ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΡΑΝΤΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ

Μιράντα Κουνελάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: "Τα παιδιά μας οι κέρβεροι", "Κόκκινα φανάρια", "Τελευταίο φθινόπωρο", "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", "Πραματευτής", "Καληνύχτα Μαργαρίτα", "Ο έμπορος της Βενετίας", "Ιούλιος Καίσαρ", "Η κυρία με το σκυλάκι", "Το κορίτσι με το κορδελάκι" Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά. Πολύπλευρο ταλέντο διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου''. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως "Άγνωστος πόλεμος", "Ισιδώρα" κ.ά.
Φιλμογραφία
Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses 'Gaze (1995)
Ο Μεγαλέξανδρος (1980)
Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]
Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]
Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]
Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]
Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]
Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]

Η υπέροχη οπτασία (1962)
Η απολύτρωση (1961)

Άτλας (1961)
Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα] Η λίμνη των στεναγμών (1959)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/groups/418822554972791/photos/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.nikosxanthopoulos.com/

2 σχόλια:

Στέργιος Γκάντζιος είπε...

Εξαιρετική και πολύ όμορφη ηθοποιός,όταν ήμουν μικρός,ημουν ερωτευμένος πλατωνικά μαζί της.Ελπίζω νάναι πάντα καλά,Γεια σουκούκλα Μιράντα

voula Richter είπε...

Θυμήσου ΜΠΕΡΖΑΝ δημοτικό!Νικολακοπουλου