ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ

Βασίλης Βασταρδής
Απόφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1968.
Φιλμογραφία
Ένα αγόρι... αλλοιώτικο απ’ τ’ άλλα (1971) [Ζακ]
Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971) [Τάσος]
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)
Δουλικό αμέσου δράσεως (1972) [Λέλος]
Ναι μεν, αλλά... (1972)


Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

ΜΕΡΟΠΗ ΡΟΖΑΝ

Μερόπη Ροζάν
Η Μερόπη Ροζάν ήταν Ελληνίδα ηθοποιός σύζυγος του επίσης Έλληνα ηθοποιού Νικόλαου Ροζάν το γένος Πεταλά. Γεννήθηκε το 1895 στο Αϊβαλί στη Μικρά Ασία. Ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου από μαθήτρια ακομη του Γυμνασίου. Εμφανίσθηκε επίσημα ως ηθοποιός με τον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη στα Παναθήναια του 1913.
Η Μερόπη Ροζάν ήταν η πρώτης ηθοποιός που επιδόθηκε σε μιμήσεις (μίμος). Μετά τον γάμο της με τον Ν. Ροζάν έπαιξε σε ρόλους δραματικούς όπως στη "Δράκαινα" του Μπόγρη, την Ευτοπία και Αγία Ελένη στη "Φαύστα" κ.λπ. Επίσης έπαιξε και σε υπέροχους κωμικούς ρόλους π.χ. "Τράβα το κορδόνι" (παλιά δημώδης έκφραση), "Παλιοκόριτσο" κ.ά.
Η Μερόπη Ροζάν ανήκε στο Βασιλικό και μετέπειτα Εθνικό Θέατρο, στο οποίο και προσλήφθηκε μετά την επανασύστασή του. Επίσης, εργάσθηκε και στο Άρμα Θέσπιδος. Κόρη του καλλιτεχνικού ζεύγους Ροζάν ήταν η επίσης ηθοποιός Ρένα Καλαμάρο, που αποσύρθηκε από τη θεατρική σκηνή όταν παντρεύτηκε. Πέθανε το 1977.
Φιλμογραφία
Γαλάζια κεριά (1930)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1932)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1956)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ