ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΜΑΡΟΥΛΑ ΡΩΤΑ

Μαρούλα Ρώτα
Η Μαρούλα Ρώτα υπήρξε δραστήριο μέλος του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου,ενώ σημαντικό ήταν και το έργο της ως συγγραφέας θεατρικών έργων για παιδιά. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλοκαιρίνειου Διαγωνισμού. Πρωτογνώρισε τη σκηνή του θεάτρου στα παιδικά της χρόνια από το "Λαϊκό Θέατρο" του πατέρα της στο Παγκράτι (1930 - 1938). Ως παιδί πήρε μέρος σε αρκετές παραστάσεις, όπως στο έργο "Δον Κάρλος" του Σίλερ στο Εθνικό Θέατρο. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή "Θεατρικό Σπουδαστήριο" και πήρε μέρος στις παραστάσεις που έδινε ο θίασος της σχολής στην Αθήνα. Η Μαρούλα Ρώτα πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση στην ΑΘήνα και στην Αρκαδία.
Από το τέλος του πολέμου και ως την ημέρα που η Μαρούλα Ρώτα έφυγε από τη ζωή, δεν έπαψε να δραστηριοποιείται έντονα στην πολιτιστική ζωή της χώρας μέσα από την τέχνη του ηθοποιού και του συγγραφέα. Η πιο πρόσφατη θεατρική της εμφάνιση καταγράφεται στο έργο "Ληστεία" που ανέβασε το "Θέατρο 28" το 1995. Ενώ το παιδικό θεατρικό έργο "Οι τρεις γοργόνες και ο δράκος" ανέβαινε επί σειρά ετών, γοητεύοντας τους μικρούς θεατρόφιλους. Εξάλλου, η Μαρούλα Ρώτα είναι ευρύτερα γνωστή και από τις συμμετοχές της σε τηλεοπτικές παραγωγές. Σύζυγος του Ιάκωβου Ψαρά. Απέκτησε μια κόρη.
Πέθανε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996 και κηδεύτηκε στην Κόρινθο.
Φιλμογραφία
Η Νάνσυ την... ψώνισε! (1960)[Λισάβω-γειτόνισσα Ασπασίας]
Θρίαμβος (1962)
Ο κύριος σταθμάρχης (1972)
Ζωή χαρισάμενη (1993)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://eliaserver.elia.org.gr:8080/LSelia/images_View/1E31.126.JPG
ΑΠΟ ΤΟ http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: