ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ





























Κομπάρσος
(βρήκαμε μόνοι μας τις ταινίες και δεν είναι από κάποιο site)
1. Το φτωχόπαιδο (1965)[στο ατύχημα στην αρχή)
2. Ο καταφερτζής (1964)[τουρίστας]
3. Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)[πελάτης κέντρου και στον αγώνα μπάσκετ]
4. Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)[θεατής αγώνα κατς]
5. Η ελληνίδα κι ο έρωτας (1962)[στο κλαμπ]
6. Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)[πελάτης κέντρου]
7. Ίλιγγος (1963)[παρακολουθεί την χαρτοπαιξία]
8. Αγάπη που δε σβήνει ο χρόνος (1966)[στη δεξίωση]
9. Γάμος αλά...ελληνικά (1964)[στο κέντρο διασκεδάσεως]
10. Πρέπει να ζήσεις αγάπη μου (1965)[στον αγώνα κατς]
11. Οι εχθροί (1965)[στο μαγαζί της Ρουσσέα]
Αν κάποιος γνωρίζει το όνομά του, ας μας ενημερώσει σχετικά



Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΟΛΩΝΙΝΗ

Δήμητρα Βολωνίνη (Βοβωλίνη)
Φιλμογραφία
Ένα αγόρι αλλιώτικο από τα άλλα (1971)
Ο τρελοπενηντάρης (1971)[ως Δήμητρα Βολονάκη]

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

ΝΙΚΗ ΒΟΡΕΑ

Νίκη Βορέα
Από το 1968 έως το 1971, έλαβε μέρος σε 13 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Είναι σκληρός ο χωρισμός (1963)
Ζωή γεμάτη πόνο (1964)

ΤΟΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τότης Παπαδόπουλος
Φιλμογραφία
Ένα κορίτσι για δύο (1963)
Όσα κρύβει η νύχτα (1963)[Πάνος] 
Ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
Κραυγή... (1964)

ΜΑΙΡΗ ΣΑΚΚΑ (ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ)

Μαρία-Ελένη Σακκά (Μαλβίνα Κάραλη)
Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1952 (άλλη πηγή αναφέρει το 1954)  στη Χαλκίδα ως Μαρία Ελένη Σακκά, φοίτησε στο Αρσάκειο όπου είχε επεισοδιακά μαθητικά χρόνια, σπούδασε κυβερνητική στο Παρίσι. Κειμενά της φιλοξένησαν η Απογευματική, η Ελευθεροτυπία, το Φαντάζιο, τα Επίκαιρα, η Γυναίκα, το Κλικ, το Ο1, το Symblo του Επενδυτή. Τηλεοπτικά έχει αφήσει ιστορία κυρίως με τις απολύτως προσωπικές και ιδιοσυγκρασιακές συνεντεύξεις επωνύμων που έκανε στο Seven και βέβαια με τα σατυρικά δελτία ειδήσεων Malvina Line (ΣΚΑΪ), Malvina Hostess (Mega), Μalvina Rixten.
Έγραψε τα βιβλία «Αθώος σαν αγαπημένος» (εκδ. Καστανιώτη), «Τα κορίτσια της Σαβάνα» (εκδ. Νεφέλη), «Πιο πολύ, πιο πολλοί» (εκδ. Αστάρτη), τη συλλογή δημοσιευμάτων «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες» από την περίοδο 1989-1996 (εκδ. Κάκτος) και σειρά πέντε βιβλίων μαγειρικής υπό τον γενικό τίτλο «Η κουζίνα της Μαλβίνας-Μαλβινέζικα» (εκδ. Αστάρτη). Επίσης, έγραψε την μυθιστορηματική βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη («Γλυκό κορίτσι»). Πέθανε στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου 2002 ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Φιλμογραφία
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962) [Αννούλα]
Κατρακύλισμα... στο βούρκο  (1962) 
Ζωή γεμάτη πόνο (1964) [Καίτη]
Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964) [Μαρία]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.iefimerida.gr/

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΑΚΟΣ

Γιάννης Λιακάκος
Γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1966. 
Φιλμογραφία
Αποστολή θανάτου (1968) [στην ομάδα των σαμποτέρ]
Επί εσχάτη προδοσία (1968)
Η ώρα της οργής (1968)
Ξύπνα καϋμένε Περικλή (1969) [σερβιτόρος που υποδύεται τον αστυνομικό]
Ο θαυματοποιός (1969)[αντιπρόσωπος βιομηχανίας πυροτεχνημάτων]
Ο παραμυθάς (1969) [υπάλληλος του αεροδρομίου]
Η Σμυρνιά (1969)
Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των φτωχών (1969)
Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970)
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [οικογενειάρχης όπου ο Θύμιος πάει ως... γκουβερνάντα] 
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Δώστε τα χέρια (1971)
Ο τρελοπενηντάρης (1971) [γκρούμ ξενοδοχείου]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Το ολοκαύτωμα (1971)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1973)
Ο τρομοκράτης (1975) [αστυφύλακας στο σημείο των λύτρων]
"Επιστροφή στη ζούγκλα"  (1988)

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης
Φιλμογραφία
Οικογένεια Παπαδόπουλου (1960)

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ

Αθηνά Παππά
Ηθοποιός του Μουσικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Ένας βλάκας και μισός (1959)[στο σπίτι μετά τη ''κηδεία'']
Αγαπούλα μου (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Χριστίνα (1960)[πελάτισσα]
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)[πελάτισσα]
Ειμαρμένη (2013)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 
ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Νικολάκης Στράντζαλης
Γεννήθηκε το 1953.
Φιλμογραφία
Η φτωχούλα και το βασιλόπουλο (1960)
Θυσιάστηκα για το παιδί μου (1960) [παιδί]


ΡΕΝΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ρένα Αδαμοπούλου
Φιλμογραφία
Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965) [Καίτη Αναγνωστοπούλου]
Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου]
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1965) [Σοφούλα Σταματίου]
Όλοι θα ζήσουμε (1974) [Μπέτυ]
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981)
Ο σεξοκυνηγός (1981)
Και ο πρώτος ματάκιας (1982)
Καμικάζι τσαντάκιας (1982)

ΜΠΕΛΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Μπέλα Αδαμοπούλου
Γεννήθηκε το 1956. Στέφθηκε Μις Ελλάς 1975 αλλά έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη φιναλίστ που αντέδρασε ακραία στο άκουσμα των αποτελεσμάτων της επιτροπής, όταν πέταξε την ανθοδέσμη και τον τίτλο αντιδρώντας στην απόφαση να επιλέξουν την Αφροδίτη Κατσούλη σαν Σταρ Ελλάς. Έκανε μεγάλη καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ.
Φιλμογραφία
Ένα ένα τέσσερα (1977) [Μαρίτσα]
Διψασμένη για αγάπη (1965) [Μαρούλα]
Ο νικητής (1965) [Άντα Βασιλειάδου]
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.espressonews.gr/ 

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

ΤΖΙΜΗΣ ΛΥΓΟΥΡΑΣ

Τζίμης Λυγουράς -Λιγούρας
Στο φιλμ ''Ο θησαυρός του μακαρίτη'', είχε τα καθήκοντα του  ηλεκτρολόγου.
Φιλμογραφία
Μπροστα στο Θεο (1953)
Οι παπατζήδες (1954)
Τρεις δραπέτες του φρενοκομείου (1954)
Γυναίκες δίχως άντρες (1954)
Γκόλφω (1955)
Τα μαναβάκια (1957)[αστυφύλακας]
Ο γυναικάς (1957)[πελάτης καμπαρέ]
Της νύχτας τα καμώματα (1957) [πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Μανούλα θέλω να ζήσεις (1957)[αστυφύλακας-συνέλαβε και οδήγησε τη Μαίρη στον ανακριτή]
Μια λατέρνα μια ζωή (1958)[στη ταβέρνα]Ένας ήρως με παντούφλες (1958)[του συνεργείου ηλεντροφωτισμού-πετάει το καλώδιο προς το μπαλκόνι]
Μια ζωή την έχουμε (1958)[δεσμοφύλακας]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958)
Η ζαβολιάρα (1959)
Ο Ηλίας του 16ου (1959)[διερχόμενος αστυνομικός]
Νταντά με το ζόρι (1959)
Το μεγάλο κόλπο (1960)
Ο Μήτρος και ο Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
Κατηγορούμενος ο έρως (1962)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972)
Με φόβο και πάθος (1972)[σερβιτόρος]
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972)[μπάρμαν]
Ο εχθρός του λαού (1972)
Η Μαρία της σιωπής (1973)[δουλεύει στη ταβέρνα του Καλογήρου]
Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973)[στη δεξίωση]
Ο Αστερισμός της Παρθένου (1973)[λαχειοπώλης]

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

ΡΟΗ ΤΣΟΛΑΚΗ


Ρόη Τσολάκη
Φιλμογραφία
Απ΄έξω μείναμε δυο (1953)
Ο άρχοντας του κάμπου (1961)
Δέσπω (1962)
Για την αγάπη του παιδιού μου / Για την αγάπη μας (1963)
Μας κρύβουν τον ήλιο (1963)