ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΜΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Μέμα Σταθοπούλου 
Ελληνίδα ηθοποιός και ενζενί του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα. Στα νεανικά της χρόνια ήταν αθλήτρια στίβου της Παναχαϊκής και διακρίθηκε ιδιαίτερα στο άλμα εις ύψος. Πρωτοεμφανίστηκε το 1964 στο έργο "Δικέφαλος αετός" και την ίδια χρονιά στην ταινία "Επικίνδυνοι". Συνολικά έπαιξε σε 31 ταινίες. Τα τελευταία 15 χρόνια είχε αποσυρθεί και έμενε στην Πάτρα ξεχασμένη απο το σανίδι. Ασχολούνταν με μαγαζί που είχε ανοίξει με ρούχα η ίδια. Είχε δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και την Ελένη, ύστερα απο το γάμο που είχε με τον βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση. Πέθανε στις 17 Οκτωβρίου του 1999 από καρκίνο, σε μια κλινική της Πάτρας. Η κηδεία της έγινε ένα συννεφιασμένο απόγευμα στο Β΄ Κοιμητήριο της Πάτρας με χιλιάδες Πατρινούς, αλλά οι ηθοποιοί δεν πήγαν στην κηδεία της εκτός από την Άννα Φόνσου δικαιολογώντας τους ηθοποιούς ως πρόεδρός τους στους δημοσιογράφους ότι η απόσταση ήταν αυτή που ευθυνόταν για την απουσία τους. Τραγικές φιγούρες η γρια μάνα της και τα παιδιά της. Εκεί ήταν και ο παρτενέρ της στις ταινίες ο Θάνος Λειβαδίτης  με την οποία διατηρούσαν άριστες σχέσεις ως το τέλος της ζωής της. Η κόρη της σκοτώθηκε το 2005 σε τροχαίο δυστύχημα.
Φιλμογραφία
Στη θύελλα της μεγάλης αγάπης (1972)
Κάθε ναυάγιο και μια Κόλαση (1971) [Έλανα/Στέλλα Γεωργίου]
Φουκαράδες και λεφτάδες (1970) [Άννα Καρανίκα]
Ο τρελός της πλατείας αγάμων (1970) [Ελένη]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Βάνα Καραταρλάμπαση]
Το νυφοπάζαρο (1969)
Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα (1969) [Άννα]
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969) [Έλενα Νικολάου]
Ζήσε για την αγάπη μας (1968) [Ρένα Βασιλειάδη]
Μεγάλες αγάπες (1968) [Μαρίνα]
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967) [Πηγή]
Το κορίτσι της οργής (1967) [Έλσα]
Του Χωρισμού το Τραίνο (1967)
Δοκιμασία (1966) [Μαρία Μωραΐτου]
Η παραστρατημένη (1966) [Στέλλα Λεμπέση] 
Οι άγγελοι της αμαρτίας (1966)[Μαρία]
Αφήστε με να ζήσω (1965) [Αλίκη]
Θα ζήσω για σένα (1965) [Ρένα]
Επιστροφή (1965) [Έφη]
Οι καταφρονεμένοι (1965) [Αννούλα]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Άννα Κοσμίδη]
Ο νικητής (1965) [Άννα Βασιλειάδου-Μαρκαντώνη]
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965) [Μαρία Αποστολίδη] 
Ο νικητής (1965) [Άντα Βασιλειάδου-Μαρκαντώνη]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Άννα Κοσμίδη]
Άπονη ζωή (1964) [Νίκη]
Η πρώτη αγάπη (1964) [Μίλη]
Πικρή μου, αγάπη (1964)
Στη σκιά μιας άλλης (1964) [Μίλυ]
Οι επικίνδυνοι (1964) [Φανή]
Δικέφαλος(1964)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηταν η αγαπημένη μου...το ίνδαλμά μου...θλίψη που εφυγε τόσο νωρίς...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΗΤΑΝ Η ΩΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΑΚΡΑΝ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕΜΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη ηθοποιός που στα δώδεκά μου την ερωτεύθηκα πλατωνικά με όλη την αθωότητα της ηλικίας.Σαράντα πέντε χρόνια μετά την εκτιμώ αφάνταστα σαν γυναίκα σαν ηθοποιό και σαν ξεχωριστή προσωπικότητα και ΑΝΘΡΩΠΟ στο χώρο της τέχνης. Λυπήθηκα για τον πρόωρο θάνατό της καθώς και της κόρης της.

Ανώνυμος είπε...

η Μέμα δεν ήταν παντρεμένη με τον Θάνο Λειβαδίτη, είχε σχέση μαζί του για πολλά χρόνια όμως έκανε μόνο ένα γάμο και αυτός ήταν με τον Δημήτριο Μαρούση με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, τον σύζυγό μου Κωνσταντίνο και την Λένα η οποία δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίς. Άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Πάτρα και όχι στο Νοσοκομείο, έτσι όπως αυτή ήθελε.
15.07.2015
Δήμητρα Ζόμπολα-Μαρούση

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχη γυναικα!!

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχη γυναικα!!