ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΚΑΣ

Δούκας Κώστας
Ο Κώστας Δούκας (πραγματικό όνομα Ασλανίδης, γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1895) ήταν Έλληνας , ηθοποιός και σεναριογράφος. Με... ρουμελιώτικο μουστάκι και "τραχιά" συμπεριφορά, υπήρξε ένας από τους πιο απολαυστικούς μπαρμπάδες ή συζύγους της ελληνικής οθόνης, που είχε σαν αρχή το "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος"! Ο πιο χαρακτηριστικός του ρόλος ήταν στην κωμωδία Της Κακομοίρας στον ρόλο του "μεγαλομπακάλη" Παντελή πλάϊ στον απολαυστικότατο "μπακαλόγατο" Κώστα Χατζηχρήστο (επίσης στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του). Σμυρνιός στην καταγωγή(το όνομά του, ήταν Ασλανίδης), ήρθε στην Ελλάδα το 1921, τελείωσε την Εμπορική Σχολή, αλλά η Τράπεζα Αθηνών τον έχασε, για το σινεμά. Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε ένα θεατρικό μπουλούκι το ρόλο του Κίτσου στην "Γκόλφω", ενώ στο σινεμά πρωτοεμφανίστηκε το 1925 στη βουβή κωμωδία "Ο Γάμος της Κοντσέτας και του Μιχαήλ".  Πέθανε τον Ιούλιο του 1967.
Φιλμογραφία
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [εργολάβος κατεδάφισης]
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [Αριστείδης]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Μπάμπης Τραγόπουλος]
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [Γαληνός]
Ο Γιάννης τά΄κανε θάλασσα (1964) [Κώστας Τσελεπής]
Ένας ζόρικος Δεκανέας (1964)
Τα 201 καναρίνια (1964) [Κυριάκος Μαράκης]
Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Θανάσης Στριγγάρης]
Ο τρελάρας (1963) [Γρηγόρης]
Οι κατεργάρηδες (1963)
Της κακομοίρας (1963) [Παντελής Σκουφάγγελος]
Ο Γαμπρός μου ο Δικηγόρος (1962) [Τρύφωνας Καψομανώλης]
Η Αθήνα τη νύχτα (1962) 
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1962) [κ. Αγγέλου]
Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962) [Παντελής]
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Τρύφωνας Καψομανώλης]
Ο ταξιτζής (1962) [πατέρας Ρένου]
Το καρπουζάκι (1962)
Ποτέ την Κυριακή (1960)
Ο Θύμιος τα`χει 400 (1960)
Τα κίτρινα γάντια (1960) [στρατηγός Χατζηαντωνίου]
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) [ταβερνιάρης]
Δράκουλας και σία (1959) [Αποστολος]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958) 
Ο θείος της Βιολέτας (1957)
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Γιάννης Σκαρβέτσος]
Οι τρεις δραπέται του φρενοκομείου (1954)
Μαύρη Γη (1952)
Μαρίνα (1947)[κράχτης στην είσοδο του καμπαρέ ''Μουλέν Ρουζ'']
ΑΠΟ ΤΟ http://www.cinehellas.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξερει κανεις σε ποιο μερος εχει κηδευτει και αν ειχε παιδια??