ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΥΛΑ ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ

Κούλα Αγαγιώτου
Η Κούλα Αγαγιώτου (Αθήνα, 1915 - 25 Οκτωβρίου 2006) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης.
Σημαντικές εμφανίσεις της στον κινηματογράφο ήταν στις ταινίες Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού και Δόκτωρ Ζιβέγγος με το Θανάση Βέγγο και το Διονύση Παπαγιαννόπουλο.
Ο ρόλος που την έκανε περισσότερο γνωστή στο ελληνικό κοινό είναι της μητέρας του Βάσου Αδριανού στη σειρά Μεθοριακός Σταθμός και στο ρόλο της Σοφίας Σοφιανού στη σειρά Το ρετιρέ. Ως μητέρα της Κατερίνας (Κατερίνα Γιουλάκη), κατάφερνε πάντα να δημιουργεί σουρεαλιστικές καταστάσεις συνεπικουρούμενη από την εγγονή της Ειρήνη (Τζόυς Ευείδη).
Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της στο Κουκάκι, ξεχασμένη, με τη φροντίδα της ανιψιάς της Σοφίας Μπούκου. Απέκτησε μια κόρη. Πέθανε στις 25 Οκτωβρίου 2006 αλλά ο θάνατός της γνωστοποιήθηκε αργότερα. Ετάφη στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.
Φιλμογραφία
Καμικάζι αγάπη μου (1983) [Δόμνα Σγουρού]
Η στροφή (1982) [Καζαντζή]
Κέρατο... στο κέρατο! (1982) [Αντιγόνη]
Ένα τανκς στο... κρεββάτι μου (1975) [Δωροθέα Παπαδήμα]
Ο τρομοκράτης (1975) [Φανή Παπακώστα]
Ευδοκία (1970) [Μαρία Κουτρουμπή]
Ο δοσίλογος (1970)
Ζαβολιές (1969)
Θέλω πίσω το παιδί μου (1969)
Γοργοπόταμος (1968) [Κούλα] 
Δόκτωρ Ζι-Βέγγος (1968) [Ασπασία Μαρκοπούλου]
Αντίο για πάντα (1967) [Μίνα]
Ο προδότης (1967)
Νυμφίος ανύμφευτος (1967) [Μερόπη]
Η Παραστρατημένη (1966)
Το κορίτσι με τα βουρκωμένα μάτια (1966)
Γιατί γεννήθηκα φτωχή (1965)
Λολίτες της Αθήνας (1965)
Το μπλόκο (1965)
Δρόμος χωρίς σύνορα (1964)
Παιδί μου, δεν αμάρτησα (1964)
Λίγο πριν ξημερώσει (1963)[καμπαρετζού Μάγδα]
Η καρδιά της μάνας (1963)
Ο καθώς πρέπει (1963) [Νανά Προβατά]
Φυγή (1963)
Ο λουστράκος (1962) [Νένα]
Οι υπερήφανοι (1962) 
Αντιγονη (1961)
Η Απολύτρωσις (1961)
Never on Sunday [Ποτέ την Κυριακή] (1960)
Αμαρτωλά Νιάτα (1960)
Η κυρία δήμαρχος (1960) [Κούλη Προκόπη]
Μαλάμω (1960)Το αγρίμι (1960)[Ιουλία, πελάτισσα]
Σταχτοπούτα (1960)
Στην πόρτα της Κολάσεως (1960)
Το ματωμένο πέπλο (1960)
Ο Γιάννος κι η Παγώνα (1959) [μάνα Παγώνας]
Ερωτικές ιστορίες (1959)
Μπουμπουλίνα (1959)
Γαλήνη (1958) [θεία Μαρία]
Η λίμνη των πόθων (1958)[κυρά Βασίλω]
Ο πειρασμός (1957)[Μαρία]
Τζιπ περίπτερο κι αγάπη (1957)
Της τύχης τα γραμμένα (1957) [μητέρα υποψήφιας καλλιστείων]
Γραφείο συνοικεσίων (1956) 
Ματωμένα Χριστούγεννα (1951)[γειτόνισσα της οικογένειας του καπετάν-Νικόλα, στην αρχή του φιλμ]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: