ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΚΟΚΚΙΔΟΥ

Αρετή Παπούλια - Κοκκίδου
Είναι η μητέρα της ηθοποιού Ελένης Κοκκίδου. Δεν συνέχισε ως ηθοποιός. 
Φιλμογραφία 
Αδούλωτοι σκλάβοι (1946)

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

MARC BOHAN

Marc Bohan - Μαρκ Μπόχαν
Γνωστός Γάλλος μόδιστρος. Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Αυγούστου 1926.
Φιλμογραφία
Phaedra (1962)

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ

Κάρολος Παυλάκης
Ηθοποιός και θεατρικός επιχειρηματίας.
Φιλμογραφία
Αγωνία μιας αγάπης (1963)
Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε (1968) (Λουκάς)
Βαβυλωνία   (1970) [Κρητικός]
Ο προεστός του χωριού (1973) [Γιασεμής Μανικάκης]
Ισιδώρα (1975)
Μονά ζυγά δικά μου (1979)
Το ψέμα πάει σύννεφο    (1984)

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

ΦΩΤΗΣ ΓΚΑΒΕΡΑΣ

Φώτης Γκαβέρας
Από το 1971 έως το 1995, έλαβε μέρος σε 46 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Το πέρασμα (1974)
Ο ζιγκολό της Αθήνας (1982)
Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (1993)

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Παναγιώτης Κωνσταντίνου 
Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μοντέρ και ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1 Ιανουαρίου 1939 και πέθανε στην ίδια πόλη, στις  19 Μαρτίου 2013.
Φιλμογραφία (ως ηθοποιός)
Άντρα θέλω με πυγμή (1959)

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος 
Φιλμογραφία
Το Ξενοδοχείο των Διεφθαρμένων (1972)
Το Κελί Μηδέν  (1975)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση   (1979)
Κερήθρες  (1981) [Στέλιος]
Προσοχή, Κίνδυνος!  (1983)  
Ρεβάνς  (1983) [αστυνομικός  
Η Κάθοδος των Εννιά  (1984)
Πέτρινα Χρόνια (1985)  
Το Κολιέ  (1985)  
Νοκ Αουτ  (1986)  
Αγραφος Νόμος (1987) [Φραντζέσκος]  
Θεόφιλος (1987)
Ονειρο Αριστερής Νύχτας  (1987) [πρόεδρος]  
Ο Δραπέτης  (1991) [Κατσίμπαλης]  
Αδης  (1996) [πρόεδρος κοινότητας]  
Uncut Family (2004) [πατέρας]  

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Χρήστος Σπυρόπουλος 
Φιλμογραφία
Το Κορίτσι και το Αλογο  (1973) [Λαρρυ]
Γυμνοί στο Χιόνι (1974)[ο νεαρός άντρας]  
Σπίτι στους Βράχους (1974)[Αλέξης]
Παίζοντας σε Δύο Κρεβάτια (1975) [Μάριος]

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

MICHAEL BRANDY

Michael Brandy
Φιλμογραφία
Η Στεφανία (1966)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1975) (Johnny)
Συνωμοσία στη Μεσόγειο (1975)
Καυτές διακοπές (1976)
Ρωξάνη, η Οδύσσεια του σεξ (1976)

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ
















Κομπάρσος

Ίσως ονομάζεται Κώστας Κωφινιώτης ή Γιάννης Μάλλης. Τον βρήκαμε σε 30 ταινίες.
Φιλμογραφία
Ο γυναικάς (1957)[στην επιτροπή των καλλιστείων]
Τα τρια παιδιά βολιώτικα (1957)[προύχοντας]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Αντίο ζωή (1960)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Μια του κλέφτη (1960)[περαστικός]
Η Κυρια Δημαρχος (1960)[κάτοικος κωμόπολης]
Μήτρος και Μητρούσης (1960)[μάγειρας]
Αμαρτωλά νιάτα (1960)[πελάτης υπαίθριου μπαρ]
Καλημέρα Αθήνα (1960)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κατηγορούμενος... ο Έρως (1961)[δικηγόρος]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [καλεσμένος]
Αθώα ή ένοχη (1963)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Το μεγάλο μυστικό (1963)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Ο τρελάρας (1963)[στο δρόμο με τον Βέγγο]
Τρίτη και 13 (1963)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Τρελλοί πολυτελείας (1963)[μουσικός ορχήστρας]
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Τα κόκκινα φανάρια (1963)[πελάτης μπαρ]
Οι καθώς πρέπει (1963) 
Δίψα για ζωή (1964) [καλεσμένος]
Άλλος για το εκατομμύριο (1964)[πελάτης κέντρου δισκαδάσεως]
Μια εβδομάδα στον παράδεισο (1964) [καλεσμένος]
Το δόλωμα (1964)[καλεσμένος στη πρώτη χαρτοπαιξία]
Οι εχθροί (1965)[διασκεδάζει με τους νεαρούς]
Ο ουρανοκατέβατος (1965) [πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Περάστε την πρώτη του μηνός (1965) [πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)[μάρτυρας στο δικαστήριο]
Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Νύχτα γάμου (1967)[Θείος Νικόλας / καλεσμένος στο γάμο]
Ο χαζομπαμπάς (1967) [πελάτης κέντρου διασκέδασης]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

Γιάννης Καρυπίδης 
Φιλμογραφία
Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965)
Κάποια μάννα αναστενάζει...  (1966)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί  (1967)

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

ΒΙΛΜΑ ΤΣΑΚΙΡΗ

Βίλμα Τσακίρη
Γεννήθηκε την 1 Ιανουαρίου 1949 στις Σέρρες. Το πραγματικό της όνομα είναι Βηθλεέμ Τσακίρη.Την πρώτη τάξη του δημοτικού την τελείωσε στα Κοκκινόγεια και συνέχισε στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών και στο Λύκειο Θηλέων Σερρών. Το όνειρο του θεάτρου την έφερε μετά το τέλος του σχολείου στην δραματική σχολή του “Kυριαζή Χαρατσάρη” στην Θεσσαλονίκη απ όπου αποφοίτησε το 1970. Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τέσσερα έτη, αμέσως μετά τις σπουδές στη σχολή Χαρατσάρη. Στην Αθήνα, όταν κατέβηκε, συνεργάστηκε με αρκετούς ηθοποιούς. Έχει λάβει μέρος σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες ( «Είκοσι γυναίκες κι εγώ» κ.ά. ) και τηλεοπτικές σειρές ( «Η τράπεζα», «Ένας μήνας και κάτι», «Η πολυκατοικία» κ.ά.) Σύζυγός της υπήρξε ο επίσης ηθοποιός Γιάννης Ευαγγελίδης. Η κόρη τους, Καλλιόπη Ευαγγελίδη, είναι επίσης ηθοποιός. Τον Ιούλιο του 2012, η ηθοποιός βάπτισε την μικρότερη εγγονή της, Βίλμα από το Βηθλέεμ, το όνομα της.
Φιλμογραφία
Evergreen (2012)
Το Γαμήλιο Party (2008) [Μυρτώ]  
Υπέρ Επείγον (1989) [Μάρθα]  
Μειδιάστε παρακαλώ (1988)
Ο Κοντός και οι Μνηστήρες  (1988) [Φρόσω]  
Της Παλαβής (1988) [Τασία]  
Ράδιο-Αρβύλα (1986) [Θοδώρα]  
Τα Πρόσωπα του Θεού (1985) [Βαγγελιώ]  
Και Κλάααμα στα Σχολεία!...  (1984) [Θεοδώρα ]
Νειάτα στη Λάσπη  (1984) [Κλαίρη Δεληγιάννη]  
Γρανίτα από Μελάνι  (1983) [Θοδώρα]  
Στα Σαγόνια της Εφορίας (1983) [Μερόπη Χρυσοπούλου]  
Ξυπόλητα... Καμάκια  (1982) [Ευγενία]  
Ο Τελευταίος... Αντρας  (1981) [ταξιτζού]
Γυναίκες στα όπλα (1979) [Καραποστόλου]
Η βαλίτσα του παπά (1978) [νύφη] 
20 Γυναίκες κι Εγώ! (1973)  
Ορατότης μηδέν (1970)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΠΙΤΣΑ ΚΑΠΙΤΣΕΝΕΑ - ΜΠΙΝΙΑΡΗ

Πίτσα (Καλλιόπη) Καπιτσινέα-Μπινιάρη
Σύζυγός της ήταν ο ηθοποιός, Γκίκας Μπινιάρης. Από το 1949 εως το 1982, έλαβε μέρος σε 80 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου. Πέθανε τον Οκτ.ωβριο του 2018..
Φιλμογραφία
Το λάθος    (1965)
Ένα μικρό λάθος   (1979)

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΙΔΗΣ

Κώστας Παπαμαρκίδης
Ο Κώστας Παπαμαρκίδης  ήταν Κύπριος ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόραση και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1928 στο Σουδάν. Οι γονείς του ήταν Κύπριοι. Επέστρεψαν οικογενειακώς στην Κύπρο όταν ο Κώστας Παπαμαρκίδης ήταν πέντε ετών. Σε ηλικία 23 ετών έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο με τον Μορφωτικό Σύλλογο «Αναγέννηση» Παλουριώτισσας στο έργο «Σιωπηλή γυναίκα». Το 1955 αποσύρεται από το θέατρο επειδή αρραβωνιάστηκε και έπρεπε να δουλέψει για να συντηρήσει την οικογένεια του. Ωστόσο, το 1957 επέστρεψε τυχαία στο θέατρο το 1957, στο έργο «Ηνωμένους Καλλιτέχνες», όπου αντικατάστησε σε μια παράσταση ένα ηθοποιό ο οποίος δεν εμφανίστηκε. Την επόμενη μέρα έδωσε δύο παραστάσεις στη Λεμεσό που ήταν τόσο επιτυχημένες ώστε η εφημερίδα «Απογευματινός τύπος» έγραψε για τον ηθοποιό, ότι «γεννήθηκε ένα πηγαίο ταλέντο». Ο ηθοποιός ενσάρκωσε ρόλους οι οποίοι αγαπήθηκαν από το κοινό. Χαρακτηριστικός είναι ο ρόλος του ως «Νεκατώστρα» στις «Ιστορίες του χωρκού». Πέθανε στις 26 Ιουνίου 2014 σε ηλικία 86 ετών.
Φιλμογραφία
Δολοφονήστε τον Μακάριο (1975)
Για ποιόν να βρέξει! (1976)
Το παναύριν (1990)
Η Γιαλλουρού (2000)
Ο τελευταίος γυρισμός (2008)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΟΜΑΡΑΣ

Γιώργος Τρομάρας
Ο Γιώργος Λ. Τρομάρας είναι Έλληνας παλαιστής, δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην ελευθέρα πάλη και Ευρώπης στην επαγγελματική πάλη, ενώ παράλληλα είναι και μασίστας. Στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε διάφορες ελληνικές ταινίες. Γεννήθηκε το 1947 σε ένα μικρό χωριό με θέα την Λίμνη Τριχωνίδα, την Αγία Σοφία. Απο πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στην πάλη και τη μυική δύναμη. Έχει χαρακτηριστεί ως ο σύγχρονος Ηρακλής, καθώς εκτός απο πρωτοπαλαιστής καταφέρνει και πράγματα ανθρωπίνως ακατόρθωτα. Μερικά εξ'αυτών είναι το λύγισμα χοντρών σιδερικών, σπάσιμο χοντρών αλυσίδων, σήκωμα αυτοκινήτων, άνοιγμα ελατηρίων άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ακόμα και τράβηγμα αμαξοστοιχίων. Τα παιδικά του χρόνια όπως έχει πει και ο ίδιος ήταν δύσκολα, η αγάπη του όμως για το άθλημα τον ανέδειξε γρήγορα ως τον νέο Έλληνα Ηρακλή. Ο Γιώργος Τρομάρας είναι ο συνεχιστής των λαικών ηρώων Κουταλιανού και Σαμψών, ενώ πλέον είναι ο τελευταίος λαϊκος ήρωας. Έχει εκφράσει το παράπονο του πάνω σε αυτό, λέγοντας «θέλω να δω έστω και δέκα νέους με κλίση πάνω στην πάλη και στις μυικές ικανότητες, ώστε να βρεθούν συνεχιστές», όπως επίσης οτι «εάν σταματήσω εγώ αυτό που κάνω, θα σβήσει εξ' ολοκλήρου». Παράλληλα έχει εκφράσει το παράπονο του σχετικά με την αδιαφορία που δίχνει η πολιτεία απέναντι στο συγκεκριμένο άθλημα, στην άθληση γενικά, αλλά και στον ίδιο. Παρόλο που η πολιτεία δεν του παρέχει ούτε ιατρική περίθαλψη, δε σταματά να κάνει αυτό που έχει τόσο πολύ αγαπήσει και που έκανε τον κόσμο να αγαπήσει τον ίδιο. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό τον Κώστα, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του στο άθλημα. Ο Γιώργος Τρομάρας έχει παρουσιάσει χιλιάδες προγράμματα επίδειξης μυικής δύναμης στην Ελλάδα και σε πάνω απο 35 κράτη. Εξάλλου όπως έχει και ο ίδιος δηλώσει δεν είναι ο άνθρωπος των λόγων, αλλά των έργων. Έχει παρουσιάσει προγράμματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε όλη την Ελλάδα, πάντα με περισσότερο το ηθικό δίδαγμα. Έπανηλειμένα όταν παρουσιάζεται ενόπιον νέων παιδιών, τόνιζει πάντα το «μακριά απο τσιγάρα και βλαβερές ουσίες και προπαντός απο τη μάστιγα του αιώνος, τα ναρκωτικά». Σε κάθε του πρόγραμμα και συνένευξη δεν παραλείπει να μιλήσει για την πίστη του, για την θρησκεία, την οικογένεια. Όπως έχει πει «η πίστη είναι το Α και το Ω».
Φιλμογραφία
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
1922 (1978) [παλαιστής]
Παγίδα στην Ελλάδα (1982)
Παπασούζας φαντομάς (1983) (Γιώργος Τρομάρας)
Τα καθάρματα (1984) (Μαύρος πάνθηρας)
Άλλες τον προτιμούν γουλί (1986)
Η επιστροφή των καθαρμάτων (2003)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://papatza.com/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΕΠΠΑΣ

Σοφοκλής Πέππας
Ηθοποιός με κύρος και ιδιαιτέρως χαρακτηριστική φωνή. Αν και είχε συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, υπήρξε, κατεξοχήν, θεατρικός ηθοποιός, με σημαντική παρουσία σε έργα ρεπερτορίου. Συνεργάστηκε με σχήματα και σημαντικούς σκηνοθέτες, ενώ έπαιξε ρόλους, τόσο του σύγχρονου δραματολογίου, όσο και του αρχαίου δράματος. Ο Σοφοκλής Πέππας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1970. Δύο χρόνια αργότερα πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στο Παράξενο Τάμα. Συνεργάστηκε με το Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη σε διαφορετικές στιγμές της καριέρας του, από το 1973-74 (Κυριακάτικος περίπατος, Κομέντια, Μπουλουκτσήδες), το 1977-78 (Τρικυμία), έως το τέλος, όταν ερμήνευσε τον Θείο Βάνια στο ομώνυμο έργο του Τσέχωφ, που έμελλε να είναι και ο τελευταίος του μεγάλος ρόλος. Υπήρξε στενός συνεργάτης της Μπέττυς Αρβανίτη και της Θεατρικής Εταιρείας Πράξη, όπου πρωταγωνίστησε σε σπουδαίες παραστάσεις: Ο Φερνάντο Κραπ μου έγραψε ένα γράμμα (1992-93), Φτερά στρουθοκαμήλου (1994), Η κυρία από τη θάλασσα (1994-95), Ο χρόνος και το δωμάτιο (1995-96), Παλιοί καιροί, Γερτρούδη, Το παιχνίδι των ρόλων (1996-99), Πριν την αναχώρηση, Μια πιθανή συνάντηση (1999-2001). Οι συνεργασίες του με τη Σκηνή και τη Νέα Σκηνή του Λευτέρη Βογιατζή έγινε σε παραγωγές που άφησαν εποχή: Οι Αγρίκοι (1983), Θείος Βάνιας (1989-90). Έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο (Πέρσες, Αντιγόνη, Εντα Γκάμπλερ), ενώ συνεργάστηκε και με άλλους πρωταγωνιστές και θιάσους (Κώστα Καρρά, Γιάννη Φέρτη, Ξένια Καλογεροπούλου κ.ά.). Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε στο Call Collect του Στέλιου Παυλίδη (1973), και ύστερα στα Υπόγεια διαδρομή, Η σκόνη που πέφτει (που του χάρισε το Βραβείο Α' Αντρικού ρόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Καΐρου το 2004) κ.ά. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές (Λούνα Παρκ, Λωξάντρα, Άφρικα, Μετράω στιγμές, Δέκατο τρίτο κιβώτιο, Ο θησαυρός της Αγγελίνας, Η αίθουσα του θρόνου κ.ά.). Σκηνοθέτησε το Κεκλεισμένων των θυρών του Ζαν Πολ Σαρτρ (2002), ενώ είχε δανείσει τη φωνή του στον Μπαμπαστρούμφ της δημοφιλούς παιδικής σειράς Στρουμφάκια. Για την ερμηνεία του ως Θείος Βάνιας τιμήθηκε το 2008 με το βραβείο Αιμίλιος Βεάκης. Ο Σοφοκλής Πέππας πέθανε, σε ηλικία 63 ετών, στις 25 Μαρτίου του 2012.
Φιλμογραφία
Τι ώρα είναι; (1973)
Ένα γελαστό απόγευμα   (1979)
Το τραγούδι της επιστροφής (1983)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Μια απλή ιστορία (1984)
Τεριρέμ    (1987)
Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου (1991)
Έναστρος θόλος (1993)
Η σκόνη που πέφτει (2004)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.sansimera.gr/