ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΡΑΣ




































Νίκος Σοφράς (Κολέας)
Κομπάρσος. Τον παραπάνω δεν τον είχαμε παρατηρήσει σε κάποια ταινία. Σε ένα ποδοσφαιρικό site σε κάποια παλιά φωτογραφία, ήταν στη θύρα 13 του Παναθηναικού και κάποιοι μας έδωσαν  πληροφορίες. Γέννημα θρέμα Σαλαμινιώτης, ''άρρωστος'' Παναθηναικός. Πέθανε από προβλήματα με την καρδιά του πριν αρκετά χρόνια. Έκανε ''περάσματα'' σε πολλές ταινίες και θα τις βγάλουμε σιγά σιγά.
Φιλμογραφία
Υπάρχει και φιλότιμο (1965)[κάτοικος χωριού]
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)[στην εκδρομή]
Η χαρτορίχτρα (1967)[εργάτης στην οικοδομή]
Το κορίτσι του λουνα παρκ (1968)[περαστικός στο λούνα παρκ]

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΛΙΟΥΚΑΣ

Λάμπρος Φλιούκας
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα.
Φιλμογραφία
Ο Σακαφλιάς (1967)[Λαβίδας]
Μενούσης, ο λεβέντης της Ηπείρου (1969)
Σταυραετοί στα Μετέωρα  (1970) [Τέγος]
Μαυρόλυκοι του Βουνού και του Κάμπου  (1971)

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ

Σταμάτης Κόκοτας
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.α. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής. Ήταν δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού.
Φιλμογραφία
Διπλοπεννιές (1966)
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968) 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 
http://www.ogdoo.gr/diskografia/to-proto-tragoudi/stamatis-kokotas-to-proto-moy-tragoydi
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΩΚΟΣ

Κώστας Σκώκος
Γεννήθηκε το 1940. Μέλος των Forminx (ντράμερ) συγκροτήματος της δεκαετίας του '60 , ο οποίος μετά έκανε καριέρα ως εκφωνητής, στην ΕΡΤ, στο MEGA, και σε πάμπολλες διαφημίσεις. Ο Κώστας Σκόκος πολύ αργότερα από την διάλυση του γκρουπ, η βροντερή φωνή του έγινε σήμα κατατεθέν σε διαφημίσεις βιντεοπαιχνιδιών και ηρώων δράσης [από τον ΚΙΤ μέχρι τον GI Joe και τους Transformers]. Έγινε και δεινός αφηγητής σε σειρά εκπομπών: στη «Φρουτοπία» (1985, ΕΡΤ)όπου τα κατορθώματα του Πίκου Απίκου, στην έρευνά του για το ποιος σκότωσε τον Μανώλη τον Μανάβη, αποκτούσαν άλλη χροιά με τη φωνή του, στην εκπομπή «Το πανόραμα του αιώνα» (1983, ΕΡΤ), στην «Έκτη Εντολή» (1989, ΕΤ2), στη «Βεντέτα» (1986, ΕΡΤ2) στους " Δίκαιους"(1974, ΥΕΝΕΔ), στην ''Οργή των Θεών"(1994, ΣΚΑΙ), στους " Ιερόσυλους''(1983, ΕΤ2) και στη «Δίκη» (1991, ΕΤ2). Συμμετείχε στα: «Η Ετυμηγορία» (1978, ΥΕΝΕΔ), «Μια φορά κι έναν καιρό στο διάστημα» (1983, ΕΡΤ), «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» (1986, ΕΡΤ), «Σεβάχ ο θαλασσινός» (1983, ΕΡΤ2), «Το μυστήριο του χρυσού πιθήκου» (1983, ΕΡΤ). Όταν ξεκίνησε το MEGA ήταν ο κύριός του εκφωνητής στα τρέιλερ του σταθμού, για τουλάχιστον μια τριετία, ενώ έκανε και πάρα πολλές διαφημίσεις. Ο ένας από τους δύο γιους του, ο Αντώνης, είναι και αυτός μουσικός, για χρόνια συνεργάτης του Αντώνη Ρέμου στις ζωντανές του εμφανίσεις, και με αρκετά τραγούδια στο ενεργητικό του, σε στίχους κυρίως του Αντώνη Παππά.
Πέθανε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου του 2013.
Φιλμογραφία
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1963)[χορευτής]
Περιπέτειες με τους Forminx (1965)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&hc_ref=ARR33r_hd1hdfV-pu0Amu1TvcQ3R1RwieJmvsftvK9Ln6lN1qdUhD8UWrkFsiGRK-kg
 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 
http://diogeneswords.blogspot.bg/ ΚΑΙ http://elliniko-greek-rock.blogspot.bg/

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΑΡΙΣΤΕΑ ΕΛΛΗΝΟΥΔΗ - ΠΕΡΛΕΓΚΑ

Αριστέα Ελληνούδη – Περλέγκα
Η Αριστέα Ελληνούδη –Περλέγκα γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα. Αφού τελείωσε το εξατάξιο νυχτερινό γυμνάσιο, εξαιτίας των διώξεων που υπέστη η οικογένειά της από το μετεμφυλιακό κράτος, σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου και αποφοίτησε το 1966 με άριστα. Άσκησε το επάγγελμα του ηθοποιού από το καλοκαίρι του 1966 έως τον Απρίλιο του 1978 και συνέβαλε αποφασιστικά στη μάχη που δόθηκε για την επανασύσταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.   Από το 1976 ξεκίνησε να εργάζεται ως καλλιτεχνικός συντάκτης και κριτικός θεάτρου στο «Ριζοσπάστη»με το ψευδώνυμο «Θυμέλη», ενώ αργότερα υπήρξε υπεύθυνη του πολιτιστικού και τηλεοπτικού τμήματος της εφημερίδας και μέλος της συντακτικής επιτροπής. Σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού Τίμου Περλέγκα(1938-1993) και μητέρα τού επίσης ηθοποιού Γιάννου Περλέγκα. Πέθανε στις 14 Αυγούστου 2017.
Φιλμογραφία
Κλειστό παράθυρο (1977)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.imerodromos.gr/
ΑΠΟ ΤΟ https://www.esiea.gr/

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

ΣΙΒΥΛΛΑ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ

Σίβυλλα Κατσουρίδη
Κόρη του κινηματογραφιστή Ντίνου Κατσουρίδη.
Φιλμογραφία
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)[Σίβυλλα Καρολίδου]
Ο Θανάσης, η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970)

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

ΝΤΙΑΝΑ ΣΙΜΟΝ - DIANA SIMON


Ντιάνα Σιμόν - Diana Simon
Γεννήθηκε το 1925. Το όνομά της ήταν Μαρκέλλα Περδικοπούλου.
Φιλμογραφία
Ο μαγκούφης (1959)
Κατήφορος (1961)
Μη βαράτε όλοι μαζί (1962)
Δοσατζού: Επιχείρησις γαμπρός (1966)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κώστας Καραγιάννης
Ο Κώστας Καραγιάννης (1932 - 17 Φεβρουαρίου 1993) ήταν Έλληνας σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Θεωρείται ως ο πιο παραγωγικός σκηνοθέτης του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς σκηνοθετούσε γύρω στις 10-12 ταινίες το χρόνο. Σε νεαρή ηλικία πηγαίνει στη Γαλλία για να σπουδάσει αρχικά σε σχολή ραπτικής, όμως στη συνέχεια ο κόσμος του κινηματογράφου τον μάγεψε και ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός γενικών καθηκόντων σε διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές. Επιστρέφει στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του '60 και ξεκίνησε να σκηνοθετεί, να γράφει σενάρια αλλά και να αναλαμβάνει την παραγωγή ελληνικών ταινιών. Η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε για τη Φίνος Φιλμς το 1961 έκοψε έναν πολύ μικρό αριθμό εισιτηρίων, έχοντας ως αποτέλεσμα ο Φιλοποίμην Φίνος να τον διώξει. Αυτό όμως δεν τον άφησε να χάσει το θάρρος του. Συνέχισε να εργάζεται ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός μέχρι το 1966, που μαζί με τον οπερατέρ Αντώνη Καρατζόπουλο, ιδρύουν τη γνωστότερη μετά τη Finos Films εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών, την "Καραγιάννης - Καρατζόπουλος", η οποία δημιούργησε συνολικά 118 ταινίες. Εργαζόταν εντατικά, ήταν αυστηρός και οξύθυμος στη δουλειά του, ενώ στην προσωπική του ζωή ήταν άνθρωπος με χιούμορ. Στη δεκαετία του '80 έκανε την παραγωγή πολλών βιντεοταινιών και επίσης στη δεκαετία του '70 συνεργάστηκε και με ξένους κινηματογραφικούς οίκους, ενώ ήταν και παραγωγός πολλών τηλεοπτικών σειρών. Συνολικά σκηνοθέτησε 101 ταινίες. Πέθανε στις 17 Φεβρουαρίου 1993 στην Αθήνα.
Φιλμογραφία ως ηθοποιός (κάποιες από τις πολλές ταινίες)
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968)[βγάζει εισιτήριο από την Βουγιουκλάκη]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)[πελάτης καφενείου]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969)[στη τράπεζα]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970)[στην παράσταση]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ

Μαίρη Λίντα
Η Μαίρη Λίντα (9 Νοεμβρίου 1935) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια λαϊκής μουσικής. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαίρη Δημητροπούλου και η καταγωγή της είναι από τον Πύργο Ηλείας.  Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από τα ταλέντα του Ορέστη Λάσκου, συνέχισε στα βαριετέ και καμπαρέ της εποχής ώσπου συνάντησε το Μανώλη Χιώτη και δημιούργησαν ένα από τα δημοφιλέστερα ντουέτα της δεκαετίας του '60. Υπήρξε μάλιστα και σύζυγός του για μια δεκαετία (1958-1967), με τον οποίο εμφανίσθηκαν μαζί σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το 1961 στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης πήρε το Α' βραβείο με το τραγούδι «Απαγωγή». Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία με το τραγούδι του Κώστα Καπλάνη «Πικρό ποτήρι».
Φιλμογραφία (ως ηθοποιός)
Τρεις κούκλες κι εγώ! (1960) [Βίκυ]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ