ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΝΑ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Άννα Ραυτοπούλου
Γεννήθηκε το 1916 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μέλος του Σ.Ε.Η από το 1936. Σύζυγος του Θάνου Κωτσόπουλου. Από το 1951 έως το 1966 έλαβε μέρος σε 37 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.
Φιλμογραφία
Παιδιά της Αθήνας (1947)[Καλλιρόη, σύζυγος Γιώργου Μακρίδη]
Ο μεθύστακας (1949)
Μια νύχτα στον Παράδεισο (1951) [Κα Δαμιανού]
Ο φαταούλας (1952)[Αρετή]
Όνειρα κοριτσιών (1953)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Σαρακατσάνισσα (1959)[Κατερίνα, σύζυγος Στέφου Τσεκούρα]
Καραγκιόζης, ο αδικημένος της ζωής (1959)
Ο ξένος της νύχτας (1960)[σύζυγος κυρ Νικολού, μητριά των παιδιών του] 
Ο Λέων της Σπάρτης (1962) [Toris]
Une balle au coeur (1966)

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΕΜΠΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Μπέμπα (Πόπη) Κυριακίδου
Τραγουδίστρια και ηθοποιός, που έκανε μεγάλη καριέρα τις δεκαετίες '50 και '60. Είχε παντρευτεί  τον Μανώλη Χιώτη (1967-70) μετά το χωρισμό του από τη  Μαίρη Λίντα το 1966. Πέθανε στις 20 Μαίου 2019.
Φιλμογραφία
Ο Καπετάν Σοροκάδας (1953)
Γλέντι - λεφτά κι αγάπη (1955)
Δολάρια και Ονειρα  (1956) Ηθοποιός
Ο γυναικάς (1957) [Λόλα]
Έρωτας... με δόσεις (1959) [Μπέμπα]
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962)

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ

Γρηγόρης Τσουμάκης
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη το 1964.
Φιλμογραφία
Αμφιβολίες (1964)
Ο τάφος των εραστών (1968)
Η λιτανεία των ηρώων (1970)
Για μια χούφτα τουρίστριες (1971) [Νίκος]
Ως την τελευταία στιγμή / Το μεγάλο παιχνίδι (1972)
Επιχείρηση Κράιπε ο τάφος του Γ΄ Ράιχ (1972)

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Άση Μιχαηλίδου
Φιλμογραφία
Αλλού τα κακαρίσματα... (1960)
Η κυρία δήμαρχος (1960)
Βοήθεια... με παντρεύουνε! / Οικογένεια Παπαδόπουλου (1961) [Παγώνα]
Ήρθες αργά (1961)
Τα δίχτυα της ντροπής (1965)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)[Λέλα]
Πονηρός πράκτωρ Καραγκιόζης (1966)
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967) [Μέλπω]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)[Μέλπω]

ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΝΑΣ

Νίκος Μπίνας
Ο Νίκος Μπίνας είναι Έλληνας ηθοποιός Θεάτρου, Κινηματογράφου και τηλεόρασης και καθηγητής Δραματικής Τέχνης. Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1936 στο χωριό Αργιθέα των Αγράφων Νομού Καρδίτσας.
Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών Θεσσαλονίκης και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Σπούδασε θέατρο στην Επαγγελματική Δραματική Σχολή του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου) όπου αποφοίτησε το 1965. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου και κινηματογράφου σε Αγγλία και Ιταλία. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Ιδρυτών Δραματικών Σχολών, της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου.
Μέχρι το 1970 υπήρξε Διευθυντής και καθηγητής της Επαγγελματικής Δραματικής Σχολής του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου). Το 1970 ίδρυσε την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών Νίκος Μπίνας.
Δίδαξε ιστορία θεάτρου και δραματολογία στις Δραματικές Σχολές Άγγελου Γιαννούλη και Ονούφριου Σώκου, καθώς και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και στα θεατρικά εργαστήρια Βασίλη Διαμαντόπουλου, Αρτέμη Μάτσα και Δήμων Ηλιούπολης, Ζωγράφου και Περιστερίου. Δίδαξε επίσης για πολλά έτη υποκριτική και θεωρητικά στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή - Τράγκα και στο Θεατρικό Εργαστήρι. Το 1992 ίδρυσε μαζί με συνεργάτες του την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΡΑΜΠΑ» στην οποία δίδαξε, όπως δίδαξε και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ίασμος - Βασίλης Διαμαντόπουλος», αλλά και Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης της «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ».
Εμφανίσθηκε στους θιάσους : Μ. Κατράκη, Α. Αλεξανδράκη, Λίνου Καρζή, Γιάννη Γκιωνάκη, Γιάννη Μιχαλόπουλου – Χριστίνας Σύλβα, Γ. Μεσσάλα, Ά. Σιδεράτου, Κώστα Πρέκα, Δ. Τόκα κ.α. Συμμετείχε επίσης σε πλήθος κινηματογραφικές ταινίες, βιντεοταινίες, αλλά και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές. Έχει πλούσιο λογοτεχνικό και συγγραφικό έργο, ενώ δημοσιεύει τακτικά άρθρα σε εφημερίδες 
Φιλμογραφία
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968)
Το... θύμα (1969)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Ο Αστραπόγιαννος (1970)
Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972)
Επικίνδυνοι εραστές (1972)
Ο τσαρλατάνος (1973)
Τα χρόνια της οργής (1973)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1974)
Ένα τανκς στο... κρεββάτι μου (1975)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)
Ο φαλακρός μαθητής (1979)
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Άγρια τριαντάφυλλα (1996)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


ΚΙΚΗ ΔΑΛΑΚΟΥ

Κική Δαλάκου
Φιλμογραφία
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
Κρίμα... το μπόι σου (1970)
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970)
Ο τρελός της πλατείας αγάμων (1970)
Ο παιχνιδιάρης (1970)
Ένα αγόρι... αλλοιώτικο απ’ τ’ άλλα (1971)
Ζήτημα ζωής και θανάτου (1973)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979) [Ασπασία]

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΛΑΠΑΚΗ

Αταλάντη Κλαπάκη
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1946. Σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Κλεφτόγιαννη.
Φιλμογραφία
Έμπαινε Μανωλιό (1970)
Ένα μπουζούκι αλλιώτικο από τ' άλλα (1970)
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)
Κρίμα το μπόι σου (1970)
Ο τρελοπενηντάρης (1971)
Οι τρεις ψεύτες (1970)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Φλογισμένη σάρκα (1971)

ΕΥΗ ΜΑΡΑΝΤΗ

Εύη Μαράντη
Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1941 στην Αθήνα. Από το 1960 έως το 1974, έκανε καριέρα στην Ιταλία (έπαιξε σε 20 ταινίες).
Φιλμογραφία
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)[Θηρεσία]
Λαός και Κολωνάκι (1959)

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΑΘΕΡΙΝΟΣ

Νίκος Αθερινός
Γεννήθηκε το 1942. Θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Γόνος πάμπλουτης οικογένειας από την Αλεξάνδρεια, ασχολήθηκε με τις θεατρικές επιχειρήσεις. Υπήρξε περίοδος που είχε στην κατοχή του τέσσερα αθηναϊκά θέατρα, τα «Λουζιτάνια», «Μινώα», «Ρουαγιάλ», «Ακάδημο». 
Συνεργάστηκε με τους πλέον σπουδαίους κωμικούς ηθοποιούς της επιθεώρησης σε παραστάσεις έργων που έγραφε ο ίδιος τα κείμενα και τις σκηνοθετούσε. Την αγάπη του για το θέατρο πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού λόγω χρεών έκανε δυόμισι χρόνια φυλακή. Του συμπαραστάθηκε με όλες της τις δυνάμεις η γυναίκα του, Λουίζα Μελίντα, η οποία έφτασε να εργάζεται σε τυπογραφείο για να αντιμετωπίσει τα έξοδα. Όταν εξέτισε την ποινή του, η Λουίζα πούλησε το πανάκριβο ρετιρέ της στο Χαλάνδρι για να αποπληρώσει τα χρέη του. Τα τελευταία χρόνια ζούσαν σε ένα διαμέρισμα με ενοίκιο, επί της οδού Φυλής, βγάζοντάς τα πέρα πολύ δύσκολα. Έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη. Πέθανε στις 15 Αυγούστου 2011.
Φιλμογραφία
Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε (1968)
Ο αχαϊρευτος (1970)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://vlahopoulou.blogspot.bg/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.espressonews.gr/

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ





























































































Έπαιξε σε κάποιες ταινίες του Θανάση Βέγγου (απλώς εμφανιζόταν ή μιλούσε ελάχιστα). Προφανώς ήταν μέλος του συνεργείου κινηματογράφησης. Επίσης εμφανίστηκε και ως παντοπώλης στη ταινία ''Ο πρόσφυγας'' (1969).Ίσως ονομάζεται Στάθης Αλεξίου ή Ηλίας Γεωργιάδης ή Τάκης Ιωαννίδης ή  Μάλας Γιάννης ή Στάθης Αλεξίου ή  Τάκης Ζαχαράκης.
Αν κάποιος γνωρίζει ποιος είναι, ας μας πληροφορήσει σχετικά.

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΟΤΑ ΦΙΟΡΑΚΗ

Νότα Φιοράκη
Φιλμογραφία
Ψευτοθόδωρος (1963)
Το δόλωμα (1964)[χορεύει ανατολίτικα]
Ο παπατρέχας (1966)
Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966)
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)
Πάρε κόσμε (1967)
Το ΠΡΟ-ΠΟ και τα μπουζούκια (1968)