ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΒΡΑΔΙΝΟΣ

Γιάννης Ζαβραδινός
Ο Γιάννης Ζαβραδινός γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών – Γεωργίου Θεοδοσιάδη. Πριν ακόμα αποφοιτήσει από τη σχολή, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το νεοσύστατο τότε «Ανοιχτό Θέατρο» του Γιώργου Μιχαηλίδη και στα χορικά της Ζουλούς Μικολούδη. Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους θιάσους Αλεξανδράκη – Γαληνέα, Χορν – Ρουσέα, Χατζίσκου – Νικηφοράκη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Κάτιας Δανδουλάκη, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θεσσαλικό Θέατρο, τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Κρήτης και Σερρών, καθώς και στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις σειρές: «Λεμονοδάσος», «Το Μινόρε της Αυγής», «Το δίλημμα», «Σαν τα τρελά πουλιά», «Casa di macaroni», «Οικογένεια», «Έκτη εντολή», «Φωτορομάντζο», «Δακρυσμένα φεγγάρια», «Απαγορευμένη αγάπη» και «Βέρα στο δεξί». Στο σινεμά συμμετείχε στις ταινίες: «Ηλιογραφία» – σκηνοθεσία Δήμος Γεροντάκης, «Ματαίωση» – σκηνοθεσία Κώστας Αυγέρης, «Γιάννης Ρίτσος» – σκηνοθεσία Τάκης Παπαγιαννίδης, «Μετέωρο και σκιά» – σκηνοθεσία Τάκης Σπετσιώτης, «Φανταρίνες» – σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας, «Άγρια Νιάτα» – σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος, «Μελισσοκόμος» – σκηνοθεσία Θόδωρος Αγγελόπουλος, «Το βλέμμα του Οδυσσέα» – σκηνοθεσία Θόδωρος Αγγελόπουλος. Στη Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ο Πειρασμός» του Γρηγορίου Ξενόπουλου το 1998, «Ο Ματωμένος Γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα το 1999, «Καπέλο από ψάθα Ιταλίας του Εζέν Λαμπίς το 2000, «Πολυγαμία» του Γρηγορίου Ξενόπουλου το 2001, «Ο Φιάκας του Δημοσθένη Μισιτζή το 2013, ενώ προετοιμάζει πυρετωδώς, για το 2014, το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η Όπερα της Πεντάρας».
Φιλμογραφία
Η σκοτεινή καταγραφή μιας ηλιογραφίας  (1977)
Οι φανταρίνες  (1979)
Το μήλο του Σατανά  (1979)
Περί έρωτος (1982)
Άγρια νειάτα (1982)
Μετέωρο και σκιά  (1985)
Ο μελισσοκόμος  (1986)
Το βλέμμα του Οδυσσέα   (1995)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.imerazante.gr/

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ


















Κομπάρσος

Στην ταινία ''Η έξοδος του Μεσολλογγίου'' όπου μιλάει, δεν γνωρίζουμε τους παρακάτω: Κ. Μουράτης, Τ. Σταματάκος, Λ. Μαντζουράνης Σ. Χριστόπουλος, Ν. Ψυχογιός και  Ντίνος Μουράτ. Τον βρήκαμε σε 11 ταινίες.
Φιλμογραφία
Το ραντεβού της Κυριακής (1960)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η μεγάλη θυσία (1962)[ορχήστρα, ακορντεόν]
Πονεμένη μητέρα (1962)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η εξομολόγηση μιας μητέρας (1962)[Βασίλης, καλεσμένος στον αρραβώνα]
Το τεμπελόσκυλο (1963)[εργαζόμενος Αυλωνίτη]
Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964)[γκαρσόνι εκεί που γίνεται ο καβγάς]
Δεσποινίς διευθυντής (1964)[καλεσμένος στο πάρτι]
Η έξοδος του Μεσολλογγίου (1966)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Το θύμα (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

GUNTHER STOLL

Günther Stoll
Γερμανός ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Ντούισμπουργκ στις 18 Αυγούστου 1924 και πέθανε στο Γκελσενκίχεν στις 10 Ιανουαρίου 1977.
Φιλμογραφία
Επιτάφιος για εχθρούς και φίλους  (1966)
Το αγκίστρι  (1976)

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στράτος Χατζηστεφάνου
Χορευτής. 
Φιλμογραφία
Βίβα Ρένα   (1967)
Οι θαλασσιές οι χάντρες   (1967)
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)
Γοργόνες και μάγκες (1968)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΛΕΡΤΑΣ

Τάσος Λέρτας
Ο Τάσος Λέρτας γεννήθηκε στο Σμόκοβο Καρδίτσας το 1939. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου και Κινηματογράφου. Παρακολούθησε σεμινάρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων. Διετέλεσε συνδικαλιστικό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος, Πρόεδρος Εργαζομένων Φοιτητών-Σπουδαστών, αντεπιστέλλον μέλος της ΕΦΕΕ, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δραματικών Σχολών, Αντιπρόεδρος στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας καθώς και Ειδικός Σύμβουλος Υπουργών Παιδείας. Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός συνεργάστηκε με βασικούς θιάσους του ελεύθερου Θεάτρου και με Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα. Το ίδιο στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Συνδημιουργός, με το σκηνοθέτη Νίκο Τζίμα, της ταινίας "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο" και δημιουργός της ταινίας "Ντοκουμέντο - Η μάχη της Αθήνας", που πήρε το Βραβείο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από 106 χώρες, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, το 1983. Σκηνοθέτησε και άλλες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (Καβάφης, Κρυστάλλης, Κύριλλος και Μεθόδιος κ.λπ.) Έγραψε σενάρια για τον Κινηματογράφο, την Τηλεόραση και δημοσίευσε σειρά άρθρων σε Αθηναϊκές εφημερίδες, έκανε τηλεοπτικές παρουσιάσεις πάνω σε θέματα Παιδείας επί σειρά ετών και έδωσε διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε Πανεπιστήμια και Πολιτιστικούς Φορείς. Μετέφρασε κλασσικούς δραματουργούς.
Φιλμογραφία
Ιφιγένεια  (1977)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση    (1979)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο  (1980)
ΑΠΟ ΤΟ  http://www.biblionet.gr/

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΕΣΙΔΗΣ

Αιμίλιος Μεσίδης 
Φιλμογραφία
Η εκδίκηση του καβαλάρη (1962)
Ορκίζομαι είμαι αθώα!   (1968) [Μακρίδης]
Δάφνης και Χλόη: Οι μικροί ερασταί (1969)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971)
Η δίκη των δικαστών (1974)
ΑΠΟ ΤΟ https://retrodb.gr/

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΑΝΤΩΝΗΣ

Χρήστος Κελαντώνης
Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του θεάτρου τέχνης ''Καρόλου Κουν'', το 1967.
Φιλμογραφία
Στα δίχτυα της αράχνης  (1973)
Άγρια νειάτα (1982)
Γάμος στο περιθώριο (1989)

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΖΑΝ

Νικόλαος Ροζάν
Ο Νικόλαος Ροζάν (1883-3 Δεκεμβρίου 1951) ήταν Έλληνας ηθοποιός, ίσως ο μεγαλύτερος Έλληνας τραγωδός μαζί με τον μεγάλο Αιμίλιο Βεάκη, με τον οποίο έπαιζε εναλλάξ στο Εθνικό Θέατρο σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστικούς τραγικούς ρόλους (Οιδίπους, Βασιληάς Ληρ, Έμπορος της Βενετιάς, Ιούλιος Καίσαρ, κ.α.) . Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1883 από Γάλλο πατέρα (Λυσιέν ντε Ροζάν, ευπατρίδης βιομήχανος πορσελάνης από την Μασσαλία) και Ελληνίδα μητέρα (Αικατερίνη Νιώτη από την Ερμούπολη Σύρου). Ερχόμενος στην Αθήνα για σπουδές στο Πανεπιστήμιο έλαβε την ελληνική υπηκοότητα και το 1902 συμμετείχε στη Νέα Σκηνή του Χρηστομάνου. Αργότερα και κατόπιν διαγωνισμού προσλήφθηκε στο Βασιλικό Θέατρο. Ακολούθησαν πολλές πρωταγωνιστικές εμφανίσεις του στους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη και της Κυβέλης καθώς και σαν επικεφαλής του δικού του θιάσου με τους Φυρστ, Νέζερ και Μυράτ. Αρχικά έπαιξε σε κωμωδίες όπου και διέπρεψε, αργότερα όμως επιδόθηκε σε δραματικούς και τραγικούς ρόλους. Με την ανασύσταση του Εθνικού Θεάτρου το 1933 προσελήφθη εκ νέου, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Μεταξύ άλλων υπήρξε δάσκαλος τού Αλέξη Μινωτή και τού Μάνου Κατράκη. Πρωταγωνίστησε στους βασικούς ρόλους όλων σχεδόν των αρχαίων τραγωδιών (ως Δαρείος, Οιδίπους Τύραννος, Κρέων, Ορέστης) καθώς και σε έργα του Σαίξπηρ (ως Βασιληάς Ληρ, Οθέλλος, Σάυλωκ, Ριχάρδος Γ' , Ιούλιος Καίσαρ, κά.). Ο Νικόλαος Ροζάν είχε παντρευτεί την ηθοποιό Μερόπη Ροζάν (το γένος Λαμψιάδη, από το Αϊβαλί Μικράς Ασίας) με την οποία και απέκτησε 2 κόρες την Ρένα Καλαμάρου, επίσης ηθοποιό και την Μάγια Βούρου, δικηγόρο. Πέθανε στην Αθήνα το 1951, υποφέροντας από χρόνιο καρδιακό νόσημα. Εγγονός του είναι ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και μεταφραστής Γιώργος Βούρος.
Φιλμογραφία
Το λιμάνι των δακρύων   (1929)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.elia.org.gr/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ