ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΑΛΛΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ράλλης Αγγελίδης
Ο Ράλλης Αγγελίδης ήταν ηθοποιός, ο οποίος έπαιξε σε μικρούς ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο. Γεννήθηκε το 1902 στην Πάτμο (άλλη πηγή αναφέρει την Οδησσό της Ουκρανίας) και πέθανε το 1974. Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους, αναλαμβάνοντας χαρακτηριστικούς κωμικούς ρόλους. Μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1920, έπαιξε μεταξύ άλλων στις οπερέτες και επιθεωρήσεις: «Ορλώφ», «Ένας Κλέφτης στον Παράδεισο», «Σαπουνόφουσκες», «Απ’ την Αλβανία στο Ρίμινι», «Φτωχοδιάβολοι», κ.λπ. Μετά το 1944 συνεργάστηκε σε μόνιμη βάση με το Θέατρο «Ακροπόλ». Πήρε μέρος και σε γνωστές κινηματογραφικές ταινίες: «Μεθύστακας», «Η θεία απ’ το Σικάγο», «Ο θησαυρός του μακαρίτη», κ.λπ. Άερμαν (Αρμαριώτης) Αντώνιος (1916-1989). Εμφανίστηκε σε κωμωδίες και επιθεωρήσεις, συνεργαζόμενος με περιοδεύοντες (και μη) θιάσους (Μ. Βροντάκη, Σοφίας Βερώνη-Μ. Θεοφανίδη, κ.ά.). Άλβα Πόπη.Πήρε μέρος σε 59 κινηματογραφικές ταινίες και η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1939 στην ταινία Νύχτα χωρίς ξημέρωμα και η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 1966.
Εκεί που ξεχώρισε ήταν στις ταινίες ''Ο μεθύστακας'', ''Η θεία απ' το Σικάγο'', ''Ο θησαυρός του μακαρίτη''.
Η κατοικία του ήταν στην Κηφισιά, ενώ είχε φιλικές σχέσεις με τη Γεωργία Βασιλειάδου και τη Ρένα Ντορ. Στην προσωπική του ζωή δεν παντρεύτηκε ποτέ, είχε όμως ανίψια και μια αδερφή που έμεναν στην Πάτμο.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε κινητικά προβλήματα εξαιτίας του ζάχαρου που είχε. Το 1972 τελικά του έκοψαν τα πόδια και το 1973 πούλησε το σπίτι στη Κηφισιά για να πάει κοντά στη αδερφή του στην Πάτμο. Ένα χρόνο αργότερα το καλοκαίρι του 1974 έφυγε από τη ζωή και ετάφη στην Πάτμο.
Φιλμογραφία
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965) [γείτονα
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [πουλάει σύκα]
Ότι θέλει ο λαός (1964) [Οδυσσέας]
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) [ασθενής σε φαρμακείο]
Αμαρτωλά χέρια (1963)
Ο ανιψιός μου ο Μανώλης (1963) [Τζέιμς]
Ένας βλάκας με πατέντα (1963) 
Koρόιδο γαμπρέ (1962) [μάγειρας]
Ο άνδρας της γυναίκας μου (1962)
Δουλειές του ποδαριού (1962)
Γαμπρός για κλάματα (1962)
Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1961)
Το δράμα μιας αμαρτωλής (1961)
Το έξυπνο πουλί (1961) [Αποστόλης]
Ο παλικαράς (1961) [διευθυντής]
Να πεθερός, να μάλαμα (1959) [Παναγιώτης]
Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959) [γιατρός]
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
Οι δοσατζήδες (1959) [Κωνσταντίνος Καραμπελόπουλος]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)[Γρηγόρης]
Ο Θύμιος τα 'κανε θάλασσα (1959) [Χαρίλαος]
Μια ζωή την έχουμε (1958) [δικηγόρος]
Αδέκαροι ερωτευμένοι (1958)[Τόμας Χατζηκούμαρ / Θωμάς Χατζηκουμαριανός]
Κάθε εμπόδιο για καλό (1958) [Γεώργιος Νομικό 
Μια λατέρνα, μια ζωή (1958)[καλλιτεχνικός ιμπρεσάριος]
Μανούλα, θέλω να ζήσεις (1957)[κυρ Θόδωρος-ταβερνιάρης]
Η αρπαγή της Περσεφόνης (1956)
Η θεία απ' το Σικάγο (1957)[φίλος της Βασιλειάδου που την παντρεύεται]
Κατά λάθος μπαμπάς (1957) [Μηνάς]
Ο γυναικάς (1957) [ενεχυροδανειστής]
Της νύχτας τα καμώματα (1957)[Αρίστος]
Η καφετζού (1956)
Τα κωθώνια του Συντάγματος (1956)
Γλέντι, λεφτά και αγάπη (1955) [δάσκαλος χορού]
Η κάλπικη λίρα (1955)
Ούτε γάτα ούτε ζημιά (1955) [Λιάπης]
Γλέντι, λεφτά κι αγάπη (1955)
Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955)
Το οργανάκι του Αττίκ (1955)
Η ωραία των Αθηνών (1954) [σερβιτόρος]
Ο καπετάν Σοροκάδας (1953)
Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν (1951)
Ο μεθύστακας (1950)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν αξιαγάπητος!

παντελης ροδιτης είπε...

ηταν νονος μου γεννηθηκε στην οδησσο πεθανε στη πατμο το 1974 απο ζαχαρω αφου του ειχαν κοψει και τα 2 ποδια ηταν εξερετικος μαγειρας ετρωγε σπιτη του ολο το ελληνικο θεατρο