ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ

Στέλλα Ποταμίτου
Η Στέλλα Ποταμίτου ηθοποιός και τραγουδίστρια γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου και είναι κόρη των ηθοποιών Ανδρέα και Όλγας Ποταμίτου. Έχει ακόμα έναν αδελφό. Από πολύ μικρή ήτανε ένα παιδί με καλλιτεχνικές ανυσηχίες. Σε ηλικία επτά ετών έπαιξε στη παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ πλάι στους Βλαδίμηρο Καυκαρίδη, Θάνο Πεττεμερίδη και Νίκο Χαραλάμπους ενώ παράλληλα συμμετείχε στη Παιδική Γωνιά του ΡΙΚ και θεωρείτο «Παιδί θαύμα». Το 1974 μετακόμισαν οικογενειακώς στην Ελλάδα και αργότερα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και έμαθε χορό πλάι στο Βαγγέλη Σειληνό και τραγούδι με σπουδές στο Εθνικό Ωδείο. Παιδί ακόμα συμμετείχε στη ταινία ελληνοκυπριακής παραγωγής «Αναστενάζουν οι πενιές» πλάι στο Τόλη Βοσκόπουλο αλλά και στη παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Για 26 χρόνια τραγουδούσε δίπλα σε καταξιωμένα ονόματα όπως Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Ελένη Βιτάλη, Πόλυ Πάνου, Ρίτα Σακελλαρίου και Ελπίδα.Επέστρεψε στη Κύπρο όταν πέθανε ο πατέρας της και εμφανίστηκε σε διάφορα κοσμικά κέντρα σαν τραγουδίστρια. Με τη μητέρα της συνεργάστηκε στην επιθεώρηση «Βίρα τις άγκυρες» που ανέβασε ο Θίασος Όλγας Ποταμίτου το 2004 αλλά και με τη Κεντρική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη «Της Σουλτάνας το κάγκελο» το 2011 αλλά και μετέπειτα με τους Μεγάλους Μουσικούς Θιάσους. Στη θεατρική της πορεία συνεργάστηκε πλάι σε μεγάλα ονόματα και του ελληνικού Θεάτρου όπως ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Χάρρυ Κλυνν, ο Στάθης Ψάλτης και άλλοι ενώ στη τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές «Το καφενείο» και «Ελένη η πόρνη».
Φιλμογραφία
Αναστενάζουν οι πενιές (1970)
ΑΠΟ ΤΟ http://plamprianou.wixsite.com/

1 σχόλιο:

joemill00077711 είπε...

I’d need to verify with you here. Which is not one thing I often do! I enjoy reading a post that can make people think. Additionally, thanks for permitting me to remark! casino blackjack