ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΣΤΕΛΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΤΣΟΛΑΚΑΚΗΣ


Στέλιος (Σάκης)Τσολακάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα (το 1932 ή το 1933) και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Επιθεωρησιογράφος και σεναριογράφος και στιχουργός («Θα φέρω γύρω τους μαχαλάδες», (Ζαμπέτας), «Ψεύτικη αγάπη», «Γιατί να σ’ αγαπώ», «Φεύγω μόνος μου», «Τα ματάκια μου»). Σκηνοθέτησε την ταινία ''Τέρμα τα δίφραγκα'' (1962). Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βίκυ Παππά.
Φιλμογραφία
Ο άνθρωπος του τρένου (1958)
Τα ντερβισόπαιδα (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα  (1960)
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Νίκος-κουρέας και σκηνοθέτης της ταινίας]
Οι κατεργάρηδες (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)[πρόεδρος δικαστηρίου]
Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964)[Λάκης ή Τσιπόνε, αρχικαμαρώτος κρουαζιερόπλοιου]
Η μοδιστρούλα  (1964)   
Διπλοπεννιές (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
Φως... νερό... τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Ο ανακατωσούρας (1967)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971) 
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)
Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)
Ο Πατούχας (1972)
Το πιο γρήγορο μπουζούκι (1973)  
Παραλάβατε Διορισμόν (1996)  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: