ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/, ΤΟ http://www.musipedia.gr/ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ, Roula Ekonomou ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ

Κατερίνα Γώγου
Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1977 (ΑΝΤ1) για την ταινία Το βαρύ πεπόνι.
Η Κατερίνα Γώγου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 1 Ιουνίου 1940 και αυτοκτόνησε με χάπια στις 3 Οκτωβρίου 1993. Ήταν ηθοποιός και συγγραφέας. Ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Παύλο Τάσιο. Είχε μια κόρη, την Μυρτώ.
Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε παιδικούς θεατρικούς θιάσους και στον κινηματογράφο, κυρίως σε ταινίες της Φίνος Φιλμς.

Φιλμογραφία

Παραγγελιά (1980) [Κατερίνα]
1922 (1978) [(θεατρίνα)]
Το βαρύ... πεπόνι (1977) [Τούλα]
Ναι μεν, αλλά... (1972) [(στο δρόμο)]
Υπέροχες Νύφες, Κορόιδα Γαμπροί (1972) [Μπουμπού]
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971) [Φρόσω Καραθανάση]
Τρελλά Κορίτσια απίθανα Αγόρια (1970) [Χριστίνα]
Αγάπη για πάντα (1969) [Πένυ]

Η Θυσία μιας Γυναίκας (1969)
Η ωραία του κουρέα (1969) [Άννα Ψαλίδα]
Ο τρελλός τάχει 400 (1968) [Καίτη Λαμπρέτα]
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Παγώνα]
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) [Μπέτυ Κωνσταντινέα]
Μια τρελλή τρελλή οικογένεια (1965) [Σίσσυ]
Φτωχολογιά (1965)
Γάμος αλά... ελληνικά (1964)
Το Κορίτσι της Κυριακής (1964)
Απονη Ζωή (1964)
Δις διευθυντής (1964) [Ντιάνα]
Η ψεύτρα (1963) [Ντόλυ]
Ανήσυχα Νιάτα (1963) [Αγνή]
Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλη (1963)
Παλληκαράκια της Παντρειάς (1963) [Δώρα]
Τα Παλιόπαιδα (1963)
Οι Γυναίκες Θέλουν Ξύλο (1962)
Νόμος 4000 (1962) [Κλειώ]
Τα κοθώνια του θρανίου (1962) [Ριρή]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [Ματίνα]
Το έξυπνο πουλί (1961) [Μαρίνα Μανή]
Το παιδί της πιάτσας (1961) [Λιλίκα]
Αντρας Είμαι... και το Κέφι μου Θα Κάνω! (1960)

Δράκουλας και Σία (1959)
Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1959) [Λαζάρου]
Ο άλλος (1952)

ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: