ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ

Παναγιώτης (Παναγής) Σβορώνος 
Γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1887. Στο πάλκο εμφανίστηκε από το 1907. Έπαιξε στο "Θέατρο Συντάγματος" (1913) και στο θέατρο "Γκρέκα" του Νέου Φαλήρου (1919). Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον θίασο Εδμόνδου Φύρστ και Ροζαλίας Νίκα καθώς και με το θέατρο "Πανόραμα''.
Φιλμογραφία
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1932)
Η θύελλα πέρασε (1943)
Ο μεθύστακας (1949)  [στην παρέα της ταβέρνας]
Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951)  [κυρ-Κώστας] 

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΥΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ευτυχία Παυλογιάννη 
Γεννήθηκε το 1897 και εμφανίστηκε ως ηθοποιός από το 1925 με το "Θέατρο Τέχνης" του Σπύρου Μελά. Συνεργάστηκε με διάφορους όπως οι Ελ. Κουκουδάκη, Ν. Ροζάν, Θεοδ. Αρώνης, Ανδρ. Παντόπουλος. Πήρε επίσης μέρος σε παραστάσεις της Εργατικής Εστίας. Το 1940 εμφανίστηκε σε περιοδεία με τον Μίμη Φωτόπουλο, ενώ κατά τη διάρκεια της Κατοχής συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.
Φιλμογραφία
Στέλλα Βιολάντη (1931)
Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951)  [κυρά Φρόσω]
Ζαΐρα (1952)  
Το κλειδί της Ευτυχίας (1953)    [κυρία Κατίνα]
Μαγική πόλις (1954)    [μητέρα του Κοσμά] 
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Της τύχης τα γραμμένα (1957)  [ μητέρα του αναβάτη Βασίλη]


Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

ΜΑΙΡΗ ΒΑΞΕΒΑΝΙΔΟΥ

Μαίρη Βαξεβανίδου
Η Μαίρη Βαξεβανίδου (Βάνα) γεννήθηκε στον Πειραιά το 1931. Έκανε σπουδές στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου και τη Σχολή Χορού της Έλλης Ζουρούδη. Διάκριθηκε σε πολλά είδη θεάτρου, οπερέτες, πρόζα, επιθεώρηση, μουσικές κωμωδίες σε ρόλους ηθοποιού, χορεύτριας και τραγουδίστριας. Στην πρώτη της εμφάνιση to 1949 συνεργάστηκε με τον θίασο του Γιώργου Οικονομίδη, που ήταν αυτός που της καθιέρωσε το ψευδώνυμο "Βάνα". Ακολούθησαν συνεργασίες με τον θίασο Νικήτα Πλaτή, της Μαίρης Βασιλάκου, του Ι. Καστοριάδη με τον οποίο μάλιστα έκανε μεγάλη περιοδεία, και της Λέλας Σκορδίλη ("Ελληνική Οπερέτα") όπου το 1963-1964 έπαιξε κυρίως σε έργα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Από το 1970 έχει σποραδικές εμφανίσεις με τους θιάσους των Ν.Σταυρίδη - Ρ.Ντoρ - Σ.Βρανά - Ν.Κωνσταντινίδη, του Δ. Τζελλά, Φ.Λουκά -Τ.Λύδη και τον μουσικό θίασο Μαίρης Χρονοπούλου. Αλλά το 1980 αποσύρθηκε για λόγους υγείας και συνταξιοδοτήθηκε. Ασχολήθηκε επίσης με τη ζωγραφική.
Φιλμογραφία
Μια νύχτα στον Παράδεισο (1951) [Κα Βέτα Δόξα] 
Βαφτιστικός (1952)  [Μαριγούλα, καμαριέρα ξενοδοχείου]
Η γέφυρα των παρανόμων (1965)