ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μαυρόπουλος Άγγελος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1901. Ηθοποιός της μουσικής σκηνής από το 1918, ξεκίνησε την καριέρα του ως κομπέρ, ενώ αργότερα στράφηκε αποκλειστικά στον κινηματογράφο. Το ντεμπούτο στο κινηματογράφο, το εκανέ αρκετά αργά, σε ηλικία 50 ετών, στην κωμωδία Ένας Βλάκας και Μισός. Διακρίθηκε σε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους, κυρίως σε παραγωγές της Φίνος Φιλμ, όπως: Το Κοροϊδακι της Δεσποινίδος (1960), Ο Κατήφορος (1961), Το Δόλωμα (1963), Εγωισμός (1964), Η Χαρτοπαίχτρα (1964), Κορίτσια Για Φίλημα (1965) κ.ο.κ. Το 1930, παντρεύτηκε για ένα σύντομο διάστημα με την ηθοποιό Μαρίκα Κρεββατά και απέκτησαν μία κόρη, την επίσης ηθοποιό Γκέλλυ Μαυροπούλου. Δεύτερη σύζυγός τους ήταν η Καίτη Βερώνη. Πέθανε στις 5 Μαρτίου 1979. 
Φιλμογραφία
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [αστυνόμος]
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Γρηγοριάδης]
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970) [ναύαρχος]
Κρίμα... το μπόι σου (1970) [διευθυντής φυλακών)]
Αγάπη για πάντα (1969)
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Η κραυγή μιας αθώας (1969) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Η λεωφόρος της προδοσίας (1969) [στρατηγός]
Ξύπνα Βασίλη (1969) [γιατρός φρενοκομείου]
Ο παραμυθάς (1969) [Κώστας]
Όταν η πόλις πεθαίνη (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)
Αυτή που δεν λύγισε (1968) [γιατρός]
Η καρδιά ενός αλήτη (1968) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Ο Μικές παντρεύεται (1968) [Αθανασιάδης]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968) [Μαρκέας]
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968) [γιατρός]
Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967) [Κλέαρχος Αντωνίου]
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967) [Σταματίου]

Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Τα δύο πόδια σ' ένα... παπούτσι! (1967) [Δημήτριος Σταματάκης]
Ευτυχώς... τρελάθηκα! (1966) ["Ωνάσης"]
Η βουλευτίνα (1966) [Χατζησταύρου]
Η Στεφανία (1966)
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) [διοικητής Τροχαίας]
Ραντεβού στον αέρα (1966) [Νικολάου]

Ιστορία μιας ζωής (1965) [Παπαδόπουλος]
Κορίτσια για φίλημα (1965) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965) [αστυνόμος]

Ξαναγύρισε κοντά μου (1965)[εισαγγελέας δικαστηρίου-ντουμπλαρισμένος από τον Γιώργο Βελέντζα]
Φωνάζει ο κλέφτης (1965) [Νίκος Χρυσανθακόπουλος]
Εγωισμός (1964) [Αλέκος]
Η χαρτοπαίχτρα (1964) [στρατηγός]
Κάτι να καίη (1964) [Χατζηπατέρας]
Κραυγή (1964) [Νάσκος]

Ένας μεγάλος έρωτας (1964)[Μαντάς]
Το δόλωμα (1964) [αστυνόμος]
Ίλιγγος (1963) [Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος]
Τρίτη και 13 (1963) [Στέλιος Μητρόπουλος]

Ο τρίτος δρόμος (1963)[Τηλέμαχος, θείος Νόρας]
Χωρίς ταυτότητα (1963) [γιατρός]
Δύο μάνες στο σταυρό του πόνου (1962)
Εταιρία θαυμάτων (1962)
Ποτέ δε σε ξέχασα (1962) [κ. Ράνος]

Έξω οι κλέφτες (1961) [Μαυρογένης]
Ζητείται ψεύτης (1961) [Μαράτος]
Κατήφορος (1961) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Ο γολγοθάς μιας αθώας (1961) [Αλέξανδρος]
Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961) [Ασκαριάδης (δικηγόρος)]
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) [Κίμων Καρανταούνης]
Χριστίνα (1960) [Χρυσόπουλος]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
Ένας βλάκας και μισός (1959) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Λαός και Κολωνάκι (1959) [πρόεδρος επιτροπής καλλιστείων]

Δεν υπάρχουν σχόλια: