ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

Κώστας Τσάκωνας
Ο Κώστας Τσάκωνας υπήρξε αυτοδίδακτος ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου  1943 στην Αθήνα και άφησε την τελευταία του πνοή στις 4/11/2015. Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζιρίνη.  Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ρόλος στην ταινία "Μάθε παιδί μου γράμματα". Ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 και από τότε δεν ήταν πλέον σε θέση να εργασθεί στο θέατρο. Σε ηλικία 72 ετών ο κωμικός, πέντε χρόνια μετά από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια και ενώ πάλευε με τον καρκίνο, κατέληξε. 
Φιλμογραφία
Ιωάννης ο βίαιος (1973)
Λάβετε θέσεις (1973)
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978)
Βέγγος, ο τρελός καμικάζι (1980)
Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980)
Μάθε παιδί μου γράμματα (1981)
Στο δρόμο του θεού (1982)
Χούλιγκανς: Κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα! (1983)
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984)
Εθνική παπάδων (1984)
Θηλυκό θηριοτροφείο (1984)
Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο3 (1984)
Ροκάκιας την ημέρα... το βράδυ καμαριέρα (1984)
Οι Πόντιοι (1985)
Η γυναικάρα από το Κιλκίς (1985)
Επάγγελμα γυναίκα μια ζωή πατίνι (1986)
Λόρδαν ο βάρβαρος (1987)
Πόντιος είμαι ότι θέλω κάνω (1987)
Όλγα Ρόμπαρντς (1989)
Αθηναίοι (1990)
Ο δραπέτης του φεγγαριού (1994)
Φτηνά τσιγάρα (2000)
Αλέξανδρος και Αϊσέ (2001)
Ιλουστρασιόν (2006)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΒΕΡΑ ΒΑΣΔΕΚΗ

Βέρα Βασδέκη 
Γεννήθηκε το 1918 στην Αίγυπτο. Ξεκίνησε πολύ νέα ως εξαιρετικό ταλέντο από τη "Μάντρα" του Αττίκ, που υπήρξε φυτώριο πολλών επιφανών καλλιτεχνών του μουσικού θεάτρου. Σπούδασε μετά στη Δραματική Σχολή Σαραντίδη. Επαγγελματικά πρωτοεμφανίστηκε το 1946 με τον θίασο Αυλαία στο θέατρο "Κοτοπούλη" όπου παρέμεινε για περίπου δέκα χρόνια. Ενδιαμέσως είχε συνεργασίες με τον θίασο της κυρίας Κατερίνας και τον θίασο Ελένης Χατζηαργύρη-Γιώργου Παππά. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους θιάσους του Νίκου Χατζίσκου και του Ιορδάνη Μαρίνου. Με την επόμενη συμμετοχή της, στο "Θυμελικό Θίασο" του Λίνου Καρζή, εμφανίστηκε σε έργα αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας. Το 1970 συνέπραξε με τη Λιάνα Μιχαήλ, ενώ οι τελευταίες της εμφανίσεις ήταν με τον θίασο Κ.Παυλάκη-Ιωάννας Αρώνη. Πέθανε στις  4 Απριλίου 2003.
Φιλμογραφία
Το τραγούδι του πόνου (1953)[Ελένη Βάλβη]
Βαβυλωνία (1970) [Τζουσεππίνα]
Κατηγορώ τη ζωή (1972) [Μάρθα Χατζηθωμά] 
Εσμέ η Τουρκοπούλα (1974)  [μητέρα της Εσμέ]

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

Τζούλια Μπούκα -Ζαφειράκη 
Γεννήθηκε το 1922. Τέλειωσε τις σπουδές της κατά τη διάρκεια της Κατοχής και πρωτοεμφανίστηκε από το 1948 με το θίασο του Αδαμάντιου Λεμού. Ακολούθησε η συνεργασία της με τον θίασο του Μάνου Κατράκη ("Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο"). Αργότερα συμμετείχε σε περιοδεία με τον θίασο του Π. Γιαννακού. Μέχρι το 1970 εμφανίστηκε και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες.
Φιλμογραφία
Το τραγούδι του πόνου (1953)[δεσποινίς Ερασμία]
Αρπαγή της Περσεφόνης (1956) [μια Κατωχωρίτισα]
Γραφείο Συνοικεσίων (1956)  [στην τσαντιά στον Κήπο Μουσείου
Το παιδί του δρόμου (1957)   [μητέρα της Βάνας]
Όλα για το παιδί της (1958)
Χωρίς μητέρα (4 αδέλφια) (1961)  [Τζούλια]   
Το φθινόπωρο μιας καρδιάς (1969) [γραμματέας τεχνικού γραφείου]
Η λιτανεία των ηρώων (1970)