ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΛΟΥΚΟΣ

Δημήτρης Μπλούκος
Πέθανε τον Μάιο του 2018.
Φιλμογραφία
Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη(1967)[Ιωσήφ]-Ως Δημήτρης Μπλούμος
Τα βήματα της φωτιάς  (1971)
Σέργιος και Άννα (1971)
Δάκρυα για έναν αλήτη    (1971)
Υποβρύχιον Παπανικολής (1971)
Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972) [Γαρμπής]  
Κατηγορώ τη ζωή  (1972)
Κολασμένη φύση (1972)
Στον ίλιγγο της αμαρτίας (1972)
Αέρα, αέρα, αέρα (1972)  
Κολασμένες ψυχές στα δίχτυα της ηδονής (1973)[Αλέξης
Ένα ελεύθερο κορίτσι (1973)
Τα παιδιά των λουλουδιών (1973)-Ως Δημήτρης Μπουλούκος
Ερωτισμός και πάθος (1974)
Ζω για τον έρωτα (1976)
Το μήλο του σατανά (1979) [Χάρης]  

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΣΟΦΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ

Σοφία Ολυμπίου
Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1935. Το πραγματικό της όνομα, είναι Σοφία-Γλυκερία Χαλκιοπούλου και πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Χαλκιόπουλος. Πρώτος της σύζυγος ο ηθοποιός Γιώργος Ολύμπιος (1910 -1970) και δεύτερος ο επίσης ηθοποιός Χριστόφορος Καζαντζίδης (1936 - ). Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 ''Άκρως οικογενειακόν'', όπου ενσάρκωνε τη θεία του Γιάννη Μπέζου, Τζούλια Χουρμουζιάδου. Πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.
Φιλμογραφία
Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ... (1960)
Τρελλός και πάσης Ελλάδος (1983)
Πήρες πτυχίο; (1985)
Απ' το χιόνι (1993)
Ζωή χαρισάμενη (1993)
Λευτέρης Δημακόπουλος (1993)
Μιρουπάφσιμ (1997)
Ο κύριος με τα γκρι (1997)
Ρ 20 (2004)
Πανδώρα (2006)

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΝΤΟΡΑ ΧΑΧΑΛΗ

Ντόρα (Θεοδώρα) Χάχαλη
Το 1970 και 1971 έλαβε μέρος σε 4 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.
Φιλμογραφία 
Στον ίλιγγο της ζωής (1969)[αδελφή Αλεξανδράκη]
Ο αήττητος (1971)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)[ανηψιά Ποδονιφτέα]

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Άγγελος Γραμμένος
Ο Άγγελος Γραμμένος είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1951 (άλλη πηγή αναφέρει το 1958) στην Κέρκυρα. Σπούδασε κλασσικό χορό στη σχολή Ερρίκου Γαλάνη και θέατρο στην Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών - Νίκος Μπίνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 1976. Σπούδασε επίσης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Έμαθε μουσική (ξύλινα πνευστά - σαξόφωνο) στην Φιλαρμονική Εταιρία Κερκύρας και τη Σχολή Μουσικών – Σαλπιγκτών Πολεμικού Ναυτικού και τραγούδι στο Ωδείο Κερκύρας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας της Α.Κ.Ε.Μ. (Αθηναϊκό κέντρο Επαγγελματικής Μορφώσεως) και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής τέχνης, εξειδίκευσης στην αρχαία τραγωδία, ενδυματολογίας θεάτρου - κινηματογράφου καθώς και διάφορα σεμινάρια οργάνωσης επιχειρήσεων. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. Είναι επίσης μέλος της Ομάδας Πρόληψης των Ναρκωτικών Ε.Ε.Σ. Κάνει το ντεμπούτο του πολύ νωρίς ως σπουδαστής με τον θίασο Νέας Αττικής Κωμωδίας του Κλέαρχου Καραγιώργη, περιοδεύοντας σε χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης με το έργο Δύσκολος του Μενάνδρου και αμέσως μετά την μεταπολίτευση δημιουργεί, μαζί με τον Νίκο Αποστόλου, στην Πλάκα, το Καφέ Θέατρο «Καλημέρα ζωή» σε χορογραφίες Άγγελου Γριμάνη, μουσική Γιώργου Μπούκα και κείμενα Νίκου Ζακόπουλου, Μποστ και Τόνι Τσιρμπίνου. Συνδέεται οικογενειακά και φιλικά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και αργότερα συμμετέχει στο μιούζικαλ Μελωδία της Ευτυχίας, στο ρόλο του Ναυάρχου Σράϊμπερ. Από τα μέσα της δεκαετίας του '70 εμφανίζεται σε πλήθος θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε πληθώρα βιντεοταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Το 1988 εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό Ηθοποιός, ενώ διατηρεί τα νόμιμα δικαιώματα των περιοδικών Τραγούδι και Κόσμος του Θεάτρου. Παράλληλα οργανώνει το ενδυματολογικό εργαστήριο Βεστιάριο και συνεργάζεται σε παραγωγές με γνωστούς σκηνοθέτες όπως Αγγελόπουλος, Καραγιάννης, Σακελάριος, Φώσκολος, Σκαλενάκης, Δημόπουλος κ.α. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση σε Σ.Ε.Η., ΤΑ.Σ.Ε.Η. Υπήρξε σύμβουλος για τα ναρκωτικά και την νεολαία στη Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας και σύμβουλος επί θεμάτων παιδικών κατασκηνώσεων Αγίου Ανδρέα - Δημοσίων Σχέσεων – Ραδιοτηλεοπτικού Τομέα στο Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Έδωσε εξετάσεις και φοίτησε στη σχολή της Αστυνομίας Πόλεων. Κατόπιν εκπαιδεύτηκε και δραστηριοποιήθηκε κύρια στη «δίωξη» συλλαμβάνοντας ως «μυστικός» εμπόρους ναρκωτικών. Μετά από δυο σοβαρούς τραυματισμούς σε διατεταγμένη υπηρεσία νοσηλεύτηκε ως τετραπληγικός πια και μετατάχθηκε σε αναπηρική κατηγορία. Με τη βοήθεια των γιατρών του και μετά από μακρόχρονη θεραπεία ξεπέρασε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματός του.  Μετά το θέατρο, η άλλη του μεγάλη αγάπη είναι ο αθλητισμός όπου διακρίθηκε στην ελληνορωμαϊκή πάλη ως αθλητής του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και τη σκοποβολή. Ως σκοπευτής έλαβε αθλητική υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και υπήρξε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Είναι κάτοχος τεσσάρων πανελληνίων επιδόσεων (ρεκόρ) στο άθλημα της σκοποβολής και στέφθηκε τρίτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής (χάλκινο Μετάλλιο) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νόττινγχαμ. Έχει λάβει χρυσά, αργυρά, χάλκινα μετάλλια σε πανελλήνια και παγκύπρια πρωταθλήματα, αλλά και διεθνή τουρνουά. Με τα παραπάνω αθλητικά προσόντα, εργάστηκε επίσης ως κασκαντέρ και ειδικός σύμβουλος σε σκηνές δράσης – αυτοάμυνας σε κινηματογραφικές ταινίες
Φιλμογραφία
Ο προεστός του χωριού (1973)
Ψυχή και σάρκα (Εσύ κι' εγώ) (1974)
Όλοι θα ζήσουμε (1974)
Ο αυτάκιας (1982)
Μια παπαδιά στα μπουζούκια Νο2 (1985)
Το ψώνιο (1983)
Άλλος για τον Παράδεισο (1983)
Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια  (1984)
Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο3  (1984)
Ο αγκαλίτσας: Ένα εξαγόμενο κορόιδο  (1985)
Ο ροζ γάτος (1985)
Το θερμοκήπιο   (1985)
Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)
Καπετάν Μεϊντάνος (1987)
Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1987)
Πόντιος είμαι ότι θέλω κάνω (1987)
Φάκελος Πολκ στον αέρα (1988)
Το τελευταίο στοίχημα   (1989)
Oh Babylon (1989)
Ευγένιος αγνώστων λοιπών στοιχείων (1997)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/angelos.grammenos
ΑΠΟ ΤΟ http://www.livepedia.gr/

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

ΤΖΕΝΗ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τζένη Νικητοπούλου
Φιλμογραφία
Τα βήματα της φωτιάς (1971)[χορεύτρια ως ΤΖΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ]
Ελευθερία ή θάνατος (1972)
Κολασμένες ψυχές στα δίχτυα της ηδονής (1973) [Λόλα Αγγελή]

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

RITA CADILLAC

Ρίτα Κάντιλακ - Rita Cadillac 
Χορεύτρια του στριπτίζ, τραγουδίστρια και ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 18 Μαίου 1936 στο Παρίσι και το πραγματικό της όνομα, ήταν Nicole Yasterbelsky. Είχε παντρευτεί το 1963 τον παλιό πάικτη του Ολυμπιακού στο πόλο Μπάμπη Μουτσάτσο, με τον οποίο χώρισε σύντομα, αποκτώντας μια κόρη την Ανούκ. Πέθανε στις 5 Απριλίου 1995 από καρκίνο λίγο μετά από την κόρη της, που πέθανε από ναρκωτικά.
Φιλμογραφία
Αυτό το κάτι άλλο (1963)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.vice.com/gr/

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Δημήτρης Τσακίρης
Ηθοποιός, σεναριογράφος  και σκηνοθέτης.
Φιλμογραφία
Έρως και κύματα (1928)  [Πάνος Φιλίκος]
Το λιμάνι των δακρύων  (1929)
Η μπόρα (1929)
Αστέρω (1929)[Θάνος]
Μακριά απ' τον κόσμο (1930)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1932) [Μήτρος]
Τον παλιό εκείνο τον καιρό (1964)

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ

Στέλλα Βαφειάδου
Φιλμογραφία
Ο αχόρταγος (1967)
Δεν έχω δρόμο να διαβώ (1968)
Τζέιν Έυρ (1968)
Στον ίσκιο του θεού (1969)
Εσένα μόνο αγαπώ (1970)

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΑΣΚΑΣ

Γρηγόρης Δάσκας
Φιλμογραφία
Η έξοδος του Μεσολογγίου (1966)
Πάρε κόσμε (1967)[στο νοσοκομείο]
Τρελός, παλαβός και Βέγγος (1967)ως Γρηγόρης Βάσκας
Χαϊδάρι: 3,30 αποδράσατε (1967)
Οι γενναίοι του Βορρά  (1970)

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΝΕΡΗΣ

Ηλίας Μαρνέρης
Χορευτής. Ζούσε για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ. Πέθανε το 2016.
Φιλμογραφία
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)
Σχολή για σωφερίνες (1964)
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)
Ραντεβού στον αέρα (1966)
Θυσία (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
Ο αδελφός μου ο λόρδος (1966)
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967)
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Η παριζιάνα (1969)
Σ' αγαπώ (1971)
Εθνική παπάδων (1984)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΘΕΜΗΣ ΜΑΝΕΣΗΣ

Θέμης Μάνεσης
Ο Θέμης Μάνεσης (Αθήνα, 1945 – 22 Φεβρουαρίου 2017) ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Αποφοίτησε από τη θεατρική σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη το 1969 και πραγματοποίησε την πρώτη του θεατρική εμφάνιση με τον θίασο των Νίκου Ρίζου, Κώστα Βουτσά, Μάρως Κοντού και Γιάννη Βογιατζή σε ηλικία μόλις 25 ετών. Από τις συμμετοχές του σε παραστάσεις ξεχωρίζει η συνεργασία του με το Κεντρικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (2000) στον Πλούτο του Αριστοφάνη, όταν υποδύθηκε το ρόλο του Συκοφάντη. Πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, βιντεοταινίες, ενώ υπήρξε και συμπαρουσιαστής στο τηλεοπτική παιχνίδι «Κόντρα Πλακέ» που παρουσίαζε ο Σπύρος Παπαδόπουλος (1996). Επίσης, σε θεατρικές παραστάσεις που προβλήθηκαν από την τηλεόραση, όπως «Η Χαρτοπαίχτρα», «Υπόγειο» κ.α. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στο σίριαλ «Οι Αυθαίρετοι», όπου υποδυόταν έναν «μάγκα» φορτηγατζή. Η τελευταία του εμφάνιση στην τηλεόραση πραγματοποιήθηκε στη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» το 2014. Απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή στις 22 Φεβρουαρίου του 2017, σε ηλικία 72 ετών.
Φιλμογραφία 
Οι αμαρτωλοί (1971)[φίλος Νομικού]
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980)
Παραγγελιά! (1980) [ταξιτζής]
Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980)
Οι απέναντι (1981) [Μιχάλης]
Φυλακές ανηλίκων (1982) [Νώντας Μπακαλάκος]
Φυλακές ανηλίκων Νο2   (1984)
Η γυναικάρα από το Κιλκίς (1985) [Σήφης]
Θεόφιλος   (1987)
Κόκκινος δράκος (1998)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ