ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΝΤΗΣ

Κώστας Μεντής
Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1913. Ηθοποιός (κωμικός «τυπίστας») αδελφός του Σπήλιου Μεντή. Μεταξύ άλλων, πήρε μέρος σε μουσικά έργα και επιθεωρήσεις, συνεργαζόμενος με γνωστούς πρωταγωνιστές του Χώρου («Το ρομάντσο μιας καμαριέρας», «Ομόνοια πλατς-πλουτς», «Της κακομοίρας», «100.000 δολάρια», «Γελάτε ανένδοτα», «Φωνή λαού». κ.λπ.). Περιόδευσε και εκτός Ελλάδος (Αυστραλία, ΗΠΑ) με τον Θίασο του Κ. Χατζηχρήστου. Πλούσια είναι και η συμμετοχή του στον Ελλ. Κινηματογράφο. Ήταν θείος της ηθοποιού Νένας Μεντή και του επίσης ηθοποιού Χρήστου Βαλαβανίδη. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, που έκανε συνεχώς πλάκες, ενώ από το πρωί ως το βράδυ, έλεγε ανέκδοτα κάνοντας τον, πάντα το επίκεντρο της παρέας. Πέθανε στις 27 Νοεμβρίου 1983.
Φιλμογραφία
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Μεταμορφώσεις (1975)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974)
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)[δημόσιος υπάλληλος]
Ο τσαρλατάνος (1973)[γιατρός χωριού]
Ο Πατούχας (1972)
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)[περιφερόμενος μουσικός]
Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971)

Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971)[Ποδονιφτέας]
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971)[πελάτης ταβέρνας]
Ξένοιαστος παλαβιάρης (1971)
Ένα μπουζούκι αλλιώτικο απ' τ' άλλα (1970) [επιθεωρητής]
Ο αχαΐρευτος (1970)[Σπύρος Βαρδατρίχας]
Ένα Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) [πελάτης ταβέρνας]
Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970) [Πολύκαρπος] Πολυκάρπου Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969)[Σταμάτης]
Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
Θου - Βου, φαλακρός πράκτωρ, επιχείρηση: γης μαδιάμ (1969)
Θα κάνω πέτρα την καρδιά (1968)
Οι μνηστήρες της Πηνελόπης (1968)[περιπτεράς]
Ένας απένταρος λεφτάς (1967)[τρελός πράκτωρ]
Βοήθεια ο Βέγγος, φανερός πράκτωρ 000 (1967) [καθηγητής]
Πάρε κόσμε (1967)[Αρίστος] 

Καλώς ήρθε το δολάριο (1967) [Γρηγόρης, πορτιέρης στο καμπαρέ]
Πράκτωρ Κίτσος καλεί... Γαστούνη (1967)[Μπακατσούλας]
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)
Ησαΐα χόρευε (1966)[καφετζής]
Ο παπατρέχας (1966)[Αβεσαλώμ Ελευθερίου]
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965)[Μήτσος]
Ο ουρανοκατέβατος (1965)[νεοφερμένος στον παράδεισο]
Είναι ένας τρελός τρελός Βέγγος (1965)[διευθυντής ορχήστρας]
Ο εαυτούλης μου (1964) [Φώτης]
Μια βδομάδα στον Παράδεισο (1964)
Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
Διωγμός (1964) [γραμματέας]
Της κακομοίρας (1963)[Ανδρέας]
Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)[πελάτης φαρμακείου]
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)
Ο Καζανόβας (1963)
Ο κύριος Πτέραρχος (1963)[επισμηνίας]
Τρελοί πολυτελείας (1963)[ταχυδρόμος]
Το τυχερό παντελόνι (1963)
Το τεμπελόσκυλο (1963) [φαρμακοποιός]
Η νύφη το έσκασε (1962)[Μήτσος Σκορδαρέας]
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)
Οι γαμπροί της ευτυχίας (1962)
Ο ταξιτζής (1962)
Η Αθήνα τη νύχτα (1962)[ο ίδιος]
Το πιθάρι (1962) [Μήτσος] 

Το παιδί της πιάτσας (1961) [Λουκιανός]
Ένας Δον Ζουάν για κλάματα (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Ηδονή και πάθος (1960)
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)

Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)[Πολύβιος, υπάλληλος εταιρίας Παχουλού]
Επιστροφή από το μέτωπο (1959)
Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας (1958) 

Της νύχτας τα καμώματα (1957)
Η καφετζού (1956)[πελάτης με άπλυτα]
Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955)

Προ παντός ψυχραιμία (1955)

Δεν υπάρχουν σχόλια: