ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥ

Σταυρούλα Λαγκαδινού
Γεννήθηκε το 1959 και πέθανε στις 26 Ιανουαρίου 2017.
Φιλμογραφία
Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει (1977)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://ngnm.vrahokipos.net/

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019

ΤΕΛΗΣ ΣΤΑΛΟΝΕ

Τέλης Σταλόνε
 Ο Τέλης Σταλόνε, (κανονικό όνομα Αριστοτέλης Μαυρογόνατος) γεννήθηκε το 1958 στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με το imdb ξεκίνησε την καριέρα στον κινηματογράφο ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στον Γιώργο Σκανελάκη και Ερρίκο Αντρέου, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πηγές (μεταξύ των οποίων και το άρθρο με τίτλο ''Η μυθολογία του ελληνικού πορνό'' περιοδικό ΚΛΙΚ, Μάρτιος 98 τεύχος 131) ξεκίνησε ως σταντμαν σε ελληνικές ταινίες για το εξωτερικό.
Φιλμογραφία
Μέλι το κορμί της (1975)[σερβιτόρος]
Το σύμπλεγμα (1978)
Studentinnen-Report (1978)
Lust-Injektion - Eine Spritze der Lust (979)
Ναταλί (1981)
Ερωτικό Πάθος (1981)[στο νυκτερινό κέντρο]
Ο Κύριος Καθηγητής (1982)[μαθητής]
Η φιλήδονη (1983)
Ηδονικές Διαστροφές (1983)
Οι εραστές του Αιγαίου (1983)
Στη Γλυφάδα, ένα κρεβάτι για 5 (1984)
Στην Αθήνα σήμερα… όλες τον παίρνουν φανερά (1984)
Ηδονές στο Αιγαίο (1984)[Τόλης]
Τριπλό κρεβάτι (1985)
Οι πανκς τα κάνουν όλα (1985)[ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου]
Και από Μπρος και από Πίσω (1985)[Γιώργος]
Η κυρία και ο μούτσος (1985)[μούτσος]
Διακοπές στην Ύδρα (1986)[Τέλης]
Το χαρέμι του πασά (1986)
Οι πανκς τα κάνουν όλα (1986)
European sex vacation (1986)
Τα Ρεμάλια (2003)[Τάσος]
Κάθαρση (2009)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.bourdela.com/ 

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΓΙΑΡΙΔΗΣ

Μιχάλης Μπογιαρίδης
Φιλμογραφία
Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν   (1968)
Δι' ασήμαντον αφορμήν   (1974)[Μιχάλης]
Μάης (1976)
Το εργοστάσιο   (1981)[Απόστολος]
Πέτρινα Χρόνια  (1985)
Η Μαρία και οι φτερωτές νύχτες   (1985)
Καραβάν Σαράι   (1986)
Ο Παράδεισος Ανοίγει με Αντικλείδι  (1987)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.ntng.gr/

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΝΤΑΦΛΟΣ

Μενέλαος Ντάφλος
Ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Φιλμογραφία
Το βαρύ... πεπόνι (1977)
Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910-1927) (1980 [αξιωματικός]
Παραγγελιά! (1980)
Μάθε παιδί μου γράμματα (1981) [χωροφύλακας]
Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια (1981)
Ταξίδι στην πρωτεύουσα (1982)
Άγγελος (1982)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Το παζάρι (1983)
Τα χρόνια της θύελλας (1984) [Οδυσσέας]
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984)  [στο δικαστήριο]
Καπετάν Μεϊντάνος  (1987)
Κόκκινο Χρυσό   (1990)
Απ' το χιόνι (1993) [αφεντικό]
Λευτέρης Δημακόπουλος (1993)
Ο δραπέτης του φεγγαριού (1994)
Τα πουλιά με το χρώμα του φεγγαριού   (1994)
Με μια κραυγή   (1995)
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1996)
Ο οργασμός της αγελάδας (1996)
Βαλκανιζατέρ (1997) [Ηλίας]
Ο κύριος με τα γκρι (1997)
Πίσω πόρτα (2000) [ταξιτζής]
Μάτια από νύχτα (2003)
Απόστολος και μόνος   (2006) 
Παρέες   (2007) [Μάρκος]
Ισοβίτες (2008) [Αλέκος]
Το γαμήλιο πάρτυ (2008)  [Κρητικός]
Ο διαχειριστής    (2009)
The flight of the swan (2010)
Το έτερον ήμισυ (2011) [Αριστείδης]
Απ' τα κόκαλα βγαλμένα (2011)  [Αδαμάντιος Χύτας - γιος νεκρής]
Το Πέταγμα του Κύκνου   (2011) [ο πατέρας του Αλέξη]  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.ordino.gr/

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Θανάσης Γεωργιάδης
Φιλμογραφία
 Άλλος για το εκατομμύριο (1964) [φίλος Γκιωνάκη]
Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς (1973)[αστυνομικός]

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΕΛΗ

Κατερίνα Μαντέλη
Ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε στην ''Δραματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών''.
Φιλμογραφία
Ρωξάνη, η Οδύσσεια του σεξ  (1976)
Αλαλούμ  (1982)
Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος   (1982)
Φυλακές ανηλίκων  (1982)

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ΔΩΡΑ ΚΑΚΟΥΡΑΤΟΥ

Δώρα Κακουράτου
Η Δώρα Κακουράτου γεννήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στη Λεμεσό και είναι κύπρια ηθοποιός. Σε ηλικία 15 ετών άρχισε να παίζει στο Θίασο «Ηνωμένων καλλιτεχνών» μέχρι που έφυγε για σπουδές στην Αθήνα στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου. Οι καθηγητές της στη σχολή την προόριζαν για δραματικά έργα και τραγωδίες. Απόφοιτος πλέον, επιστρέφει στην Κύπρο και συνεργάζεται με τον Ο.Θ.Α.Κ για τέσσερα χρόνια. Ξεχωρίζει αμέσως για το χιούμορ της, τον αυτοσαρκασμό αλλά πάνω απ΄ όλα για το ταλέντο της στην υποκριτική. Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους, όπως Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, Θίασος Γέλιου με το μεγάλο Νίκο Παντελίδη και τη Μουσική σκηνή. Με την ίδρυση του Θιάσου Παπαδημήτρη αρχίζει μαζί του μια συνεργασία μακράς διαρκείας με ένα εξαιρετικό επιτελείο που το αποτελούσαν τότε εκτός από τη Δώρα Κακουράτου, τα γνωστότερα ονόματα της εποχής, μέχρι που φτιάχνει το δικό της θίασο και αργότερα μαζί με τον Ηράκλη Γιωργαλλή ανεβάζουν αρκετές επιτυχείς επιθεωρήσεις. Η Δώρα Κακουράτου ίσως να είναι η μόνη Κύπρια ηθοποιός που δεν έκανε ποτέ αίτηση στον ΘΟΚ και η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που ηγείται θιάσου και από τους λίγους ηθοποιούς που σε πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 24 ετών, είχε δικό της θίασο, και έκλεισαν άλλα 18 θέατρα, γιατί όποτε ανέβαζε παραστάσεις χρειαζόταν η επέμβαση της αστυνομίας για να κατευθύνει τις ορδές του κόσμου που κατέφθαναν απ' όλη την Κύπρο. Στην τηλεόραση την είδαμε σε αρκετές σειρές ανάμεσα τους «Κατωθκιόν της Μαδαρής», «Οι τρεις χάριτες», η υπέροχη Πεζούνα στις «Ιστορίες του Χωρκού», η διαχρονικότερη σειρά της Κυπριακής Τηλεόρασης, «Διπλάρες» σε σενάριο δικό της, η Σταυριανή στη σειρά «Την Πάτησα» και ακολουθεί η Μαλού από τη πιο πετυχημένη σειρά της κυπριακής τηλεόρασης. Το 2014, έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά του ANT1 "Πρώτη Σταγόνα". 
Φιλμογραφία
Αγάπες και καημοί (1967)
Για ποιόν να βρέξει! (1976)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.cycinema.live/

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

JANNICE MC CONNELL

Jannice McConnell
Φιλμογραφία
Ο ανώμαλος  (1975)
Ο πειρασμός μιας μικρής  (1975)
Το νησί του θανάτου (1976) [Λέσλι]
Ρωξάνη, η Οδύσσεια του σεξ (1976) [μητέρα της Έντι]
Καυτές διακοπές  (1976)
Στιγμές ερωτικού παροξυσμού (1976) [Άντζελα Δανδέλη]
Τα παιδιά του διαβόλου  (1976)

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΣΚΟΣ

Κώστας Λάσκος
Φιλμογραφία
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Δεκαεπτά σφαίρες για έναν άγγελο (1981)
Το κόκκινο τρένο (1982)
Ο Παπα-σούζας     (1983)
Ο Παπασούζας φαντομάς (1983)
Ο στόχος (1983)
Άλλος για τον Παράδεισο (1983)
Ρένα τα ρέστα σου! (1985)
Της παλαβής (1988)
Αυτή η νύχτα μένει (2000)
Αιώνιος φοιτητής (2001)
Delivery (2004)
Πικρό χιόνι (2010)
Πέμπτη και 12   (2014)
Τετάρτη 04:45   (2015)

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΣΦΗΚΑΣ

Κώστας Σφήκας
Ο Κώστας Σφήκας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927. Εργάστηκε ως ταχυδρομικός υπάλληλος από τα εφηβικά του χρόνια. Το 1961 με τα "Εγκαίνια", μια μικρού μήκους ταινία, ξεκίνησε την περιπέτεια του αυτοδίδακτου κινηματογραφιστή. Το 1962 σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ "Αναμονή" και επτά χρόνια αργότερα μαζί με τον Σταύρο Τορνέ το μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ "Θηραϊκός όρθρος", που αγοράστηκε, αργότερα, από το ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης. Ταγμένος στον πειραματικό κινηματογράφο, ο Σφήκας γύρισε ταινίες μυθοπλασίας που προκάλεσαν συζητήσεις και τάραξαν τα νερά του μεταπολιτευτικού "Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου" ("Μοντέλο", 1974, "Μητροπόλεις", 1975, "Αλληγορία", 1986, "Το προφητικό πουλί των θλίψεων του Πάουλ Κλέε", 1995, "Προμηθεύς Εναντιοδρόμων", 1998, "Η γυναίκα της... και ο συλλέκτης - Αλληγορία ΙΙΙ", 2002, "Μεταμόρφωση", 2007). Μέχρι το τέλος, παρέμεινε μια σταθερή, μοναχική, εναλλακτική φωνή στα κινηματογραφικά τεκταινόμενα. Ανέλαβε, επίσης, τη σκηνοθεσία μιας σειράς εκπομπών για την κρατική τηλεόραση, οι οποίες συνθέτουν μια σπάνια ανθολογία εναλλακτικής-εικαστικής διαπραγμάτευσης των θεμάτων τους ("Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο", 1979, "Θρήνος για τον Γιάννη Χρήστου", 1980, "Ο εξπρεσιονισμός στον κινηματογράφο", 1982, "Η ποίησις του Ανδρέα Εμπειρίκου", 1982, "Το μοντάζ του Αϊζενστάιν", 1983, "Η αποκάλυψη του Ηγεμόνα", 1992, "Ο αινιγματικός κύριος Ιούλιος Βερν - Νεμο- Αλληγορία ΙΙΙ", 1993). Το 2004 το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε αναδρομικό αφιέρωμα στο σύνολο του έργου του και τον τίμησε με τον "Χρυσό Αλέξανδρο", "για τον κρίσιμο και γόνιμο ρόλο του, στο βαθμό που, παρά τις αντιξοότητες, κατάφερε να αναπτύξει ένα σημαντικό έργο". Πάντα χαμηλού προφίλ, ο Κώστας Σφήκας υπήρξε, επίσης, δραστήριος μεταφραστής λογοτεχνίας -συγγραφέων, μεταξύ άλλων, όπως ο Δάντης και ο Μπαλζάκ. Για τη μετάφρασή του των "Χαμένων ονείρων" του Μπαλζάκ, βραβεύτηκε με το Α΄ κρατικό βραβείο μετάφρασης το 2001. Πέθανε στην Αθήνα στις 25 Μαΐου 2009, σε ηλικία 82 ετών.
Φιλμογραφία (ως ηθοποιός)
Μέρες του ΄36 (1972)[βοηθός εισαγγελέα]
Ιωάννης ο βίαιος (1973)[στο δικαστήριο]
Τα χρώματα της ίριδας (1975)[άντρας με ομπρέλα]
Η διαδικασία (1976)[Κινύρας]
Μη μου άπτου (1996)[Σωτήρης]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.biblionet.gr/

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΝΑΛΗΣ

Γιώργος Δηνάλης
Φιλμογραφία
Το ακρογιάλι του έρωτα   (1976)
Μάης (1976)
Γάμος στο περιθώριο (1989)
Όλα είναι δρόμος (1998)
Παρουσία Β' (2009) [νευρολόγος]

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑ

Μαρία Κώνστα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μητέρα της είναι η γνωστή ζωγράφος Φανή Κουκούρα-Φίλου. Η Μαρία είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής Γρηγόρη Μασσαλά, έκανε χορό στην σχολή χορού Key Holden και σπούδασε το τραγούδι στη σχολή Κώστα Κλάβα. Πρωταγωνίστησε σε δεκαπέντε ελληνικές ταινίες, πέντε τηλεοπτικές σειρές και έχει στο ενεργητικό της πέντε προσωπικούς δίσκους και πολλές εμφανίσεις σε νυκτερινά κέντρα. Η Μαρία έχει ασχοληθεί επίσης, με τη συγγραφή σεναρίων, την ζωγραφική, χωρίς να παραμελεί την αγάπη της για τη μαγειρική. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με σημαντικές εταιρείες παραγωγής όπως του Γ. Καραγιάννη, με σκηνοθέτες όπως τον Γ. Χαρτοματζίδη και Γ. Μυλωνά. Επίσης συμπρωταγωνίστησε με πολλούς ηθοποιούς όπως ο Κώστας Βουτσάς, ο Στάθης Ψάλτης, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ο Νίκος Βερλέκης, ο Κώστας Ρηγόπουλος, ο Γιώργος Φούντας, ο Νίκος Απέργης, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος και πολλούς άλλους. Παράλληλα ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι και τραγούδησε δίπλα σε μεγάλες μορφές του ελληνικού τραγουδιού, στην Αθήνα, στην Πάτρα, στην Θεσσαλονίκη, στο Λονδίνο και άλλες χώρες. Στην Αθήνα με την Ρίτα Σακελλαρίου, τον Στράτο Διονυσίου, την Βίκυ Μοσχολιού, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Σταμάτη Κόκοτα, τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Ηλία Κλωναρίδη, τον Μιχάλη Μενιδιάτη και πολλούς άλλους. Το 1990 στην Θεσσαλονίκη με Πασχάλη Τερζή και Βασίλη Καρρά. Το 1991 στην Πάτρα με Γιώργο Μαζωνάκη και Στέλιο Ρόκκο.  Στο Λονδίνο τραγούδησε κατά διαστήματα από το 1984 έως το 2.000, με τον Κύπριο καλλιτέχνη Στέλιο Χιώτη, τον Χάρη Γαλανό και άλλους. Ανάμεσα στο κοινό της ξεχωρίζουν οι οικογένειες Β. Μαρινάκη και Λαιμού, ο Νίκος Σαμονάς ο Γιάννης Πατέρας, οι πρίγκιπες Παύλος και Νικόλαος, η πριγκίπισσα Ζαρίν Μπαχλεβί, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Νάσος Θανόπουλος, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και πολλοί άλλοι επώνυμοι φίλοι.  Κατά την διάρκεια της πολύχρονης καριέρας της ασχολήθηκε με επιχειρήσεις. Στις αρχές του 1990 ξεκίνησε ένα ανθοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης και από 2001 έως το 2011 δημιούργησε το Music Restaurant “Μαριορή”, όπου οι βραδιές έμοιαζαν με πάρτι μεταξύ φίλων.  Συμμετείχε σε δύο εκθέσεις ζωγραφικής, την δεκαετία του 1980 στην αίθουσα Παρνασσός μαζί με την μητέρα της Φανή Κουκούρα – Φίλου. Η Μαρία σήμερα τραγουδά στα “live” μουσικά βράδια στο Quiero lounge cafe bar, εμπρός στην πλατεία του ξενοδοχείου Κάραβελ, που ανήκει στον γιό της Κώστα.
Φιλμογραφία
Ερωτική τελετή   (1977)
Ερωτική υπερένταση (1977)
Οι φανταρίνες  (1979)
Πάμε για ...καφέ?! (1981)
Τα διαμάντια δεν λένε ψέματα   (1981)
Τώρα θέλω τώρα (1980)
Το παιδί του σωλήνα (1982)
Γύφτικη κομπανία (1983)
Ο άνθρωπος που το 'παιζε πολύ   (1983)
Ξυπόλητα... καμάκια (1985)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/MariaKonsta.gr

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΡΗΣ

Χρήστος Νέρης
Φιλμογραφία
Οι νονοί της νύχτας (1976)
Ο κύκλος του εγκλήματος και της αμαρτίας (1977)  
Η ώρα του λύκου (1979)  
Ο αυτάκιας (1982) 
Ο Παπα-σούζας     (1983)
Ο Παπασούζας φαντομάς (1983)
Ο στόχος (1983)
Πες τα βρωμόστομε (1983)
Τα χρόνια της θύελλας    (1984)
Ένας πρωτάρης στο κολλέγιο! (1985) [παπάς]