ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

ΣΟΦΙΑ ΚΑΚΑΡΕΛΙΔΟΥ

Σοφία Κακαρελίδου
Σκηνοθέτης και ηθοποιός.  Έχει λάβει μέρος σε 21 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου από το 1978 έως το 2004. Πολλά site την εμφανίζουν ως κόρη της Γεωργίας Βασιλειάδου, αλλα μας φαίνεται αδύνατον διότι η Βασιλειάδου είναι γεννημένη το 1897.
Φιλμογραφία
Ιφιγένεια (1977)
Περί έρωτος (1982)
Τούνελ    (1991) 
ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ (2014)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ

Σταμάτης Φασουλής
Με καταγωγή από τα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, ο Σταμάτης Φασουλής αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1972, στον Επιθεωρητή του Γκόγκολ (θίασος Φέρτη- Καλογεροπούλου). Ήταν βασικό στέλεχος του Ελευθέρου Θεάτρου και αργότερα της Ελεύθερης Σκηνής. Από το 1992 ηγείται προσωπικού θιάσου, ενώ το 1999 εγκαινίασε ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής το Θέατρο Χορν, το οποίο αποτελεί πια τη μόνιμη στέγη του. Ως σκηνοθέτης, έχει ανεβάσει όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, από κλασικά έργα ως επιθεωρήσεις και μιούζικαλ, ή παραστάσεις για παιδιά. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, ανεβάζοντας τον Πλούτο του Αριστοφάνη, το Ωραία Φάση του Λένου Χρηστίδη, και το μουσικό θέαμα Βίρα τις άγκυρες των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα. Με το δικό του θίασο σκηνοθέτησε, - πρωταγωνιστώντας ο ίδιος- τα έργα: "Δάφνες και πικροδάφνες", (Δ. Κεχαϊδης- Ε. Χαβιαρά) "Μάνα - Μητέρα - Μαμά", (Γ. Διαλεγμένος), "Το Φυντανάκι" (Π. Χορν), "Μπαμπάδες με ρούμι" (M. Ρέππας - Θ. Παπαθανασίου) , "ART" (Γ .Ρεζά), "Εξ επαφής" (Π. Μάρμπερ), "Τρεις μέρες βροχή" (Ρ. Γκρήνμπεργκ), "Το σπίτι φεύγει" (Α. Νικολή), και άλλα. Έχει γράψει κείμενα για είκοσι επιθεωρήσεις.
Φιλμογραφία
Βίλα στην εξοχή     (1971)
Acropolis Express     (1973)
Άσπρο-Μαύρο      (1973)
Τα χρώματα της ίριδος      (1975)
Η ηλικία της θάλασσας       (1978)
Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί      (1981)
Θεόφιλος (1987)    
Safe sex     (1999)
Η Λιμουζίνα: Κωμωδία παρεξηγήσεων      (2013)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Νικηφόρος Χαλκιάς
Φιλμογραφία
Κοινωνία ώρα μηδέν  (1966)
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
Πυρετός στην άσφαλτο   (1967) [στην απονομή μεταλλίου στον Φούντα]
Αγάπη και αίμα   (1968)
Καταραμένη αγάπη (1968)
Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά  (1969) [κάτοικος χωριού]

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

ΚΟΜΠΑΡΣΑ





























Κομπάρσα

Την βρήκαμε σε 3 ταινίες.
Φιλμογραφία
Μυρτιά (1961)
Αμαρτίες γονέων (1963)
Εμείς τα μπατιράκια (1963)

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

Κώστας Παγώνης
Ο Κώστας Παγώνης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1949. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Γ. Βαφιά. Πρωτοεμφανίστηκε στο "Άρμα Θέσπιδος" του Εθνικού Θεάτρου το 1977. Από το 1982, ήταν μόνιμο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου. Το 1992, "χτυπήθηκε" από την επάρατη νόσο και διέκοψε την καριέρα του. Πέθανε το 1993.
Φιλμογραφία
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960)
 Τα καθάρματα  (1985)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.protothema.gr/

Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Χρήστος Κωνσταντόπουλος
Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 ''Λάμψη'', υποδυόμενος τον Σέβο Δράκο. Από το 1961 εως το 1991, έλαβε μέρος σε 48 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου. Πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου 1994 αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Φιλμογραφία
Το μυστικό του κόκκινου μανδύα (1960)
Δεκαεπτά σφαίρες για έναν άγγελο (1981)
Άγρια νειάτα    (1982)
Η μαυρομάτα    (1995)

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

ΤΟΥΛΑ ΣΠΙΝΕΛΛΗ

Τούλα Σπινέλλη
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1954. Τέλειωσε τη Δραματική σχολή Σταυράκου. Έχει πάιξει σε 80 περίπου βιντεοταινίες.
Φιλμογραφία
Επικίνδυνη νύχτα  (1976)
Προσκλητήριο στη μάνα  (1979)
Βαράτε με κι ας κλαίω  (1981)
Άγριες κότες  (1981)
Το κόκκινο τρένο (1982)
Σούπερ Λύκειο Νο1: Άκρως κουφό και παλαβό (1985)