ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΙΡΗ ΛΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μαίρη Λαλοπούλου
Γεννήθηκε το 1926 και σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο  το 1949. Το 1951 έκανε αίσθηση με την εμφάνισή της στο «Κουρέλι» του Νικοντέμι, που ανέβασε ο Κώστας Μουσούρης σε δική του σκηνοθεσία στο θέατρό του. Την επόμενη χρονιά, έκανε θεαματικό ντεμπούτο στο κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας επάξια δίπλα στον μεγάλο ηθοποιό Βασίλη Λογοθετίδη, στην μεγάλη επιτυχία του Σακελλάριου «Ένα Βότσαλο στη Λίμνη». Το 1954 έπαιξε στο θέατρο δίπλα στην Κυβέλη, τον Γιώργο Παππά, τον Δημήτρη Χορν, στο έργο «Μια Γυναίκα Χωρίς Σημασία» του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, με τον οποίο  συνεργάστηκε ξανά το 1956, στο έργο του Τζέημς Μπάρρυ «Ο Αριστοκρατικός Δρόμος», παίζοντας δίπλα στην Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Από το 1964 ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο παίζοντας ως το 1971 σε δέκα ταινίες – τέσσερις της Φίνος Φιλμ – ενώ στο θέατρο επανεμφανίστηκε το 1970 πρωταγωνιστώντας στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ που ανέβασε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας σε σκηνοθεσία Νίκου Ευαγγελάτου. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την τηλεόραση παίζοντας στη σειρά «Στησιχόρου 73» του Ερρίκου Ανδρέου (ΥΕΝΕΔ, 1972), και πρωταγωνιστώντας σε τηλεοπτικές θεατρικές παραστάσεις, με τελευταίες τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς και «Τσάι και Συμπάθεια» του Ρόμπερτ Άντερσον, που παίχτηκαν και οι δυο το 1976 στην ΕΡΤ. Επίσης, τελευταία τηλεοπτική της εμφάνιση ήταν στο επεισόδιο «Πώς Πέθανε ο Γιατρός» της σειράς «Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια» του Μήτσου Λυγίζου (ΕΡΤ, 1976).Πέθανε στις 14 Μαίου 1989.
Φιλμογραφία
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971) [ντι Μάρα]
Μπροστά στην αγχόνη (1968) [Άννα]
Μεγάλες αγάπες (1968)
Η ώρα της δικαιοσύνης (1967) [Τζένη Αντωνιάδου]
Νύχτα γάμου (1967) [Ασπασία]
Ο αχόρταγος (1967) [Ασπασία Καμπάνταη]

Οι κυρίες της αυλής (1966) [Ελένη Καθιστού]
Τζένη Τζένη (1965) [Ντιάνα Κασσανδρή]
Πικρή ζωή (1965)
Δίψα για ζωή (1964) [Ντόρα]
Ένα βότσαλο στη λίμνη (1952) [Βέτα Σκουντρή]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.restinpeace.gr/
ΑΠΟ ΤΟ http://finosfilm.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: