ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΤΡΟΣ ΛΟΧΑΙΤΗΣ

Πέτρος Λοχαΐτης
Ο ηθοποιός Πέτρος Λοχαΐτης (1933- 29 Μαΐου 1976) γεννήθηκε στην Αθήνα και εμφανίστηκε από το 1954 κυρίως σε κωμωδίες του Σακελλάριου.
Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, στον Θεολόγο(στο 118ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης) όπου διατηρούσε εξοχικό το 1976, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε σε βράχο. Ετάφη στο Νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων. Ήταν για χρόνια ο πιστός συνεργάτης αλλά και στενός φίλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Είχε ένα γιο. Μεγάλη του αγάπη το ποτό, που λέγεται ότι ήταν η αιτία που σκοτώθηκε. Επίσης υπήρξαν τότε φήμες ότι είχε αυτοκτονήσει γιατί είχε συζυγικά προβλήματα με τη γυναίκα του. Ήταν κάτοικος του Κολωνο, στην Αθήνα. Σαν χαρακτήρας ήταν κυκλοθυμικός και δεν τα είχε γενικά ποτέ καλά με τον εαυτό του. Αγαπημένο του χόμπι ήταν να φτιάχνει ξύλινα καραβάκια στο καμαρίνι του. Ο Λοχαΐτης ήταν ένας πολύ καλός ηθοποιός, που δυστυχώς η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και δεν πρόλαβε να κάνει πράγματα στο κόσμο του θεάτρου. Πολλοί τον θυμούνται στο ρόλο του «μυτόγκα» Νέστορα, του ψευτοντεντέκτιβ και του αρραβωνιαστικού της αδερφής του Παπαμιχαήλ, Φλωρέττας Ζάννα στην ταινία «Αρχόντισσα και ο αλήτης».
Φιλμογραφία
Η δίκη των δικαστών (1974)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [ντετέκτιβ πολυκαταστήματος] 

Μπουμ ταρατατζούμ (1972) [Ιαβέριος]
Ένα αστείο κορίτσι (1970)
Η αγάπη μας (1968) [Σταμάτης]
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968) [Νέστωρ]
Η ζηλιάρα (1968) [Θεοδόσης]
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968) [Βασίλης]
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967) [Χάρης]
Ανάμεσα σε δυο γυναίκες (1967)
Διπλοπεννιές (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) [Πέτρος Δαράκης]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Βασίλης]
Περάστε την πρώτη του μηνός (1965) [πλανόδιος πωλητής]

Δεν υπάρχουν σχόλια: