ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΤΗΣ

Δήμος Αβδελιώδης
Ο Δήμος (Αριστοδήμος) Αβδελιώδης (γένν. 1 Ιανουαρίου 1952, Χίος) είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και παραγωγός. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έχει σκηνοθετήσει κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Έχει επίσης διδάξει κινηματογράφο στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου από το 1993 μέχρι το 1998. Από το 1997 ως το 2000 και από το 2003 έως το 2010 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου. Έχει γιο τον ηθοποιό Γιάννη Αβδελιώδη.
Φιλμογραφία
Happy day (1977)
Ιστορίες μιας κερήθρας  (1981)
Μάθε παιδί μου γράμματα (1981)
Το δέντρο που πληγώναμε (1986)
Ένας ερωδιός για τη Γερμανία   (1988)
Η νίκη της Σαμοθράκης    (1990)
Το αίνιγμα (1998)
Ένας άνθρωπος παντός καιρού  (2004)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.rizospastis.gr/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΔΑΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ

Δάνης Κατρανίδης
Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1949 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Το 1971 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη. Έχει παίξει όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση και μιούζικαλ. Διδάσκει στην ανωτέρα δραματική Σχολή "Θεατρικά δρώμενα Ίασμος" του Βασίλη Διαμαντόπουλου και στο Θεατρικό εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος . Ο Δάνης Κατρανίδης έχει κάνει τρεις γάμους και έχει πάρει τρία διαζύγια. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την επίσης γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό (και συμμαθήτρια του στη Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη) Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Φιλμογραφία
Acropolis Express (1973)
Η δίκη των δικαστών (1974)
Ο θίασος (1975)
Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα (1980)
Ο γυρολόγος (1980)
Κατάσκοπος Νέλλη (1981)
Το φράγμα (1982)
Προσοχή κίνδυνος (1983)
Τα βαποράκια   (1983)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

APHRODITE HOSTMAN

Αφροδίτη Χόστμαν - Aphrodite Hostman
Φιλμογραφία
Γεννήθηκαν κολασμένες  (1973)
Ερωτικός παροξυσμός   (1973)
Στα δίχτυα της ανωμαλίας  (1973) [Diana Nickolson]
Μια παρθένα για δόλωμα  (1975)

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

VAN HEFLIN

Van Heflin 
Ο Βαν Χέφλιν (13 Δεκεμβρίου 1908 - 23 Ιουλίου 1971) ήταν Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και του ραδιοφώνου. Στις ταινίες του, κυρίως, έπαιζε δευτερεύοντες ρόλους, όμως περί τη δεκαετία του 40', ερμήνευσε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους. Επίσης, έχει βραβευθεί με Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του στην ταινία Αιχμάλωτοι του πάθους (Johnny Eager), το 1942.
Φιλμογραφία
Χαμένο Κορμί - Il relitto (1961)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΛΗΣ

Γιώργος Βερλής
Αδελφός του Νίκου Βερλέκη.
Φιλμογραφία
Όργια σε τιμή ευκαιρίας  (1973)
Ο θίασος  (1974)
Χάππυ νταίη [Happy day]  (1976)
Ο φαλακρός μαθητής  (1979)
Ο άνθρωπος λαχείο (1979)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο  (1980)


Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ

Στέλλα Ποταμίτου
Η Στέλλα Ποταμίτου ηθοποιός και τραγουδίστρια γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου και είναι κόρη των ηθοποιών Ανδρέα και Όλγας Ποταμίτου. Έχει ακόμα έναν αδελφό. Από πολύ μικρή ήτανε ένα παιδί με καλλιτεχνικές ανυσηχίες. Σε ηλικία επτά ετών έπαιξε στη παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ πλάι στους Βλαδίμηρο Καυκαρίδη, Θάνο Πεττεμερίδη και Νίκο Χαραλάμπους ενώ παράλληλα συμμετείχε στη Παιδική Γωνιά του ΡΙΚ και θεωρείτο «Παιδί θαύμα». Το 1974 μετακόμισαν οικογενειακώς στην Ελλάδα και αργότερα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και έμαθε χορό πλάι στο Βαγγέλη Σειληνό και τραγούδι με σπουδές στο Εθνικό Ωδείο. Παιδί ακόμα συμμετείχε στη ταινία ελληνοκυπριακής παραγωγής «Αναστενάζουν οι πενιές» πλάι στο Τόλη Βοσκόπουλο αλλά και στη παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Για 26 χρόνια τραγουδούσε δίπλα σε καταξιωμένα ονόματα όπως Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Ελένη Βιτάλη, Πόλυ Πάνου, Ρίτα Σακελλαρίου και Ελπίδα.Επέστρεψε στη Κύπρο όταν πέθανε ο πατέρας της και εμφανίστηκε σε διάφορα κοσμικά κέντρα σαν τραγουδίστρια. Με τη μητέρα της συνεργάστηκε στην επιθεώρηση «Βίρα τις άγκυρες» που ανέβασε ο Θίασος Όλγας Ποταμίτου το 2004 αλλά και με τη Κεντρική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη «Της Σουλτάνας το κάγκελο» το 2011 αλλά και μετέπειτα με τους Μεγάλους Μουσικούς Θιάσους. Στη θεατρική της πορεία συνεργάστηκε πλάι σε μεγάλα ονόματα και του ελληνικού Θεάτρου όπως ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Χάρρυ Κλυνν, ο Στάθης Ψάλτης και άλλοι ενώ στη τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές «Το καφενείο» και «Ελένη η πόρνη».
Φιλμογραφία
Αναστενάζουν οι πενιές (1970)
ΑΠΟ ΤΟ http://plamprianou.wixsite.com/

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΜΠΕΤΥ ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Μπέτυ Αγαθοπούλου
Χορεύτρια.
Φιλμογραφία
Και οι 14 ήταν υπέροχοι (1965)
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)
Λουίζα   (1966)
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967)
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΚΑΤΡΑΜΑΔΑΣ

Ζαφείρης Κατραμάδας
Ο Ζαφείρης Ν. Κατραμάδας γεννήθηκε τον Απρίλη 1946 στο Πολύκαστρο -Κιλκίς-, όπου και τέ λειωσε το τότε εξατάξιο Γυμνάσιο. Αργότερα φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από όπου το 1968 πήρε το πτυχίο του Ηθοποιού. Μετά το στρατιωτικό του πήγε στο Λονδίνο για επιπρόσθετες θεατρικές σπουδές, αλλά... Το 1972, μετά από επεισοδιακές εξετάσεις, προσελήφθη από το ΚΘΒΕ. Έως το 1998 προσέφερε το καλλιτεχνικό του έργο από Ηράκλειο Κρήτης ως τα Δίκαια της Θράκης κι από Επίδαυρο-Ηρώδειο ως τη Μόσχα και Βρυξέλλες. Αρχές του 1999 κατέβηκε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, αλλά επίσης δούλεψε στο Ελεύθερο Θέατρο καθώς σε κάποια ΔΗΠΕΘΕ. Έπαιξε σε περισσότερες από εκατό παραστάσεις, σε σαράντα και πλέον τηλεοπτικές σειρές καθώς επίσης συμμετείχε σε δεκαοχτώ κινηματογραφικές ταινίες από τις οποίες μερικές ήταν Γαλλικής και Αμερικανικής παραγωγής. Για τέσσερις δεκαετίες συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες και σπουδαίους ηθοποιούς, όπως αυτοί αναφέρονται μέσα σε αυτό το βιβλίο. Συνεχίζει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, καθότι η Αυλαία στον Ηθοποιό πέφτει μαζί με την αδήριτη δύση του βίου του.
Φιλμογραφία 
Δι' ασήμαντον αφορμήν (1974)[αστυνόμος]
Μάης  (1976)
Το εργοστάσιο  (1981)
Καραβάν σαράι  (1986)
Γάμος στο Περιθώριο  (1989) [παπάς]
Χώμα και νερό  (1999) [ξενοδόχος]
Ο καλύτερός μου φίλος     (2001)
Η κόκκινη Πέμπτη (2003)
Μια υπέροχη μέρα... (2003)
Η σκόνη που πέφτει (2004)
Ο άλτης και ο πεπονόκηπος (2009)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/zafiris.katramadas
ΑΠΟ ΤΟ http://www.biblionet.gr/author/

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Νίκος Χαραλάμπους
Κύπριος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία Αρβανιτάκη, στη Δραματική Σχολή Καρόλου Κουν Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Erlagen της Γερμανίας, μουσική, υποκριτική, θεατρολογία, σκηνοθεσία. Είναι βραβευμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου. Εργάστηκε στην Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία και Κύπρο, ενώ έχει διδάξει αρχαίο δράμα στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και στη Ρώμη. Σκηνοθέτησε στην Επίδαυρο, στο Μόναχο, στη Νέα Υόρκη, στη Ζυρίχη και στην Αθήνα.  Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Μίχα  και έχει τρεις κόρες. Την Χριστιάνα, τη Νιόβη (ηθοποιός κι αυτή) και τη Δανάη ενώ αδελφή του είναι η  Άλκηστις Παυλίδου.
Φιλμογραφία
Οι εκδικητές της Κύπρου  (1974)
Το κελί μηδέν (1975)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.sigmalive.com/

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

ΑΝΘΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

Ανθή Ανδρεοπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Γιώργου Θεοδοσιάδη. Με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου παρακολούθησε ένα χρόνο στο Λονδίνο μαθήματα στο Actor' s Centre . Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους: Απλό Θέατρο, Α. Βουγιουκλάκη, Κρητικό Θέατρο, Ανοιχτό Θέατρο, Θ. Βέγγου, Δεσμοί - Α. Παπαθανασίου, Θεατρική Συντεχνία, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο της Άνοιξης, ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Πλάνητες, Ξ. Καλογεροπούλου, Σελάνα, Χορικά Ζ. Νικολούδη, Θέατρο του Nέου Kόσμου κ.ά. Έπαιξε σε έργα όπως: Ήταν όλοι τους παιδιά μου, Καμπίρια, Εβίτα, Πανώρια, Τρωάδες, Ορέστεια, Κύκλος με την κιμωλία, Μαμ-κακά-κοκό και νάνι, Φοίνισσες, Τυχοδιώκτης, Βυσσινόκηπος, Άλκηστις, Τρωάδες, Ο τοίχος, Ηλέκτρα, Λίλιομ, Ήχος του όπλου, Η σπασμένη στάμνα, Εταιρικοί Διάλογοι, Οικογένεια Νώε, Πηνελόπη - Μόλλυ Μπλουμ, Βάκχες, Kοινός Λόγος, Περλιμπλίν και Mπελίσα, O Xρουσαϊτός Άτυς και η βασιλιοπούλα Pοδογάλη,O γλάρος και άλλα.
Φιλμογραφία
Passi di morte perduti nel buio (1977)
Υπόθεση Πολκ (1978)
Πολίτικη κουζίνα (2003) [δασκάλα]
Μηδέν θετικό (2004)
Η χορωδία του Χαρίτωνα  (2005) [Κάλας]
ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΕΦΗ ΚΟΣΜΑ

Έφη Κοσμά
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιωργου Θεοδοσιάδη το 1975. Ήταν σε αρκετές ταινίες βοηθός σκηνοθέτη και διευθύντρια παραγωγής.
Φιλμογραφία
Εγκλημα στο Καβούρι (1974)
Οι διαβολάνθρωποι  (1975)
Η Μάσκα του Διαβόλου (1976) [θύμα]  
Ρένα... Να η Ευκαιρία  (1980)
Ενας Κοντός θα Μας Σώσει! (1981)
Δράκος, το Πρόσωπο της Ημέρας  (1983) [Χρύσα]