ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΛΑΣ

Βασίλης Καϊλας
Ο Βασίλης Καΐλας (Αθήνα 16 Ιουνίου 1953-) είναι Έλληνας ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του πλάι στην Έλλη Λαμπέτη, στην ταινία Το τελευταίο ψέμα, όταν ήταν 4 χρονών. Πολύ σύντομα καθιερώθηκε σε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους (και πρώτους ρόλους σε ταινίες της Μαρίας Πλυτά όπως Λουστράκος, Εμποράκος). Αργότερα πέρασε στο θέατρο. Το 1985 ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Πήρες πτυχίο. Συμμετείχε συνολικά σε 117 ταινίες, όχι μόνο ελληνικές αλλά και ξένες. Έμεινε στην ιστορία ως το παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου. Το 2010, αποφάσισε να κατέβει σαν υποψήφιος δήμαρχος στο Λαγονήσι, ενώ ήταν δημοτικός σύμβουλος. Τον Νοέμβριο του 2013 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του, το οποίο ονόμασε "Ένα παιδί μετράει τα πλάνα", εμπνευσμένος από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη "Ένα παιδί μετράει τα άστρα". Σε αυτό το βιβλίο ανέλυσε την ζωή του αλλά και το έργο και τη συμβολή του στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.  Συμμετείχε συνολικά σε 117 ταινίες, όχι μόνο ελληνικές αλλά και ξένες.
Φιλμογραφία
Πήρες πτυχίο; (1985) [Ανδρέας Ντόβης]
Ο άγιος Πρεβέζης (1982) [παπα-]
Βέγγος ο τρελός καμικάζι (1980)
Στη θύελλα της μεγάλης αγάπης (1972) 
Φλογισμένη σάρκα (1971)
Μεθύσι της σάρκας (1970)
Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)[Ανδρέας, γιος Μάρθας και Δημήτρη]
Θέλω πίσω το παιδί μου (1969)
Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη (1969) [Ανδρέας Λιάπης]
Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου (1968) [Δημήτρης]
Όνειρο απατηλό (1968)
Ξεριζωμένη γενιά (1968) [Βασίλης Καρατζόγλου]
Οικογένεια Χωραφά (1968) [Νικολής]
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Μπροστά στην αγχόνη (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Δρόσω η αρχοντοπούλα (1967)
Η ώρα της δικαιοσύνης (1967)
Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967)
Για την καρδιά της ωραίας Ελένης (1967)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967) [Ανδρέας Γεραλής]
Ο εμποράκος (1967) [Κωστής]
Ησαΐα χόρευε (1966) [Βασιλάκης]
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
Ο νικητής (1965) [(μικρός) Πέτρος Ντάβαρης]
Ο επαναστάτης (1965)
Περιφρόνα με γλυκιά μου (1965) ["σπουργιτάκι"]
 Άγγελοι χωρίς φτερά (1965)
Θα ζήσω για σένα (1965)
Ο μεγάλος όρκος (1965)Γιατί με εγκατέλειψες (1965)
Είμαι μια δυστυχισμένη (1964) [Κυριάκος]
Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Το κορίτσι του πόνου (1964)
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) [Γιαννάκης Κοντοβασίλης]
Η ψεύτρα (1963) [Πέτρος]
Για λίγη στοργή (1963)
Τα παλιόπαιδα (1963)
Το μεγάλο αμάρτημα (1963)
Καρδιές στην καταιγίδα (1963)
Ο άσωτος (1963) [Μιχαλιός]
Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλλη (1963) 
Ο τρελάρας (1963) [Θανάσης]
Πληγωμένες καρδιές (1963) [Βασιλάκης]
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) [Γιαννάκης]
Δύο μάνες στο σταυρό του πόνου (1962) [μικρός]
Η νύφη τό ' σκασε... (1962) [Κωστάκης Μπάκουρας]
Λαφίνα (1962) [Γιαννιός]
Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1972)
Ο λουστράκος (1962) [Βασίλης Μαράς]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [ο μικρός με το όπλο]
Μανταλένα (1960) [Παντελής Χαρίδημος]
Η κυρά μας η μαμμή (1958) [Αργύρης]
Το τελευταίο ψέμα (1958)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: