ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΦΟΣ

Γιώργος Τζιφός
Ο Γιώργος Τζιφός (1918 - 27 Μαΐου 1986) ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου
και γιος του ηθοποιού Σπύρου Τζιφού . Έπαιξε σε δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες, όπως στο δράμα Νόμος 4000 του Δαλιανίδη, Θα σε κάνω βασίλισσα (στο ρόλο του φορτοεκφορτωτή) και ''Η δε γυνή να φοβήται'' τον άνδρα στο ρόλο του σοφέρ. Το 1982 εμφανίστηκε στην ταινία ''Αλαλούμ'' με το Χάρρυ Κλυνν. Επίσης, την ίδια περίπου περίοδο πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτική διαφήμιση γνωστού γάλακτος, με τον μικρό Μπόμπο. Κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Σύζυγός του η ηθοποιός Ρένα Λοράνδου (25/11/1924 - 4/5/2013).

Φιλμογραφία
Γρανίτα από μελάνι (1983) [Σαλταπήδας]
Γύφτικη κομπανία (1983)
Παπασούζας φαντομάς (1983) [επίσκοπος]
Τα σαΐνια (1982) [πελάτης για βότανα]
Χάρρυ Κλυνν Αλαλούμ (1982)
Πάμε για... καφέ;! (1981) [επιβάτης τραίνου με κότα]
Έξοδος κινδύνου (1980) [πελάτης στο αυτοκίνητο] 

Ο φαλακρός μαθητής (1979) [επιστάτης]
Ο θίασος (1975) 

Ο τρομοκράτης (1975) ["χοντρός"]
Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [Καραδόντης]
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)
Ο τσαρλατάνος (1973) [Γιώργης]
Απ' τ' αλώνια στα σαλόνια (1972)
Η προεδρίνα (1972) [Παναγιώτης Μπούκουρας]
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972) [Στραβογιαννίδης]
Αγάπησα μια... πολυθρόνα (1971) [βοηθός σκηνοθέτη]
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971) [συνεπιβάτης τραίνου]
Εθελοντής στον έρωτα (1971) [Σταμάτης Φούσκας] 

Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971) [φρουτέμπορος]
Η εφοπλιστίνα (1971)
Η κρεββατομουρμούρα (1971)
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Ανέστης]
Της ζήλειας τα καμώματα (1971) [Γουίλιαμ Καραμπούμπα]
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971) [υπάλληλος ύδρευσης]
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ' άλλα (1970) [δήμαρχος]
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970) 

Ο μεγάλος ένοχος (1970)[νυκτοφύλακας ναυτικού ομίλου]
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Απόστολος]
Ξύπνα κορόιδο... (1969) [Χατζημπούλας]
Το στραβόξυλο (1969) [Φώντας]
Ο μπούφος (1968) [Βαγγέλης]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [οπλονόμος] 

Ποιος Θανάσης!! (1968) [Πελοπίδας]
Τρελλός παλαβός και Βέγγος (1968) [ξενοδόχος]
Ο μόδιστρος (1967) [(ψαράς)]
Πάρε κόσμε (1967) [Λευτέρης]
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [οδηγός λιμουζίνας]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965)
Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) [Βαγγέλης]
Ό,τι θέλει ο λαός (1964)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)
Ο μαγκούφης (1962) [γκαρσόνι]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [μπράβος]
Είμαι αθώος (1960) [δεσμοφύλακας]

Τα κίτρινα γάντια (1960)
Το κλωτσοσκούφι (1960) [αφεντικό σκοπευτηρίου]
Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959) [σωφέρ Παχουλού]

Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)[''Κουκουβάγιας'', φίλος του ''Φίγκαρω'']
Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα /Οι δυο μάγκες του Πειραιά! (1957)[συνόδευε τη Βάσω κατά τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος στο σαλόνι του πλοίου]
Χαρούμενο ξεκίνημα (1954) [Πάτροκλος]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: