ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

Ελένη Μανιάτη
Φιλμογραφία

Αλδεβαράν    (1975)
Η διαδικασία    (1976)
Ο ασυμβίβαστος    (1979)
Εξόριστος στην κεντρική λεωφόρο    (1979)
Μπαλαμός    (1982)
Καρκαλού    (1984)
Καπετάν Μεϊντάνος  (1987)   
Καρκαλού    (1984)
Ελεάτης ξένος    (1996)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ

Δημήτρης Πουλικάκος
Ο Δημήτρης Πουλικάκος (21 Ιανουαρίου 1943) είναι Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκφωνητής διαφημιστικών αλλά και μεταφραστής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου του 1943, επί της οδού Πατησίων, από σχετικά εύπορη αστική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του επίσης γιατρός (μικροβιολόγος-βιοχημικός). Η αδελφή του πατέρα του ήταν σύζυγος του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Ο Δημήτρης Πουλικάκος συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού Πάλι μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Μαντώ Αραβαντινού, Κώστα Ταχτσή, Ανδρέα Εμπειρίκο, Γιώργο Μακρή κ.α., με δικά του κείμενα καθώς και μεταφράσεις. Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος "Θείος Νώντας" (έτσι τον αποκαλούσε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε ανηψιό), σε διάφορους σταθμούς (ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα σαν ραδιοφωνικός παραγωγός). Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των Αχ-Βαχ (στους οποίους έπαιζαν εκτός των άλλων, μπάσο-φωνητικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης και πλήκτρα ο Άλεξ Σπυρόπουλος, γνωστός από το αγγλικό συγκρότημα των δεκαετιών 1960-1970 Nirvana. Συνεργάσθηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους Έλληνες rockers και συγκροτήματα (Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Βλάσσης Μπονάτσος, Σταύρος Λογαρίδης, κ.ά.). Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από τη δεκαετία του 1970 έως και τη δεκαετία του 1990. Κυριότερες εμφανίσεις: Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978), Άρπα Κόλλα (1982), Ο δράκουλας των Εξαρχείων (1983), Βίος και Πολιτεία (1987), Made In Greece (1987), Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991), Θηλυκή Εταιρεία (1999), Σαπουνόπετρα (1995) κ.α. Οι κυριότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι στις σειρές Οι Αυθαίρετοι (1989), Δύο Ξένοι (1997), Επτά Θανάσιμες Πεθερές (2008) κ.ά. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του Μεταφοραί Εκδρομαί Ο Μήτσος αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής rock 'n roll δισκογραφίας. Η συναυλία του στα τέλη της δεκαετίας του '70 στου Ζωγράφου αποτελεί σταθμό στην ελληνική rock μουσική ιστορία.
Φιλμογραφία
Ussak... Χρόνια Μετά (2017) [Σωκράτης]  
Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη  (2016) [Μάνος
4 Μαύρα Κοστούμια (2010) [δικηγόρος]  
Show Bitch! (2010) [ο αρχηγός]  
Στο Βάθος Κήπος (2009) [Επαμεινώνδας]  
Αθήνα-Κωνσταντινούπολη  (2008) [κλαρινιτζής]  
Ερωτικά Μαθήματα για Επαναστατική Δράση  (2007) [υπαρξιστής]  
Ζωντανοί στο Κύτταρο: Σκηνές Ροκ (2006) [ο ίδιος]  
Βίτσια Γυναικών  (2000) [Paul]  
Το Μήλο της Εριδος  (2000) [Ντίνος Ανδρεόπουλος]  
Θηλυκή Εταιρεία (1999)  [Λαζόγιαννης]  
Μεδουσα  (1998) [μπακάλης]  
Τα Ρόδινα Ακρογιάλια  (1998) [Άγαλος]  
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο  (1996) [Τσακίρης
Σαπουνόπετρα  (1995) [Ρούλης `Μεγάλος` Βενιέρης]  
Το Φτερό της Μύγας  (1995)    
Τράνζιτο  (1995)    
Η Γυναίκα που Επιστρέφει  (1994)    
Το Σπίτι στην Εξοχή  (1994)    
Δονούσα  (1992) [Στέλιος]  
Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού  (1991)
Εραστές στη Μηχανή του Χρόνου  (1990)    
Γάμος στο Περιθώριο  (1989) [οδηγος ΚΤΕΛ]  
Made in Greece (1988)   
Ο Φάκελος Πολκ στον Αέρα  (1988)    
...Και Δυο Αυγά Τουρκίας  (1987)    
Βίος + Πολιτεία  (1987) [Γιάννης Παπαδόπουλος]  
Πατρίς Ληστεία Οικογένεια  (1987) [αφηγητής]  
Τα Παιδιά της Χελιδόνας  (1987) [σεκιουριτάς]  
Τεριρέμ  (1987)    
Γλυκειά Πατρίδα (1986)  [βασανιστής]  
Ο Μελισσοκόμος  (1986)    
Τηλε-Καννίβαλοι  (1986) [Τάκης]  
Μετέωρο και Σκιά  (1985) [ταξιτζής]  
Λούφα και Παραλλαγή  (1984) [Τζον Παπαλούκας]  
Η Παρεξήγηση (1983)    
Ο Δράκουλας των Εξαρχείων  (1983) [αρχηγός αστυνομίας]  
Ρεβάνς (1983) [Βασίλης]  
Αρπα Colla (1982) [Μιχάλης]  
Ο Ρεπόρτερ  (1982)    
Το Αίμα των Αγαλμάτων  (1982)    
Οι Απέναντι  (1981) [Αρτέμης]  
Σουβλίστε τους! (1981)[Κύρος]  
Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας  (1978) [Νίκος]  
Αρχοντες  (1977)    
Διαδικασία  (1976)    
Χάππυ Νταίη (1976)    
Αλδεβαράν (1975) [Κρις]  
Το Κελί Μηδέν (1975)    
Η Φόνισσα  (1974)  [Μούρος]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ www.cine.gr

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

ΠΕΤΡΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Πέτρος Φώσκολος
Φιλμογραφία
Ο δοσίλογος (1970)
Ο Λαμπρούκος μπαλλαντέρ (1981)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Έλα να... γυμνωθούμε ντάρλινγκ (1984)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/