ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

Γιώργος Δαρζέντας
Χορευτής. Μαζί με την Ντόροθυ Μούρ ήταν σπουδαίο χορευτικό
ζευγάρι με επιτυχημένες εμφανίσεις σε βαριετέ και επιθεωρήσεις..
Φιλμογραφία
Αδικία (1966)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΣΚΟΣ

Γιάννης Μπέσκος
Φιλμογραφία 
Η ωραία της Ρούμελης (1962)
Ο κατήφορος μιας ορφανής / Το παραστράτημα μιας ορφανής (1966) [Λάκης Ιωαννίδης]
ΑΠΟ ΤΟ https://90lepta.com/

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ















Κομπάρσος

Φιλμογραφία
Μια ζωή την έχουμε (1958) [εργαζόμενος στην τράπεζα]
Έρωτας με δόσεις (1959)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κορόιδο γαμπρέ (1962)  [ένοικος στη πολυκατοικία που μένουν Αυλωνίτης - Σταυρίδης]
Αφήστε με να ζήσω (1965) [εργάτης που ψάχνει για δουλειά]
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967) [αστυνομικός]
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ΡΙΤΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Ρίτα Σακελλαρίου
Μία από τις γνήσιες λαϊκές φωνές, η Ρίτα Σακελλαρίου γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης, στις 22 Νοεμβρίου του 1934. Έχασε τον πατέρα της στον εμφύλιο και παντρεύτηκε από ανάγκη, σε ηλικία 14 ετών. Από αυτό το γάμο απέκτησε δύο παιδιά και όταν χώρισε έπιασε δουλειά ως εργάτρια στα Λιπάσματα, στου Παπαστράτου, ακόμα και στη χωματερή. Ως τραγουδίστρια πρωτοεμφανίστηκε στο Μύλο, στο Πέραμα. Εκεί την ανακάλυψε ο Στέλιος Χρυσίνης που της έδωσε τα πρώτα της τραγούδια. Έπειτα βρέθηκε στο Φαληρικό, στις Τζιτζιφιές, να κάνει σεγκόντα στον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Γιάννη Παπαϊωάννου, με τους οποίους συνεργάστηκε οχτώ χρόνια και λίγο αργότερα έγινε «πρώτο όνομα» στην Τριάνα του Χειλά με το τραγούδι ''Ιστορία μου, αμαρτία μου''. Στο μεταξύ, είχε γνωρίσει το δεύτερο σύζυγό της, τον παλαιστή Σιδηρόπουλο, με τον οποίο άνοιξαν το κέντρο Κουίν Αν στην εθνική οδό. Από τα τραπέζια του πέρασαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, όπως ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρος Άγκνιου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Αντονι Κουίν και η Μελίνα Μερκούρη, για να απολαύσουν τα σουξέ της Ρίτας: ''Παράνομή μου αγάπη'', ''Κάθε ηλιοβασίλεμα'', ''Αν κάνω άτακτη ζωή''. Πιστός θαυμαστής της ήταν βέβαια και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήθελε πάντα να του τραγουδά και να χορεύει το ''Αυτός ο άνθρωπος, αυτός''. Η χρυσή εποχή του Κουίν Αν κράτησε πέντε χρόνια, όσο και ο δεύτερος γάμος της, από τον οποίο απέκτησε ακόμα τρία παιδιά. Όταν πήγε στη Νεράιδα, μαζί με την Άννα Βίσση, ο κόσμος την αναγνώρισε μόνο από τη φωνή. Είχε αδυνατίσει πολύ κι είχε βαφτεί ξανθιά. Τότε, το 1986, ο Νίκος Καρβέλας της πρότεινε να κάνουν δίσκο. Η Γάτα («Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα») ήταν το σουξέ που δεν περίμενε από το δίσκο ''Αρέσω''. Ακολούθησαν ''Οι σαραντάρες=δύο εικοσάρες'', ''Αυτός ο έρωτας αυτό το αγόρι'', αλλά και το ''Εγώ δεν πάω Μέγαρο''. Η Ρίτα Σακελλαρίου πέθανε στις 6 Αυγούστου του 1999, χτυπημένη από την επάρατο νόσο.
Φωτογραφία (ως ηθοποιός)
Η μοδιστρούλα (1964)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://whoiswhogreece.wordpress.com/
ΑΠΟ ΤΟ https://www.sansimera.gr/

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΥΚΑΡΙΔΗΣ

Στέλιος Καυκαρίδης
Κύπριος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σύζυγος της Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Με μια πορεία πέραν των πενήντα χρόνων στο θέατρο ο Στέλιος Καυκαρίδης θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς σε Κύπρο και Ελλάδα. Από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θεατράκι του ΡΙΚ μέχρι τον ΘΟΚ και το Σατιρικό θέατρο, έχει ζήσει μοναδικές στιγμές και έχει αφήσει έντονα το δικό του ‘αποτύπωμα’ στο θέατρο. 
Φιλμογραφία
Εταιρία θαυμάτων (1962)
Οι εκδικητές της Κύπρου (1974)
Δολοφονήστε τον Μακάριο (1975)
Θάνατος με δόσεις (1988) [Ρούσης]
Ο τελευταίος γυρισμός   (2008)
Οικόπεδο 12 (2012)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

ΦΙΛΙΩ ΡΟΖΑΚΗ

Φιλιώ Ροζάκη
Φιλμογραφία
Το μυστικό μιας μητέρας (1966)[Καίτη]
Αντίο για πάντα  (1967)
Δάκρυα οργής   (1967
Η κόρη της Πενταγιώτισσας (1967)
Ταπεινός και καταφρονεμένος    (1968)
Ωραία Αιγιώτισσα (1968)

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΓΙΩΚΗΣ

Γιώργος Μπαγιώκης
Γεννήθηκε το 1946 στη Θεσσαλονίκη. Είναι ηθοποιός και τραγουδιστής. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη (αποφοίτησε το 1968) και συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους και ομάδες. Παράλληλα, ασχολήθηκε με το τραγούδι, συμμετέχοντας σε συναυλίες πολλών καλλιτεχνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε μαθητής του Σίμωνα Καρά και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες του δημοτικού τραγουδιού.
Φιλμογραφία
Ως την τελευταία στιγμή (1972)
ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.ntng.gr/

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

LOU TELLEGEN

Lou Tellegen -Λου Τέλεγκεν
Ολλανδός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος βουβών ταινιών. Γεννήθηκε στο Οντενρόντε  της Ολλανδίας στις 26 Νοεμβρίου 1881 και πέθανε στο Χόλυγουντ των ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου 1934.
Φιλμογραφία
Πυγμαλίων και Γαλάτεια (1930)

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

ΝΑΝΤΙΑ ΓΚΑΜΑΛ

Νάντια Γκαμάλ (Μαρία Καρυδιά)
Χορεύτρια. Ο πατέρας ήταν Έλληνας και η μητέρα της Ιταλίδα. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1934 και πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία μόλις δεκατριών ετών. Χόρεψε και έπαιξε σε αιγυπτιακές ταινίες ακόμα και στο Χόλιγουντ σε αμερικανικές παραγωγές.  Εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα θέατρα και καζίνο του κόσμου ενώ το 1960, εμφανίστηκε στην Ελλάδα στο κοσμικό κέντρο ''Βράχος'' στην Πλάκα. Πέθανε το 1990 από πνευμονία.
Φιλμογραφία
Χίλιες παρά μία νύχτες (1960)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/