ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

Μαρία Κούρου
Χορεύτρια.
Φιλμογραφία
Δυο έξυπνα κορόιδο  (1971)
Θύμιος εναντίον Τσίτσιο  (1971)
Ο παραγυιός μου ο ραλλίστας  (1971)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

Χρήστος Κεφάλας
Ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.
Φιλμογραφία
Στα σύνορα της προδοσίας  (1968)[καταθέτει στο δικαστήριο]
Όχι (1969)
Ore di terrore (1971)
Η Κρουαζιέρα του Τρόμου - Horror Cruise (1978)

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Χρίστος Κόκκινος
Σκηνοθέτης κινηματογράφου, τηλεόρασης και σκηνοθέτης θεάτρου. Γεννήθηκε στο Μαζαράκι  Ιωαννίνων. Σπούδασε το 1972 στη Σχολή Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη.
Φιλμογραφία
Μπουμ ταρατατζούμ (1972)
Ιπποκράτης και Δημοκρατία (1972)
Το κελί μηδέν (1975)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Τα χρόνια της θύελλας   (1984)
Ο κλοιός (1987)
Μια υπέροχη μέρα... (2003)
Στο βάθος κήπος (2009)[δεσμοφύλακας]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 
http://www.artcom.gr/

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ




















Κομπάρσος

Μπορεί να ονομάζεται Βασίλης Μέγας ή Κώστας Γενουλάτος. Τον βρήκαμε σε 11 ταινίες.
Φιλμογραφία
Η λεωφόρος του μίσους (1968)[αστυνομικός]
Για ποιον χτυπά η κουδούνα (1968)[εργαζόμενος Παπαγιαννόπουλου]
Το λεβεντόπαιδο (1969)[εργάτης]
Η Παριζιάνα (1969)[ξάδελφος Καρρά]
Ο θαυματοποιός (1969)[αντιπρόσωπος βιομηχανίας πυροτεχνημάτων]
Η θεία μου η χίπισσα (1970)[αεροπειρατής]
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)[στρατιώτης που επέστρεψε από το Μέτωπο]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)[κομιτατζής]
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972)[στη κηδεία]
Ο φαντασμένος (1973)[παίρνει τηλέφωνο από τηλεφωνικό θάλαμο]
Θέμα συνειδήσεως (1973)[ασφάλεια Χριστοφορίδη]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΚΟΣ

Αθανάσιος Μαρίκος
Γεννήθηκε στη Σύρο το 1872 και άρχισε την σταδιοδρομία του στους θιάσους της Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου, των Ταβουλάρηδων, και της Αικατερίνης Βερώνη. Πέθανε το 1936.
Φιλμογραφία
Ο ανήφορος του Γολγοθά (1917)
Τα γαλάζια κεριά (1935)
Το λαγιαρνί (1930)
Στέλλα Βιολάντη (1931)[τραπεζίτης]
Έτσι κανείς σαν αγαπήσει (1931)
Σας ζητούν στο τηλέφωνο (1934)
Έρως  (1936)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/pg/theatron.periigissi/photos/?tab=album&album_id=533807256642883

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΗΣ

Ανδρέας Νικολής
Κύπριος ηθοποιός.
Φιλμογραφία
Μυρτιά   (1961)
Εταιρία θαυμάτων (1962)
Αγάπες και καημοί (1967)
Το τελευταίο φιλί (1970)
Οι εκδικητές της Κύπρου (1974)

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

ΚΑΛΗ ΦΕΡΡΗ

Καλή Φέρρη
Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Το όνομά της είναι Καλλιρόη Ντινοπούλου.
Φιλμογραφία 
Δωμάτιο 69 (1975)
Ο πειρασμός μιας παντρεμένης  (1976)
Στο υπόγειο της Λόλας (1976)
Κεκαρμένοι (1986)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/kali.ferri

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Γιώργος Ζωγράφος 
Ο Γιώργος Ζωγράφος (4 Αυγούστου 1936 – βρέθηκε νεκρός στις 12 Αυγούστου 2005) ήταν Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής, από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του «Νέου Κύματος». Πατέρας του ήταν ο ηθοποιός του Εθνικού θεάτρου Νίκος Ζωγράφος και μητέρα του η ηθοποιός της Λυρικής Σκηνής Αλίκη Ζωγράφου. Ο ίδιος ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Η πρώτη του εμφάνιση στην μουσική έγινε στην μπουάτ της Μυκόνου «Θαλάμη», ενώ αργότερα εμφανιζόταν σε διάφορες μπουάτ της Πλάκας, ανάμεσά τους και η μπουάτ «Συμπόσιο» όπου την περίοδο 1962-63 τραγουδούσε μαζί με τους Δήμο Μούτση, Ντόρα Γιαννακοπούλου και Διονύση Σαββόπουλο. Συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες συνθέτες της εποχής του. Ανάμεσα στα γνωστά τραγούδια που ερμήνευσε είναι το «Άκρη δεν έχει ο ουρανός» του Νότη Μαυρουδή, το «Πέρα από τη θάλασσα» του Γιάννη Μαρκόπουλου, το «Ο Ιρλανδός κι ο Ιουδαίος» του Μάνου Χατζιδάκι, τα «Μαουτχάουζεν» και «Γράμματα από τη Γερμανία» του Μίκη Θεοδωράκη, τα «Συλλογή ποιητών» και «Μπολιβάρ» του Νίκου Μαμαγκάκη, το «Μικρό παιδί σαν ήμουνα» του Λίνου Κόκοτου και άλλα. Επίσης είχε λάβει μέρος στο θρυλικό θεατρικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Οδός Ονείρων», που ανέβαινε στο θέατρο «Metropolitan», με συμμετοχή στο τραγούδι «Οι Αδελφές Τατά» μαζί με τις Μάρω Κοντού, Ζωή Φυτούση, Σούλα Μπάστα και Νίκη Λεμπέση. Συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες του νέου κύματος και της πρώτης φάσης του ελληνικού ροκ, όπως Αρλέτα, Λάκης Παππάς, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Καίτη Χωματά, κ.ά. Ο Ζωγράφος βρέθηκε νεκρός, μετά από δεκαπέντε μέρες όπου δεν είχε δώσει σημεία ζωής, στις 12 Αυγούστου του 2005, σε διαμέρισμα όπου έμενε μόνος τα τελευταία χρόνια της ζωής του. 
Φιλμογραφία
Χειροκροτήματα (1944)
Μαρία Πενταγιώτισσα  (1957)
Μόνο για μια νύχτα (1958)
Πεζοδρόμιο (1962)
Κλεμμένη αγάπη (1966)
Ο πουλημένος άνθρωπος (1967)
Μπροστά στην αγχόνη  (1968)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.ianos.gr/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

JOHN TURNER

John Turner 
Άγγλος ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Λονδίνο, στις 7 Ιουλίου 1932. Σύζυγός του, η επίσης  Barbara Jefford.
Φιλμογραφία
Μια μέρα ο πατέρας μου  (1968)