ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΕΝΗ

Κίττυ Αρσένη
Η Κίττυ Αρσένη (Αργοστόλι 8 Φεβρουαρίου 1935 - Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 2013) ήταν σκηνοθέτης και ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης αλλά και συγγραφέας. Ήταν αδελφή του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κουν το 1958. Συμμετείχε σε αρκετούς θιάσους («Ελεύθερο Θέατρο», θίασος Έλσας Βεργή, Βίλμας Κύρου κ.ά.). Επίσης, ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία. Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα κατά του καθεστώτος της 21ης Απριλίου, προσχωρώντας στο Πατριωτικό Μέτωπο, συνελήφθη το καλοκαίρι του 1967 και υπέστη βασανιστήρια στην Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, στην οδό Μπουμπουλίνας 18. Αφηγήθηκε την περιπέτειά της σε ένα βιβλίο της με τίτλο Μπουμπουλίνας 18. Στην παρουσίαση του βιβλίου είχε πει: «Η μαρτυρία τούτη γράφτηκε το 1968 στις διαδρομές του τραίνου Παρίσι - Στρασβούργο. Γράφτηκε ανάμεσα στις καταθέσεις - ανακρίσεις των νομομαθών της Επιτροπής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Γράφτηκε ανάμεσα σε συνεντεύξεις των ξένων εφημερίδων και τηλεοράσεων, που κείνο τον καιρό τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα κάλυπταν τις στήλες τους και τα προγράμματά τους... Γράφτηκε για ν' απαντήσει στον Αμερικάνο ανταποκριτή του New York Times γιατί, περνώντας μια τέτοια διαδικασία, το μόνο γιατρό που δεν χρειάζεται κανείς είναι ψυχίατρος! Γράφτηκε γιατί το πλαστό μου διαβατήριο, οι πεδιάδες της Αλσατίας δε μ' έπειθαν ότι είχα φύγει από την Ελλάδα, από τη φυλακή, από την Ασφάλεια. Γιατί όντως οι νομομαθείς της Ευρώπης είχαν δίκιο να δυσπιστούν. Όταν δεν μπορείς να μεταφράσεις τη λέξη ταράτσα και απομόνωση σε άλλη γλώσσα δεν υπάρχει prima facie απόδειξη». Για τη συμμετοχή της στο Πατριωτικό Μέτωπο καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή. Όταν το 1968 η Χούντα έδωσε αμνηστία στους πολιτικούς κρατούμενους, αφέθηκε ελεύθερη. Κατάφερε να φύγει παράνομα στο εξωτερικό την άνοιξη του 1968. Σε κατάθεσή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κατάγγειλε τη Χούντα για βασανιστήρια και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κατάθεσή της βάρυνε στην απόφαση του Συμβουλίου να αποβάλλει τη χώρα μας από τους κόλπους του. Επανήλθε στην Ελλάδα το 1972, διακινδυνεύοντας να τη συλλάβουν, καθώς είχε γίνει γνωστή ως μάρτυρας που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Έχει πει γι' αυτό: «Αμέσως μόλις επέστρεψα βρήκα ένα συμβολαιογράφο και υπέγραψα ότι αυτά που είπα στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι αλήθεια και αν τυχόν συλληφθώ και αυτά διαψευσθούν θα είναι παρά τη θέλησή μου». Ασχολήθηκε με την πολιτική και κατέβηκε υποψήφια με το ΚΚΕ εσωτερικού στις πρώτες μετά την Μεταπολίτευση εκλογές. Αργότερα δραστηριοποιήθηκε από τις γραμμές της Ελληνικής Αριστεράς (ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής), του Συνασπισμού και πρόσφατα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ασχολήθηκε με συνδικαλιστικά θέματα των ηθοποιών, διετέλεσε δε γενική γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Επίσης, διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου. Το 1975 εξέδωσε το βιβλίο Mπουμπουλίνας 18 στις εκδόσεις Θεμέλιο, στο οποίο εξιστορεί την περιπέτειά της το 1967, στην οδό Μπουμπουλίνας όπου βρισκόταν κρατούμενη στη Γενική Ασφάλεια. Το βιβλίο αυτό επανεκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Θε
μέλιο το 2005.
Φιλμογραφία
Ηλέκτρα (Ι) (1962) 
Θρίαμβος (1962)
Η ηλικία της θάλασσας   (1978)
Αντίστροφη μέτρηση (1984)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.mixanitouxronou.gr/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

ΛΙΑΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτοπούλου Λιάνα
Φιλμογραφία
Αιμιλία η Διεστραμμένη  (1974) [Καίτη]
Βρώμικες Κυρίες (1975) [Νώτα]  
Βρώμικη Παρθένα  (1975)[Πέννυ]  
Παίζοντας σε Δύο Κρεβάτια (1975)[Μπέλα]  
Στην Παγίδα του Σεξ και του Εγκλήματος  (1975)

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

ΠΕΤΡΟΣ ΛΕΩΚΡΑΤΗΣ

Πέτρος Λεωκράτης
Σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1941. 
Φιλμογραφία (ως ηθοποιός)
Το γεφύρι του πεπρωμένου (1960)
Ο νόθος (1964)

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

ΠΙΑ ΣΜΟΛΕΝΣΚΥ

Πία Σμολένσκυ
Φιλμογραφία 
Στον ίλιγγο της ζωής (1969)[αδελφή Αλεξανδράκη]
Το ανθρωπάκι (1969)[γραμματέας Κεδράκα]

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΝΤΣΕΤΑ ΜΟΣΧΟΥ

Κοντσέτα Μόσχου
Φιλμογραφία
Ο γάμος της Κοντσέτας και του Μιχαήλ  (1924)
Ο Μιχαήλ δεν έχει ψιλά    (1926)
Το όνειρο του Μιχαήλ (1926)
Ο έρως της Κοντσέτας σώζει τον Μιχαήλ (1926)
Τον παλιό εκείνο τον καιρό (1964)
ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

ΟΛΓΑ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ

Όλγα Ποταμίτου
Είναι από την Λεμεσό και συγκεκριμένα από τη Λάνια. Είναι Κύπρια ηθοποιός και τραγουδίστρια, με πλούσια θεατρική παρουσία και πολλές συμμετοχές σε κυπριακές τηλεοπτικές σειρές ενώ κατά καιρούς τραγούδησε σε διάφορα μαγαζιά. Έπαιξε κυρίως κωμικούς ρόλους αλλά και δραματικούς όπως η Σουλτάνα στην τηλεοπτική επιτυχία του Ant1 "Ελένη η Πόρνη". Έχει ταξιδέψει και έχει παίξει σε όλες τις χώρες και στις παροικίες που υπάρχουν Κύπριοι. Τραγουδά κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια με μεγάλη ευκολία. Για ένα διάστημα παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι "Που σου νεύκω". Η κόρη της, η Στέλλα Ποταμίτου είναι και αυτή ηθοποιός και η εγγονή της, Όλγα Φρέρη είναι τραγουδίστρια
Φιλμογραφία
Αγάπες και καημοί (1967)
Δάκρυα και διπλοπενιές (1969)
Αναστενάζουν οι πενιές (1970)[μητέρα]
Διακοπές στη Κύπρο μας (1971)[υπηρέτρια Παπαγιαννόπουλου]
Κλεμμένος έρωτας (1972)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/olgapotamitou/
ΑΠΟ ΤΟ https://mousikovlog.blogspot.bg/

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ

Ζωζώ (Ζωή) Σαπουντζάκη
Ηθοποιία, τραγούδι, χορός, είναι τα καλλιτεχνικά πεδία, όπου η πολυτάλαντη Ζωζώ Σαπουντζάκη ασχολήθηκε και διέπρεψε, παραμένοντας στον αφρό του καλλιτεχνικού στερεώματος εξήντα χρόνια, με αμείωτο μπρίο και νεανική διάθεση.
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 27 Μαίου 1933. Ξεκίνησε την θεατρική της καριέρα από πολύ μικρή ηλικία με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη «Το Αγρίμι», παρέα με την αδερφή της, Βάσω, και για αρκετά χρόνια ήταν τα αγαπημένα σε όλους «Σαπουντζάκια». Η αδερφή της όμως σταμάτησε νωρίς το θέατρο, κι έτσι η Ζωζώ Σαπουντζάκη συνέχισε μόνη της τη σταδιοδρομία της στο θέατρο του Λευκού Πύργου, ενώ παράλληλα σπούδασε χορό στη Σχολή Χορού Μουσικού Θεάτρου. Στις αρχές τις δεκαετίας του ’50, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης. Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκανε την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλάει για το μπρίο της, και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η “Βασίλισσα της νύχτας”. Λίγο αργότερα έφυγε για την Αμερική, όπου έκλεισε μεγάλα συμβόλαια για εμφανίσεις της σε φημισμένα νυχτερινά κέντρα. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ως τραγουδίστρια ήταν το 1953 στην ταινία «Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται», και ως ηθοποιός το 1960 στην ταινία «Νύχτες στο Μιραμάρε». Στην Φίνος Φίλμ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1966 στην ταινία “Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ” πλάι στον Κώστα Βουτσά, όπου τραγουδούσε το περίφημο τραγούδι «Μια με θέλεις μια με διώχνεις». Συνολικά έχει γυρίσει μόλις 11 ταινίες, τρεις εκ των οποίων στην Φίνος Φίλμ με ξεχωριστές εμφανίσεις της στις ταινίες «Ο Ψεύτης» και «Το Θύμα», σε ρόλους πάντα σαγηνευτικής και φιλόδοξης γυναίκας. 
Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν ήταν ηθοποιός, δεν ήταν τραγουδίστρια ούτε χορεύτρια, γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορεί κανείς να την κατατάξει σε ένα είδος καλλιτέχνη, αφού αποτελεί είδος από μόνη της. Παντρεύτηκε 2 φορές χωρίς να κάνει παιδιά. Με το δεύτερο της σύζυγο Ανδρέα έμειναν μαζί 23 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του.
Γράφηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το 1948. 
Φιλμογραφία
Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953)
Ο λεφτάς (1958)
Νύχτες στο Μιραμάρε (1960) [Τζιλ Λομπάρ]
Ο άσωτος (1963) [Τζένη]
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [Μάρλεν Παπά]
Ο ψεύτης (1968) [Τζούλια Μπέλα] 
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Μαριάννα]
Το... θύμα (1969) [Ευλαμπία (Μπέλα Μπούλα)]
Ο καμαριέρης της μπουζουξούς (1971) [Τζούλια Μάρα] 
Ο Πατούχας (1972) [Ζερβούδαινα]
Εθνική παπάδων (1984) [Γεωργία]
Πόντιοι new generation - Νέων γενεάν (2011) [ηγουμένη]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/zozosapountzaki.officialpage.gr/
ΑΠΟ ΤΟ http://finosfilm.com/

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Σταμάτης Γκίκας
Φιλμογραφία 
Αμαρτωλά χέρια (1963)
Ο γυρισμός της μάνας (1964)
Η έξοδος του Μεσολογγίου (1966)
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
Αμαρτωλές της νύχτας (1966)
Ένας κλέφτης... με φιλότιμο (1968)
Η ώρα της οργής (1968)
Δραπέτες του Μπούλκες  (1969)[Αράπης]
Κολασμένοι του σεξ (1974)
Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991)
Ακροπόλ (1995) [ηθοποιός θιάσου]
Ο Εργένης (2000)