ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

ΣΟΦΙΑ ΣΦΥΡΟΕΡΑ

Σοφία Σφυρόερα
Η Σοφία Ν. Σφυρόερα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλου Κατσέλη, σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου Ε. Χατζίκου, χορό στη Σχολή Γιάννη Μέτση. Από τα φοιτητικά της χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός κοντά στους Μ. Κακογιάννη, Θ. Αγγελόπουλο, J. Dassin, Π. Βούλγαρη, Τ. Μαρκετάκη, Ν. Κούνδουρο, Μ. Βολανάκη κ.ά. και σαν παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών. Από το 1984 εργάζεται ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση. Η πρώτη της ταινία μικρού μήκους "Το κίτρινο γάντι" (1984) απέσπασε βραβείο κριτικών και δημοσιογράφων στο Παιδικό Φεστιβάλ του Σαλέρνο στην Ιταλία και κρατικό βραβείο στην Ελλάδα. Η επόμενη, "Ένα παιχνίδι που δεν τέλειωσε" (1985), απέσπασε έπαινο στο Φεστιβάλ του Μονάχου, προβλήθηκε σ΄όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ντοκιμαντέρ της "Ηλεκτρική ενέργεια" πήρε το α΄ βραβείο βιομηχανικού ντοκιμαντέρ χωρών ΕΟΚ (Λοζάννη 1989). Το 1990 δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Melbourne University στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου σκηνοθέτησε και την αναπαράσταση των Ολυμπιακών Αγώνων, έχοντας την τιμή της Πρωθιέρειας στην αφή της ολυμπιακής φλόγας. Στη διάρκεια της διαμονής της στην Αυστραλία εργάστηκε στο κρατικό, πολυεθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS. Μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στη φιλολογία, τη σκηνοθεσία, τη συγγραφή και το γιο της Άγγελο-Νίκο. 
Φιλμογραφία
Ιφιγένεια (1977)
Οι κυνηγοί (1977)
Κραυγή γυναικών (1978)
Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες   (1980)
Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910-1927 (1980)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο  (1980)
Δεκαεπτά σφαίρες για έναν άγγελο (1981)
Κέρατο στο κέρατο (1982)
Τα σαϊνια (1982)
Ταξίδι στην πρωτεύουσα (1982)
Χίλια κυβικά τρέλλα (1983)
Μπορντέλο (1985)
Η σκιάχτρα   (1985)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=924854847548184&set=a.147177405315936.21365.100000710316482&type=3&theater
ΑΠΟ ΤΟ http://www.biblionet.gr/

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

ΕΛΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Έλντα Γεωργοπούλου
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα.
Φιλμογραφία
Τύψεις συνειδήσεως (1972) [Έφη]
20 γυναίκες κι εγώ (1973)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Παγία στην Ελλάδα (1982)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retromaniax.gr/

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΤΗΣ

Δήμος Αβδελιώδης
Ο Δήμος (Αριστοδήμος) Αβδελιώδης (γένν. 1 Ιανουαρίου 1952, Χίος) είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και παραγωγός. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έχει σκηνοθετήσει κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Έχει επίσης διδάξει κινηματογράφο στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου από το 1993 μέχρι το 1998. Από το 1997 ως το 2000 και από το 2003 έως το 2010 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου. Έχει γιο τον ηθοποιό Γιάννη Αβδελιώδη.
Φιλμογραφία
Happy day (1977)
Ιστορίες μιας κερήθρας  (1981)
Μάθε παιδί μου γράμματα (1981)
Το δέντρο που πληγώναμε (1986)
Ένας ερωδιός για τη Γερμανία   (1988)
Η νίκη της Σαμοθράκης    (1990)
Το αίνιγμα (1998)
Ένας άνθρωπος παντός καιρού  (2004)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.rizospastis.gr/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΔΑΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ

Δάνης Κατρανίδης
Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1949 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Το 1971 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη. Έχει παίξει όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση και μιούζικαλ. Διδάσκει στην ανωτέρα δραματική Σχολή "Θεατρικά δρώμενα Ίασμος" του Βασίλη Διαμαντόπουλου και στο Θεατρικό εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος . Ο Δάνης Κατρανίδης έχει κάνει τρεις γάμους και έχει πάρει τρία διαζύγια. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την επίσης γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό (και συμμαθήτρια του στη Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη) Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Φιλμογραφία
Acropolis Express (1973)
Η δίκη των δικαστών (1974)
Ο θίασος (1975)
Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα (1980)
Ο γυρολόγος (1980)
Κατάσκοπος Νέλλη (1981)
Το φράγμα (1982)
Προσοχή κίνδυνος (1983)
Τα βαποράκια   (1983)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ