ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΡΕΛΛΑ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ

Μιρέλλα Κουτσοκώστα
Φιλμογραφία
Ο ταξιτζής (1962)Για λίγη στοργή (1963) [Αλίκη]
Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
Ο κύριος πτέραρχος (1963)
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1963)
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΣΟΛΗΣ

Μετσόλης Γεώργιος
Γεννήθηκε το 1922 στο Αξάρι Ιωνίας στη σημερινή Τουρκία.
Φιλμογραφία
Είμαι αθώος (1960)
Η μοίρα ενός αθώου (1965)
Ο τελευταίος πειρασμός (1964)
Το χρονικό μιας Κυριακής (1975)[αφηγητής]
Σειρές που έχει παίξει
Αθάνατες ιστορίες αγάπης 1976 ΥΕΝΕΔ
Κεκλεισμένων των θυρών 1972 ΕΙΡΤ
Ο βασιλιάς και το άγαλμα 1975 ΥΕΝΕΔ
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΤΖΕΝΗ ΚΟΥΣΚΟΥ (ΓΚΟΥΣΚΟΥ)

Τζένη Κούσκου ή Γκούσκου
Φιλμογραφία
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)
Σουσουράδα (1960)
Χωρίς μητέρα (Τα 4 αδέλφια) (1961)
Σαπφώ η Λεσβία (1961)
Αναστασά (1962)
Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο (1964)
Σπαραγμός (1965)
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΗΛΙΑΣ ΡΟΥΜΠΟΣ

Ηλίας Ρούμπος
Φιλμογραφία
Το ματωμένο πέπλο (1960)
Ενώ σφύριζε το τραίνο (1961)
Αναστασά (1962)
Σπαραγμός (1965)
Γράμμος (1971)
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr

ΜΑΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΠΡΕΒΕ

Μάρη Βασιλείου-Πρεβέ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934, σπούδασε στη Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, με του οποίου τον θίασο πρωτοεμφανίστηκε. Συνεργάστηκε με μια πλειάδα εκλεκτών θιάσων όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή της στο Εθνικό θέατρο όπου έκλεισε και την καριέρα της. Πήρε μέρος επίσης σε ραδιοφωνικές θεατρικές εκπομπές και εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικά σήριαλ. Απεβίωσε το 1993. 
Φιλμογραφία
Είμαι αθώος (1960) [Τουτού, ανηψιά του Εστερχάζυ] 
Δοσατζού: Επιχείρησις γαμπρός (1966) [Ποπάρα]
Ο μετανάστης (1965)
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Σπαραγμός (1965) [Βούλα]
Σειρές που έχει παίξει
Λωξάντρα 1980  ΕΡΤ
ΑΠΟ ΤΟΝ  Π Χ

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΡΙΩΤΗΣ

Θεόδωρος Συριώτης
Ο Θεόδωρος Συριώτης είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής «Ελεύθερου Θεάτρου» Θεσ/κης.
Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους όπως με το Ελληνικό λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη (ενδεικτικά : Φουέντε Οβεχούνα του Λ.Ντεβέκα, και Βασίλισσα Αμαλία του Τ. Ρούσσου. )
Εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου το 1959 και παρέμεινε σα μόνιμο στέλεχος επί σειρά ετών μέχρι και το 1989 .
Στη μακροχρόνια συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Αλέξη Μινώτη, Αλέξη Σολωμό, Τάκη Μουζενίδη, Κωστή Μιχαηλίδη, Γιώργο Σεβαστίκογλου, Σπύρο Ευαγγελάτο, Ζύλ Ντασέν και άλλους .
Μετά την αποχώρηση του από το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου όπως Γιώργου Κωνσταντίνου , Κατερίνας Γιουλάκη, Γ.Νικολαίδη, Θύμιου Καρακατσάνη, Γιώργου Κιμούλη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς και με αρκετά δημοτικά περιφερειακά Θέατρα ,όπως το Θεσσαλικό Θέατρο και το Δηπεθε Βόλου. 
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. (Ενδεικτικά : «Βαβυλωνία», «Όταν οι γυναίκες το γλεντούν», «Συνταγματάρχης πουλί», «Σαμία», «Δον Κάρλος» κ.α.)
Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε κινηματογραφικές παραγωγές και πολλές τηλεοπτικές σειρές. 
Φιλμογραφία
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963)
Οργισμένη γενιά (1972)
Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας (1972)
Τρελλός και πάσης Ελλάδος (1983)
Ο παράδεισος ανοίγει με αντικλείδι (1987)
Peppermint (1999) [γυμνασιάρχης]
Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2001)
Σειρές που έχει παίξει
Ένας γάμος, μια κηδεία, μια Βουλγάρα  2005 Alter
Ακριβή μου Σοφία 1990 ΕΤ1
Ανατολικός άνεμος 1992 ΑΝΤ1
Αξέχαστες κωμωδίες   1996 ΕΤ1
Ας πρόσεχες 2004 ΑΝΤ1
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης  1991 ΑΝΤ1
Αχ Ελένη 1992 Mega
Γάμος με τα όλα του 2006 ΑΝΤ1
Εκείνες κι εγώ 1996 ΑΝΤ1
Επικίνδυνη αλήθεια 1989 ΕΤ2
Ευτυχώς δυσάρεστα νέα 1993 ΕΤ2
Η Καλή ... πεθερά 1993 ΑΝΤ1
Η Μανιάτισσα 1987 ΕΡΤ
Η αλεπού και ο μπούφος 1987 ΕΤ2
Μάλιστα κύριε   1991 ΑΝΤ1
Μάλιστα κύριε     1992 ΑΝΤ1
Νεοέλληνες 1993 ΑΝΤ1
Νταντά για όλες τις δουλειές 1998 ΑΝΤ1
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται 1975 ΕΙΡΤ
Ο άγνωστος 1988 ΕΤ2
Οι κουτσομπόλες 1991 ΑΝΤ1
Οι μεν και οι δεν 1993 ΑΝΤ1
Οι μικρομεσαίοι 1992 Mega
Οι τρεις σωματοφύλακες 1993 ΕΤ1
Οικογένεια Μουσαμά 1991 ΑΝΤ1
Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια   1976 ΕΡΤ
Πατήρ υιός και πνεύμα   1989 Mega
Ποιος είναι ο κύριος Αλεξίου 1988 ΕΤ1
Ρόκκος Χοϊδάς 1982 ΕΡΤ
Σιγά η πατρίδα κοιμάται 1987 ΕΤ1
Τζόνι και Ναντίν 1990 ΕΤ2
Της Ελλάδος τα παιδιά 1993 ΑΝΤ1
Το δις εξαμαρτείν 1993 Mega
Φόνος χωρίς ταυτότητα     1990 Mega
Φώτα παρακαλώ 1988 ΕΤ1
Χαίρε Τάσο Καρατάσο 1985 ΕΡΤ
Χωρίς φλας 1986   ΕΡΤ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/60122545756/photos/a.60139185756.86942.60122545756/60140045756/?type=3&theater
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/ ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

ΝΟΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΟΣ

Νότης Πιτσιλός
Γεννήθηκε το 1935 και πέθανε στις 25 Φεβρουαρίου 2008.
Φιλμογραφία 
Κυριακάτικοι ήρωες (1956)
Νιάτα στο πεζοδρόμιο (1964)
Άγγελοι χωρίς φτερά (1965)[και φροντιστής]
Ο τυχεράκιας (1968)[πελάτης στο σουβλατζίδικο]
Ο δοσίλογος (1970)
Ηδονή και εκδίκηση (1970)
Βιασμός ματά φόνου (1971)
Ζωή χωρίς χαμόγελο (1971)
Ηλιογέννητη (1971)
Μια γυναίκα φεύγει...(1971)[και διευθυντής παραγωγής]
Η σάρκα προστάζει (1971)
Επικίνδυνοι ερασταί (1972)
Ερωτική συμφωνία (1972)[ναυαγωσώστης]
Ο Πατούχας (1972)[συγχωριανός/χτίστης]
Ταξίδι στον έρετα και στο θάνατο (1972)
Ο κύκλος της αμαρτίας (1973)
Ερωτικός παραξυσμός (1973)[Βαγγέλης]
Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς (1973)
Στα δίκτυα της ανωμαλίας (1973)
Αποπλάνηση (1973)
Αληθινή ηδονή (1974)
Διστραμμένοι πόθοι (1974)
Το κορμί σου στο κορμί μου (1975)
Διεστραμμένες γυναίκες (1975)
Τρίτη επαφή στο σεξ (1976)
Μαύρη Αφροδίτη (1977)
Το σύμπλεγμα (1977)
Ισχυρή δόση σεξ (1978)
Τζακ ο καβαλάρης (1979)
Γυναίκες στο όπλα (1979)
Καθένας με τη τρέλα του (1980)[αντίπαλος του Σούπερμαν-Μουστάκα]
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)[οπλισμένος για παρκάρισμα]
Ο ποδόγυρος (1980)[μπούμαν κιν/φικού συνεργείου]
Το μεγάλο κανόνι (1981)[παραλήπτης δέματος] 
Βουλευτές και βουλευτίνες (1981)
Καμικάζι τσαντάκιας (1982)
Το κόκκινο τρένο (1982)
Μια παπαδιά στα μπουζούκια (1983)
Άγριες πλάκες στα θρανία (1983)
Δώστε την τσόντα στον λαό!...(1983)
Ο στόχος (1983)
Ροκάκιας την ημέρα το βράδυ καμαριέρα (1984)
Άλλος για τον παράδεισο (1984)
Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω!..(1984)[τραυματιοφορέας ασθενοφόρου]
Ο ροζ γάτος (1985)[θύμα τροχαίου]
Η γυναικάρα απ΄το Κιλκίς (1985)[μανάβης]
Ο Βαμβακούλας και η γκολάρα του (1987)
Υπερεπείγον (1989)
Ο χαμένος τα παίρνει όλα (2002)
 Σειρές που έχει παίξει (από το www.retrodb.gr)
Ένα φως στην ομίχλη 1972 ΕΙΡΤ
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης 1990 ΑΝΤ1
Βεγγαλικά 1988 ΕΤ1
Ζωή πατίνι 1995 ΑΝΤ1
Η αγάπη της γάτας 1991 Mega
Οι μεν και οι δεν 1993 ΑΝΤ1
Πλάκα μου κάνεις! 2007 ΑΝΤ1
Της αγάπης μαχαιριά 2006 ΑΝΤ1
Το μονοπάτι της αγάπης 1995 ΑΝΤ1
Το τίμημα του πάθους 1997 ΑΝΤ1
Το χρώμα του φεγγαριού 1996 ΑΝΤ1
Τολμηρές ιστορίες 1995 ΑΝΤ1
Φιλί ζωής 2002 ΑΝΤ1
ΑΠΟ ΤΟΝ  Π  Χ

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΚΩΤΣΗΣ

Κώστας Μαλκώτσης (Κωστής Μαλκότσης)
Φιλμογραφία
Πόθοι στον καταραμένο βάλτο (1966) [Βασίλης]
Η ώρα της οργής (1968)
Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971)
Λυσιστράτη (1972) [χορός]
Κατάσκοπος Νέλλη (1981)
Ο άγιος Πρεβέζης (1982)
Το κόκκινο τρένο (1982)
Το αίμα των αγαλμάτων (1982)
Ο στόχος (1983)
Καταζητείται... το πρόσωπο της ημέρας (1983)
Τα χρόνια της θύελλας (1984)
The... κόπανοι (1987)
Ο γυφτοροκάς (1987)
Το πέταγμα του κύκνου (2010)
Σειρές που έχει παίξει
Όλα τα κακά της μοίρας μου 1994 Mega
Επικίνδυνες σχέσεις 1992 ΕΤ2
Η αναγέννηση ενός έθνους 1990 ΕΤ2
Καρυωτάκης 2009 ΕΤ1
Λεηλασία μιας ζωής 1978 ΕΡΤ
Ο δικός μας άνθρωπος 1984 ΕΡΤ
Οι ιερόσυλοι 1983 ΕΡΤ2
Ρόκκος Χοϊδάς 1982 ΕΡΤ
Σκληρή γη 1988 ΕΤ1
Τμήμα ηθών 1994 ΑΝΤ1
ΑΠΟ ΤΟ www.retrodb.gr