ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Μανώλης (Μάνος) Παπαγιαννάκης
Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα. Εμφανίστηκε με το μπαλέτο του Μανώλη Καστρινού το 1954 στο θέατρο Ακροπόλ. Το 1959-60 έφυγε με το μπαλέτο του ''Αλέκου Αλμπαρέζ'' στην Ιταλία. Εκεί έμεινε και δούλεψε στην ιταλική τηλεόραση σε πολλά σινερομάντζα και ως φωτομοντέλο ενώ παράλληλα σπούδασε στη "Scuola di Cinema" του Μιλάνου (1963). Το 1964 επέστρεψε και τον πήρε μαζί της η Ρένα Ντορ στο θέατρο Βέμπο κάνοντας πολύ μεγάλη εντύπωση, επειδή ήταν πολύ όμορφος και εντυπωσιακός.Έτσι άρχισε η καριέρα του ως ηθοποιός ενώ σταδιοδρόμησε στο μουσικό θέατρο. Πέθανε από κίρωση ύπατος το 1983. 
Φιλμογραφία
Υπέροχες νύφες, κορόιδα γαμπροί (1972)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Εσένα μόνο αγαπώ (1970)
Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
Γυμνοί στο δρόμο (1969)
Όταν η πόλις πεθαίνη (1969)[δημοσιογράφος]
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)

Ο πιο καλός ο μαθητής (1968)[Τότης]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Θάνος]
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Ο ανακατωσούρας (1967)
Ησαΐα χόρευε (1966)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: