]
Ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα (1967)[πηγαίνει στο νοσοκομείο]
Για ποιον χτυπάει η  κουδούνα (1968)[στη δεξίωση]
Η λεωφόρος του μίσους (1968)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)[στο τραπέζι του γάμου]
Ο τρελός τά΄χει 400 (1968)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968)[μέλος δικαστηρίου]
Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο (1968)[στο γάμο]
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)[θεατής στο θέατρο]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η λεωφόρος της προδοσίας (1969)[ερευνά το σπίτι του Φούντα]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)[πελάτης εστιατορίου και στο διαγωνισμό μαγειρικής]
Η οργή του αδικημένου (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Η νεράιδα και το παλικάρι (1969)[στο καφενείο]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)[στο αεροδρόμιο]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο πρόσφυγας (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)[θαυμαστής]
Ληστεία στην Αθήνα (1969)[δίνει το τηλέφωνο στον Τσάγκα]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969)[στο γιατρό]
Το...θύμα (1969)[στο σταθμό των λεωφορείων]
Ο θαυματοποιός (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Εν ονόματι του νόμου (1970)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Ο απίθανος (1970)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΜΙΔΗΣ

Στράτος Ζαμίδης
Φιλμογραφία
Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν (1957)  [υπαρχηγός συμμορίας]
Θέλω να ζήσεις μανούλα (1957)       Το μυστικό της κατηγορουμένης (1958)
Δράκουλας & Σια (1959)  [Νίκος]
Μπουμπουλίνα (1959)
Ο Γιάννος κι' η Παγώνα (1960)[Δήμος]
Το νησί της αγάπης (1960)  [μυστικός πράκτορας]
Μαύρη Αφροδίτη (1977)
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)  [κύριος γενικός]
Ερωτική έκσταση (1980)
Ερωτικό πάθος (1981)[Χάρης]

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Δημήτρης Νικολαΐδης
Ο Δημήτρης Νικολαΐδης (1923, Αθήνα - 21 Ιανουαρίου 1993) ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ασχολήθηκε και με την σκηνοθεσία. Τον Σεπτέμβριο του 1955 παντρεύτηκε την ηθοποιό Σούλη Σαμπάχ. Ο Δημήτρης Νικολαΐδης ήταν παιδί προσφύγων από την Μικρά Ασία και ορφάνεψε από 9 μηνών. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τον στίβο. Υπήρξε υπότροφος μαθητής στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών (στην οδό Σκουφά). Πέρασε στη Νομική Σχόλη του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα σπούδαζε στη σχόλη του Κουν. Την περίοδο της κατοχής συμμετείχε στην Αντίσταση. Το 1942 όταν ο Κουν ίδρυσε το Θέατρο Τέχνης ανέβασε μια παράσταση με τους μαθητές του, όπου ανάμεσά τους ήταν και ο Δημήτρης Νικολαϊδης. Το ουσιαστικό του ντεμπούτο γίνεται το 1944 μαζί με το δάσκαλό του στο θεατρικό έργο του Αλέξη Σολομού Ο τελευταίος Ασπροκόρακας κι αμέσως μετά στο Βυθό του Γκόρκι. Το 1945 ξεκινάει συνεργασία με το θίασο της κυρίας Κατερίνας όπου παραμένει μέχρι και το 1949. Ακολούθως, συμμετέχει στο θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη με το έργο του Αλέκου Σακελλάριου Δελησταύρου και Υιός, που όλα τα μέλη του ήταν κουμπάροι στο γάμο του με την ηθοποιό Σούλη Σαμπάχ στον Ιερό Ναό Διονυσίου του Αρεοπαγίτη. Συνεχίζει τη συνεργασία του με διάφορους θιάσους και το καλοκαίρι του 1965 σκηνοθετεί με επιτυχία το έργο Μιας πεντάρας νιάτα των Πρετεντέρη - Γιαλαμά. Έκτοτε σκηνοθετεί και τις περισσότερες φορές παίζει σαν ηθοποιός σε θεατρικά έργα όπως Ούτε γάτα ούτε ζημιά του Αλέκου Σακελλάριου - Γιανακόπουλου, Αγάπη μου παλιόγρια των Πολύβιου Βασιλειάδη - Λάκη Μιχαηλίδηπου κ.α. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους σχεδόν πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, όπως η Έλλη Λαμπέτη, η Τζένη Καρέζη, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας (που υπήρξε στενός του φίλος), ο Κώστας Βουτσάς κ.ά. Η τελευταία παράστασή του στην θεατρική σκηνή ήταν το 1980 στο έργο Οι ερωτιάρηδες του Βάσου Ανδριανού. Ο Δημήτρης Νικολαΐδης πρωτοεμφανίστηκε σαν ηθοποιός στον κινηματογράφο το 1954 με την ταινία Το Κορίτσι της Γειτονιάς με πρωταγωνιστές τους: Σμαρούλα Γιούλη, Γιώργο Φούντα και Ορέστη Μακρή. Έκτοτε έπαιξε σε πάρα πολλές ταινίες, σχεδόν 80, ακόμα και σε διεθνείς παραγωγές όπως το Αμέρικα, Αμέρικα του Ηλία Καζάν το 1963. Το 1955 σκηνοθέτησε την πρώτη και μοναδική του ταινία, την κωμωδία της Φίνος Φιλμ Η Γυναίκα μου τρελάθηκε σε σενάριο του Νίκου Τσιφόρου και με πρωταγωνιστές τους Μαίρη Αρώνη και Λάμπρο Κωνσταντάρα. Στη μικρή οθόνη συμμετείχε και με τις δύο ιδιότητές του, με πιό γνωστή τη σειρά Εκείνες κι εγώ μαζί με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Υπήρξε αγαπημένος φίλος και συνεργάτης του θεατρικού συγγραφέα Κώστα Πρετεντέρη. Μαζί έκαναν την πετυχημένη σειρά στο ραδιόφωνο Ο θυρωρός όπου έκανε τον Μπουλντόζα.
Φιλμογραφία
Γεύση από Ελλάδα! (1980) [Νέστωρ Γαλήνης]  
Ο Έλληνας Μεγιστάνας (1978) [Sorrares]  
Η Ρένα Είναι `Οφσαιντ (1972)[Αντώνης Μπαλτατζής]  
Ένας Ξένοιαστος Παλαβιάρης  (1971) [Βλογιοκομμένος]  
Εφοπλιστής με το Ζόρι (1971)[Μανώλης Καρνέζης]  
Ο Παιχνιδιάρης (1970) [Μελέτης Μπαστούνας]  
Ξύπνα Καημένε Περικλή (1969)    
Ο Άνθρωπος της Καρπαζιάς  (1969) [Δημοσθένης Κουρδουμπής]  Ο Μπλοφατζής (1969) [Μάνος]  
Ο Παραμυθάς (1969)[ψυχίατρος]  
Ο Τζαναμπέτης  (1969) [Σάββας Φωτεινός]  
Η Αγάπη μας (1968)[Μάρκος]  
Η Αθήνα Μετά τα Μεσάνυχτα (1968)[ο ίδιος]    
Καπετάν Φάντης Μπαστούνι (1968) [Ζήσης]  
Μια Ιταλίδα απ`την Κυψέλη (1968) [Παναγιώτης]
Ο Μπούφος (1968) [Μίλτος]  
Ο Τρελός τα `χει 400 (1968) [τρελός πάρκου]  
Ο Τσαχπίνης  (1968)    
Το Πιο Λαμπρό Μπουζούκι  (1968)[Θανάσης]  
Όταν τα Ψάρια Βγήκαν στη Στεριά! (1967)[ο οδοντίατρος]  
Βίβα Ρένα (1967)[Χριστόφορος]  
Βοήθεια! Ο Βέγγος: Φανερός Πράκτωρ 000  (1967)[αρχιπράκτωρ 627000]  
5.000 Ψέματα  (1966)    
Δεν Πουλάω την Καρδιά μου (1966)    
Εισπράκτωρ 007  (1966)[Τέλης Ζαφειρίου]  
Η Βουλευτίνα (1966)[Δημήτρης]  
Ο Παπατρέχας  (1966)[Δημήτρης Νικολαΐδης]  
Είναι Ένας... Τρελλός Τρελλός Βέγγος (1965)[Πέτρος Γνωστικός]  
Η Μοίρα μιας Ορφανής (1965)    
Κατάρα με Δέρνει Βαριά (1965)  
Πρέπει να Ζήσεις Αγάπη μου  (1965)    
Υιέ μου... Υιέ μου... (1965)[Σπύρος Παπασάββας]  
Δις Διευθυντής (1964)[Θέμης Γελεβουρδέζος]  
Δρόμος Χωρίς Σύνορα (1964)  
Έξω Φτώχεια και Καλή Καρδιά (1964)[Καρράς]  
Η Βίλλα των Οργίων  (1964)[Ερρίκος]  
Η Γέφυρα της Ευτυχίας (1964)  
Θα Σε Κάνω Βασίλισσα  (1964)[Νίκος]  
Ο Γιάννης Τά'κανε Θάλασσα  (1964)[γιατρός]  
Ο Εαυτούλης μου (1964)[Νικολάου]  
Προδοσία  (1964)[αστυνόμος Ζάκας]  
Το Δόλωμα  (1964)[Ρομπέρ]  
Αθώα ή Ένοχη; (1963)    
Αφοσίωση (1963)[γιατρός]  
Ένας Βλάκας με Πατέντα (1963) [Νώντας]  
Ο Διαιτητής (1963)    
Ο Ιππόλυτος και το Βιολί του  (1963)[αφεντικό]  
Ο Καζανόβας  (1963)[Γιώργης Χατζηγεωργαλάς]  
Ο Τρελάρας  (1963)[γιατρός ΙΚΑ] 
Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης  (1963)[βουλευτής  
Το Τυχερό Πανταλόνι (1963) [Βαγγέλης]  
Χτυποκάρδια στο Θρανίο  (1963)[κ. Γκίκας]  
Βασιλιάς της Γκάφας  (1962)[καπετάνιος]  
Δυο Μάνες στο Σταυρό του Πόνου (1962)    
Ζήτω η Τρέλα  (1962) [Λέοντας Καρφής]  
Μην Ερωτεύεσαι το Σάββατο...  (1962) [Ευάγγελος]  
Έξω οι Κλέφτες!  (1961) [Πετσωμένος]
Ευτυχώς... Τρελάθηκα! (1961)[Μαρκονικολάκης]  
Εφιάλτης  (1961) [Όθων Παρής] 
Ζητείται Ψεύτης  (1961) [Παναγής Δερβίσης]  
Η Λίζα και η Αλλη (1961)[διοικητής αστυνομικού τμήματος]
Ο Παλληκαράς  (1961)[ντετέκτιβ Χ]  
Οι Χαραμοφάηδες (1961)[Γέρακας]  
Ποια Είναι η Μαργαρίτα  (1961)[Ζορζ]
Στο Κατώφλι της Αμαρτίας (1961)    
Το Έξυπνο Πουλί (1961) [Μίχος]  
Εγκλημα στα Παρασκήνια (1960)  
Μαλάμω - Malamo (1960)    
Νύχτες στο Μιραμάρε (1960)[σκηνοθέτης]
Να Πεθερός, Να Μάλαμα! (1959)[Μενέλαος]  
Πώς Περνούν οι Παντρεμένοι (1959)[Σώτος]  
Μόνο για Μια Νύχτα (1958)[Ηλίας]  
Ο Μισογύνης  (1958)    
Δελησταύρου και Υιός  (1957)[Γιώργος] Δελησταύρου  
Η Δούκισσα της Πλακεντίας (1956)    
Το Κορίτσι της Γειτονιάς  (1954) [Ντίντης]  

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΜΠΕΜΠΑ ΜΠΕΛΛΑ

Μπέμπα Μπέλλα
Φιλμογραφία
Φτώχεια έρως και κομπίνες (1956) [Ινδή μαχαρανή]
Ραντεβού με τον Έρωτα (1957)  [υπηρέτρια]
Μια ζωή την έχουμε (1958)  [χορεύτρια]
Πως περνούν οι παντρεμένοι (1959)  [τραγουδίστρια - Ερμηνεύει το "Θυμώνω εύκολα"]

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΚΑΣ

Ανδρέας Λέκκας
Φιλμογραφία
Φτώχεια έρως και κομπίνες (1956) [επιχειρηματίας] 
Δύο αγάπες δύο κόσμοι (1958)  [ηλεκτροτεχνίτης]
Κατηγορούμενος ο Έρως (1962)   [Κώστας Μαρής]
Το βλακόμουτρο (1965) [ανθυποπλοίαρχος]