ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΤΗΝ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/, ΤΟ https://90lepta.com/ ΚΑΙ ΤΟ http://www.cine.gr/ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΡΕΜΕΤΗ

Δήμητρα Σερεμέτη
Γεννήθηκε στον Αμπελώνα το 1933, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές, με καταγωγή του πατέρα της τη Σκαμνιά Ολύμπου. Το 1946, με τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου η ίδια και η οικογένειά της εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Πέλου Κατσέλη. 
Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Παπαχρήστου ο οποίος υποδυόταν συνήθως στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ρόλους αστυνομικού ή στρατιωτικού. Δεν απέκτησαν παιδιά, ωστόσο ήταν ένα από τα ποιο αγαπημένα ζευγάρια του παλιού σινεμά. 
Το ζευγάρι Παπαχρήστου - Σερεμέτη διέθεταν μια τεράστια συλλογή κουστουμιών για το θέατρο και τον κινηματογράφο. κυρίως αστυνομικές, στρατιωτικές, εποχής κ.λπ.
Με την γενέτειρά της τον Αμπελώνα και τη Σκαμνιά απ' όπου κατάγονταν ο πατέρας η Δήμητρα Σερεμέτη, ηΤούλα, όπως την αποκαλούσαν οι οικείοι και γνωστοί της, διατήρησε ισχυρούς δεσμούς. Συχνά επισκέπτονταν την περιοχή μας και παλαιότερα συμμετείχε στα πανηγύρια της Σκαμνιάς και κυρίως τηςΑγίας Τριάδας στην Παλιά Σκαμνιά. 
Ήταν ενεργό μέλος του συλλόγου Αποδήμων Σκανιωτών «Ο Όλυμπος». 
Έπαιξε σε πάνω από σαράντα ελληνικές ταινίες, στην παλιά εποχή του ελληνικού κινηματογράφου μέχρι και πρόσφατα καθώς επίσης και σε δεκατέσσερις ελληνικές σειρές στην τηλεόραση, δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και πολλοί άλλοι, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών. Πέθανε στις 31 Μαίου 2014.
Φιλμογραφία
Μεταξύ φίλων (2005)
Κόκκινη Μαργαρίτα (1990)
Παράθυρο στη δύση (1994) [Χάιδω]
Η κόκκινη μαργαρίτα (1990)
Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989) [Ουρανία]
Ακαταμάχητος πιλότος (1988)

Αδελφή μου αγάπη μου (1987) [μητέρα Αιμίλιου]
Έλα να... αγαπηθούμε ντάρλινγκ (έλα να γυμνωθούμε ντάρλιγκ) (1986) [Ουρανία]
Ένας κόκορας στη γειτονιά μας (1986) [σύζυγος Αριστείδη]
Γέλιο με δόσεις (1986)
Ο Γιάννης που έγινε Τζώννης (1986)
Τα πρόσωπα του Θεού (1985)
Αν ήταν το βιολί πουλί (1984)
Όταν οι ρόδες χορεύουν (1984)
Ο Παπασούζας (1983)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Σατανάδες στα σχολεία (1982) [μητέρα Εύας]
Ο τελευταίος... άντρας (1981)
Τα τσακάλια (1981) [(μητέρα Γιώργου)]
Μήλο του σατανά (1979)
Η αλήθεια είναι πικρή (1974)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)
Στην Πόλη αγαπηθήκαμε (1972)
Η θυσία του Αβραάμ (1971)
Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971)

Μαριχουάνα stop! (1971) [Ζωζώ]
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [γειτόνισσα]
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ' άλλα (1970) [Σουλτάνα]
Γυμνοί στο δρόμο (1969) [γειτόνισσα]
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)
Το ανθρωπάκι (1969)
Σύντομο διάλειμμα (1966)
Τέντυ μπόυ... αγάπη μου (1965) [Ευτυχίδου]
Τζένη Τζένη (1965) [Σοφία]
Παλληκαράκια της παντρειάς (1963)
Πρέπει να ζήσεις τίμια (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)
Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ... (1960)
Αντίο ζωή (1960)
Ο Ηλίας του 16ου (1959) [κουτσομπόλα γειτόνισσα]

ΑΠΟ ΤΟ http://www.nooz.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Δήμητρα Σερεμέτη πέθανε στις 31/5/2014. Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Παπαχρήστου. Ο Νίκος Παπαχρήστος ήταν αδερφός του Κώστα.