ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Γιώργος Κυρίτσης
Ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε στο Βαρούσι Τρικάλων, αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.
Είναι Έλληνας ηθοποιός και σεναριογράφος και το 2012 εξελέγη βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜοκρατικής ΑΡιστεράς.
Συνεργάστηκε στο θέατρο με μεγάλους σκηνοθέτες, όπως τους Ζυλ Ντασσέν, Μιχάλη Κακογιάννη, Ανδρέα Βουτσινά, Μίνωα Βολανάκη, Αντώνη Αντύπα, Όλεγκ Ευφραίμοφ (Διευθυντής Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας), Ρόμπερτ Στούρουα (Διευθυντής του Θεάτρου Ρουσταβέλι), Τζέιμς Ρόουζ Έβανς (Ιδρυτής του Hampstead Theatre), και ηθοποιούς όπως τους Μάνο Κατράκη, Άννα Συνοδινού, Λυκούργο Καλλέργη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Τζένη Καρέζη, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Κώστα Καζάκο, Γιάννη Φέρτη, Ξένια Καλογεροπούλου, Στέφανο Ληναίο, Θύμιο Καρακατσάνη και τους περισσότερους πρωταγωνιστές του νεοελληνικού θεάτρου.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, σε θεατρικά έργα αλλά και σειρές. Ενδεικτικά αναφέρονται: «Παράξενος ταξιδιώτης», «Χωρίς ανάσα», «Λωξάντρα» «Γιούγκερμαν», «Τα Λαυρεωτικά», «Σταύρωση χωρίς ανάσταση», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Μαύρη χρυσαλίδα», «Μεθυσμένη πολιτεία».
Έπαιξε σε όλα σχεδόν τα μεγάλα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου (Σοφοκλή, Αριστοφάνη, Σέξπηρ, Ίψεν, Πιραντέλο, Πίντερ, Μπρέχτ, Γκόρκι, Σων Ο' Κέιζι), και συμμετείχε σε ταινίες στον κινηματογράφο όπως «Μέρες του '36», του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, «Ένας νομοταγής πολίτης» του Ερρίκου Θαλασσινού, «Δυο ήλιοι στον ουρανό» του Γιώργου Σταμπουλόπουλου, «ο Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη, «Άρπα Κόλλα» του Νίκου Περάκη. 
Με την Έλενα Ακρίτα δημιούργησαν το θέατρο «Μελίνα» και ανέβασαν το «Σοβαρό κύριο Ερνέστο» του Όσκαρ Ουάιλντ και τη «Γυναίκα της πρώτης σελίδας» του Νηλ Σάιμον.
Πρόσφατα, έγραψαν μαζί το σενάριο της επτυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Τα μυστικά της Εδέμ" που προβλήθηκε στο Mega. 
Μαζί, έχουν γράψει ακόμα τις σειρές «Γόβα στιλέτο», «Στρας», «Φτερά του Έρωτα», «Κάτω από την Ακρόπολη», «θέα στο Πέλαγος», «Βέρα στο Δεξί», «Αν υπήρχες θα σε χώριζα» και έχουν τιμηθεί για το έργο τους με πάνω από εννιά βραβεία.
Η «Γόβα στιλέτο» ήταν το πρώτο δυτικό τηλεοπτικό προϊόν που παίχτηκε στην Κίνα, η «Βέρα στο Δεξί» και «Τα μυστικά της Εδέμ» έχουν πουληθεί σε βαλκανικές χώρες ενώ «Τα μυστικά της Εδέμ» αγοράστηκαν από την Τουρκία και την Περσία.
Το τρίτο μέρος της «Βέρας στο Δεξί» γυρίστηκε στα Τρίκαλα, αναδεικνύοντας την ομορφιά και την ιστορία της πόλης σ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πέρα όμως από την πολύ καλή επαγγελματική σχέση, είναι και ζευγάρι στη ζωή. Μάλιστα, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου του 2012, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Ψυχικού. Επιθυμία τους ήταν ο γάμος να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο και να μαθευτεί μία μέρα μετά.
Φιλμογραφία
Η μεγάλη στιγμή του '21: Παπαφλέσσας (1971)
Μέρες του '36 (1972)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974)
Βιογραφία (1975)
Το βαρύ... πεπόνι (1977)
Η ηλικία της θάλασσας  (1978)
Υπόθεση Πολκ (1978)
Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)
Άρπα Colla (1982)
Ο κλοιός (1987)
Βίος και πολιτεία (1987)
Δυο ήλιοι στον ουρανό   (1991)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

1 σχόλιο:

Myrto Ioannidoy είπε...

Είναι σύζυγος-ο τρίτος κατά σειρά-της σεναριογράφου και ηθοποιού Έλενας Ακρίτα