ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

Κώστας Τσάκωνας
Κώστας Τσάκωνας (Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 1943 - Κόρινθος, 4 Νοεμβρίου 2015) ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, περισσότερο γνωστός από τις κωμικές ταινίες «Μάθε παιδί μου γράμματα», «Κλασική περίπτωση βλάβης» και «Η μεγάλη απόφραξη». Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Ο Κώστας Τσάκωνας φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη». Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα». Ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του και σε συνδυασμό διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, κατόπιν δεν ήταν πλέον σε θέση να εργασθεί στο θέατρο. Τα προβλήματα υγείας και η δυσχερής οικονομική του κατάσταση τον οδήγησαν να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011. Ο Κώστας Τσάκωνας άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου του 2015, πέντε χρόνια μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, ενώ πάλευε με τον καρκίνο.
Φιλμογραφία
Ιωάννης ο βίαιος (1973)
Λάβετε θέσεις (1973)
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978)
Βέγγος, ο τρελλός καμικάζι (1980)
Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980)
Μάθε παιδί μου γράμματα (1981)
Στο δρόμο του θεού (1982)
Χούλιγκανς: Κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα! (1983)
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984)
Εθνική παπάδων (1984)
Θηλυκό θηριοτροφείο (1984)
Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο3 (1984)
Ροκάκιας την ημέρα... το βράδυ καμαριέρα (1984)
Οι Πόντιοι (1985)
Η γυναικάρα από το Κιλκίς (1985)
Επάγγελμα γυναίκα μια ζωή πατίνι (1986)
Λόρδαν ο βάρβαρος (1987)
Πόντιος είμαι ότι θέλω κάνω (1987)
Όλγα Ρόμπαρντς (1989)
Αθηναίοι (1990)
Ο δραπέτης του φεγγαριού (1994)
Φτηνά τσιγάρα (2000)
Αλέξανδρος και Αϊσέ (2001)
Ιλουστρασιόν (2006)

1 σχόλιο:

Alexis είπε...

Ρε φίλε, τι να πω... δεν ξέρω από πότε έχεις φτιάξει το blog, εγώ μόλις χτες το ανακάλυψα και έμεινα άφωνος. Αν όλο αυτό που βλέπω είναι δουλειά ενός ανθρώπου, τότε πολλά μπράβο και χαρά στην υπομονή σου!
Θα ήθελα να επισημάνω μία μικρή παράλειψη που διαπίστωσα: Στο ευρετήριό σου δεν βρήκα πουθενά την Ταϋγέτη, τη δημοφιλή "άσχημη" του παλιού ελληνικού σινεμά.
Επίσης ο Αλέκος Σακελλάριος νομίζω ότι αξίζει μία αναφορά, γιατί έχει παίξει σε αρκετές ταινίες του και ο ίδιος. Συνήθως έπαιζε πολύ μικρούς ρόλους με μία-δύο ατάκες (π.χ. περιπτεράς, περαστικός κλπ.). Στην ταινία "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια" όμως έχει παίξει έναν κάπως μεγαλύτερο ρόλο, κάνει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργατών.
Αυτά... Συγχαρητήρια και πάλι και Καλή Χρονιά!!!