ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΡΛΗΣ


Κώστας Σκαρλής

Φιλμογραφία

Ένα κορίτσι για δυο  (1963) [αστυνομικός]

Ένας μεγάλος έρωτας (1964)

Ανοιχτή επιστολή (1968)

Ο καμπούρης (1966)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Βασίλης Διαμαντόπουλος 

Φιλμογραφία

Επικίνδυνη νύχτα  (1976)

Τζακ ο καβαλλάρης  (1979)

Έξοδος κινδύνου  (1980)

Βέγγος, ο τρελλός καμικάζι  (1980)

Ο τελευταίος... άντρας (1981)

Η δημοκρατία του νέφους  (1983)


Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΛΟΥΚΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ


Λουκάς Μεταξάς

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1973.

Φιλμογραφία

Κλειστό παράθυρο  (1977)

Ένα γελαστό απόγευμα   (1979)

Αχαριστία (1980)

Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. (1981) [γιος του Κώστα]

Εδώ είναι Βαλκάνια! (1984)

Η δημοκρατία του νέφους  (1983)

Το κορίτσι της Μάνης   (1986) [Τίμος]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.hellenicfilms.gr/


Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΘΑΛΕΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ


Θάλεια Παπάζογλου

Η Θάλεια Παπάζογλου είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1948. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1972 πρωταγωνιστώντας στην κινηματογραφική ταινία ''Τύψεις συνειδήσεως'' ενώ την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές σειρές ''Απόρρητος Φάκελος 27'' και ''Στησιχόρου 73''. Στην τηλεόραση ακολούθησαν ρόλοι στις σειρές ''Τερέζα Βάρμα Δακόστα'', ''Πολεμικές ιστορίες'', ''Σκοτεινές δυνάμεις'', ''Μεθοριακός σταθμός'' και άλλες. Έγινε ιδιαιτέρα γνωστή τη δεκαετία του 1980. Κατά την περίοδο 1986-1989 έλαβε μέρος σε συνολικά 29 βιντεοταινίες κυρίως με πρωταγωνιστικούς ρόλους ενώ συνέχισε την παρουσία της σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Από το 1992 μέχρι το 1994 υποδύθηκε την Ελένη Παπαγιάννη στην καθημερινή σειρά του Mega Channel ''Παράλληλοι δρόμοι''. Ακολούθησαν κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στις σειρές ''Μάνα είναι μόνο μία'', ''Οι δικηγόροι της Αθήνας'' και ''Οι Μεν Και Οι Δεν''. Ένας ακόμη γνωστός της τηλεοπτικός ρόλος ήταν αυτός της Πωλέττας Παπαδάκη στην κωμική σειρά του Mega Channel ''Η Νταντά''. Εκεί τις σεζόν 2003-2005 είχε το ρόλο της μητέρας της κεντρικής πρωταγωνίστριας της σειράς ''Μαίρης'' κάνοντας διάφορες έκτακτες εμφανίσεις καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς. Από το 2004 μέχρι το 2009 έλαβε μέρος σε τρεις ιστορίες της κωμικής σειράς ''Επτά Θανάσιμες Πεθερές''. Τη σεζόν 2006-2007 συμμετείχε σε δύο ιστορίες της κωμικής σειράς ''Εντιμότατοι κερατάδες'' ενώ ήταν μέρος του καστ της δραματικής σειράς ''Αν μ' αγαπάς''. Από το 2009 μέχρι το 2010 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμική σειρά ''Κος και Κα Πελς'' στον ANT1.

Φιλμογραφία

Τύψεις συνειδήσεως (1972)

Η καγκελόπορτα (1978)

Γυναίκες στα όπλα (1979)

Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980)

Άγριες κότες (1981)

Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. (1981)

Το ξένο είναι πιο γλυκό   (1981)

Κέρατο στο κέρατο (1982)

Πάτερ Γκομένιος    (1982)

Το φράγμα   (1982)

Πες τα βρωμόστομε (1983)

Το παίζω και πολύ άντρας (1983)

Χίλια κυβικά τρέλλα (1983)

Ο μεγάλος παραμυθάς    (1988)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ


Ντίνος Αυγουστίδης

Παντρεύτηκε  την Μαρία Τζομπανάκη το 1985 και χώρισαν το 1998. Έχουν γιο τον ηθοποιό,  Ορφέα Αυγουστίδη.

Φιλμογραφία

Ζήσε στην έρημο κι άσε τους μοναχικούς ανθρώπους στην πόλη (1975)

Κλειστό παράθυρο  (1977) [Χρυσός]

Γάμος στο περιθώριο (1989) [Λευτέρης]

Ο κύριος Άλεξ  (1997)

Γυναίκα με παραισθήσεις  (1998)

Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο  (2001) [Αξιωματικός]

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον  (2001) 2001

Η Λίζα και Όλοι οι Άλλοι  (2003) [πατέρας της Λίζας]

Ψυχραιμία  (2007) [Κρομμύδας]

Το Κακό: Στην Εποχή των Ηρώων  (2009) [Νικίας]

Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά (2011)


Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

CLAUDINE BECCARIE

 

Claudine Beccarie

Γαλλίδα ''ηθοποιός'' που γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1945.

Φιλμογραφία

Ερωτική υπερένταση (1977) [Μόνα]

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ


Μιχάλης Μανιάτης

Γεννήθηκε το 1952.

Φιλμογραφία

Ο γυιός μου ο Στέφανος  (1974)

Άγγελος  (1982)

Ρεμπέτικο (1983)  [Γιωργάκης]

Ζητείται... δράκος   (1983)  [Δράκος]

Εδώ είναι Βαλκάνια! (1984)

Λούφα και παραλλαγή (1984) [κ. Καρλάτος]

Αγόρια στην πορνεία 1985)  [Μιχάλης Βασιλείου]

Το καλοκαίρι της Μήδειας   (1987)

Συμφωνία χαρακτήρων   (1999)

Το σινεμά γυμνό   (2010)


Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

ULLA BERGRYD

 Ulla Bergryd

Σουηδή ηθοποιός που γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1942 και πέθανε στις 31 Μαίου 2015.

Φιλμογραφία

Επιχείρησις Απόλλων (1968)[τουρίστρια]

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

 Χρήστος Αναστασόπουλος

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1941 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Θείος του (από την πλευρά της μητέρας του) υπήρξε ο κινηματογραφικός παραγωγός Βασίλης Μπουρνέλλης. Ο Χρήστος Αναστασόπουλος, τα πρώτα χρόνια, κατοικούσε μέσα στο θέατρο καθώς το έφτιαχναν. Αποφοίτησε από τη "Σχολή Θεάτρου Κάρολου Κουν" και δούλεψε σε περιοδείες στην επαρχία, όπου συνεργάστηκε στο θέατρο με ηθοποιούς όπως την Έλλη Λαμπέτη, τον Στέφανο Ληναίο & τον Θύμιο Καρακατσάνη και στην τηλεόραση με την Κάτια Δανδουλάκη κ.α. Αργότερα ασχολήθηκε με την ραπτική. Άνοιξε δικό του ραφτάδικο και εντευκτήριο για ηθοποιούς στη στοά του "Θεάτρου Άλφα", στην Πατησίων, όπου και ραβόντουσαν πάρα πολλοί ηθοποιοί. Από τότε υπήρξε μόνιμο μέλος του "ΤΑΣΕΗ" και "αθόρυβος" ηθοποιός. Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή και η κηδεία του τελέστηκε στο Κοιμητήριο Πετρούπολης, στο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά, στις 21 Απριλίου 2020.

Φιλμογραφία

Οι κολασμένοι του σεξ   (1974)

Η στροφή   (1982)

Ο γύρος του θανάτου (1983)

Καβάφης   (1996)

ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ

 Βίκυ Μοσχολιού

Η Βίκυ Μοσχολιού γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1943 στο Μεταξουργείο και έζησε τα παιδικά της χρόνια στο Αιγάλεω. Χρόνια στερημένα, αλλά γεμάτα αγάπη και μουσική, καθώς ο πατέρας της δεν αποχωριζόταν το γραμμόφωνο και την πλούσια συλλογή του από λαϊκά δισκάκια της εποχής. Για να βοηθήσει την οικογένεια της, δεκατριάχρονο κοριτσάκι ακόμα, πιάνει δουλειά σε εργοστάσιο ως κορδελιάστρα. Πάντα, όμως, είτε ανάμεσα στις κλωστές και τα καρούλια, είτε στις ανθισμένες μυγδαλιές της Αγίας Βαρβάρας, η Βίκυ έχει ένα τραγούδι στο στόμα. Οι αυστηρών αρχών γονείς της, όμως, δεν της επιτρέπουν να δουλέψει νύχτα. Με την παρέμβαση της ξαδέρφης της, Έφης Λίντα, πείθονται τελικά και το 1962, Κυριακή του Πάσχα, η Βίκυ κάνει την πρεμιέρα της στο πάλκο, δίπλα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τη Δούκισσα, στην Τριάνα του Χειλά. Εκεί, δύο χρόνια μετά, την ακούει τυχαία ο Σταύρος Ξαρχάκος που αναζητά εκείνη την περίοδο μια νέα φωνή για να ερμηνεύσει το θρυλικό πλέον τραγούδι Χάθηκε το φεγγάρι στην ταινία Λόλα, με το Νίκο Κούρκουλο και την Τζένη Καρέζη. Είναι η αρχή μιας λαμπρής καριέρας, καθώς ακολουθούν αμέτρητες συνεργασίες, σχεδόν με όλους τους κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς: τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Δήμο Μούτση, τον Άκη Πάνου, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μάρκο Βαμβακάρη. Τα τρένα που φύγαν, Τα δειλινά, Οι μετανάστες, Τα αρχοντορεμπέτικα είναι μερικές μόνο επιτυχίες από το πλούσιο ρεπερτόριό της, που ξεκινά από το ρεμπέτικο και το λαϊκό για να καταλήξει στο ελαφρολαϊκό και το έντεχνο, γιατί η σπουδαία, ιδιαίτερη δωρική φωνή της με τη χαρακτηριστική βραχνάδα και τις απεριόριστες δυνατότητες δεν χώρεσε ποτέ ταμπέλες. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 η Βίκυ Μοσχολιού αρχίζει συναυλίες με το Σταύρο Ξαρχάκο και το Γρηγόρη Μπιθικώτση σ' όλη την Ελλάδα, ενώ το 1968 πραγματοποιεί με δικά της έξοδα την πρώτη μεγάλη συναυλία έλληνα καλλιτέχνη στην Κύπρο. Το 1972 είναι η πρώτη λαϊκή τραγουδίστρια που εγκαταλείπει τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα και τα υψηλά νυχτοκάματα για να κατέβει στην πλάκα, αρχικά στο Ζουμ και μετά στο Ζυγό, δημιουργώντας ένα εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης, με άλλο ήθος και ύφος. Έξι συνεχείς σεζόν η Μοσχολιού τραγουδά στις μπουάτ Μούτση, Μαρκόπουλο, Θεοδωράκη και Σπανό και παράλληλα δισκογραφεί μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια της, όπως το Έτσι είναι η ζωή, Μια βραδιά στη Λάρισα, Μεσόγειος, Η Ρόζα η ναζιάρα, Άνθρωποι Μονάχοι. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Βίκυ Μοσχολιού εμφανίστηκε στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης το Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου και το θέατρο Ολυμπιά του Παρισιού. Γιατί με τη σεμνότητα και την απλότητα που την διακατείχε ελάχιστες φορές μιλούσε για τους θριάμβους της. Την ίδια διακριτικότητα επέδειξε και στην προσωπική της ζωή, κρατώντας την πάντα μακριά από το φως της δημοσιότητας κι ας οργίαζε ο κοσμικός τύπος της εποχής για το φλογερό της ειδύλλιο με τον μετέπειτα σύζυγό της, για 18 ολόκληρα χρόνια, τον θρύλο των γηπέδων, Μίμη Δομάζο, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες. Η Βίκυ Μοσχολιού πέθανε, χτυπημένη από την επάρατο νόσο, στις 16 Αυγούστου του 2005.

Φιλμογραφία

Αστέρια στο βούρκο  (1963)

Απαγωγή  (1964)

Λόλα  (1964)

Πόνεσα πολύ για σένα (1964)

Τα δάκρυά μου είναι καυτά  (1964)

Μας ενώνει ο πόνος  (1964)

Ο ζητιάνος μιας αγάπης    (1964)

Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του  (1964)

Απόκληροι της κοινωνίας  (1965)

Περάστε την πρώτη του μηνός  (1965)

Γιατί γεννήθηκα φτωχή  (1965)

Γιατί μ' εγκατέλειψες (1965)

Δεν μπορούν να μας χωρίσουν (1965)

Είναι βαρύς ο πόνος μου  (1965)

Ενώνει ο πόνος δυο καρδιές (1965)

Εξιλέωση  (1965)

Το θαύμα της Μεγαλόχαρης (1965)

Το τελευταίο δάκρυ (1965)

Ο ουρανοκατέβατος   (1965)

Η πικραγαπημένη  (1965)

Η φωνή μιας αθώας (1965)

Θα ζήσω για σένα (1965)

Θύελλα σε παιδική καρδιά (1965)

Η ζωή μου ανήκει σε σένα (1965)

Με πόνο και με δάκρυα    (1965)

Φτωχολογιά (1965)

Φτωχός αλλά τίμιος (1965)

Χαμένη ευτυχία   (1966)

Πλήγωσες την Αγάπη μου  (1966)

Η παραστρατημένη (1966)

Το μυστικό μιας μητέρας   (1966)

Κάνε τον πόνο μου χαρά  (1966)

Κατηγορώ την κοινωνία    (1966)

Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966)

Ο μπαμπάς μου ο τέντι μπόις (1966)

Ο εξυπνάκιας (1966)

Παράνομοι πόθοι   (1966)

Γαμπρός απ' το Λονδίνο   (1967)

Άδικη κατάρα (1967)

Ο μόδιστρος (1967)

Ο χαζομπαμπάς   (1967)

Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967)

Για Δάκρυα οργής   (1967)

Δακρυσμένα μάτια (1967)

Ο πιο Καλός ο Μαθητής   (1968)

Ο τσαχπίνης   (1968)

Ορκίζομαι είμαι αθώα!    (1968)

Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)

Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)

Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα!..   (1969)

Έμπαινε Μανωλιό   (1970)

Ένας τρελός γλεντζές (1970)

Κατηγορώ τους δυνατούς   (1970)

Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)

Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης    (1970)

Αγάπησα μια... πολυθρόνα (1971)

Ο αγαθιάρης και η ατσίδα   (1971)

Πίσω μου σ' έχω σατανά    (1971)

Της ζήλειας τα καμώματα    (1971)

Υβ!... Υβ!...   (1972)

Το μπουζούκι   (1973)

Ονειρεύομαι τους Φίλους μου (1993

ΑΠΟ ΤΟ  https://www.sansimera.gr/


Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

CAROLINE CHRISTENSEN

 Caroline Christensen

Σουηδή ηθποιός, που γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1925 και πέθανε στις 25 Μαίου 2014.

Φιλμογραφία

Επιχείρησις Απόλλων (1968) [Νόρα]