ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ





































Κομπάρσος

Τον βρήκαμε σε 21 ταινίες.
Η φιλμογραφία δεν είναι από κάποιο site.
Πράκτορες 005 εναντίον χρυσοπόδαρου (1965)[καλεσμένος στο γάμο]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)[καλεσμένος]
24 ώρες ζωντοχήρα (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Αλτ και σ΄έφαγα (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Γιατί με πρόδωσες (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Επίσημη αγαπημένη (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο μπλοφατζής (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η λεωφόρος της προδοσίας (1969)[καλεσμένος]
Ξύπνα Βασίλη (1969)[καλεσμένος στο γάμο]
Το ανθρωπάκι (1969)[θαυμαστής]
Το λεβεντόπαιδο (1969)[εργάτης στα καράβια]
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)[μουσικός]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)[πρόσφυγας]
Ο μεγάλος ένοχος (1970)[δικηγόρος]
Μια τρελή...τρελή...σαραντάρα (1970)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η τύχη μου τρελάθηκε (1970)[καλεσμένος]
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)[Γερμανός στρατιωτικός]
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)[γιατρός]
Εν ονόματι του νόμου (1970)[δικηγόρος]
Ορατότης μηδέν (1970)[αγανακτισμένος και καλεσμένος στη δεξίωση
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ.

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ

Άννα Αδριανού
Η Άννα Αδριανού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου 1953 και είναι κόρη του γνωστού ηθοποιού Νίκου Βασταρδή. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και την ίδια εποχή πήρε μέρος στο αρχαίο δράμα στο φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθήνας. Αποφοιτώντας από την σχολή, πρωταγωνίστησε στο Θέατρο Έρευνας του Δημήτρη Ποταμίτη στα έργα "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ" του Όσκαρ Ουάιλντ, "Έκβους" του Πήτερ Σάφφερ, "Η ζωή είναι όνειρο" του Καλντερόν, "Πόλεμος στο σπίτι" του Τζαίημς Ντάφ, "Μεταμόρφωση" του Φράντς Κάφκα, "Σπερματογονία" του Νταίηβιντ Λιούις, κ. ά. Συνεργάστηκε επίσης με το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά, με τους θιάσους Καρέζη-Καζάκου, Άγγελου Αντωνόπουλου, Ληναίου-Φωτίου, το Θέατρο Θεμέλιο, το Θεατρικό Εργαστήρι, το Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης και άλλα, σε έργα όπως ο "Ερωτόκριτος" του Β. Κορνάρου, "Ορέστης" του Ευριπίδη, "Δωδέκατη νύχτα" του Σαίξπηρ, "Η Κυρά της θάλασσας" του Ίψεν, "Οι δραπέτες" του Γιώργου Μανιώτη κ.ά. Παράλληλα με την καριέρα της στο θέατρο, έπαιξε στην κρατική τηλεόραση πρωταγωνιστώντας σε δραματικές σειρές και στο Θέατρο της Δευτέρας. Επίσης συμμετείχε σε πολλές εκπομπές λόγου στο κρατικό ραδιόφωνο και σε ιδιωτικούς σταθμούς, στις οποίες έγραφε και τα κείμενα. Για ένα διάστημα έγραφε κάνοντας παρουσίαση βιβλίων στο περιοδικό "Βιβλίο και Media". Παράλληλα έχει γράψει και εκδώσει δυο βιβλία: την τετραλογία "Η παράσταση που δεν έγινε", το 1996, και το 2001 το ερωτικό παραμύθι, "Τα μαγικά δάκρυα του έρωτα". Στα βιβλία αυτά έκανε και την εικονογράφηση. Από το 1990 και παράλληλα με το θέατρο, άρχισε να ασχολείται με το σενάριο.  Είχε παντρευτεί παλαιότερα τον Γιάννη Βούρο. Συνολικά παντρεύτηκε τρεις φορές. 
Φιλμογραφία
Αστερισμός της παρθένου (1973)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974) [Σοφία Μοναχογιού]
Νέες απίθανες και ωραίες (1987) [Σοφία Βασιλείου]
Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987) [Ιουλιέττα]
Τηλε-καννίβαλοι (1987) [Μαρία Σφακιανάκη]
Τράνζιτο  (1995)
Μια νύχτα στην Αθήνα (2013) [Νέλλη]
Σειρές που έχει παίξει
S1ngles 2 2006 Mega
S1ngles 2 1/2 2007 Mega
Άνθρωποι και κούκλες 1982 ΥΕΝΕΔ
Ένοχες σχέσεις 1993 ΑΝΤ1
Όσο υπάρχει αγάπη 2001 ΑΝΤ1
Αθάνατες ιστορίες αγάπης  1976 ΥΕΝΕΔ
Ανάμεσα σε τρεις γυναίκες 1982 ΥΕΝΕΔ
Ανήσυχα νιάτα 1973 ΕΙΡΤ
Δρόμος χωρίς γυρισμό 1973 ΥΕΝΕΔ
Ελληνικοί μύθοι 1975 ΕΙΡΤ
Εν τούτω νίκα 1973 ΥΕΝΕΔ
Επαφή 2005 Mega
Επιθυμίες 1998 ΑΝΤ1
Ευτυχισμένες μέρες 2004 ΑΝΤ1
Ζευγάρια 2002 ΑΝΤ1
Καταδίωξη 1977 ΥΕΝΕΔ
Κλεμμένα όν3ιρα 2011 Mega
Κωστής Παλαμάς 1993 ΕΤ1
Λόλα 2008 ΑΝΤ1
Μια νύχτα σαν κι αυτή...: 1997 ΑΝΤ1
Μικρές αγγελίες 1985 ΕΡΤ2
Ο δρόμος 1977 ΥΕΝΕΔ
Οι δικηγόροι 1982 ΕΡΤ
Οι φιλενάδες 1993 ΑΝΤ1
Πορφύρα και αίμα 1977 ΥΕΝΕΔ
Σκοτεινές δυνάμεις 1976 ΕΡΤ
Το δίχτυ 1983 ΕΡΤ2
Το ημερολόγιο ενός θυρωρού 1979 ΥΕΝΕΔ
ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%91-%CE%91%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85/123395604403032?sk=info&tab=page_info  , ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr                                      

ΟΥΝΤΟ ΚΙΕΡ (UDO KIER)

Ούντο Κίερ (Udo Kier)
Πραγματικό όνομα: Udo Kierspe. Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1944 στην Κολονία της Δυτικής Γερμανίας.
Φιλμογραφία
Ερωτομανείς (1971) [Τόνης Θεοδώρου]
Πρόκληση (1971) [Άγγελος]

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ











































































Κομπάρσος
Τον ακούσαμε να μιλάει, μόνο στην ταινία ''Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα'' (1972)και διαπιστώσαμε γιατί οι σκηνοθέτες δεν τον άφηναν να πει, έστω ένα ''καλησπέρα''. Συνήθως εμφανιζόταν με περούκα. Τον είδαμε σε 45 ταινίες εκ των οποίων στις 16 έπαιζε το ''γκαρσόνι''.
Η φιλμογραφία δεν είναι από κάποιο site.
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)[πελάτης καφενείου]
Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966)[ένορκος]
Οι στιγματισμένοι (1966)[στη χαρτοπαικτική λέσχη]
Παράνομοι πόθοι (1966)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Νύχτα γάμου (1967)[καλεσμένος στο γάμο και πελάτης ξενοδοχείου]
Η χαρτορίχτρα (1967)[γκαρσόνι]
Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967)[γκαρσόνι]
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)[γκαρσόνι]
Κονσέρτο για πολυβόλα (1967)[στο σταθμό του τρένου]
Μια κυρία στα μπουζούκια (1967)[μουσικός ορχήστρας]
Για ποιον χτυπά η κουδούνα (1968)[καλεσμένος]
Ραντεβού με μια άγνωστη (1968)[καλεσμένος]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Ο παλιάτσος (1968)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ορατότης μηδέν (1969)[στο μνημόσυνο]
Τα δυο πόδια σ΄ένα παπούτσι (1969)[γκαρσόνι]
'Ενας μάγκας στα σαλόνια(1969)[γκαρσόνι]
Ξύπνα καυμένε Περικλή (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969)[πελάτης εστιατορίου]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)[πελάτης καφενείου]
Ο τζαναμπέτης (1969)[γκαρσόνι]
Ο πρόσφυγας (1969)[δικηγόρος]
Ο θαυματοποιός (1969)[γκαρσόνι]
Ο μπλοφατζής (1969)[επιβάτης αεροπλάνου]
Ησαία μη χορεύεις (1969)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ένας χίπις με φιλότιμο (1970)[νοσοκόμος]
Ο τρελός της πλατείας αγάμων (1970)[γκαρσόνι]
Οι τρεις ψεύτες (1970)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες (1970)[γκαρσόνι]
Φουκαράδες και λεφτάδες (1970)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Μια τρελή σαραντάρα (1970)[μουσικός ορχήστρας]
Αγάπη για πάντα (1970)[στο θέατρο]
Πίσω μου σ΄έχω σατανά (1971)[γκαρσόνι]
Οι αμαρτωλοί (1971)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο παραγιός μου ο ραλίστας (1971)[γκαρσόνι]
Αντάρτες των πόλεων (1972)[γκαρσόνι]
Με φόβο και πάθος (1972)[καλεσμένος]
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα (1972)[γκαρσόνι]
Η προεδρίνα (1972)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η Ρένα είναι οφσάιντ (1972)[γκαρσόνι ξενοδοχείου]
Υβ! Υβ! Ο Μανωλιός παίζει μπάλα (1972)[γκαρσόνι]
Ταγκό 2001 (1973)[γκαρσόνι]
Το βαρύ πεπόνι (1977)[στην ομιλία]
Η Μαρία της σιωπής (1973)[ακροατήριο δικαστηρίου]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ.

ΝΑΝΣΥ ΜΑΝΔΡΟΥ

Νάνσυ Μάνδρου
Φιλμογραφία
Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966) [Δήμητρα Λιώση]
Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966) [Ειρήνη]
Κάποια Μάνα Αναστενάζει  (1966)
Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη (1967)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967) [Λίζα Νικολάου]
Ξεριζωμένη γενηά (1968) [ Μαρία Καρατζόγλου]
Ο μικρός δραπέτης (1969) [ Αντιγόνη]
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr