ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΟΝΗΣ) ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Κωνσταντίνος (Κόνης) Πυρπασόπουλος
Πατέρας του ηθοποιού Γιώργου Πυρπασόπουλου.
Φιλμογραφία
Τζίν, περίπτερο κι αγάπη (1957)[Νικήτας]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ  https://www.ntng.gr/

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ















Κομπάρσος

Ίσως ονομάζεται Νίκος Σουλιώνας. Τον βρήκαμε σε 6 ταινίες.
Φιλμογραφία
Η σωφερίνα (1964) [αστυνομικός]
Κραυγή (1964)[αστυνομικός]
Το δυλακτό της μάνας (1964)[ορχήστρα)
Και οι 14 ήταν υπέροχοι (1964)[στο χορευτικό]
Φωνάζει ο κλέφτης (1965)[καφετζής]
Μοντέρνα σταχτοπούτα (1965)[ορχήστρα Μπιθικώτση]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Γιάννης Κυριακίδης
Γεννήθηκε το 1937 στο Αλωρο του νομού Πέλλας. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με το θίασο Μ. Αρώνη - Κ. Μιχαηλίδη. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους (ΚΘΒΕ, «Θέατρο του Νότου», Β. Διαμαντόπουλου, Καρέζη - Καζάκου, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Βόλου, Καλαμάτας, κ.ά.). Στη διάρκεια της δικτατορίας, και για ένα - δυο χρόνια, μετά έζησε στη Γερμανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια δραματουργίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, εργάστηκε ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη στο Θέατρο Μονάχου, στο Θέατρο των Νέων και στην Οπερα Μονάχου. Ιδρυσε την Εργατική Σκηνή Μονάχου, όπου παρουσίασε ελληνικά και ξένα έργα, μεταξύ των οποίων και δύο δικά του. Πρωταγωνίστησε στο τελευταίο έργο του Τσέχου Πάβελ Κόχουτ «Μια μικρή βεντέτα», που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Μπραουνσβάικ, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Πράγας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Φοιτητικού Ομίλου Θεάτρου και Κινηματογράφου, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα θεατρικά πράγματα της Θεσσαλονίκης στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Στο ΚΘΒΕ εργάστηκε για μερικά χρόνια πριν τη δικτατορία, αλλά και μετά από αυτήν αρκετές φορές. Οι τελευταίες του συνεργασίες στο ΚΘΒΕ ήταν στα έργα «Η φυγή», «Το Κατερινάκι από το Χάιλμπορν», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», ενώ έκανε πρόβες στο έργο του Δ. Κεχαΐδη «Η βέρα - Το τάβλι». Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στις 27 Ιανουαρίου 2004.
Φιλμογραφία
Μας κρύβουν τον ήλιο  (1963)
Κακός ψυχρός κι ανάποδος (1969)
Το θερμοκήπιο  (1985)
Αυτόπτης μάρτυς (1993)
Το κυνήγι του λαγού (1999)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.rizospastis.gr/

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΑΘΗΣ ΓΑΒΑΚΗΣ

Στάθης Γαβάκης
Γνωστός εκφωνητής ποδοσφαιρικών αγώνων και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών στην ΤΕΔ και ΥΕΝΕΔ. Ξεκίνησε ως ηθοποιός και σπούδασε στη Σχολή Κατσέλη.
Φιλμογραφία
Ο ανήφορος (1964)[αστυνομικός]
Άγρια νιάτα (1982)

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Βαγγέλης Σιδέρης
Χορευτής.
Φιλμογραφία
Το ανθρωπάκι (1969)
Αιχμάλωτοι του μίσους   (1972
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας  (1972)
Οι εραστές του ονείρου  (1974)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

Λάμπρος Τσάγκας
Γεννήθηκε το 1946 στην Ανάληψη Βοιωτίας και φοίτησε στο Γυμνάσιο Λιβαδειάς. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Αλέξη Μινωτή – Κατίνας Παξινού, με την Εταιρεία Θεάτρου Κρήτης, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, με τον Μίνο Βολανάκη, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Χανίων κ.α.
Το 1978 ήταν βασικό στέλεχος και συνιδρυτής με το Χρίστο Τσάγκα της καλλιτεχνικής εταιρείας Παλκοσένικο, που λειτούργησε ως Ημικρατικό Θέατρο Στερεάς Ελλάδας.
Το 1985 απέκτησε το δικό του θέατρο, το θέατρο ΚΝΩΣΣΟΣ και έκτοτε έχει ανεβάσει 30 παραγωγές, παίρνοντας μέρος σ’ αυτές, ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης με συνεργάτες τους Γιάννη Τσαρούχη, Βασίλη Φωτόπουλο, Χρίστο Τσάγκα, Νίκο Κούνδουρο, Ιωάννα Παπαντωνίου, Κυριάκο Σφέτσα, Βασίλη Δημητρίου, Κώστα Γεωργουσόπουλο, Χριστόδουλο Χάλαρη.
Το 1991 ιδρύει το Πολιτιστικό Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, που στοχεύει αποκλειστικά να προωθήσει τη θεατρική παιδεία, αποτεινόμενο κυρίως στους νέους ανθρώπους με έργα του ελληνικού πολιτισμού, κλασσικού και σύγχρονου. Έργα των τελευταίων ετών είναι: «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, περιοδεία στη Ρωσσία και στο Φεστιβάλ Λυκαβηττού, «Ιππής» του Αριστοφάνη, περιοδεία στον Καναδά, Αμερική, Βουλγαρία, Φεστιβάλ Λυκαβηττού,  «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή, «Η Ερωτευμένη Υπηρέτρια» του Κ. Γκολντόνι, «Η Σφήκα» του Γ. Παπακυριάκη, «Η Αθήνα των θαυμάτων, των τραυμάτων, των Υπάτων και των πάτων» με επιλογή κειμένων του Κ. Γεωργουσόπουλου, «Ελένη» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, Φεστιβάλ Αθηνών (Ηρώδειο), συμμετοχή στο Στ’ Διεθνές Συμπόσιο Αρχαίου Δράματος στην Κύπρο, Αρχαίο Ωδείο Πάφου και στο Α’ Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Θεάτρου στην Ινδονησία.
Έχει πάρει μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες («Βοσκοί» του Ν. Παπατάκη, «Η Φανουρόπιττα» του Δ. Γιατζουζάκη, «Το Τελευταίο Στοίχημα» του Κ. Ζυρίνη κ.α.) και σε τηλεοπτικές παραγωγές με τους Γιάννη Σμαραγδή και Κώστα Κουτσομύτη.
Έχει συνεργαστεί με το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας υπό τη Διεύθυνση του Μάνου Χατζηδάκη, με το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΙ, και στην ηχογράφηση του δίσκου «Λιλιπούπολη».
Φιλμογραφία
Οι βοσκοί (1967)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Η κάθοδος των εννιά (1984)
Τεριρέμ    (1987)
Στη σκιά του φόβου (1988)
Το τελευταίο στοίχημα    (1989)
Φανουρόπιττα   (1991)
Η αυλή με τα σκουπίδια (1993)
Ηνίοχος     (1995)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/theatro.knosos
ΑΠΟ ΤΟ https://www.theatroknossos.gr/

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑΝΙΑ ΜΙΧΑ

Τάνια Μίχα
Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, το 1974. 
Συμμετείχε τη δεκαετία του '70 στις τηλεοπτικές σειρές της δημόσιας τηλεόρασης,  '' Η γειτονιά μας'', ''Στα δίχτυα της αράχνης'', ''Τα παιδιά του Ζεβεδαίου'', ''Λέσχη μυστηρίου'' και ''Οι παραστρατημένοι''.
Φιλμογραφία
Στα δίχτυα της αράχνης (1973)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retromaniax.gr/

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018