ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ


Γιάννης Μαυρογένης

Φιλμογραφία

Το αμαξάκι  (1957)

Το νησί των γενναίων (1959)

Ένας μεγάλος έρωτας (1964)

Ο καμπούρης (1966)

Η Αυλή με τα Σκουπίδια  (1993)

Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων   (1997)

ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΝΤΑΣ

Χρήστος Μπούντας

Φιλμογραφία

Χριστίνα (1960)

Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)

Ηδονή και πάθος (1960)

Παγίδα (1962)

Η ωραία της Ρούμελης (1962)

Λενιώ η βοσκοπούλα (1963)

 

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


Στέφανος Κυριακίδης

Ο Στέφανος Κυριακίδης γεννήθηκε στις 19   Μαρτίου   1945 στην Ξιφιανή Αλμωπίας. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. 

Φιλμογραφία

Ο Άγιος Νεκτάριος: Ο προστάτης των φτωχών (1969)

Δώστε τα χέρια (1971)

Δοξόμπους (1987)

Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος (2013)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.ntng.gr/


Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ

Γιάννης Κονιδάρης

Γεννήθηκε στο Νυδρί της Λευκάδας το 1947 και σε μικρή ηλικία μετακινήθηκε στην Αθήνα, όπου ακολούθησε θεατρικές σπουδές. Εργάσθηκε αρχικά ως ηθοποιός και αργότερα ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Γρήγορα τον απορρόφησε ο εκδοτικός χώρος, όπου δραστηριοποιήθηκε για 30 χρόνια, καταξιώνοντας και στην ελληνική αγορά σημαντικούς ξένους συγγραφείς όπως ο Φίλιπ Βάντερμπεργκ και η Μπάρμπαρα Γουντ. Πέθανε στην Αθήνα το 2007.

Φιλμογραφία

Ο τρελός τά΄χει 400 (1968)

Βαβυλωνία (1970)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ  https://aromalefkadas.gr/

ΑΠΟ ΤΟ https://www.news247.gr/

 

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Άννα Μαριάννα

Τραγουδίστρια.

Φιλμογραφία

Το έξυπνο πουλί (1961)

Ο Καζανόβας (1963)[η ίδια]

Τρίτη και 13 (1963)

Ο θαλασσόλυκος (1964)

 

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΥΜΕΛΙΔΗΣ

Λεωνίδας Συμελίδης

Φιλμογραφία

Μανούλα, θέλω να ζήσεις (1957)

Δυο αγάπες, δυο κόσμοι (1958)

Τον βρήκαμε τον Παναή (1963)

Οι δυο αλεπούδες (1963)

Θεέ μου, δως μου το φως μου (1963)

Του χωρισμού ο πόνος (1965)

Ο μπακαλόγατος (1968)

Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968)

Ένας ιππότης με τσαρούχια (1968)

 

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΝΑ ΦΕΡΜΑ -ΠΑΝΖΙΚΑ

Άννα Φέρμα – Πανζίκα

Γεννήθηκε το 1912. Σύζυγος του Νίκου Φέρμα. Άρχισε τη σταδιοδρομία της ως χορεύτρια και ακροβάτις στο βαριετέ "Όασις" του Ζαππείου (1930) και αργότερα εμφανίστηκε ως ηθοποιός σε όλα τα είδη θεάτρου (πρόζα, επιθεώρηση, μουσική κωμωδία). Συνεργάστηκε επανειλημμένα με το σύζυγό της, σε δικούς του περιοδεύοντες θιάσους. Υπήρξε μέλος του ΣΕΗ με ημερομηνία εγγραφής 25-7-1934.

Φιλμογραφία

Ανήσυχα νιάτα (1963)

 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΒΑΣΟΣ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ

Βάσος Σεϊτανίδης

Τενόρος των δεκαετιών 1930 – 1960. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1913 και πέθανε στην Αθήνα το 1965. Σύζυγός του ήταν, η Σμαρω Στεφανίδου.

Φιλμογραφία

Γάμος αλά ελληνικά (1964)[πατέρας Μίνας]