ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ























































































































Κομπάρσος

Μπορεί να ονομάζεται Παναγιωτόπουλος Κώστας ή Ε. Αγγελής.Τον βρήκαμε σε 36 ταινίες. 
Φιλμογραφία
Κορόιδο γαμπρέ (1962)[ενδιαφέρεται να αγοράσει το σπίτι απέναντι από τον Αυλωνίτη]
Ανήσυχα νειάτα (1963)[ακροατήριο δικαστηρίου]
Τα κόκκινα φανάρια (1963)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)[πελάτης εστιατορίου]
Η ψεύτρα (1963)[στο συμβούλιο με τον Παπαγιαννόπουλο]
Έκλαψα πικρά για σένα (1964)[με τον Νέγκα τότε που ένα αυτοκίνητο χτυπάει την Γιαννακοπούλου]
Δεσποινίς διευθυντής (1964)[καλεσμένος στο πάρτι]
Οι κληρονόμοι (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)[καλεσμένος]
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1967)
Νύχτα γάμου (1967)[πελάτης κέντρου διασκέδασης ξενοδοχείου]
Αντίζηλοι (1967)[πελάτης κέντρου διασκέδασης και καλεσμένος στο γάμο]
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967)[περαστικός στην Πλάκα]
Εκείνος κι εκείνη (1967)[καλεσμένος]
Μανωλάκης ο τέντυ μπόϊ (1967)[καλεσμένος]
Άδικη κατάρα (1967)[μέλος δικαστηρίου]
Ο τρελός τα έχει 400 (1968)[γιατρός]
Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968)
Ο πεθερόπληκτος (1968)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968)[Ανδρέας]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1969)[στην ομιλία για την κηδεία του Κωνσταντάρα]
Δόκτωρ Ζιβέγγος (1968)[κρυμμένος με τον Βέγγο, βλέπουν τον Τσαγανέα]
Τα δυο πόδια σ΄ένα παπούτσι (1968)[στο σταθμό των τρένων]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)[παίζει χαρτιά]
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968) [καλεσμένος]
Η λεωφόρος του μίσους (1968)[ύποπτος]
Όλγα αγάπη μου (1968)[καλεσμένος]
Ο τυχεράκιας (1968) [πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Ο Μικές παντρεύεται (1968)[καλεσμένος]
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969)[στο θέατρο]
Γυμνοί στο δρόμο (1969)[κ. Κουμαριανός]
Ληστεία στην Αθήνα (1969)[συνεργάτης Σταρένιου]
Ο πρόσφυγας (1969)[μέλος δικαστηρίου]
Τα δυο πόδια σ' ένα... παπούτσι! (1969)[στο σταθμό των τρένων]
Ο απίθανος (1970)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΝΕΤΤΑ

Φωτεινή Μανέττα (Μανέτα)
Από το 1960 έως το 1996 έλαβε μέρος σε 66 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Ο καμπούρης (1966)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.nt-archive.gr/

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ

Αγγελική Κυριακάκη
Η πολύ όμορφη Αγγελική Κυριακάκη εμφανίστηκε στον ελληνικό κινηματογράφο το 1974. Αυτή τη χρονιά παίζει σε τρεις ταινίες, το ''Διεστραμμένο Τρίγωνο'' του Γιώργου Νομικού, το ''Διεστραμμένοι Πόθοι'' του Ηλία Μυλωνάκου και το ''Ηδονή της Διαστροφής'' του Στράτου Μαρκίδη. Το 1975 εκτός από «διεστραμμένη» γίνεται και «διεφθαρμένη» και παίζει σε άλλες τρεις ταινίες, το ''Αννίτα'', η ''Διεφθαρμένη'' (κάνει την Αννίτα) του Γιώργου Καβαγιά, το ''Διεστραμμένες Γυναίκες'' του Ηλία Μυλωνάκου και το Τα ''Είδωλα'' του Όμηρου Ευστρατιάδη. Το 1976 κλείνει τον κύκλο της διαστροφής με την ταινία ''Έξι Διεστραμμένες Ζητούν Δολοφόνο'' (1976) του Παναγιώτη Κωνσταντίνου στο οποίο μαζί με την Τίνα Σπάθη και την Άντα Βαρθολομαίου αποτελούν τις… έξι διεστραμμένες. 
Φιλμογραφία
Ηδονή της διαστροφής   (1974)
Η αλήθεια είναι πικρή (1974)
Διεστραμμένοι πόθοι (1974)
Διεστραμμένο τρίγωνο   (1974)[Ελένη]
Τα είδωλα (1975)
Διεστραμμένες γυναίκες (1975)[Καίτη]
Αννίτα, η διεφθαρμένη   (1975)[Αννίτα]
Έξι διεστραμμένες ζητούν δολοφόνο (1976)[Νάνσυ]
Ανατολική Περιφέρεια  (1979)    
ΑΠΟ ΤΟ https://www.bourdela.com/

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΠΕΚΟΣ

Κώστας Τσαπέκος
Γεννήθηκε στη Δράμα το 1944.Σπούδασε θέατρο στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν" και στη σχολή Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε σαν ηθοποιός σε θιάσους της Θεσ/κης και της Αθήνας των Φέρτη-Καλογεροπούλου, Αγγ. Αντωνόπουλου, του θεάτρου Τέχνης, της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Γιώργου Αρμένη στο ανέβασμα του έργου "Νταν" του Δημήτρη Κορδάτου.. Το '79 άνοιξε μαζί με τον επίσης πρόωρα χαμένο δραμινό ηθοποιό Σταύρο Καλάρογλου, το θρυλικό μπαρ "Dada" στα Εξάρχεια. Συμμετείχε σε διάφορες ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και δίδασκε υποκριτική στη δραματική Σχολή Βεάκη. Απ το 2002 έμενε μόνιμα στα Αποίκια της Άνδρου και ως σκηνοθέτης συμμετείχε στον Θεατρικό όμιλο Άνδρου. Το 2009 δημιούργησε τη Λαική Σκηνή Άνδρου και σαν καλλιτεχνικός δ/ντης και σκηνοθέτης ανέβασε αξιόλογα έργα.  Πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου 2018.
Φιλμογραφία
Ένα τανκς στο... κρεββάτι μου (1975)
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982)
Γενέθλια πόλη (1987)
Τοπίο στην ομίχλη (1988)
Μεταίχμιο (1994)
ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK AYTOI "OI ΩΡΑΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ."..- OTAN ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ..https://www.facebook.com/groups/108590691626/?fref=nf

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

ΡΕΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

Ρένα Παγκράτη
Η Ρένα Παγκράτη (13 Μαρτίου 1949 - 25 Ιουνίου 1998) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε πολλές βιντεοταινίες της δεκαετίας του '80. Γεννήθηκε το 1949 στη Δάφνη, έχοντας καταγωγή από την Κέρκυρα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη. Οι πρώτες της εμφανίσεις σε ταινίες ξεκίνησαν από μικρή ηλικία, όταν ως «παιδί-θαύμα» έπαιξε στις ταινίες του Γιώργου Αρίωνα «Η γέφυρα της ευτυχίας» και «Όταν η ευτυχία προστάζει». Συμμετείχε ακόμα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα παραμύθια της θείας Λένας», με την Αντιγόνη Μεταξά. Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε όταν ακόμη έπαιζε με το συγκρότημα «Νοστράδαμος» και την ανακάλυψε ο Γιάννης Δαλιανίδης, που ευθύς της έδωσε το ρόλο χίπισσας Κάθριν, στη σειρά «Λούνα Παρκ». Τον ίδιο καιρό εμφανίστηκε σε αντίστοιχους ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη («Βασικά καλησπέρα σας», «Καμικάζι αγάπη μου» κ.ά.) και της Ρένας Βλαχοπούλου. Ασχολήθηκε ακόμη με την επιθεώρηση και τη δισκογραφία. Πέθανε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1998 από φαρμακευτική δηλητηρίαση. Ο θάνατός της ήταν αυτοκτονία, απόρροια της οικονομικής ανέχειας και της ανεργίας της τα τελευταία χρόνια. Σε σχετική επιστολή που βρέθηκε η ηθοποιός ανέφερε ότι εκτός από πολύ λίγους συναδέλφους της, κανένας άλλος δεν θέλησε να την προσλάβει. Η ζωή της μακριά από το σανίδι ήταν αυτό που την έφερε σε οικονομικό και προσωπικό αδιέξοδο. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.
Φιλμογραφία
Η γέφυρα της ευτυχίας (1964)
Όταν η μοίρα προστάζει (1964)
Γυναίκες στα όπλα (1979)
Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980)
Απίθανοι αλλοιώτικοι κι ωραίοι.... (1982)
Βασικά... καλησπέρα σας: Οι ραδιοπειρατές (1982)
Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος    (1982)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Έλα να... γυμνωθούμε ντάρλινγκ (1984)
Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια   (1984)
Ο Δυναστείας (1985)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ

Τώνια Μαρκετάκη
Η Αντωνία (Τώνια) Μαρκετάκη (28 Ιουλίου 1942 - 26 Ιουλίου 1994) ήταν Ελληνίδα σκηνοθέτρια, μία από τις σημαντικότερες της γενιάς της. Σπούδασε στην κινηματογραφική σχολή IDHEC και αρχικά εργάσθηκε ως κριτικός κινηματογράφου, κατά τα έτη 1963 - 1967. Αντιτάχθηκε στη στρατιωτική χούντα και εντάχθηκε στο αντιστασιακό "Πατριωτικό Μέτωπο".Συνελήφθη και καταδικάστηκε από στρατοδικείο, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει και να διαφύγει στο Αλγέρι, όπου εργάσθηκε σαν παραγωγός ταινιών για αγρότες (1969 - 1971). Μετά τη Μεταπολίτευση του 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα, συμμετείχε στο συνδικαλιστικό κίνημα και εκλέχθηκε πρόεδρος του συλλόγου των ελλήνων σκηνοθετών. Στο ενεργητικό της καταγράφηκαν τρεις ταινίες μεγάλου μήκους. Για το έργο της ''Ιωάννης ο βίαιος'' τιμήθηκε με βραβείο σκηνοθεσίας και σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Δικά της είναι επίσης τα έργα ''Η τιμή της Αγάπης'' (1984) και ''Κρυστάλλινες νύχτες'' (1992). Επίσης σκηνοθέτησε τις τηλεοπτικές σειρές ''Το Λεμονοδάσος'' (1978) και ''Η τιμή της αγάπης'' (1984). Πέθανε ξαφνικά, από έμφραγμα του μυοκαρδίου, στις 26 Ιουλίου του 1994, πριν συμπληρώσει τα 52 της χρόνια.
Φιλμογραφία (ως ηθοποιός)
Κιέριον  (1968)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.shortfromthepast.gr/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΖΑΜΙΔΗΣ

Κλεόβουλος Ζαμίδης
Φιλμογραφία
Τα είδωλα (1975)
Έξι διεστραμμένες ζητούν δολοφόνο (1976)  [Μισέλ]  
Ζω για τον έρωτα (1976)  [Κλέονας]  
Ο χορός των βρώμικων εραστών (1976)
Ο παρθενοκυνηγός (1980)
Ο κος Εξουσίας    (1980)
Νεφέλη     (1980)
Ο Βαμβαπούλος και η γκολάρα του (1987)
Επιστροφή των Καθαρμάτων (2003) [μπάρμαν]  
Κάθαρση (2009) [μπάτσος]

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

ΕΥΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Εύα Μουστάκα
Φιλμογραφία
Αγάπησα μιά άγνωστη   (1970)
Με φόβον και πάθος (1972)
Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται (1984)[Μαρίνα]
Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984)
17 στα 18 (2000) [Καίτη]          
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ  http://www.altcine.com/person.php?id=5493

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Ανδρέας Μαυρομάτης
Κύπριος ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1933. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και αμέσως εντάχθηκε στο κυπριακό θέατρο με δάσκαλο του τον Νίκο Παντελίδη. Επαιξε σε πολλά είδη θεάτρου όπως κωμωδία, οπερέτα, επιθεώρηση, ηθογραφία και αρχαία κωμωδία. Συνεργάστηκε με το Κυπριακό Θέατρο το Μουσικό Θέατρο και τον Οργανισμό Θεατρικής Ανάπτυξης Κύπρου ,τον θίασο Γέλιου, τον θίασο Παπαδημήτρη, τον θίασο Αστέρων και τον θίασο Κακουράτου. Συνεργάστηκε για δεκαετίες με το ΡΙΚ τόσο σε ραδιοφωνικά όσο και τηλεοπτικά προγράμματα κυρίως κυπριώτικα σκετς και επιθεωρήσεις. Πέθανε στις 18 Ιουλίου 2016.
Φιλμογραφία
Αγάπες και καημοί (1967)
Δολοφονήστε τον Μακάριο (1975)
Για ποιόν να βρέξει! (1976)
Εγώ και το πουλί μου (1982)
Το παναύριν (1990)
Η Γιαλλουρού (2000)
Το τάμα (2001)
Έξοδος (2007)
ΑΠΟ ΤΟ  http://dialogos.com.cy/

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΤΙΑΝΑ ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ

Κατιάνα Μπαλανίκα
Η Κατιάνα Μπαλανίκα (20 Αυγούστου 1949)είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο, στο οποίο έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο στην παράσταση "Η Τρισεύγενη" το 1969. Δούλεψε για πολλά χρόνια στη Μέδουσα στο πλευρό του Γιώργου Μαρίνου. Στην "Νεράιδα" συνεργάστηκε με τον Δάκη, τον Φίλιππο Νικολάου και τον Αντώνη Καλογιάννη. Το 1983 στην ΕΡΤ στο σόου "Πράματα και Θάματα" έκανε μουσικά επιθεωρησιακά σκετς, μαζί με την Πωλίνα και τη Σόφη Ζαννίνου. Αγαπημένοι της και στενοί συνεργάτες είναι, μεταξύ άλλων, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Αλέξανδρος Ρήγας, η Κάτια Δανδουλάκη, η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Ελένη Ράντου, ο Γιώργος Μαρίνος και πολλοί άλλοι. Αδελφή της είναι η τραγουδίστρια Sigma Fay. Για τέσσερα χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ήταν σύντροφος του γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Μαρίνου. Το 1975 παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, με τον οποίο απέκτησε τον γιο της Ασημάκη (1976), ενώ χώρισαν το 2000. Ο Μάκης παντρεύτηκε το 2012 και το 2013 απέκτησε την κόρη του, που πήρε το όνομα της γνωστής ηθοποιού.
Φιλμογραφία
Η Σκλάβα (1970)  
Ο Σταύρος Είναι Πονηρός!  (1970) [Καίτη]
Λυσιστράτη (1972)  
Το εμπόριο της αμαρτίας (1972)
Χούλιγκανς: Κάτω τα Χέρια απ` τα Νιάτα  (1983) [Ήρα]  
Περάστε την Πρώτη του Μηνός (1985) [Μαρία ]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ
https://www.facebook.com/KatianaBalanika/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Βασίλης Πολίτης
Πέθανε στις 14 Ιουλίου 2019.
Φιλμογραφία
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η σκλάβα (1970)
Ο Σταύρος είναι πονηρός (1970)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Το ψέμα πάει σύννεφο   (1984)
Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν ... και κλάμα (1984)

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝ

Γιάννης Ευδαίμων
Γεννήθηκε το 1951. Αποφοίτησε το 1971 από τη Δραματική σχολή του θεάτρου τέχνης του Κάρολου Κουν. Χαρακτηριστικη φωνή στις μεταγλωττίσεις των «παιδικών» ,των κινουμένων σχεδίων του ’80 και των αρχών του ’90. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.  Πέθανε την 1 Ιανουαρίου 2019.
Φιλμογραφία
Η διαδικασία (1976)
Ο Λαμπρούκος μπαλλαντέρ (1981)   [αστυνομικός]
Καμικάζι τσαντάκιας (1982)   [σύμβουλος διευθυντή]
Αχτύπητα... καμάκια!! (1983)   [εφοριακός]
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984) [Παρασκευάς Κατσουλιέρης]
Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια (1984)
Πέτρινα χρόνια (1985)
Επάγγελμα γυναίκα μια ζωή πατίνι (1986)
Made in Greece (1987)
Ο δραπέτης του φεγγαριού (1994)
Ζωή (1995)

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

ΚΙΜΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κίμων Αποστολόπουλος
Φιλμογραφία
Όταν η πόλις πεθαίνη (1969)[δημοσιογράφος]
Υποβρύχιον Παπανικολής  (1971)
Η Ρένα είναι όφ-σάιντ  (1972)
Guilt (2009)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ  https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/  ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ