ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣ

Ηλίας Κατέβας
Φιλμογραφία
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Θανάση πάρε τ' όπλο σου (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Ο τσαρλατάνος (1973)
Αληθινή ηδονή (1974)
Η αμαρτία στο κορμί της (1974)
Ισιδώρα (1975)
Υποταγή στη σάρκα (1975)
Αφήγηση περιπέτεια γλώσσα σιωπή (1979)
Ο χαφιές (1984)
Πέτρινα χρόνια (1985)
Φάκελος Πολκ στον αέρα (1988)
Οι γενναίοι της Σαμοθράκης (2003)

ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΣΚΑ

Ειρήνη Τούσκα
Χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου -
Φιλμογραφία
5.000 ψέμματα (1966)
Η Στεφανία (1966)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966)
Ο ψεύτης (1968)
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

ΜΠΕΤΥ ΔΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μπέτυ (Μπέσυ) Δακοπούλου 
Φιλμογραφία
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει (1963)
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963)[Νίκα]
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης   (1963)[κοπέλλα με τη γούνα]

ΤΖΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ


Τζένη Κυριακού
Φιλμογραφία
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963)
Ένας χίππυς με τσαρούχια (1970)


ΑΡΤΕΜΙΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο 1940 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1964 μετανάστευσε στην Ιταλία, όπου παντρεύτηκε και εγκατέλειψε το θέατρο. 
Φιλμογραφία
Αμόκ (1963)
Η ψεύτρα (1963)
Ίλιγγος (1963)
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963) 

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΣΤΕΛΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΤΣΟΛΑΚΑΚΗΣ


Στέλιος (Σάκης)Τσολακάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα (το 1932 ή το 1933) και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Επιθεωρησιογράφος και σεναριογράφος και στιχουργός («Θα φέρω γύρω τους μαχαλάδες», (Ζαμπέτας), «Ψεύτικη αγάπη», «Γιατί να σ’ αγαπώ», «Φεύγω μόνος μου», «Τα ματάκια μου»). Σκηνοθέτησε την ταινία ''Τέρμα τα δίφραγκα'' (1962). Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βίκυ Παππά.
Φιλμογραφία
Ο άνθρωπος του τρένου (1958)
Τα ντερβισόπαιδα (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα  (1960)
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Νίκος-κουρέας και σκηνοθέτης της ταινίας]
Οι κατεργάρηδες (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)[πρόεδρος δικαστηρίου]
Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964)[Λάκης ή Τσιπόνε, αρχικαμαρώτος κρουαζιερόπλοιου]
Η μοδιστρούλα  (1964)   
Διπλοπεννιές (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
Φως... νερό... τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Ο ανακατωσούρας (1967)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971) 
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)
Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)
Ο Πατούχας (1972)
Το πιο γρήγορο μπουζούκι (1973)  
Παραλάβατε Διορισμόν (1996)  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

ΛΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Λούλα Ιωαννίδου
Γεννήθηκε το 1921 και πέθανε το 1984. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1940. Ηθοποιός με αξιόλογη καριέρα στο ραδιοφωνικό θέατρο. Από το 1949 έως το 1971 έλαβε μέρος σε 10 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου. Πέθανε το 1984.
Φιλμογραφία
Ματωμένα Χριστούγεννα (1951) [Μαρία]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Ο παρθένος (1966)
Όνειρο απατηλό (1968)
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σεβασμία Παναγιωτοπούλου
Φιλμογραφία
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957)
Το αγρίμι (1960)[κυρά Νίτσα]
Μυρτιά (1961)
Κορίτσια της Αθήνας (1961)
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961)
Δουλειές του ποδαριού (1962)
Γαμπρός για κλάματα (1962)
Οι αετονύχηδες / Μη βαράτε όλοι μαζί (1962)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963)
Μας κρύβουν τον ήλιο (1963)
Τερέζα (1963)
Η καρδιά της μάνας (1963)
Το φυλαχτό της μάνας (1965)
Βάνα (1965)[ΩΣ ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ]
Η βουλευτίνα (1966)
Λουίζα (1966) [από αυτήν νοίκιασαν το σπίτι στη Φιλοθέη για την Λουίζα]
Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967)
Ουδείς αναμάρτητος (1967)
Ο φιγουρατζής  (1968)
Ο παλιάτσος (1968)[στην επίδειξη]
Λάουρα (1968) 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΜΕΝΙΔΗΣ


Θόδωρος (Θεόδωρος) Καμενίδης
Τραγουδιστής και ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1919 και πέθανε το 1963.
Φιλμογραφία
Ψιτ...κορίτσια! (1959)[κ. Τασσόπουλος, υπεύθυνος θεάτρου-απέρριψε τη δουλειά του Αλέκου]
Τα κίτρινα γάντια (1960)
Τσακιτζής, ο προστάτης των φτωχών (1960)
Ο θάνατος θα ξανάρθει (1961)
Βασιλιάς της γκάφας (1962)
Το γέλιο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1963)


Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΛΙΛΙΑΝ ΣΟΥΡΤΖΗ

Λίλιαν (Λίλια ή Ευαγγελία) Σουρτζή
Γεννήθηκε το 1943.Ξεκίνησε την καριέρα της το 1960 από το θίασο Μαίρης Αρώνη και συνέχισε με τους θιάσους Αναλυτής-Ρηγόπουλου, Μαρίκας Νέζερ και Νίκου Αθερινού, αλλά τελείωσε μάλλον πρόωρα αφού μετά το 1966 η πορεία της χάνεται.
Φιλμογραφία
Ο παλληκαράς (1961)
Η νύφη τό σκασε... (1962)
Ταξίδι (1962) [Ως Σούρτζη]
Αμόκ (1963)
Χωρίς ταυτότητα (1963)[νοσοκόμα ΩΣ ΜΑΡΘΑ ΣΟΥΡΤΖΗ]
Έκλεψα τη γυναίκα μου (1964)
Διαζύγιο αλά ελληνικά (1964) 
Η βίλα των οργίων (1964) [Ουρανία]
Ιστορία μιας ζωής (1965)[υπηρέτρια που ψάχνει για δουλειά]
Υπάρχει και φιλότιμο (1965)[υπηρέτρια]
Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966)

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΟΣ

Γιώργος Διαλεγμένος
Ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940  και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1962. Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο και στη συνέχεια φεύγει για το Παρίσι. Πολύ σύντομα γίνεται πασίγνωστος σαν φωτομοντέλο και επιστρέφει στην Ελλάδα αρχίζοντας ουσιαστικά τη θεατρική του σταδιοδρομία. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Σκηνοθέτησε έργα του στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Ιωαννίνων και Κρήτης. 
Φιλμογραφία
Κατηγορώ τους ανθρώπους (1965)
Εκείνος κι εκείνη (1967)
Οι βοσκοί της συμφοράς  (1967) [Θάνος Ζέκος]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
Βλέπε Λουκιανός (1970)
Κρανίου τόπος (1973)
Τα χρώματα της ίριδος (1974) [Νίκος Λαγούδης]
Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978) [Σάκης]
Ζωή (1995)
Αυτή η νύχτα μένει (1999) [«πόντικας»]
Εφήμερη πόλη (2000)
Το μυστικό του Νοέμβρη (2002)
Πανδώρα (2006) [Ιορδάνης]
Τρεις στιγμές (2008)

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

ΤΑΣΟΣ ΔΑΡΕΙΟΣ


Τάσσος (Τάσος) Δαρείος (Δαρίος)
Τάσος Δαριώτης
Γεννήθηκε το 1916. Ηθοποιός της πρόζας που έγινε μέλος του Σ.Ε.Η. ΤΟ 1935.
Φιλμογραφία
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957)
Μόνο για μια νύχτα (1958)[πελάτης Άννας-φεύγουν παρέα από το καμπαρέ]
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958)
Το τρελοκόριτσο (1958)
Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας  (1958) 
Κέφι γλέντι και φιγούρα (1958)
Μπουμπουλίνα (1959)
Ναυάγια της ζωής (1959)
Νταντά με το ζόρι (1959)[κ. Στρατίδης]
Το νησί της αγάπης (1960)
Συνοικία το «όνειρο» (1961)
Ο λουστράκος   (1962)[αστυνομικός]
Το ημερολόγιο της κατοχής (1962)
Θρίαμβος (1962)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)[σταθμάρχης σταθμού Λάρισας]
Η κραυγή μιας αθώας (1969)
Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
Το παιδί της μαμάς  (1970) 
Μια ζωή χωρίς αγάπη (1970)
Αλαλούμ (1982)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΑΙΡΗΣ


Δημήτρης Κλαίρης (Κλέρης)
Φιλμογραφία
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Η δίκη ενός αθώου (1969)
ΟΧΙ (1969)
Κατηγορώ το κορμί μου    1969    (ζιγκολό)
Το ανθρωπάκι (1969)
Καυτή εκδίκηση (1969)
Νατάσα (1970)  [Αλέξης Καρέλας]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.mixanitouxronou.gr/

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΜΑΡΟΥΛΑ ΡΩΤΑ

Μαρούλα Ρώτα
Η Μαρούλα Ρώτα υπήρξε δραστήριο μέλος του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου,ενώ σημαντικό ήταν και το έργο της ως συγγραφέας θεατρικών έργων για παιδιά. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλοκαιρίνειου Διαγωνισμού. Πρωτογνώρισε τη σκηνή του θεάτρου στα παιδικά της χρόνια από το "Λαϊκό Θέατρο" του πατέρα της στο Παγκράτι (1930 - 1938). Ως παιδί πήρε μέρος σε αρκετές παραστάσεις, όπως στο έργο "Δον Κάρλος" του Σίλερ στο Εθνικό Θέατρο. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή "Θεατρικό Σπουδαστήριο" και πήρε μέρος στις παραστάσεις που έδινε ο θίασος της σχολής στην Αθήνα. Η Μαρούλα Ρώτα πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση στην ΑΘήνα και στην Αρκαδία.
Από το τέλος του πολέμου και ως την ημέρα που η Μαρούλα Ρώτα έφυγε από τη ζωή, δεν έπαψε να δραστηριοποιείται έντονα στην πολιτιστική ζωή της χώρας μέσα από την τέχνη του ηθοποιού και του συγγραφέα. Η πιο πρόσφατη θεατρική της εμφάνιση καταγράφεται στο έργο "Ληστεία" που ανέβασε το "Θέατρο 28" το 1995. Ενώ το παιδικό θεατρικό έργο "Οι τρεις γοργόνες και ο δράκος" ανέβαινε επί σειρά ετών, γοητεύοντας τους μικρούς θεατρόφιλους. Εξάλλου, η Μαρούλα Ρώτα είναι ευρύτερα γνωστή και από τις συμμετοχές της σε τηλεοπτικές παραγωγές. Σύζυγος του Ιάκωβου Ψαρά. Απέκτησε μια κόρη.
Πέθανε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996 και κηδεύτηκε στην Κόρινθο.
Φιλμογραφία
Η Νάνσυ την... ψώνισε! (1960)[Λισάβω-γειτόνισσα Ασπασίας]
Θρίαμβος (1962)
Ο κύριος σταθμάρχης (1972)
Ζωή χαρισάμενη (1993)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://eliaserver.elia.org.gr:8080/LSelia/images_View/1E31.126.JPG
ΑΠΟ ΤΟ http://www.rizospastis.gr/