ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΛΙΒΑ

Λαμπρινή (Λάμπη)Λίβα
(Λαμπρινή Παραπαντάκη). Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1944. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, με δασκάλους όπως η Παξινού, ο Χορν, ο Σιδέρης, ο Ροντήρης κ.ά.
Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Εθνικό, το Κ.Θ.Β.Ε., το Χριστιανικό και το ελεύθερο θέατρο, με θιάσους όπως του Γιάννη Βόγλη και της Μαίρης Χρονοπούλου, σε παραστάσεις Κλωντέλ (Βιολέν), Ο’Νηλ (Έλσα), Πρίσλευ (Σίλα), Μ. Λυγίζου (Βαίτσα), Μωμ (Άντα), Ευριπίδη (Ελένη, Πολυξένη), Σοφοκλή (Ιοκάστη), Αριστοφάνη (δούλα Βλέπυρου), Σοφοκλή (Χρυσόθεμις), Μίλλερ (Μ. Γουώρεν), Στρίντμπεργκ (θεία), Λόρκα (Θεία), Χορτάτση (Κασσάντρα), Τερζάκη (Ανθούλα), Μολιέρου (Λίζα) κ.ά. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με το Θανάση Βέγγο κ.ά. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως «Γιάννης και Μαρία», «Οι συμμαθήτριες» κ.ά., και στο Θέατρο της Δευτέρας. Με την ΕΡΑ σε θεατρικές παραγωγές. Μόνιμος συνεργάτης του Μίνωα Βολανάκη και ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ των Βράχων. Διετέλεσε υποδιευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία των Υπουργείων Αιγαίου και Μακεδονίας-Θράκης για την προσφορά της στο θέατρο. Πρώτος σύζυγός της, ήταν ο ηθοποιός Νίκος Καββαδάς (πέθανε το 2001) και δεύτερος, ο Αλέξανδρος Αμπατιέλλος.
Φιλμογραφία
Βέγγος ο τρελός καμικάζι (1980)  
Επικίνδυνοι ερασταί (1972)
Ερωτικές στιγμές (1972)  
Μια γυναίκα φεύγει (1971) [Μάγδα Χρυσάφη]  
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971) [Ασημίνα]
Σάρκα με σάρκα (1970) 
Σταυραετοί στα Μετέωρα (1970) [Δέσποινα]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.stereoworld.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: