ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙΤΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λαμπροπούλου Καίτη
Η Καιτούλα ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας Λαμπροπούλου με πρώτο τον αδερφό της Ηρακλή και τρίτη την αδερφή της Τοτό. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 αν και τα πρώτα πέντε περίπου χρόνια έζησε στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της, ενός ανθρώπου με κοφτερό μυαλό. Το ξεκίνημά της άρχισε νωρίς από μαθήτρια το 1942. Αρχικά κρυφά από τον αυστηρό πατέρα της. Θα μαθητέψει για τρία χρόνια στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν παίζοντας σε παραστάσεις όπως η Αγριόπαπια, Σουάνεβιτ, Στέλλα Βιολάντη. Φίλοι που έβλεπαν ότι διέθετε εξελίξιμες ιδιότητες στην τέχνη, την προέτρεψαν να κάνει αίτηση στο Εθνικό με διευθυντή τότε τον Ροντήρη. Εκείνος τη δέχτηκε και διαβλέποντας το ταλέντο, της δίνει καταπληκτικούς ρόλους όπως Κατά Φαντασίαν Ασθενής, ο Κουρέας της Σεβίλης κ.α. Θα ακολουθήσει τον Ροντήρη όταν εκείνος φύγει από το Εθνικό και δημιουργήσει την Ελληνική Σκηνή. Εκεί θα παίξει σε πολλά έργα. Μεταξύ άλλων στον Πρωτευουσιάνο θα γνωρίσει τον μετέπειτα σύζυγό της Γεώργιο Ρούσσο συγγραφέα του έργου. Η πρεμιέρα της στον κινηματογράφο θ’ αρχίσει σχετικά αργά. Το 1951 θα παίξει στην ταινία του Τσιφόρου Το Παιδί μου Πρέπει να Ζήσει. Στον κινηματογράφο θα παίξει σε 85 ταινίες περίπου. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν κυρίως εκείνη που την ώθησε να παίξει στον κινηματογράφο. Στη μικρή οθόνη θα παίξει στο Θέατρο της Δευτέρας σε έργα όπως Ο Σοβαρός Κύριος Ερνέστος, Η Τελευταία Θυσία, Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως ο Παράξενος Ταξιδιώτης, Βασίλισσα Αμαλία, Τυχεροί και Άτυχοι, Η Εύθυμη Χήρα. Η Καίτη Λαμπροπούλου εξακολουθεί να είναι ενεργή. Ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, γλυκομίλητη και πάντα καθωσπρέπει παραμένει πάντα η Καιτούλα για τους καλούς της φίλους. Σύζυγός της ήταν ο δημοσιογράφος-σεναριογράφος Γεώργιος Ρούσσος.Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στην Αθήνα (Διόνυσος) στις 31 Ιανουαρίου 2011.
Φιλμογραφία
Ο Θανάσης στη χώρα του "ΘΑ"... (1988) [Μαρίκα Μπαλαμούτη]
Πόντιος είμαι ό,τι θέλω κάνω (1987) [Κατίνα]
Τα Παιδιά μας, οι Αγγελοι (1985)
Άγρια νειάτα (1982) [Μιχαηλίδου]
Ο Καπιταλίστας και η Τραγουδίστρια (1982) [Άννα]
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981) [Μίρβα]
Κατάσκοπος Νέλλη (1981) [Σνάιντερ]
Τώρα Θέλω Τώρα (1980) [Αμφιτρίτη]
Πονηρό θηλυκό... κατεργάρα γυναίκα! (1980) [Καίτη]
Η Μαρία της σιωπής (1973) [Ελένη]
Ο Ιπποκράτης και η Δημοκρατία (1972)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [Αμαλία Μπρόκου]
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Ο Στρατής παραστράτησε (1969) [Αλεξάνδρα]
Η ζηλιάρα (1968) [Ζωζώ]
Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο (1968) [Χρυσάνθη Καραντάρη (εξαδέλφη)] 

Σύντομο Διάλειμμα (1966)
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Μάρω]
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) [Πηνελόπη Κωνσταντινέα]
Η σωφερίνα (1964) [Αικατερίνη Τουφεξή]
Εξωτικές Βιταμίνες (1964)
Ό,τι θέλει ο λαός (1964) [Λιλή]
Τρίτη και 13 (1963) [Ευτυχία Μαυροφρύδη]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [Καίτη Νικολάου] Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [Σοφία]
Μανταλένα (1960) [Ροζίνα Γιόκαρη]
Πώς περνούν οι παντρεμένοι (1959) [Σαββατιανή]
Ο ζηλιαρόγατος (1956) [Τζένη Αργυρίου]
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) [Κρυστάλλω] Το Κορίτσι της Γειτονιάς (1954)
Σάντα Τσικίτα (1953) [Μαρκέλα]
Ένα βότσαλο στη λίμνη (1952) [Mάργκαρετ]
Το Παιδί μου Πρέπει να Ζήσει (1951)

Σειρές που έχει παίξει
Άρωμα γυναίκας 2000 STAR
Αναδυομένη 1978 ΥΕΝΕΔ
Βασίλισσα Αμαλία 1975 ΕΙΡΤ
Η κυρία Ντορεμί 1983 ΕΡΤ
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του 1990 ΕΤ1
Και εύθυμη και χήρα 1991 ΑΝΤ1
Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες 1992 MEGA 

Κεφαλλονίτικες ιστορίες 1986 ΕΡΤ
Μαντώ Μαυρογένους 1983 ΕΡΤ
Μη μου γυρνάς την πλάτη 1986 ΕΡΤ2
Μια απίθανη γιαγιά 1991 ΕΤ2

Μυστικοί αρραβώνες 1979 ΥΕΝΕΔ
Ο θείος μας ο Μίμης 1984 ΕΡΤ2
Οι μεν και οι δεν 1993 ΑΝΤ1
Οικογένεια Βλαμμένου 1986 ΕΡΤ
Ποιος είναι ο κύριος Αλεξίου 1988 ΕΤ1
Στησιχόρου ’73 1972 ΥΕΝΕΔ
Το ποινικό μητρώο της Αθήνας 1973 ΥΕΝΕΔ
Τυχεροί και άτυχοι 1979 ΥΕΝΕΔ

ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: